Meghalt Haás Vander Péter

Index

Haas Vander Péter

A Színház.hu értesülései szerint 52 éves korában meghalt Haás Vander Péter színész, szinkronszínész.

A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1989-1990 között a József Attila Színházban játszott, majd utána az Arany János Színház társulatának volt a tagja. Innen a Tivoli Színházhoz szerződött, majd 1996-tól a Budapesti Kamaraszínházban játszott a színház megszűnéséig.

A színház mellett játszott néhány játékfilmben, így a Sacra Coronában, A Hídemberben és A vizsgában, valamint néhány népszerű tévéfilmben, például a Családi körben, a Kisvárosban vagy a Presszóban.

A legtöbben azonban szinkronszínészként ismerték, ő volt például a Doctor Who-ban A Doktor, a Dexterben Dexter Morgan, a Cobra 11-ben Frank Stolte, a Lostban Desmond David Hume, A szökésben Quinn, a Shark – Törvényszéki ragadozóban Leo Cuttler államügyész magyar hangja.

De az ő hangján szólalt meg magyarul Andy García a Lélegzetben, Steven Seagal a Volt egyszer egy igazságban, Alec Baldwin A téglában,  Benedict Cumberbatch A hobbitban, vagy Geoffrey Rush a Ház a Kísértet-hegyen című filmben.

Lengyel Noémi így emlékezett meg róla a Színház.hu-n: “Amikor nagyon fáradtan mentünk haza a színházból, és nem tudtam elaludni, bekapcsoltam a hálószobai aprócska tévét, és ismeretterjesztő filmeket kerestem. A kép nem volt már érdekes, csak beszéljen hozzám. Minden második az ő hangján szólt. Ilyenkor másnap megbeszéltük, hogy már megint vele aludtam. És hát szinkronizált párat. Vander, még nagyon sokáig tudok veled aludni! Neked könnyű álmokat!”

Itt lehet hozzászólni !