Pánik Csepelen: így még senki nem félt az üvegzsebtől

“Túlmelegedett iratmegsemmisítők, izzadtságszag”

Csepel.info

Félelem és reszketés uralkodott el a Csepeli Munkásotthonban, miután kiderült, hogy az egykori alapítók akaratának megfelelően ismét csepeli köztulajdonba kerülhet a nagy múltú intézmény. A Munkásotthon gyaníthatóan súlyos pénzügyi krízishelyzetben van, gazdálkodását, szerződéskötéseit azonban titkolja a közvélemény elől. Idén még egy harminc millió forintos támogatást is visszautasítottak csak azért, mert cserében az önkormányzat az üvegzsebet, a gazdálkodás nyilvánossá tételét akarta biztosítani.

Túlmelegedett iratmegsemmisítők, izzadtságszag, kétségbeesett, kezeiket tördelő, csodaváró MSZP-sek, hisztérikus kirohanások – egy forrásunk szerint ezzel lehet jellemezni a helyzetet, miután kiderült: Németh Szilárd országgyűlési képviselő törvényjavaslatára ismét a csepeliek tulajdonába kerülne a nagy múltú intézmény. A Csepeli Munkásotthont és a Csepel SC-t még az MSZP-s vezetés mutyizta ki az önkormányzat – és így a csepeli polgárok – ellenőrzése alól. A Munkásotthon az állami támogatásoknak köszönhetően működőképes maradt, ám súlyos pénzügyi problémákkal küszködik. Működtetése azonban külső szereplőknek teljességgel átláthatatlan. Honlapjukon máig nincs a közpénzekből működő szervezeteknél megszokott “üvegzseb”. A választások idején felmerült a tiltott pártfinanszírozás gyanúja is, miután a balliberálisok újsága hónapokon keresztül a Munkásotthon hirdetéseivel volt tele, és azokat a pártprogramokat is az intézményben tartották, amelyekről később szintén nem mutatták be a számlákat, szerződéseket. Az önkormányzat idén harminc millió forinttal szerette volna támogatni a választások után padlóra került intézményt, de cserében átláthatóságot kért. A Munkásotthon vezetése visszautasította a kerület segítségét.

Németh Szilárd csepeli országgyűlési képviselő most olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely lehetővé teszi, hogy a közhasznú alapítványok esetében ne lehessen a zavarosban halászni, jogi kiskapukat keresni. A csepeli munkások téglajegyeiből épült, nagy hírű intézmény így visszakerülhet Csepel lakosságának ellenőrzése alá. Ezzel a Munkásotthon működtetése és átvilágítása is hosszú távra lehetővé válik.

Borbély: Csepel és a csepeliek érdeke, az alapító atyák kívánsága

A Németh Szilárd által benyújtott “Lex Munkásotthon” a legjobb módon szerzi vissza a kulturális központot a csepelieknek, mivel az a javaslat alapján a kerület önkormányzatának irányítása alá kerül. Ezzel biztosítottá válik, hogy mindenkor a csepeliek által demokratikusan megválasztott testület döntsön az intézmény sorsáról, és biztosítsa az intézmény működtetését. – írta Borbély Lénárd csepeli polgármester abban a felhívásban, amely kedden látott napvilágot.

“Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa esküt tett arra, hogy mindig Csepel és a csepeliek érdekében végzi munkáját. Ezért a csepeli polgárok nevében arra kérem Szabó Szabolcsot, hogy támogassa a Németh Szilárd által benyújtott törvényt. Ezzel betartja azt az ígéretét, hogy képes az összefogásra, ha a kerület és a csepeliek érdekeiről van szó. A csepeli kétkezi munkások, az alapító atyák közös tulajdonban hozták létre és működtették a Munkásotthont. Ma is azt akarnák, hogy az intézmény köztulajdon legyen, és fennmaradhasson az a kulturális érték, melyet ránk hagytak.” – emelte ki Csepel polgármestere.

Csepel.info

49 hozzászólás “Pánik Csepelen: így még senki nem félt az üvegzsebtől” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Ezzel a fantáziával valaki miért nem ír regényeket?! 😛

    Nemhogy egy közhasznú magánalapítványnak, hanem egy vállalkozónak vagy magánembernek is meg kell őriznie pénzforgalmi bizonylatait, hogy azt az arra jogosult hatóságok bármikor ellenőrizhessék!
    Ennyi, a többi gusztustalan szarkavarás! 😛 😀

  2. Orsós Rodrígó szerint:

    Izzadtságszag és erölködés csak a fidesz oldalán érezhető évek óta ezügyben. Szilárd fene nagy gőgje és hatalomvágya nem tűri, hogy valaki is ne hajtson előtte térdet. Nem érti, meg, hogy a csepeliek kirúgták innen.

  3. ebihal szerint:

    Ritka nagy g…, aki ezt írta!

  4. kispajtás szerint:

    Azt írtátok korábban, hogy az önkormányzat fog tetszelegni a megmentő szerepében, most meg Németh Szilárd törvényjavaslatot nyújtott be, amely lehetővé teszi, hogy a “Melós” visszakerüljön Csepel lakosságának ellenőrzése alá??? Már zűrösen indul…
    Csepeli lakosok, ellenőrzésre fel!!!

  5. Tóth Kati szerint:

    A kommunista soha nem változik,lop,csal,hazudik.Erre született.Nem kell velük kesztyűs kézzel bánni!Kiseperni őket mindenhonnan,pláne a lopott vagyonból.gyurcsányit is a Szemlő hegyi villából!

  6. ebihal szerint:

    Tóth Kati!
    Nem lehetne a fideszes kommunistákkal kezdeni?

  7. nagyapó szerint:

    Nocsak eetásak! Csak nem rinyálnak, hagy a Munkásotthon a szocik kezéből a csepeliek kezébe kerül?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Orsós Rodrigó szerint:

    Vèn komcsi! A Munkásotthon most a csepeliekè, mèg az olyan vèresszájú trafikosokat is beengedik mint te. Persze ha a Szilárd fèle slep kimutyizza, akkor nem tudni mi lesz a jövője.

  9. nagyapó szerint:

    Ennyire hülye még egy műcigány sem lehet! Prolikám (van még)! Ki a tulajdonosa a csepeli értékeknek? Az Önkormányzat NEM pedig tolvaj eetásai. Ezért rinyálnak, verik a nyálukat. Ellopták Csepeltől a Munkásotthont, hasonlóan a Cseoel SC-t, az É-i területet. A zsozsót lenyúlták, ellopták, most meg, mint a műcigány, pofáznak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Grün Izidor szerint:

    Öreg Hüje!
    Még mielőtt belegárgyulsz!
    A csepeli embereknek van önkormányzatuk és nem a zönkormányzatnak van polgárságuk!
    Tehát a csepeli értékek tulajdonosai a csepeli emberek!
    Akiket illene mekkérdezni, ha mán lopni akarnak tőlük! 😀 😛

  11. Tarjányi László szerint:

    “Ellopták Csepeltől a Munkásotthont, hasonlóan a Cseoel SC-t, az É-i területet.”

    Nagyapó, ne feledkezz meg Németh Szilárd és a csepeli Fidesz szerepéről sem az É-i terület ügyében! Vastagon benne voltatok ti is! Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés, 2000. nov. 7. (SIC!)

  12. Orsós Rodrigó szerint:

    A Fidesz-KDNP-brókerkormány mindannyiunk javát akarja: a magánnyugdíjtól a trafikokig lenyúlnak maguknak mindent, ami mozdítható, a földek esetében még azt is ami nem. Csepelen most megint a Munkásotthon van soron, amely öt éve állja a fideszes politikai nyomást, a józan észre fittyet hányó anyagi kivéreztetést, a dolgozókat érő rágalomhadjáratot.

  13. kispajtás szerint:

    Rodrigó!
    Most visszakerül Csepel lakosságának ellenőrzése alá… (by Németh Szilárd) Pffff….

  14. nagyapó szerint:

    Csökött elméjű műcigány. Szokása szerint hazudik. Nem magánnyugdíj- pénztár, hanem KÖTELEZŐ magánnyugdíj- pénztár. Ezt az összes komcsi elfelejti! 10 %-ot elloptak a nyugdíjasoktól, amit a költségvetésből kellett pótolni.
    Van pofája minden trafikost lefideszezni?
    Kik a zöldbárók? Azok akiknek a szocik adtak 2500 ha feletti bérelt földet és kapták a támogatásokat!
    Hátrább a zagarakkal!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. Orsós Rodrígó szerint:

    Ne maszatolj apóca, a lopás az lopás, ha ti csináljátok akkor is. Hol a pénz?
    Én nem akarok senkit lefideszezni, azért az durva káromlás lenne.

  16. felix szerint:

    Szemétláda.
    A fidesz lopott el nyolc százalékot, és a kasszát.

  17. fghfjhgkjhk szerint:

    Nem adják fel a “melósért” folytatott harcot? N. SZ. meg asszem ki lett rúgva, ha nem tévedek. Amennyiben gyanú merül fel, hogy okoskodtak a melósban, akkor 5 év eltelt, miért nem világította át bármelyik, erre hivatott hatóság?

  18. nagyapó szerint:

    Eetásak! Nyögjék már ki, KIÉ A MUNKÁSOTTHON???
    Csepel vagyonával a megválasztott, még egyszer A MEGVÁLASZTOTT önkormányzat rendelkezik. A Munkásotthont, a Csepel SC-t, az É-i területet ellopták a szocik.
    Nézzék meg, a tervezett olimpia területe nem érinti az elkótyavetyélt területet! Vajon miért?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. ebihal szerint:

    Itt egyes agyakban az a kényszerképzet alakult ki, hogy nem a kerület lakósainak van
    önkormányzata, hanem az önkormányzatnak van úgy mellékesen néhány tízezer
    kolonca.

  20. figyeltek? szerint:

    Annyi ellensége azért nincsen.

  21. ebihal szerint:

    Ki beszélt itt ellenségről?Mindössze az a véleményem, hogy ők úgy gondolják, ha már
    megválasztották őket, azt tesznek, amit akarnak. Attól, hogy a fejükre olvassa az ember
    a hibákat, még nem ellenségek.

  22. Tarjányi László szerint:

    Lásd fentebb! Nagyapó csak ír, de nem olvas!

    “Ellopták Csepeltől a Munkásotthont, hasonlóan a Cseoel SC-t, az É-i területet.”

    Nagyapó, ne feledkezz meg Németh Szilárd és a csepeli Fidesz szerepéről sem az É-i terület ügyében! Vastagon benne voltatok ti is! Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés, 2000. nov. 7. (SIC!)

  23. mandaf szerint:

    Csepeli szocik nem félnek az üvegzsebtől, volt nekik három „üvegzsebű” üvegszemű miniszterelnökük, Medgyessy- Gyurcsányi- Bajnai. Tőlük tanultak, hogy lehet ellopni legrövidebb idő alatt legtöbb anyagi javat. Medgyessy- Gyurcsányi csupán négy év alatt lerabolta az egész országot. Bajnai IMF hitelt csapolta. Ugyan Ők mitől félnének, mind három elődjük még szabadlábon van.

  24. Grün Izidor szerint:

    mandaf!
    Unalmadban prezentálhatnál néhány esetet róluk, amiről jogerős ítéleted is van! 😀 😀

  25. felix szerint:

    mandaf
    Meséld már el, hogy miket rabolt el Gyurcsány, és mennyit nyúlt le Bajnai.
    Sorold le. Van itt hely bőven. 🙂

  26. nagyapó szerint:

    Idióta grün Józsi, meg 1/2eszű1/2x! Csak a “nagyszerű vezető” Gyurcsány(i):
    Altus Rt. ROTAB Kereskedelmi Kft. ALDO Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Tanácsadó Kft. Magyaróvári Timföld és Műkorund Kft., illetve jogutóda a MOTIM Rt.
    Gép- és Felvonószerelő Vállalat, majd Gép- és Technológiaszerelő Rt., végül ARK Vagyonkezelő Rt. Béta-Roll Hengergumizó Rt. Tisza Műtalp- és Gumigyártó Kft. Acélkar Kft.
    Dunántúl Termékenység Egyesülés EMO-WIND Kft. M-Automatika Kft. MOTIM Műkorund Kft.
    MOTIM-Kádkő Kft. MOGÉPSZER Kft. MESZ Kft. MAVIKA Kft.
    A múltbeli közvetett vagy közvetlen tulajdon:
    ACCES V. Vagyonkezelő Kft. DÉTELL Szolgáltató Kft. GPS Vagyonkezelő és Gazdasági Tanácsadó Kft.
    Balassagyarmati Fémipari Kft. Fönícia Kereskedelmi Kft. Fittelina Ingatlanbefekteté si és -hasznosító Kft.
    FORTUS Rt. ROE Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft. SZÍV-ŐR Egészségügyi Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
    Perfekt Rt. Bakonyi Bauxitbánya Kft. BAUXIT Bányavagyonkezelő Kft.
    Nomentana Kft. Agóra Marketing Tanácsadó Kft. Altus Consulting Gazdasági Tanácsadó Kft.
    Altus Luxemburg S.A.H. PARTAGAS MANAGEMENT Kft. PERTIA Könyvvizsgáló Rt.
    PERFEKT-Akadé mia Oktatási és Szolgáltató Kht. ÁRKÁDIA-HOTELS Üdültetési Kft. Enviroinvest Kft.
    Hír-Rádió Kft. M.A.B . Ingatlanhasznosí tó Kft. TMI Kft.
    LBS ECONET Rt. Magyar Közbeszerzési Hírbörze Kft. Perfekt Karrier Kft.
    Bajalog Kft. Első Magyar Timföldipari Kft. GER-COM Kft.
    MOTIM-KERLANE Kft. MOTIM Alumíniumszulfá t Kft. Balassagyarmati Fémipari Rt.
    Kívánják a nagy közgazdász bajnait js?
    No meg a nyocév alatti elévülések!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  27. királyerdei szerint:

    És az indonéziai kórház?

  28. Grün Izidor szerint:

    Vén Komcsi
    Itt egy kis lista, ami a “zemúttötév”-ben tovább bővült!
    Tedd hozzá tutyi-mutyi Lénárd ittas vezetését is! 😛 😀
    http://politikusbunozok.blog.hu/

  29. ebihal szerint:

    vén barom!
    Legalább hiteles forrást választana!

  30. hajaj szerint:

    Csak ültök és meséltek a múltról, de a jövőről egy szót sem szóltok. Igaz a jövőtök a múltban gyökeredzik.

  31. Qvik szerint:

    Grün és többi elvtársa!
    Gondold el azt a lehetőséget, mi lesz, ha 2018-ban nem a “tutyi-mutyi Lénárd” kap megbízást polgármesterségre, hanem egy radikális jobbikos. Aki remélhetőleg kitiltja Csepelről a hozzád hasonlókat ! Veled együtt.
    Jobb lenne kevesebb utálatot közölnetek !

  32. Qvik szerint:

    Az itt folyó szájtépés helyett nem ártana a MUNKÁSOTTHON jövőjéről gondolkozni. Egyébként az nemsokára megoldódik nélkületek és ellenetekre is.

  33. Grün Izidor szerint:

    Kuvik!
    A Jobbiknál azért ez a régi munkás kerület szebb jövőt érdemelne!
    De hüje szavazó mindig kerül! 😀

  34. nagyapó szerint:

    Bobek! Jellemző forrására (Népszabadság) a nagy “hozzáértés”. Weiss egy fillért sem adott a Munkásotthonra, mivel utálta, minta a kutya a Szaharát! (L. A Csepeli Munkásotthon története (Drucker Tibor))

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  35. felix szerint:

    szemétláda.
    Az általad felsoroltak tulajdonok és nem lopott holmik.
    A lopás tényét kéne igazolnod.

  36. Grün Izidor szerint:

    felix!
    A zügyészség indoklása szerint,
    “a feljelentésből kitűnik, hogy a feljelentett személyek a tiszteletdíjjal közvetlen kapcsolatba nem kerültek, az összegek a tudatukban saját jövedelemként nem jelentek meg. Így arra következtetni, hogy a valótlan adatok szolgáltatását tudatuk átfogta volna nem lehet. A szándékosság hiányában pedig a cselekmény nem bűncselekmény”
    .
    Tehát Kuszaszeműnek nem tudatosult tudatában a kapott összeg?!
    Ezt nevezzük tudathasadásnak vagy csak nemes egyszerűséggel tündérmesének?! 😛 😀

  37. felix szerint:

    Grün Izidor.
    Ezek a nagymenők soha sem nézik meg a banki egyenlegközlőt, csak úgy élnek és költekeznek bele a nagyvilágba.
    Hányinger ez az ügyészség.
    Űri muri.

  38. felix szerint:

    Ilyenkor lapít a sok nyalógép.

  39. ebihal szerint:

    Mire számítottál? Lázár szekszárdi beszédét is agyonhallgatták!

  40. Grün Izidor szerint:

    ebihal!
    Azért, mert nem akartak Nemzeti szarodát csinálni a Nemzet Főteréből és a Nemzet Televíziójának székházát a Nemzet csőcselékével felgyújtatni!
    Ismerik már őket! 😛 😀

  41. csapajev szerint:

    És ebből is!!!!!

  42. Tóth Kati szerint:

    Minek kell ezért az undorító szocreál épületért annyit harcolni?Vagy ez a harc lesz a végső?Mert akkor meg vagyok nyugodva!

  43. Orsós Rodrígó szerint:

    Ha egy fideszes törvényt sért, csak azt kell mondania: véletlen volt.

  44. felix szerint:

    Orsós Rodrígó
    Az az ügyészség dolga.

  45. GONDOLKODÓ! szerint:

    Más: EMBEREK!
    Az ügyészség sem hisz
    a Nokia-doboz meséjének
    Végleg megdőlt a vád Hagyó Miklós ellen: az ügyészség megszüntette a nyomozást a nokiás doboz ügyében.

Itt lehet hozzászólni !