Örömtánc a felújított Aprajafalva Óvodában – 250 millió forintból készült el az új épületszárny

Csepel.hu

Örömtánc a felújított Aprajafalva Óvodában

Örömtánc a felújított Aprajafalva Óvodában

Átadták az Aprajafalva-Gyermeksziget Óvoda felújított és bővített épületét január 23-án. Az épület Csepel legrégebbi óvodája. Borbély Lénárd polgármester emlékeztetett rá, hogy a csepeli önkormányzat még Németh Szilárd akkori polgármester kezdeményezésére pályázott uniós támogatásra 2012-ben, melynek során 200 millió forintot nyert, az önkormányzat pedig 50 millió forinttal toldotta meg az összeget. Az ünnepi eseményen mások mellett részt vett Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester.

Borbély Lénárd köszöntőjében arról beszélt, hogy a városvezetés célja Csepel fejlődésének elősegítése. A mai esemény ennek a törekvésnek egyik része, amely sikerrel zárult. A Völgy utcában található Aprajafalva Óvoda különös jelentőséggel bír Csepel történelmében, mert ez volt kerületünk egyik első bölcsődéje-óvodája, ami még az 1910-es években, a Weiss Manfréd gyárban dolgozó munkások gyermekeinek épült. Az épület ma már csaknem 100 éves, így szükségessé vált egy komplex felújítás és a férőhelyek bővítése.

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2012-ben pályázott és 200 millió forint uniós támogatást nyert a „Nevelési intézmények fejlesztése” című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A mintegy 250 millió forint összköltségvetésű projektben a csepeli Aprajafalva Óvoda 3 új csoportszobás épületszárnnyal történő bővítése és a jelenlegi épületek részleges felújítása valósult meg.

A férőhelyek száma 70 fővel növekedett, így megszűnt a korábban tapasztalható zsúfoltság. Három csoportszobával bővült az intézmény. Az akadálymentes helyiségek száma ötre nőtt. Az óvoda udvara is rendezettebb lett a részleges felújításnak köszönhetően.  Szebb környezet várja a gyermekeket. Az óvoda teljes épülete külső és belső festést kapott. A megépült kétszintes szárnyban lehetőség nyílik a tehetséggondozásra, egyéni mozgásfejlesztési és beszédfejlesztési foglalkozások megtartására. Az új épületszárny alapterülete így 470 négyzetméter, az emeleté 227 négyzetméter lett.

A polgármester kiemelte, hogy a beruházás megvalósításáért köszönet illeti Magyarország kormányát és az Európai Uniót. A csepeli városvezetés tervei között hasonlóan sikeres programok végrehajtása szerepel.

Pap Erika óvodavezető szintén nagy napnak nevezte a mait. Az óvodások és pedagógusok egy gyönyörű új épületet kaptak, amelyet meg kell tölteniük tartalommal, élettel.

Kispál György atya megáldotta a felújított épületet, s megjegyezte, hogy Csepelen már 400 gyerek részesülhet hittanoktatásban.

A formális ünnepséget a gyerekek önfeledt játéka követte. Énekeltek, örömtáncot jártak, és jókat mulattak egy bűvész varázslatos mutatványain.

Később a kicsik nagy örömmel falták fel az önkormányzat ajándékát, a 200 szeletes tortát, ami csak nekik, erre az alkalomra készült.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !