Öregdiáktalálkozó a Jedlikben

Csepel.hu

jag

Harmadik alkalommal gyűltek össze a Jedlik Ányos Gimnázium egykori diákjai, hogy részt vegyenek az immár hagyományos, év végi öregdiák találkozón. A kezdeményezés Németh Szilárd országgyűlési képviselőtől származik: 2012 decemberében adtak először egymásnak a „kerek évfordulósok” ebben a formában találkozót. Idén az 1954, 1964, 1974, 1984, 1994 és 2004-ben végzett tanulók jöttek el a meghívásra: a gimnázium tornaterme ismét megtelt.

A vendégek sorában helyet foglalt Morovik Attila alpolgármester – aki szintén jedlikes diák volt -, Szuhai Erika képviselő és Kispál György, a Csepeli Lelkészi Kör vezetője.

Az alpolgármester köszöntőjében először Borbély Lénárd polgármester és Németh Szilárd országgyűlési képviselő üdvözletét adta át, akik nem lehettek jelen, mert Csepel testvérvárosa, Nagyszalonta polgármesterének meghívására Erdélyben tartózkodnak. Morovik Attila visszaemlékezett a gimnáziumban eltöltött négy évre, amikor„barátságok, szerelmek szövődtek, s olyan tudást kaptunk itt, amely megalapozta későbbi életünket” – emelte ki az egykori diák, aki azt is hozzátette: számos nagyszerű tanár tanított a Jedlikben, köztük a legendás fizikatanár, Vermes Miklós. Morovik Attila hangsúlyozta: az önkormányzat nagy figyelmet fordít a gimnáziumra, s ezt tettekkel is bizonyítja. „Közel 50 millió forintból cseréltük ki a tornaterem parkettáját, s a második emeleti fiú vizesblokk is megújult. Az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően pedig – amivel 303 millió nyertünk – világszínvonalú természettudományos labor nyílhatott a Jedlikben, ahol a kerület általános iskolái is tarthatnak fizika órákat” – zárta beszédét az alpolgármester.

Ezután a gimnázium igazgatója, Bese Benő köszöntötte az egykor diákokat, s elmondta, mindig is kiemelt céljuk volt az ilyen összejövetelek megtartása. Az igazgató az 50 és 60 éve érettségizett diákoknak átadta az arany, illetve a gyémánt érettségi bizonyítványt, majd néhány régebbi jedlikes – köztük dr. Csurgay Árpád Széchenyi-díjas villamosmérnök, nanotechnológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja – idézte fel a gimnáziumhoz fűződő emlékeit.

A beszédek után megemlékezések következetek a Jedlik legendás személyiségeire: Morovik Attila, Szuhai Erika és Bese Benő koszorút helyezett el Jedlik Ányos, Vályi Hugó, az alapító igazgató, és a legendás tanárok, Hegyi Balázs, Kövesi Sándorné és Vermes Miklós emléktáblájánál.

A találkozó kötetlen része az osztálytermekben folytatódott.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !