Nyolcvan rászoruló és hajléktalan kapott meleg ételt

Csepel.hu

melegedo3

Csepelen, a Hajléktalanok Nappali Melegedőjében osztott meleg ételt Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármestere december 13-án. A jótékonysági akcióba a XXI. kerület alpolgármestere, Ábel Attila és önkéntes segítők is bekapcsolódtak.

Az Ökumenikus Segélyszervezet által működtetett melegedőben a mai napon nyolcvan hajléktalan kapott ebédre sertéspörköltet galuskával, hozzá forró teát. A rászorulóknak szaloncukrot és meleg takarót is adtak ajándékba az önkéntes segítők.
Az V. kerületi önkormányzathoz hasonlóan Csepel városvezetése is kiemelten kezeli a szociális kérdéseket, számos módon segíti a rászorulókat. Az adventi időszakban tartós élelmiszercsomaghoz jutottak a szociálisan hátrányos helyzetű családok.

Az Ady Endre út – Védgát utca sarkán álló éjjel-nappali melegedő már több alkalommal nyújtott menedéket a kemény fagyok elől. A több fűthető helyiséggel rendelkező krízisközpontban a tisztálkodási lehetőség is adott. Emellett képzett szakemberek segítségét is igénybe vehetik a fedél nélküliek az aktuális szociális ügyeik intézésében.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !