Óvodavezetők karácsonyi ünnepsége

Csepel.hu

ovodavezetok_karacsonya

Az Óvodavezetők Munkaközösségének karácsonyi ünnepségét a Kerek világ Óvodában tartották december 12-én. Az ünnepi alkalmon elbúcsúztak Csiszár Jánosné és Nász Erzsébet nyugdíjba vonult óvodavezetőtől, valamint megköszönték Hermanné Laboncz Etelkának az Erdősor-Festő utcai Óvodában végzett ötéves vezetői munkáját.

A megjelent vendégeket – köztük Borbély Lénárd polgármestert, Morovik Attila alpolgármestert, Baldauf Myrtill köznevelési referenst, Lipovszky Mártát, a XX. kerületi Pedagógiai Intézet képviseletében Bondor Máriát – Szakter Edina intézményvezető köszöntötte. Ezután a polgármester intézte szavait a résztvevőkhöz.

Elmondta, hogy választási programjában is kiemelt szerepet kapott a gyermekek óvodai nevelése. Felidézte a Kerek Világ Óvodában korábban végrehajtott ablakcsere programot, majd közölte, hogy az önkormányzat támogatja az intézmény másik épületében az ablakok kicserélését. Hasonlóan a többi intézményben is 2019-ig az önkormányzat – részben uniós forrásból, részben pályázatok útján – saját anyagi hozzájárulásával finanszírozná az udvarok felújítását, a játék készletek korszerűsítését és az épületek felújítását – tette hozzá a polgármester. Arról is szólt, hogy a várásvezetés az óvodákban és bölcsődékben továbbra is ingyen biztosítja a tisztasági csomagot. Borbély Lénárd bejelentette, hogy 2015. január 1-jétől a Tóth Ilona Szakorvosi Rendelőintézetben visszaállítják a gyermek traumatológiai sebészet működését napi négy órában.

Ezt követően az óvoda dolgozóinak karácsonyi hangulatteremtő műsorával folytatódott a program.

Az ünnepségen a Kerek világ Óvoda vezetője tréfás kérdezz-felelek formában köszönt el a két nyugdíjba vonult (Marika és Erzsike) óvodavezetőtől. Válaszadásuk során kedvenc köszönésük, mondásuk, hobbijuk, énekük, szokásaik elevenedtek fel a több évtizedes pályafutásukból.

Mudra Annamária óvoda pszichológus is kedves szavak intézett a búcsúzókhoz, majd a műsort adó munkatársak kedvenc dalukat énekelték el.

A rendezvény végén Borbély Lénárd és Morovik Attila az önkormányzat ajándékát, mikulásvirágot és édességet adott át valamennyi óvodavezetőnek.

Az ünnepség résztvevőit töltött káposztával vendégelték meg a házigazdák.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !