Németh Szilárd leköszönő polgármester beiktatási ünnepségen elhangzott beszéde

Csepel.hu

Németh Szilárd leköszönő polgármester beiktatási ünnepségen elhangzott beszéde

Tisztelt Polgármester úr, tisztelt Képviselő hölgyek és urak, kedves Csepeliek! Tisztelt Ünneplő Közösség!

A vasárnapi önkormányzati és nemzetiségi választáson az egész ország, a nemzet fővárosa és mi, csepeliek is győztünk! Az áprilisi és a májusi kétharmadok után meglett az októberi is. A Fidesz Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt most is óriási fölénnyel győzött. Csepelen Borbély Lénárd lett a polgármester. Tíz egyéni és egy listás képviselővel megtartottuk minősített többségünket a testületben.

Gratulálok minden, megválasztott és így mandátumot nyert önkormányzati és nemzetiségi képviselőnek.

Megkülönböztetett tisztelettel és szeretettel gratulálok Borbély Lénárdnak a győzelemhez. Őt 12 éve ismerem, nyolc évet politizáltunk együtt az önkormányzatban, négyet a parlamentben. Ő volt az elmúlt időszak tisztességes, nagymunkabírású és ezért sikeres pénzügyi alpolgármestere, az én általános helyettesem. Nagyon jó volt vele együtt dolgozni, gyors észjárású, őszinte, kitartó, de fiatal kora és lendülete ellenére, megfontolt a döntéseiben. Úgy érzem, kettőnk kapcsolata ennél azért jóval több, mondhatni, szoros és elválaszthatatlan barátság köt össze bennünket. Ezért már most magabiztosan kijelenthetem, hogy Lénárd emberi tulajdonságai és politikusi kvalitásai alapján kiváló polgármestere lesz kerületünknek! Úgy vélem, hogy a kampányban is ennek, a személyes varázsának köszönhette, hogy győzelemre vitte csapatát, akiknek szintén nagy tisztelettel és szeretettel gratulálok.

Tisztelt Ünneplő Közösség! Kedves Csepeliek!

Mi itt Csepelen, megértettük a választás tétjét! A fejlődéshez, a boldoguláshoz, ahogy az elmúlt négy esztendőben, úgy a jövőben is szükség van a Kormány, a Főváros és a Kerület együttműködésére, összefogására. Munkahelyeket teremteni, utakat, járdákat építeni, gyermekeinket nevelni, biztonságban élni csak összefogva, egymást segítve lehetséges.

Ezért szavazatainkkal az összefogást, az elmúlt négy év folytatását támogattuk. A csepeli választók igazán kitettek magunkért. A magas részvétel megmutatta, hogy a csepeliek akarnak és tudnak élni szavazati jogukkal. A választás itt igazán a demokrácia ünnepe.

Köszönöm a csepeli választóknak ezt a nagyarányú részvételt! Köszönöm a helyi választási bizottság elnökének és tagjainak, a helyi választási iroda és a szavazókörök munkatársainak, hogy biztosították a választás törvényes és zökkenőmentes lebonyolítását.

Hálásan és tisztelettel köszönöm a Borbély Lénárdra, Tarlós Istvánra és a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeire szavazóknak, hogy hitet, erőt, nagyarányú támogatást és egyértelmű felhatalmazást adtak a folytatásához.

Megállapíthatjuk azt is, hogy munkatársaink, aktivistáink, támogatóink és önkénteseink nélkül nem nyerhettük volna meg a választást. Ők hatalmas és alapos munkát végeztek az elmúlt másfél hónapban. Fantasztikus és bátor kiállásról tettek tanúbizonyságot akár a terepen, akár a szavazókörökben. Hálásan és megbecsüléssel köszönöm nekik ezt a nagyszerű munkát!

Hálásan és szeretettel köszönöm saját családomnak, Borbély Lénárd családjának és a Fidesz-KDNP jelöltek családtagjainknak, hogy a személyünket és gyakran az őket ért méltatlan, hazug és aljas támadásokon felül emelkedtek, hittek bennünk és támogatták közéleti munkánkat!

Kedves Polgármester úr, Lénárd barátom! Kedves Fideszes Képviselő barátaim, harcostársaim!

Most rajtunk a csepeliek szeme, nagy lehetőséget és bizalmat kaptunk tőlük. De ezzel együtt óriási a felelősségünk, nem élhetünk vissza a bizalommal, amit ígértünk azt teljesítenünk kell, amivel még adósok vagyunk az elmúlt négy évből azt folytatnunk kell. Ezért nagy munka vár ránk az elkövetkezendő öt évben!

Azért is beszéltem többes szám első személyben, mert az elkövetkezendő években is szolgálni fogom szülőhelyemet, Csepelt. Rám, mint országgyűlési képviselőre, választókerületi elnökre vagy egyszerűen, mint a barátotokra, csepeli lakosra ebben a munkában bármikor számíthattok!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Csepel ma nagy lehetőség előtt áll. A jövőben a gazdasági fejlesztés, a munkahelyteremtés, a családok biztonsága és a közterületeink rendje, tisztasága elsődleges feladatunk lesz. Megtanultuk, hogy Csepel csak akkor lehet sikeres, ha összefogás, együttműködés és egység van. Beszédem elején ezért is mondtam azt, hogy április és május után októberben is győzött az ország, a nemzet fővárosa és Csepel, méghozzá fölényesen. Ez a győzelem az egész Csepelé. A történelemből tudjuk, hogy minden európai ország, nemzet vagy éppen annak egy tartománya, városa, amely fel akart emelkedni, csak az egység erejével emelkedhetett fel.

Ezért, tisztelt Hölgyeim és Uraim, az egység erejét jól kell felhasználnunk, és ez a győztesek felelőssége. A nagyszerű győzelemhez kétharmados felhatalmazások kellettek, de a kormányzás az egész ország, az egész főváros, az egész kerület, azaz a háromharmad érdekében történik.

Az elkövetkező években is minden csepeli lakos, az egész Csepel érdekeit fogjuk ésszel, szívvel és tisztességgel képviselni!

Tisztelt Polgármester úr, tisztelt Képviselő hölgyek és urak!

Kérem, szolgálják a csepelieket esküjükhöz, meggyőződésükhöz híven! Gyarapítsák Csepelt mind anyagi, mind szellemi, mind erkölcsi értelemben! Ehhez kívánok Önöknek jó egészséget, sok és sikeres munkát!

Isten éltesse Csepelt! Isten áldja a Csepelieket!

Forrás: Csepel.hu

15 hozzászólás “Németh Szilárd leköszönő polgármester beiktatási ünnepségen elhangzott beszéde” bejegyzésre

  1. Annamária szerint:

    Lehet, hogy buta kérdés, de most akkor mi történt Szabó Szabolccsal?

  2. felix szerint:

    “A vasárnapi önkormányzati és nemzetiségi választáson az egész ország, a nemzet fővárosa és mi, csepeliek is győztünk! ”
    Eddig olvastam ezt a “nagyszerű” beszédet.
    Nyilván a Csepeliek győztek, mert a vesztesek nem lehetnek csepeliek.
    A farok akkor is farok, ha “pörköltöt csináltak belőle.

  3. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x! Jó lenne, ha észrevenné és felfogná, hogy Csepel nem vörös. A csepeliek (nem Csepeliek) a polgári oldalon állnak!!!!!!!!!!!
    Ezért választottak Németh után újra polgári jelöltet, Borbélyt polgármesternek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  4. felix szerint:

    szemétláda!
    A te kerge agyad szerint, aki Horváth Gyulára szavazott az nem csepeli.
    Már igazán abba hagyhatnátok a gyűlölködést.
    Legalább az új polgármester mondatait fontold meg.
    Sajnállak, mer te már sohasem leszel normális.

  5. gyula szerint:

    Gyagyás, ideggyenge és rendkívül aljas felix kartárs! Olvasd tovább!

    “Ezért, tisztelt Hölgyeim és Uraim, az egység erejét jól kell felhasználnunk, és ez a győztesek felelőssége. A nagyszerű győzelemhez kétharmados felhatalmazások kellettek, de a kormányzás az egész ország, az egész főváros, az egész kerület, azaz a háromharmad érdekében történik.

    Az elkövetkező években is minden csepeli lakos, az egész Csepel érdekeit fogjuk ésszel, szívvel és tisztességgel képviselni!”

  6. nagyapó szerint:

    Kis hülye 1/2eszű1/2x ! Hol olvasta, hogy “aki Horváth Gyulára szavazott az nem csepeli.”? Idézem “A csepeliek (nem Csepeliek) a polgári oldalon állnak!”
    Észrevett valami különbséget? Észrevette ki gyűlölködik??? Bizony a maffiabal.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  7. kerdezo szerint:

    Tehát kijelenthető, hogy magyarországon egy párt rendszer van?

  8. felix szerint:

    szemétláda!
    Érted kérdező kérdését?
    Aki nem a polgári oldalon áll az csepeli vagy nem.
    Felfogtad vére.
    Az igazság kemény kimondása nem egyenlő a gyűlölettel. A kirekesztés viszont igen.
    Ennyire nem lehetsz tök.

  9. gottseidank szerint:

    “Érted kérdező kérdését?
    Aki nem a polgári oldalon áll az csepeli vagy nem.” – írja félix.

    Kedves @félix, ha nem csalódom, te szoktál agyonhülyézni mindenkit, aki – szerinted – nem képes megérteni az olvasott szöveget. Kérdeném: hol látsz itt olyat, hogy aki nem a polgári oldalon áll, az nem csepeli? Nem teljesen egyértelmű a szöveg?

    “Ezért, tisztelt Hölgyeim és Uraim, az egység erejét jól kell felhasználnunk, és ez a győztesek felelőssége. A nagyszerű győzelemhez kétharmados felhatalmazások kellettek, de a kormányzás az egész ország, az egész főváros, az egész kerület, azaz a háromharmad érdekében történik.
    Az elkövetkező években is minden csepeli lakos, az egész Csepel érdekeit fogjuk ésszel, szívvel és tisztességgel képviselni!”

    És azért lehet most a győztes számára mindenki – te is – csepeli, mert az ország és Csepel választói (a polgári oldal, mi és nem ti) kétharmados felhatalmazást adtak/adtunk ehhez.

    Mi fáj még?

  10. felix szerint:

    Kedves gottseidank.
    Amennyiben valaki azt írja, hogy a csepeliek a polgári oldalon állnak, akkor ugye nem állhat csepeli a nem polgári oldalon, mert csak akkor igaz az állítás.
    Azért várom az ettől eltérő magyarázatodat.
    Egyébként koránt sem hülyézek le mindenkit, csak azokat akik velem is megteszik.

  11. gottseidank szerint:

    felix szerint:
    2014. október 19., vasárnap – 21:57 – ezt írja:
    “Amennyiben valaki azt írja, hogy a csepeliek a polgári oldalon állnak, akkor ugye nem állhat csepeli a nem polgári oldalon, mert csak akkor igaz az állítás.”
    Kedves félix, a skolasztika magisztere! Bátorkodlak emlékeztetni, hogy választások voltak, és ez a szöveg azok eredményére vonatkozik. Avagy kétséged van afelől, hogy a csepeliek a polgári oldalra szavaztak? Sajnos, ilyen ez a többségi demokrácia: az az oldal nyer, amelyik a több szavazatot kapja. Nem túlcizellált megoldás, elismerem, de állítólag ez az egyedül üdvözítő. Tartok tőle, nagyon ki volnál borulva, ha ezt annak kapcsán jegyezném meg, hogy ha történetesen a DK kapott volna egy-két szavazattal többet. Akkor a csepeliek a DK oldalán álltak volna, te meg győzelmi mámorban őrjöngve köpködnél rám, hogy nem vagyok csepeli, ugye?
    Szerintem most már ne hasogassuk tovább nyolc felé a bolha pöcsin a szőrt… Nekem van jobb dolgom is.

  12. felix szerint:

    Kedves gottseidank !
    Ugye a csepeliek többsége és a csepeliek kijelentés között van némi különbség.
    Amennyiben azt írtad volna, hogy a választáson résztvevő csepeliek többsége, akkor írnál igazat.
    Szerintem a csepeliek többsége nem akart egyik oldalra sem állni.
    Nem vonom kétségbe a választások eredményét, csupán ragaszkodnék a valósághoz, ha nem bánod. 🙂
    Továbbra is tartom azt, hogy a “csepeliek a polgári oldalon állnak ” kijelentés kirekesztő és hamis.

  13. felix szerint:

    Tudod valaki nem attól lesz csepeli, hogy melyik oldalra szavaz.
    Na de ez már túl nehéz lehet neked.

  14. csapajev szerint:

    Leköszönő??…

  15. grün szerint:

    csapajev!
    Végre valaki észrevette, amit hónapok óta hangoztatok!
    Nem leköszönő, hanem beköszönő! 😛
    .
    Pipogya Lénárdka mint a “trójai faló” besegítette Csepel zsírtáltosát a további hatalomba!
    A sok birka ezt nem vette észre és most már szívhatja!
    Kaptak egy madzagokon rángatható bábot!
    Mert Csepel megérdemli! 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !