Áldatlan állapotok a Karácsony Sándor utcában

Mr. Gabee

20141018_125534

Az elmúlt időben egyre több alkalommal találkozunk azzal az esettel, hogy egyszerűen képtelenség parkolni a Karácsony Sándor utca II. Rákóczi Ferenc út felé elő részén.

Hogy ennek mi az oka? Mr. Gabee alábbi beszámolójából kiderül.

 Régebben, amikor még a Match élelmiszer hálózat üzlete üzemelt Csepelen a II. Rákóczi Ferenc út és a Karácsony Sándor utca kereszteződésében az ott lakók, az élelmiszer üzletbe járok, valamint a városba Hévvel közlekedők előszeretettel használták a közért mögötti parkolót mindig volt parkolóhely.

Aztán a későbbiekben a Sétáló utcai MATCH közértet megvásárolta a REÁL üzlethálózat abból a célból, hogy Prémium kategóriás üzletet nyisson a régi bolt helyett. A bolt megnyitásával egyszerre kezdődtek a problémák. Mint utóbb kiderült, az épület mögötti terület nem tartozott soha a MATCH tulajdonába. A parkolónak használt területet az akkori közért bérelte a mellette levő lakóparktól. Anno fontosnak tartotta azt, hogy azok a vásárlók, akik kocsival érkeznek az élelmiszer üzlethez, rendesen tudjanak parkolni.

Amikor pedig a REÁL megkezdte az átalakítási munkálatokat, azzal együtt kijelentette, hogy nem tart igényt a parkolóra. ezt mi más is bizonyíthatná, minthogy az épület parkoló felőli bejáratát abból acélból falazta be, hogy oda majd Reál büfét szeretne kialakítani.

Az üzlet megnyitását követően egy kis ideig semmilyen tábla nem tiltotta a parkolóba való szabad beállást. Ezt követte egy tábla, melyen tájékoztatta az arra tartókat, hogy „a parkoló magánterület, illetékteleneknek behajtani tilos”.

Természetesen voltak olyan bátor autósok, akik a tábla ellenére is beálltak. Erre válaszolva a parkolást meggátolva, a parkolókba használatos vas elemeket telepítettek. És az összes autós kénytelen volt a közért, illetve az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola környékére parkolni.

A sok parkoló kocsi napjainkra annyira elhatalmasodott, Ráadásul az Egressybe rengeteg tanár és jogosítvánnyal rendelkező tanuló jár nap mint nap, hogy a parkoló a helyszínen parkolók vége esetenként a gerincútig ér, illetve megtelik a Petőfi utca Egressy mögötti területe is.

Mivel az élelmiszer üzletnek szüksége van a parkoló egy pici részére, abból a célból, hogy az áruval megpakolt teherautókat tudja fogadni, így nem minden alkalommal tudják a területet hermetikusan elzárni, ezért néhány autóst a mai napig nem érdekel, hogy idegen területre parkol be. Míg elérünk a mai napig, amikor a képen látható munkások sorompót építenek a bejárathoz.

Végezetül az én véleményem az, hogy nagy idiótaságnak tartom azt az elgondolást, hogy egy élelmiszer üzletet nem lehet autóval megközelíteni. Sajnos nem ez az egyetlen ilyen áruház a kerületben. Emlékezzünk vissza egy korábbi cikkünkre, amikor a Szent Imre téri ALDI üzlet előtt parkoló autókat rossz esetben elvontatják az üzlet elől.

Mr. Gabee

8 hozzászólás “Áldatlan állapotok a Karácsony Sándor utcában” bejegyzésre

  1. VendettaII szerint:

    Ez nagyon érdekes dolog, akkor ez ügyben miért nem lép az Önkormányzat amikor van egy ilyen jelenleg is hatályos Kormányrendelet:

    253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az országos településrendezési és építési követelményekről

    Járművek elhelyezése
    42. § (10) A kereskedelemről szóló törvény szerinti napi fogyasztási cikket értékesítő, 300 m2-nél nagyobb bruttó alapterületű üzlet esetében:
    a) az árusítótér minden megkezdett 10 m2 nettó alapterülete után egy személygépkocsi elhelyezését kell biztosítani;
    b) meglévő építmények bővítése, átalakítása, rendeltetésük módosítása esetében az a) pontban meghatározott számú gépjármű elhelyezését biztosítani kell;
    c) az üzletre vonatkozóan a (2) bekezdés szerinti önkormányzati rendelet az a) pontban meghatározottaktól nem térhet el;
    d) ha az adottságok szükségessé teszik a gépjármű-várakozóhelyek (parkolók) a telekhatártól mért, legfeljebb 50 m-en belüli más telken parkolóban, parkolóházban vagy a közforgalom céljára átadott magánút egy részének felhasználásával alakíthatók ki.

    Gondolom a Match sem viccből bérelte azt a parkoló helyet….

  2. Pákozdi József szerint:

    Az Aldi újranyitott területén a valamikori szövetség ABC-nek, volt parkolója, mert csak úgy kapott engedélyt. Azt a parkolót egyszerűen megszüntette az akkori ABC vezetősége, és az akkori csepeli Tanácselnök ( talán Bölcseinek hívták) ezt nem kifogásolta, mert göngyölegraktárra volt szüksége az ABC-nek.
    Tehát nem valós az az állítás a jelenlegi kerületi vezetés részéről, hogy az újonnan nyitott Lidlnek nem kell parkoló, mert az előző kereskedelmi tevékenységet folytató cégnek se volt. De volt az ABC-nek, mert úgy kapta meg az engedélyt és a Lidlitől is meg kell követelni ha ez a cég a használja a területet, mert ők csak bérlik az ingatlant a tulajdonostól!

  3. xy szerint:

    Az aldi előtt van vagy 100 bevásárlókocsi, aminek parkoló nélkül semmi értelme.
    Azon meg mit lepődnek meg, hogy P+R parkolónak használják a kerületet, ha egyszer nincs P+R parkoló? (Csepeli úti indoklás..)
    Azért ha más nincs is a kerületben, terület az lenne bőven, főleg ha ledózerolnának pár vályogkunyhót, a lakóknak meg vennének lakást más kerületben.

  4. nagyapó szerint:

    Igaza van xy-nak abban, hogy el kell dönteni, P+R (esetleg tanári), vagy bevásárló parkoló. Megoldás egy sorompórendszer (Aldi Tűzoltó u.), amikor a vásárló jegyet vált és 1 órán belül ingyen parkol.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  5. k szerint:

    Ja, de mondjuk nem értem hogy ki jár oda vásárolni, drága is sz@r is.

  6. kispajtás szerint:

    nagyapó:
    A IX.ker.- Tűzoltó u. fizetős övezet, azért van az Aldinál sorompó és egyórás korlátozás, hogy ne használják ingyen azok, akik nem vásárolnak, csak ingyen parkolni akarnak.
    A csepeli Aldihoz akkor miért kéne sorompó? Egyszerűen csak parkoló kellene a vásárlóknak.
    Ezért inkább én is kimegyek a virágpiac utáni Aldihoz, mert ott van előtte parkoló, a bevásárlókocsit kitolva kényelmesen be lehet pakolni az autóba.
    Úgyhogy a sorompót felejtse el…

  7. kispajtás szerint:

    Ja, még valami, ami a szemet zavarja…
    Posztolás előtt kéne stilizálni és helyesírást ellenőrizni 🙁

  8. kispajtás szerint:

    🙁

Itt lehet hozzászólni !