Éremgyűjtésbe kezdtek a csepeli fiatalok

Csepel.hu

Éremgyűjtésbe kezdtek a csepeli fiatalok

Október elején külföldön és itthon is komoly versenyeken bizonyítottak a fiatal csepeli öttusázók. A szlovákiai Besztercebányán rendezték az olimpiai reménységek versenyét, Érden pedig a háromtusa országos bajnokságot, ahonnan sok éremmel tétek haza a Csepeli ÖVE versenyzői.

Egy időben két helyszínen is bizonyíthattak a Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület versenyzői. A szlovákiai Besztercebányán megrendezett olimpiai reménységek versenyén Koricsánszky Olivér és Pataki Balázs képviselte a csepeli klubot. Előbbi a négytusázók, utóbbi a háromtusázok küzdelmeibe szerepelt eredményesen. A magyar fiatalok ugyanis éremmel tértek haza a szomszédból.

Koricsánszky Olivér az “A” fiú váltók között, a KSI reménységével, Gaál Andrással az oldalán szerezte meg a harmadik helyet, s lett bronzérmes. Pataki Balázs a “B” korosztályos fiúk váltóversenyében szintén a KSI-ből delegált Vígh Zoltánnal együtt örülhetett bronzéremnek. A fiatal csepeli örömét csak fokozta, hogy a verseny során világcsúcs idővel teljesítette a lövészetet.

Az itthon maradottak eközben Érden versenyeztek a háromtusa országos bajnokságban. A csepeliek a számos szép helyezés mellett érmeket is szereztek. Az E korosztály csapatversenyében Pataki Gergő, Horváth Merse és Holba Dániel ezüstérmes lett, ugyanebben a korosztályban Pataki Gergő a harmadik helyre végzett egyéniben. Sőt, Gergő másnap a váltók versenyében Knauer Lilivel megint csak a harmadik helyen ért célba. A G korosztály között a Varga Bianca, Páczai Dávid kettős épp csak lemaradt a dobogóról.

A nagyok között Ilosvay Bertina és Geier Dániel a B korosztály vegyes váltójában nagy küzdelemben szerezte meg az ezüstérmet, míg Simon Sarolta és Kardos Bence a junior mixben a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. A két csepeli fiatal az egyéni versenyben is szépen szerepelt. Simon a felnőtt női mezőnyt utasította maga mögé, Kardos pedig a juniorok között lett második.

Ezek az eredmények annak tükrében még szebbek, hogy az alapozási időszak első felénél tartanak a Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület fiataljai. És ez a jövőre nézve is szép reményekre adhat okot.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !