Odvasfa-hisztéria: rászorulóknak segítenek az életveszélyessé vált fák

Húsz nemesfa-fajtából ültetik az utánpótlást

Csepel.info

Korhadtfatuzelo_01

Még egyszer utoljára segíteni fognak az életveszélyessé vált fák: rászorulóknak adnak majd meleget a téli hónapokban

Rászorulók kapják meg tüzelőnek azokat a fákat, amelyeket a szakemberek életveszélyesnek és ezért kivágandónak ítéltek a Szent Imre téren. A kivágott korhadt és odvas fák helyére húsz nemes fafajtából kerülnek újak, méghozzá az ültethető legnagyobb méretben – értesült a Csepel.info.

Aki az elmúlt hetekben figyelte a csepeli választási küzdelmet, csak egy nevetségességig fajuló vitát láthatott arról, hogy a fák vagy az emberek élete kell, hogy fontosabb legyen-e egy önkormányzati vezetés számára. A balliberális pártok és polgármester-jelöltjük szerint nem szabad kivágni az életveszélyes fákat, míg a fideszes vezetés szerint fontosabb az emberélet a fákénál, a kivágott fák helyére pedig egyébként is szebb fajtákat ültetnek. A balliberális pártok az elmúlt hónapokban ezen kívül nem találtak más kampánytémát, ami sokak szerint azt jelenti, hogy semmilyen elképzelésük sincs arról, mit kezdenének a kerülettel győzelmük esetén. Eddigi egyetlen kampány-ígéretük az volt, hogy mindent visszacsinálnának, ami az elmúlt négy évben történt: még a rendvédelem eszköz- és emberállományát is visszasorvasztanák a 2010-es szintre.

A balliberálisok eleinte a kivágott odvas fák fényképeivel rémisztgették famentővé vált híveiket, majd amikor többen is jelezték nekik, hogy a fényképeken menthetetlenül korhadt fák láthatók, elkezdték a fákat olyan szögből fotózni, ahonnan nem látszott a korhadás – vagy egészséges fák fotóit tették közre azokat kivágottnak állítva. Csakhogy az állítólag kivágott egészséges fákról meg kiderült, hogy élnek és virulnak, senki nem vágta ki őket.  A “Nagy Csepeli Odvasfa Háborút” azt tette végképp nevetségessé, hogy nyilvánosságra hozták: a térfelújítás terveit 2005-ben készítették és fogadták el, akkor, amikor a felújítást most vadul ellenző Horváth Gyula alpolgármestervolt, és teljes mellszélességgel támogatta a terveket.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a veszélyessé vált és kivágott fák utoljára még egy nagy segítséget fognak nyújtani: a rászoruló csepeli családokhoz kerülnek, hogy meleget adjanak a hideg téli hónapokban. A nagyobb gyökereket a Csepeli Városgazda nem tudja feldolgozni, de erre is találtak megoldást. A gyökérzetet egy alapítvány kapja meg, amely azt is fel tudja vágni, így végül az is rászorulókhoz fog eljutni. Úgy tudjuk, hogy 2010 októbere előtt a Csevak többnyire fizetett azért, hogy a hulladékfát elszállítsák.

Csepel.info

8 hozzászólás “Odvasfa-hisztéria: rászorulóknak segítenek az életveszélyessé vált fák” bejegyzésre

  1. kerdezo szerint:

    Azért kíváncsi lennék a korhadt fa fűtőértékére, és hogy mennyire fogja majd telefüstölni a környéket, ahol elégetik.

  2. grün szerint:

    Fordítsuk meg az ősi tűzoltó mondást, hogy “Ami ég az nem rohad!”, “Ami rohad az nem ég!”-re! 😛 😀

  3. Bugi szerint:

    Ez az grün, hajrá kerdezo. Tegyétek magatokat a végletekig nevetségessé.

  4. grün szerint:

    Bugi!
    Most mondd, hogy nem korhadt, hanem egészséges, magas fűtőértékű fákat kapnak a rászorulók!
    Szart könnyen ajándékoz valaki! 😛 😀

  5. egy Nő szerint:

    Én meg pont azt láttam, hogy a Kiss János Altábornagy utcában a tüdőszűrőnél vágtak ki csomó fát. illetve rosszul mondom, legallyazták a veszélyesnek ítélteket. Hatalmas nagy vastag ágak voltak. És azt láttuk mind mind bedarálják őket még a helyszínen…. Tavaly a Kossuth Lajos utcán végig ugyanez. Mindet az adott helyen azonnal bedarálták… A párom kérdezte is tőlem, hogy miért csinálják ezt???? Mért nem adják oda fűteni annak aki rászorul…. Erre most ez! ez egy szép kezdeményezés…. De szerintem már legalább 2x annyit bedaráltak mint amennyit oda fognak adni…..

  6. nagyapó szerint:

    A levágott ágakat komposztálják, mert nem tudnak mást tenni vele. Amennyiben az önkori megszervezi a rászorultaknak való kiosztást (mint Csepelen), akkor ők kapják. Ilyen egyszerű.
    Az etásak, meg télen felcsavarják a termosztátot és szerveznek egy éhségmenetet Simon et. vezetésével.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  7. szirénke szerint:

    Kérdező! Nyugi! Te sokkal jobban kormoznál.
    Grün! Szerintem próbáld ki magadon a tűzoltómondást. Oda meg vissza.

  8. grün szerint:

    szirénke!
    Semmit nem kell kipróbálnom, gyakorlatból beszélek!
    Hatvanhét éves életem alatt kb. ugyanannyi fűtési szezont éltem át!
    Kezdetben fával, tojásbrikettel, később fával és NDK brikettel.
    Majd jött a 0.80 ft-os fútő vagy gázolaj, ’70-es évek olajárrobbanás, villanykályha, majd újra cserépkályha (olajosból visszaalakítva szénre) és a gáz!
    Ez eddig felér egy tüzeléstechnikai diplomával!
    Talán az Irkutszkban töltött másfél év maradt ki fűtés szempontjából!
    De ott a mínusz 16 meg se kottyan! 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !