Nyomhatta-e 208 millió forint súlya a szavazógombot?

Csepel.info

Kál Károly_dk_horvath

Kál Károly ma Horváth Gyula kampánycsapatának a tagja, a csepeli DK támogatója

Rágalmazás miatt tett büntető feljelentést még 2008-ban Kál Károly SZDSZ-es önkormányzati képviselő – az MSZP-s vezetés “házi vállalkozója” – Borbély Lénárd és Ábel Attila ellenzéki képviselők ellen. A politikus azért jelentette fel a fideszes képviselőket, mert arra tettek utalást, hogy Kál Károly szavazásainál a vállalkozóként kapott évi 36 millió forintos megbízásai is “besegítettek” az igen vagy nem gombok lenyomásánál.

Ábel Attila ellen bűncselekmény hiányában már régen megszüntették az eljárást, Borbély Lénárd azonban négy évig parlamenti képviselő volt, így a bírósági ügy tavasszal újraindult. Időközben az is kiderült, hogy Kál Károly cégei összesen 208 millió forint értékben kaptak különböző megbízásokat az MSZP-s önkormányzattól – értesült a Csepel.info.

Ön szerint egy politikus véleményét befolyásolja a szavazásnál, ha 208 millió forint értékben kap megbízásokat a vállalkozása? A Csepel.info oldalon most erről szavazhat!

– 2010 októbere előtt csak évi 36 millió forint értékben ismertünk különböző vállalkozói megbízásokat az SZDSZ-es önkormányzati képviselő Kál Károly cégei felé. Akkor nem volt “üvegzseb” és nem válaszoltak a megbízások értékét firtató kérdéseinkre. (Most minden szerződés kikerül az internetre.) 2010 októbere után, a vállalkozói szerződések felülvizsgálatakor derült ki, hogy a politikus cégei 208 millió forint értékben kaptak megbízásokat a csepeli adófizetők pénzéből. Valamennyi pártvállalkozó szerződését felbontottuk, és valamennyi munkát az önkormányzat végzi el azóta – írta lapunknak Ábel Attila alpolgármester, aki ellen már régen véget ért a Kál Károly által indított rágalmazási per.

– Ezek között a megbízások között volt a csepeli galvániszap őrzése is, melynek elvitelére a Fidesz tett javaslatot. Kál Károly a javaslatra képviselőként nemet mondott, majd az egyik cégével elvállalta a galvániszap őrzését. Nem egészen sikerült: az egyik telephelyen a letakart szennyező anyagokat valaki felgyújtotta, egy másik telephelyen pedig a felügyelet közben rejtélyes módon megnőtt a veszélyes hulladék mennyisége. Kál Károly más önkormányzati megbízása sem volt túl eredményes – ha csak nem tekintjük a kifizetéseket – egy komplett csepeli játszóteret például az ő ellenőrzése alatt loptak el. A politikus titkosszolgából lett MSZP-s képviselő, képviselőből “civil jogvédő”, civilből SZDSZ-es fővállalkozó. Jelenleg a Demokratikus Koalíció egyik segítőjeként várja, hogy a balliberális pártok győzelme esetén ismét ő kapja az önkormányzati vagyon megőrzésének “felelős munkakörét”. Gyanítom potom néhány százmillióért – mondta el lapunknak az alpolgármester.

– A korrupció-gyanús szerződések megszüntetésével és a pénzügyek rendezésével Csepel önkormányzata évente több, mint kétmilliárd forintot takarított meg. Ez kimutatható a költségvetésből. 2010-ben 3,8 milliárd forintos volt a költségvetési hiány, ebből sikerült 1,4 milliárd forintos költségvetési többletet elérni. Nyolcszor több fizikai munkás dolgozik Csepel szebbé és élhetőbbé tételén, mint 2010-ben. A megtakarított milliárdokból sikerült kifizetni az adósságokat, és megkezdeni az évtizedek óta várt csepeli fejlesztéseket, köztük a rendvédelem és az egészségügy megerősítését – mutatott rá Ábel Attila.

Csepel.info

19 hozzászólás “Nyomhatta-e 208 millió forint súlya a szavazógombot?” bejegyzésre

  1. Balos szerint:

    Szenteczky ÁLLÍTÓLAG azt mondta mindenkinek, hogy a lakásfelújítások kiszervezése is az “SZDSZ miatt” volt. Na, az ment a Juhász barátjának, mint később megtudtam. Tehát Kál Karcsika arra is jó volt, hogy Szenteczky rá varrja a többi “kiadást”. Jó vicc. Lefogadom, hogy a Juháznak nem 200, inkább az ötszöröse ment, de jó ötlet volt mindent a Kálra kenni 😀

  2. kerdezo szerint:

    A korrupció az, amiből téged kihagynak…

  3. Bugi szerint:

    De téged nem hagytak ki gondolom. Szoci vagy.

  4. kerdezo szerint:

    Tévedned emberi dolog, de beismerni…

  5. Csak az igazat szerint:

    Balos: Akkor már nem vagy balos?

  6. Csepeliblogos szerint:

    Miért nem számolták ki annak az időszaknak a bevételeit,amikor még MSZP képviselő volt?
    Ha jól értem, a cikk csak az SZDSZ időszakról szól.
    Nemcsak csenti,de Orosz is erre hivatkozott,hogy az SZDSZ miatt kell….

  7. Balos szerint:

    Én az vagyok. Szenteczky meg nem az.

  8. felix szerint:

    Sosem lehettél az.

  9. Kisapám szerint:

    A lényeg, hogy a Fidesz egy olyan embert jelölt polgármesternek, aki ellen büntetőeljárás folyik!

  10. grün szerint:

    Kisapám!
    Tudhatta ezt valaki a saját falkáján kívül?!
    Ilyenekkel nem szoktak dicsekedni! 😛 😀

  11. felix szerint:

    Balos ÁLLÍTÓLAG azt mondta, hogy neki megéri benyalni a fidesznek.

  12. Kisapám szerint:

    Borbély Lénárd amúgy Németh Szilárd pincsikutyája. Még egyetlen önálló gondolatot sem hallottam attól az embertől.

  13. gyula szerint:

    Gyalázat: A tolvajok bűnöst kiáltanak!

  14. felix szerint:

    A feltett kérdésre a válaszom igen.
    A Gripenek sem véletlenül lettek megszavazva.

  15. bonifác szerint:

    Félix! A Gripeneket miért hozod ide? Az ukrajnai bolhacirkusz is bizonyítja, hogy nem
    érdemes katonai függést létrehozni.Márpedig sem USA, sem orosz függés nem “egészséges…” Mellesleg úgy tudom, hogy a Maszopnál elítélt börtöntöltelék is indult már.
    “Na és?” mondta egykor a nagy szoci Bálvány.

  16. Balos szerint:

    Aki Kált vagy Szenteczkyt védi, az az ő tányérjukból eszik.

  17. ebihal szerint:

    Balos!
    Meddig tart, amíg eljut az agyadig, hogy nem őket védem/védjük, hanem a jogot?

  18. szirénke szerint:

    Kisapám! A lényeg a lényeg: hogy a két büntetőeljárás valahogy tökéletesen más dologról szól. Mondhatni szögesen ellenkező dolgokról. És egészen különböző okokból aktualizálódtak épp most.
    Na, persze, ebihal, a jog az jog (akkor is, ha ellentmond a morálnak)…

  19. ebihal szerint:

    szirénke!
    Kinek a moráljának? Valós, vélt vagy belemagyarázott erkölcsi kérdéseket feszegetsz?
    Amennyiben úgy gondolod, hogy bárki felülírhatja a jogot, csak mert az ő elképzelései,
    esetleg érdekei azt kívánják, akkor ne beszéljünk jogállamról, akkor az erősebb kutya
    kefél esete forog fenn!

Itt lehet hozzászólni !