Horváth Gyula: senki sem zárta be a Csepeli Kórházat

A politikus szerint túl jó és igényes volt a szülészet a csepelieknek

Csepel.info

Hgyulaboogee

Horváth Gyula, a csepeli balliberálisok polgármester-jelöltje szerint a híresztelésekkel ellentétben senki nem zárta be a Csepeli Kórházat. A politikus egy blogbejegyzésben írt arról, hogy büszkén tekint az intézmény sokat kritizált átalakítására, amelyben ő maga is részt vett. 2003-ban Horváth fővárosi képviselőként és csepeli alpolgármesterként működött közre az kórház-összevonásban, és abban az évben 3 millió forint jutalmat is felvett a dupla fizetése mellé.

A Csepeli Kórházban jelenleg is betegek, orvosok, ápoló személyzet és szakdolgozók találhatók! Gyógyulnak a betegek és dolgozik a személyzet! Nincs és soha nem is volt bezárva! Átalakítva természetesen volt, mint fennállása hosszú évtizedei alatt többször is. A kézzel fogható valóságra miért kell azt mondani, hogy nincs?” – reagált blogbejegyzésében a politikus arra, hogy Borbély Lénárd fideszes polgármester-jelölt arról beszélt, a szocialisták bezárták a Csepeli Kórházat.

A korabeli újságok szerint Horváth Gyula 2003-ban, a Csepeli Kórház Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórházhoz való csatolásakor és az aktív ellátás megszüntetésekor azt emelte ki, hogy az összevonással a városrész egészségügyi ellátása csak javulhat. A Csepel.info úgy tudja, hogy miközben a Csepeli Kórházzal kapcsolatban Horváth “afganisztáni állapotokról” beszélt, a bizottsági vitán ezzel ellentétesen, éppen azt kifogásolta, hogy a kórház szülészeti osztálya túl korszerű a csepelieknek.

Túlságosan igényes volt a szülészet a csepeli kismamáknak

A Csepeli Kórházban a szülészet és nőgyógyászatot olyan módon fejlesztették ki, és olyan szuper ellátásra rendezték be – akár a víz alatti szülészetet említhetném, és a többit -, amit a teljesítmény, és az igényszint nem követelt meg” – fejtette ki a politikus a kórház-összevonás egyik bizottsági vitáján.

Az összevonás során a szülészeti osztályt meg is megszüntették. Ezek után kissé abszurdnak tűnik Horváth Gyula “Csepel legyen ismét a csepelieké” választási szlogenje, hiszen részben éppen ő gondoskodott arról, hogy Csepelen ne születhessenek gyerekek.

Csepel.info

29 hozzászólás “Horváth Gyula: senki sem zárta be a Csepeli Kórházat” bejegyzésre

  1. dfk szerint:

    Aha, szóval elfekvő=kórház? Na igen, ez a csepeli baloldal. javaslom, ha valami baja lesz Horváth gyulának, nehogy a Jahnba vigye a mentő, hanem szigorúan a csepeli kórházba, s csak ott elérhető ellátást kapjon.

  2. L. Dexter szerint:

    A csepeli Weiss Manfréd Kórház igenis megszünt! Hogy a betegek gyógyulnak?!!!! Gyula te hülye vagy!

  3. andrás szerint:

    Úgy agyilag vizsgálta már valaki ezt a Gyula gyereket?

  4. Balos szerint:

    Szegény Gyula. Alpolgármesternek elment, senki nem vizsgálta a rátermettségét. Nem is kellett. De ez már más szint, itt az ellenfelek iskolázott emberek. Kibukik, ha valaki hülye, akár a sötét éjszaka. Szerinte a csepeli nők igénytelenek, nem kell nekik az a színvonal, mint másoknak. Talán a feleségéről is ez a véleménye?

  5. Pákozdi József szerint:

    A baloldal főpolgármester­-jelöltje szerint Csepelnek nincs szüksége kórházra

    Nem szoktam ilyen hangvételű levelet írni, de ami ezen a héten kedden, Csepelen a sétáló utcában Falus Ferenc mosatlan száját elhagyta, azt nem lehet szó nélkül hagyni.
    Nem hiába van az a mondás, hogy megtalálja zsák a foltját!
    Nos, a baloldali politikai prostituáltak egymásra találtak Csepelen abban a kérdésben is, hogy a csepeli embereknek mire van, és mire nincs szükségük. Falus Ferenc baloldali főpolgármester-jelöltnek szánalmasra sikerült csepeli látogatása bebizonyította, hogy a magukat balliberális pártnak tituláló élősködők hatalomra jutása esetén mire számíthatnak az egészségügy területén is a csepeli emberek. Nem elég, hogy elvették a csepeliektől a biztonságot nyújtó kórházukat, és cserébe adtak Horváth Gyula levezénylésével egy elfuserált szakorvosi rendelőt, ennek tudatában Falus, a baloldal főpolgármester-jelöltje ki merte jelenteni, hogy Csepelre nem kell kórház.

    Javaslom Falus Ferencnek és bólogató Horváth Gyulának, ­ aki 2003-­ban a Fővárosi Önkormányzatban Csepelt „képviselte” ­, hogy családtagjaival együtt költözzön be a „Dél­-Tepsi Kórházba”, és töltsenek el betegként ott egy hetet. Egy hét elég lesz, hogy megtalálják a csepeli kórházból ellopott eszközöket, műszereket, berendezéseket, ami akkori értéken több mint 2 milliárd forint volt. A Gerő-felmenőkkel rendelkező akkori kórházigazgató, ­ aki hatékonyan támogatta Horn Gyula keresztlányának előterjesztését (Szolnoki Andrea), ha megkérik, talán segít önöknek! Ha nem sikerül egy hét alatt megtalálni a labirintusban eltűnt eszközöket, és már az őrület határán vannak, akkor önök pszichológiai esetnek számítanak. De se baj, mert a bevándorolt, embertelen viselkedést tanúsító „szakemberek” a helyszínen tudnak segíteni önökön.
    Mi motiválta önt, Horváth Gyula, hogy ilyen galád és embertelen módon hátba támadta a csepeli embereket. Nem állt ki értük, bár nemmel szavazott a látszat kedvéért a Fővárosi Közgyűlésben, de a megszokott cinikusságával hozzátette, hogy a „Dél­-Tepsiben” színvonalasabb ellátás várja majd a csepeli betegeket. Köszönjük, de mi csepeliek ebből a színvonaltalan ellátásból nem kérünk, és visszaköveteljük a csepeli kórházat a bezárt osztályok újraindításával együtt. Az életüket tisztességesen, becsületesen ledolgozott idős, csepeli emberek egészségügyi ellátásával nem lehet kufárkodni, hiába szeretnék ezt a liberálisok. A csepeli Jobbik továbbra is következetesen ki fog állni a tisztességes és színvonalas betegellátás mellett. Hogyan képviselné Horváth Gyula a csepeli emberek érdekeit egy esetleges győzelem esetén, ha alpolgármesterként ilyen megbocsáthatatlan bűnt követett el?
    Pákozdi József
    Jobbik Magyarországért Mozgalom,
    csepeli polgármesterjelölt

  6. joságos szerint:

    Az itt szájukat tépők közül feküdt annak idején a csepeli kórházban? Én sajnos igen. Szörnyű volt!

  7. Pákozdi József szerint:

    joságos!

    Csak, látogatóként menjen be most a dél-pestibe, és akkor tudd majd különbséget tenni! Elég lesz önnek a látvány, nem kívánom senkinek, hogy betegként kezeljék ott.

  8. Éva szerint:

    Soha többé csepeli bal oldal,elképesztő és borzalmas az egész társaság vezetőikkel az élen.

  9. Balos szerint:

    joságos: még fekhetsz 😀 Gyula szerint nem zárták be 😀

  10. felix szerint:

    Sajnos elég sok ko
    Kórházban megfordultam az utóbbi időben.
    László, Margit, István, Merényi,Délpesti Váci. és míg volt jártam a csepelibe is.
    Egyedül a Merényi hospise részlege múlta alul azt amit a csepeliben tapasztaltam.
    Ami közös volt az a alacsony színvonal.
    Igaz a legtöbb helyen mint látogató voltam.
    A Délpesti nem lóg ki a sorból.

  11. felix szerint:

    Balos!
    Szerinted zárva van?

  12. Balos szerint:

    A hagyományos kórházi osztályok igen.

  13. felix szerint:

    Szóval nincs.

  14. Balos szerint:

    Az elfekvő nincs, a gyógyító, aktív kórházi rész pedig be van zárva. Műtő sincs, eltűnt. Ha jól tudom, akkor elpárolgott a kórházi műtő… persze csak képletesen, érted…

  15. Pákozdi József szerint:

    A csepeli Weiss Manfréd Kórház eszközállománya 2,3 milliárd forint volt!
    Ezt nyúlták le a balliberálisok! Hol vannak az eszközök? Erre tud válaszolni Horváth Gyula!
    Horváth Gyula Úr, várják a csepeliek a választ! Mert az akkori SZTK-ba nem került át semmi, az biztos!

  16. felix szerint:

    balos!
    Még az elfekvőben is folyik gyógyító tevékenység és gyógyulnak ki betegségekből emberek, annak ellenére, hogy nem lesznek egészségesek.

  17. Zoltán szerint:

    felix!

    Mindkét gyerekem a csepeli kórházban született, én elégedett voltam az ottani körülményekkel. Jó pár évvel később az egyik hétvégén vesekő gyanúval bementem a déltepsibe. Több mint egy órát várakoztattak, majd elküldtek röntgenre. Az urológus “orvos” nem talált a felvételen semmit. Benn akartak tartani megfigyelésre, a kezelés annyiból állt volna, hogy ugrálnom kellett a lépcsőn le-fel. Köszönöm, de nem kértem belőle, hazajöttem, ugrálni itthon is tudtam. Hétfőn elmentem a csepeli rendelőbe az urológushoz, aki kérte hogy hozzam el a röntgen felvételt a kórházból. Nem volt egyszerű, mert nem akarták kiadni. De elég kitartó voltam, így megkaptam. Mikor a csepeli urológus orvos meglátta, nem értette, miért nem találták meg a követ, mert teljesen jó láthatóan árnyékot vetett.

    Valószínűleg nem véletlenül hívják déltepsinek a Jáhn Ferenc kórházat!

    Különösen azért volt meglepő és fájó a csepeli kórház bezárása, mert korábban még a fejlesztéséről beszéltek, hogy régionális kórházzá kell felfejleszteni, mivel ez volt legközelebb az M0-hoz.

    Ráadásul a mai napig nem tudtam feldolgozni, hogy a csepeli MSZP vezetése nem kért bocsánatot a csepeliektől a Takács-Papp gyilkosság miatt! A gyilkosság után fel kellett volna oszlatni a csepeli MSZP-t, és az alapoktól kezdve újraszervezni. Ez nem történt meg, most próbálnak visszasunnyogni azok, akik erkölcsi felelősséggel tartoznak a történtekért.

  18. felix szerint:

    Kedves Zoltán.
    A Csepeli MSZP.-t nem a kettős gyilkosság miatt kellett volna feloszlatni és újjászervezni, azt még elviselte volna.
    A csepeli kórházat sajnálom, de Áldozata lett a koncepciónak. Kicsi volt és szerintem is rossz helyen. A Délepesti sokkal jobb adottságokkal rendelkezik még ma is.
    Amíg az orvosok javadalmazása nincs rendbe téve, addig véletlenszerűen dől el, hogy hol van jó, illetve rossz orvos.
    A csepeli MSZP a maximumot, hozta ki abból amit megakadályozni nem lehetett.
    Lássuk be, hogy a csepeli kórház egy nagy barna mezőben van. Van olyan “jó” nevű kórház, melynek a gyermekorvosa azt mondta a lányomnak, amikor az nejemet odavitték, hogy ne engedje meg, hogy az ottani nőgyógyászok hozzá nyúljanak, mert azok sintérek. Magyarországon az egészségügy egyes vélemények szerint egy szűk professzori réteg hitbizománya. Kutatástól a tanulmányok megjelenéséig.

  19. felix szerint:

    Egy másik eset.
    Az egyik kórházban azt mondták, hogy édesanyámnak napjai vannak hátra.
    Átvittem egy másikba, ahol három hét alatt visszanyerte szellemi képességeit és még több imt három évet élt, igaz állandó orvosi felügyelet mellet.
    Egy egészségügyi rendszer átalakításánál a gazdaságossági szempontok döntenek és sajnos nem az érzelmek.

  20. Pákozdi József szerint:

    Félix! Nem gazdaságossági szempontok miatt zárták be a csepeli kórházat!

  21. Fockterné Heidrich Veronika szerint:

    Minden vezetőnknek kívánom, hogy csak gondolatban élje át, hogy mentő viszi át Csepelről a Dél-pesti kórházba, igen sűrgős ellátást igénylő bajjal, és áldogálljon a mentő épp arra várva, hogy a tolató vagonok végre elhagyják a kettő kivezető útbóll az egyiket, 10-15 perc várakozással.
    Ideális állapot nem? Hát ha valaki ezt túlélte, az megérdemli a további életet, gondolom így gondolják a vezetők, mindegy, hogy
    melyik párthoz tartozik.

  22. Zoltán szerint:

    Ha minden igaz, ma reggel nem egyszerű kijutni Csepelről, mivel az M0-n baleset történt, és Csepelre terelik a forgalmat! Beállt az ÖSSZES kivezető út! Vajon mennyi idő alatt ér át Királyerdőből a mentő a déltepsibe? És a második, amely mondjuk Soroksárról jön a betegért?

    Igen, valóban túl jó volt a kórház Csepelnek! 🙁

  23. culiko szerint:

    Mire ez a idióta mulatózás ,míg más éhezik .!

  24. joságos szerint:

    Sajnos volt alkalmam a Dél pesti kórházat is megismerni! Szeretném közölni, hogy nem az orvosok gyógyító munkájával volt a baj a csepeli kórházban hanem a körülményekkel. Ugyanez elmondható a Dél pesti kórházról is. A csepeli kórház intenzív osztályán mentették meg az életem. Az a része a kórháznak igen jól működő és jól felszerelt osztály volt! Azonban a belgyógyászatról ez már nem volt elmondható. Az osztályon/belgyógyászat/ dolgozó nővérek pedig más kórházban még takarítónőként sem dolgozhattak volna! Ami a dél pestit illeti; a gazdasági vezetést már rég lekellet volna váltani. A kórtermek koszosak, nemritkán előfordul, hogy az új betegnek még párna sem jut. A szekrények zárhatatlanok. Az ennivaló pedig ehetetlen. Ezeket a problémákat pedig meglehetne oldani ha a gazdasági vezetés értene ahoz amit csinálnia kellene.

  25. felix szerint:

    Amikor édesanyámnak kerestem helyett, akkor felhívtam egy orvos ismerősömet, hogy átvitethetném e hozzájuk. Annak idején Ő kezelte édesapámat és mindennel elégedett voltam.
    Azt válaszolta, hogy előbb nézzek körül náluk, mert a kórház már nem az ami volt.
    Az egészség ügy tisztelet a kivételnek úgy sz@r ahogy van.

  26. grün szerint:

    “A szocális népszavazás miatt állhatunk itt” (elég Horváth Gyulás, de egy írástudó is tévedhet!) 😀
    .
    “Egy kórház átadása arról is szól, milyen lelkülete van egy országnak”- mondta Orbán Viktor. Hozzátette: a 4 milliárdos beruházáshoz szükség volt egy komoly összefogásra is. Ugyanis a 2008-as szociális népszavazásnak köszönhető, hogy ma itt állunk.
    .
    Elhiszem, hogy amiatt, azt egy kissé elkúrtátok Vezírem, vagy inkább nagyon! 😛 😀
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20140912-elhunyt-nagykata-polgarmestere-a-dk-az-mszp-bol-igazol-frissul

  27. nagyapó szerint:

    Azért nekem a képen baloldalt látható két go-go görl “tetszik”. Ahogy ők mozognak, Kádárt (Lenint) is elbájolták volna.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  28. hamar szerint:

    Rendkívül szimpatikus vonzó személyek. Produkcióik láttán megnyerőek, bízzunk abban, hogy a kerület valmennyi választásra jogosultja, rájuk fog szavazni. Vagy valaki másra, legfeljebb jól döntenek.

  29. […] Köztudott azonban, hogy a politikusok nem csak a pénzt, a kitüntetéseket is szeretik. De ebben is bőséges esztendőket hozott az új évezred eleje. A Medgyessy kormány 2003-ban terjesztette fel Tóth Mihályt a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjére, amit a szokásokhoz híven az akkori köztársasági elnök adott át a sok eszmét és kort látott politikusnak. Érdekes módon éppen akkor, amikor sikerült nagyobb bonyodalmak nélkül bezáratni a Csepeli Kórház aktív osztályait. Horváth Gyula akkori egészségügyi alpolgármesternek nem jutott lovagkereszt, neki hárommilliós pénzjutalommal kellett megelégednie. […]

Itt lehet hozzászólni !