Orbán Viktor: Felkészültünk az áradásra

Ha van összefogás, minden lehetséges

Hirado.hu

Orbán Viktor: felkészültünk az áradásra

Keddtől a Murára és a Drávára helyeződik át az árvízi “fenyegetettség” súlypontja, mindkét folyón a valaha mért legmagasabb vízszint feletti tetőzésre kell számítani – közölte Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, a parlament őszi ülésszakának első napján, napirend előtt. A kormányfő beszélt arról is, hogy összefogással végig lehet vinni a bankok elszámoltatását.

“Felkészültünk”, és ha kell, az ország állni fogja a sarat – fogalmazott a kormányfő. Elmondta azt is, hétfő délelőtt jelentést kapott a katasztrófavédelmet vezető Bakondi Györgytől és Pintér Sándor belügyminisztertől, akik beszámoltak neki a sok eső okozta áradások miatt szükséges eddigi védekezési munkálatokról.

Orbán: igazságosság, méltányosság, tisztesség a bankok elszámoltatásának középpontjában

Az igazságosság eszménye, a méltányosság követelménye és a tisztesség elve áll a bankok elszámoltatásáról szóló törvényjavaslat középpontjában – mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor jelezte, hogy a kormány elfogadta a Kúria érvelését, miszerint az egyoldalú szerződésmódosítás helytelen, igazságtalan és ezért tisztességtelen gyakorlatnak minősül. A bankok elszámoltatását a kormányfő a közjó szolgálatával indokolta.

Kifejtette: a szabadság fontos, nélkülözhetetlen, de nem cél, csak előfeltétel, a cél a békés és igazságos élet. A közélet pedig csak akkor lesz igazságos, ha a politika célja a közjó keresése, kijelölése és végül a közös jó szolgálata – hangsúlyozta Orbán Viktor. Hozzátette: igazságos életet úgy teremthetnek, hogy ha mindenki megkapja azt, amit megilleti, mindenki megteszi, ami tőle telik. A bankok elszámoltatása éppen erről szól – mutatott rá.

Ha van összefogás, minden lehetséges

A miniszterelnök szerint összefogással végig lehet vinni a bankok elszámoltatását. Orbán Viktor a kifejtette: a devizahitelesek ügyében a kormány nem egyszerűen igazságot akar szolgáltatni, de jogállami és demokratikus küzdelemben akar győzni a Kúria döntését vitatókkal szemben.

A kormányfő szavai szerint Magyarország ma már elég erős ahhoz, hogy meghozza, betartassa, kikényszerítse a szükséges döntéseket. Úgy fogalmazott: ha van összefogás, minden lehetséges. Ezért pártállástól függetlenül támogatást kért az országgyűlési képviselőktől. Kitért arra is: ésszerű és indokolt felkészülni a küzdelemre, mert látni, hallani lehet “Brüsszel mozgolódásait”, a bankok pedig önmagukban is erősek, bátrak és ravaszak.

Csökkenő rezsi, csökkenő adósság 

Orbán Viktor miniszterelnök szerint kormányának sikerült változtatnia “a mindennapi élet két korábbi nyomasztó jelenségén”, ugyanis a rezsicsökkentéssel megfékezték az áremelkedést, a hitelesek megsegítésével pedig belátható időn belül “a reménytelen adósságtól” is meg lehet szabadulni vagy legalábbis az elviselhető lesz.

A kormányfő külön kiemelte a rezsicsökkentés gazdaságra gyakorolt pozitív hatásait. Úgy fogalmazott, a rezsicsökkentés “egész politikánk sűrítménye”. Jelezte egyúttal, hogy a rezsicsökkentés folytatódik.

Orbán a választáson való részvételre buzdított 

Az október 12-ei önkormányzati választáson való részvételre buzdította a választókat Orbán Viktor miniszterelnök parlamenti felszólalásában.  A kormányfő napirend előtt kijelentette: aki nem áll ki a véleménye mellett, annak sosem lesz igaza. Hangsúlyozta: Magyarország felkészült az őszi választásra.

Forrás: Hirado.hu

7 hozzászólás “Orbán Viktor: Felkészültünk az áradásra” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    Mint a kormányzásra Vezírem?!
    Azt hitted, ha tiszta inget, gatyát húzol és megborotválkozol az már a felkészülés?! 😛 😀

  2. ebihal szerint:

    Ezt meséld el a Principális csatorna mellett lakóknak! Abból a pénzből, amit elbasztatok
    a Fradi stadion megnyitójára, ki lehetett volna kotorni a medret.

  3. grün szerint:

    “A miniszterelnök tegnap, a parlamentben denevérhez hasonlította a bankokat. Metaforáját sokan értelmezték. Mi pedig megnéztük, vajon a rendszerváltás óta milyen szerepet játszanak az állatok a képes beszédben. Mire telik a politikusok és a politikai elemzők fantáziájából? ”
    .
    Vezírünk már megint állatkodott egyet?!
    Ha akarom madár, ha akarom egér!
    Ha akarom bank, ha akarom fejőstehén!
    Ha akarom szavazó, ha akarom birka! 😛 😀
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20140916-deneverek-libak-komondorok-es-egyeb-allatok-a-politikaban

  4. nagyapó szerint:

    csecsemő béka! Nem tudom mi a gondja, amikor a mocsárban érzi jól magát.
    Azonban kedves komcsijai nem építettek stadiont, nem építettek kórházat, nem építettek semmit, csak saját vagyonukat, mégis elárasztották Beregközt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  5. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t. A megválasztott miniszterelnök az egész országé. Így mindenkihez szól beszéde. A mindenkibe a maffiabal is beletartozik, ezért kénytelen képekkel színezni előadását, hogy a primitív emberek is értsék.
    De lehet folytatni idióta Dr. grün t.t.-t
    Ha akarom tolvaj, ha akarom szoci!
    Ha akarom vörös, ha akarom szivárvány!
    Ha akarom van sátor, ha akarom akkor is van!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  6. ebihal szerint:

    vén barom!
    Ez a gerinctelen hazudozás magánál születési hiba, családi vonás vagy csak felvett
    tulajdonság? Az pedig, amit a komcsik csináltak, nem ad alapot arra, hogy más, akár
    a Fidesz, még szemetebb legyen!

Itt lehet hozzászólni !