A szocialisták feladták önnálóságukat

Keserű igen az összefogásra

Csepel.info, MNO, Origo

A szocialisták feladták önnálóságukat

Támogatja az MSZP Falus Ferenc főpolgármester-jelöltségét – mondta el Kunhalmi Ágnes a Jókai utcában. Az MSZP, a Bajnai-féle Együtt–PM és a Gyurcsány-párt a koordinált indulásnak megfelelően indít jelölteket a választáson. Horváth Csaba a várospolitikai program gazdája lesz.

Döntött az MSZP a főpolgármester-jelöltjükről – hangzott el a Hír Televízióban fél háromkor. Ennek értelmében – akárcsak az Együtt–PM és a Gyurcsány-párt – dr. Falus Ferencet támogatják az őszi önkormányzati választáson.

Nehéz volt

A sajtótájékoztatón Kunhalmi Ágnes, a szocialista párt budapesti elnöke elmondta, a budapesti MSZP és a küldöttértekezlet „nagy, nehéz, de bölcs és felelős döntést hozott”. Kunhalmi Ágnes kiemelte: 90 százalékban elfogadták a választási együttműködési megállapodást és több kerületben koordináltan indulnak a DK és az Együtt–PM polgármester-jelöltjeivel.

Keserű igen az összefogásra

Kérdésre válaszolva elmondta, Horváth Csaba eddigi MSZP-jelölt „nehéz döntést hozott”, a várospolitikai program gazdája lesz majd. Kunhalmi elmondta azt is, be fogják bizonyítani, amit április 6-án, hogy több baloldali szavazó van a fővárosban, mint jobboldali. Az MSZP fővárosi listáját Horváth Csaba vezeti majd – tette hozzá.

A Hír TV tudósítójának azon kérdésére nem válaszolt, hogy a Falus személyéről szóló döntés eseményére miért nem hívták meg magát Falus Ferencet, akit egyébként „kiváló jelöltnek” tartanak.

Horváth Csaba a küldöttgyűlés döntését kommentálva újságíróknak azt mondta, olyan döntés született, amely „nem a legjobb, de az egyetlen elérhető kompromisszum” volt. A teljes együttműködés helyett egy kevésbé erős koordinált együttműködés jött létre, amely lehetőséget teremt a baloldali ellenzéknek arra, hogy egy jobb lehetőséget mutasson meg „Orbán Viktor és Tarlós István világával szemben” – mondta. Hozzátette: az csak október 12-én derül ki, hogy az ellenzéki összefogás tagjai a „győzelem áldozatait” hozták-e most meg vagy a győzelemhez teljes összefogásra lett volna szükség.

Az MSZP korábbi főpolgármester-jelöltje azt mondta, minden segítséget megad Falus Ferencnek, aki reményei szerint „az a kovász lesz, aki összeköti a baloldali pártokat”.

Nem álltak be a tornasorba

Nem érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy a mostani MSZP-s döntés mögött nem sorakozott fel a teljes vezérkar: mint megírtuk, pénteken Steiner Pál V. kerületi szocialista szervezeti elnök jelentette ki a Kossuth Rádióban, hogy nem támogatja az összeborulás döntését, sem Falus Ferenc jelölését, sem a koordinált jelöltállítást, mivel utóbbi szerinte azt üzeni, a szocialisták több kerületnyi szavazóról egyszerűen lemondanak.

Előzőleg Horváth Csaba, az MSZP eddigi főpolgármester-jelöltje küzdött az összefogás ellen, de csütörtökre a maga módján „letette a fegyvert”.

A nagy kritikus szerint alkalmatlan a feladatra

Rajtuk kívül Falus nagy kritikusának számít Havas Szófia fővárosi erős szocialista politikus, szervezeti elnök. A fővárosi önkormányzat képviselője nemes egyszerűséggel alkalmatlannak és esélytelennek nevezte Tarlós legyőzésére a korábbi tiszti főorvost.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában arról írt, hogy a szocialisták budapesti párttanácsában három kerület a megállapodás ellen szavazott, nyolc pedig tartózkodott.

Bár a baloldali, ellenzéki kis pártok nem győzték hangsúlyozni, hogy szeretnék elkerülni a korábbi, csúfos emlékezetű miniszterelnöki castingot, végül sikerült felülmúlniuk a 2009-ben történteket. A lehetséges közös főpolgármester-jelöltek között Falus mellett máig a következő nevek vetődtek fel: Alföldi Róbert, Magyar Bálint, Somogyi Zoltán, Bokros Lajos, Tóth Zoltán, Kulka János, Kaltenbach Jenő, Katona Kálmán, Karácsony Gergely, Bajnai Gordon, Balázs Péter, Balázsovits Lajos.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

Forrás: MNO

20 hozzászólás “A szocialisták feladták önnálóságukat” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Telitalálat Falus. Miután Budapestnek gyakorlatilag nincsenek egészségügyi létesítményei, ezért egy kirúgott orvos kell főpolgármesternek. A castingban indítani kellett volna még talán Hankiss Elemért, aki kitűnő szociológus.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  2. Gordon szerint:

    És Terry Black!? 😀

  3. GONDOLKODÓ! szerint:

    Nem a fletó táborában van ő is? Szépen egymás mellé veti őket a közös sorsuk, gyűjtögeti is őket a vezérük, hiszen együtt haladnak a kijelölt útjukon………..

  4. felix szerint:

    Gondolkodó.
    Ez Ricsiséged egyik bizonyítéka.
    Amennyiben nem tudod, hogy hova tartozik Terry Black, akkor mire fel állítod, hogy :

    Szépen egymás mellé veti őket a közös sorsuk, gyűjtögeti is őket a vezérük, hiszen együtt haladnak a kijelölt útjukon………..
    Ha tudod akkor minek kérdezed.
    Erről szól a fidesz kommunikációs taktikája is.
    Egy feltételezésből kiindulva tényként állítanak dolgokat és így alaáznak meg szinte mindenkit.
    Nem kell Thomas Mannt olvasni ahhoz, hogy az ember megértse Chipollát, elég ha az olyanokat olvassa mint te. A fenti két sorod egyben a jellemrajzod is,
    Oda jutsz ahonnan jöttél.

  5. nagyapó szerint:

    ​Tényleg, Terry Black nem a “Demokratikus” Koalícióhoz tartozik? Akkor 1/2eszű1/2x árulja el DK, vagy Együtt?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  6. felix szerint:

    Szemétláda.
    Mia búbánat közöd van neked mások politikai hovatartozásához?
    Csak nem Kubatov ügynöke vagy?
    Ceterum censeo Nagyapónál csak az aranyhal okosabb.

  7. nagyapó szerint:

    Nocsak, 1/2eszű1/2x-re megint rájött a szófosás??
    Szóval hová tartozik Terry Black? Elárulom. 1/2eszű1/2x mellett masírozott a buzifelvonuláson. A többi 5Ft-os kérdés.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  8. felix szerint:

    Szemétláda.
    Már megint hazudsz!
    Másra már nem futja?
    Gondolom, hogy Terry Black szeretettel elvan a nevelt gyermekeivel, vagx gyermekével.
    Te, hogy állsz a tieiddel?
    Ceterum censeo Nagyapónál csak az aranyhal okosabb.

  9. bonifác szerint:

    Hogy legyen valaki, aki a témához szól hozzá: Az MSZP mióta elvesztette az eszét-
    (SZDSZ ét) körbejár, mint a farkával játszó kutya. Új gondolatai nincsenek, hitelét vesztett
    megtollasodott prófétái a teljes bomlás felé vezetik, Fletó testvér legnagyobb megelégedésére. Ez már a végjáték. Mellesleg ismerem Terry Blacket. Régebben fiatal
    romániai fúk( 16- 18) közvetítésével foglalkozott gazdag homokos osztrák urak számára.
    Nem vagyok biztos benne, hogy a legalkalmasabb nevelőszülő lenne. Ráadásul nagyon
    szerette az itókát.

  10. GONDOLKODÓ! szerint:

    Hoppá!!! 07:44-es
    “Amennyiben nem tudod, hogy hova tartozik Terry Black, akkor mire fel állítod, hogy :

    Szépen egymás mellé veti őket a közös sorsuk, gyűjtögeti is őket a vezérük, hiszen együtt haladnak a kijelölt útjukon………..”

  11. GONDOLKODÓ! szerint:

    T.16:26
    Hova is járhatna, Cipolla és b…….i barátai, hiszen egymásért rajonganak. Szükség esetén a londoni kéjgázt is bevethetik.
    Hosszú, de igen sok vergődés, hányattatás után (általa havi 30.000km. megtételével az összehasonlítás ellenőrzés kedvééert 12:54-es kedd, 2500-3000km- és a 8:48-as péntek félix által írt 30.000km!!!???

    http://csepel.info/?p=35846#comment-207836.)

    Tavaly még büszkén verte a mellét -sokak felháborodására,- hogy havi 2.500-3.000km tesz meg gk.-val és számol el. Már akkor is felmerült a jogos kérdés, hogy akkor hogyan tud vezetni, amikor 0-24h-ig veri a klaviatúrát, és írja a rengeteg idióta szövegét!

    S ma már havi 30.000km megtételéről büszkélkedik, lám fentebb+a link!

    A sok szervezetekből való kitessékeléseit követően végre megtalálhatta önmagát, és betagozódott, az övéihez, oda, ahova rendeltetett a sorsa, miközben kezében magasra tartva, kivonja a melegek zászlaját. Ez legyen az ő dolga, de legalább ne dicsekedne vele, ne fertőzné az itt megjelent fiatalokat, kiskorúakat, a szemléletével, viselkedéseinek, cselekvéseinek leírásával.

  12. felix szerint:

    Gondolkodó vagy másik énje etikus.

    Azért mert megismétled a hazugságaidat azok még nem lesznek igazak, de jól mutatják elmeállapotod romlását.
    Kértelek, hogy folytasd a 70 nevem felsorolását.
    Tudod minél hosszabb lesz a listád annál többen röhögnek rajtad.
    Lehet, hogy rájöttél és ezért hagytad abba?
    Amikor a Kuruc Inforól szeded az idézetet tedd ki a forrást, de kell szégyellened, hogy a szanyben jártál.
    Aki olvassa a fenti gyűlölettől csöpögő hazugság áradatodat, annak már nem kell, Thomas Mannt olvasnia ahhoz, hogy feltudja ismerni Chipollát mért egyértelmű, hogy te vagy az. Sajnállak, mert embernek is születthetélk volna. Nem értem, hogy istennek mi célja van egy ilyen lelki tprongyal mint te.
    Kapjál be velemit, hátha megnyugszol.

  13. felix szerint:

    Bocsi gondolkodó.
    Adós vagy még a kissebbségi nem zetek listájával.
    Lehet, hogy csak zagyváltál?

  14. felix szerint:

    nemzetek.

  15. GONDOLKODÓ! szerint:

    “felix szerint:
    2014. augusztus 10., vasárnap – 11:09
    Amikor Herodes és Chipolla összefog a fiatalok ellen.” http://csepel.info/?p=35991#comment-207994

    Ugye tudjuk az a Heródes fog össze a fiatalok ellen, aki megőrült már annak a gondolatától is, hogy megszületett a megváltó, -és messze felülmúlja,- hatalmát veszélyeztetve érezvén. Ezért hát a “nagy elődöd” kivégeztette a két éven aluli gyermekeket, mindahányat! Remek ősöd, példaképed! Jellemző rád ez is.
    Cipollát még a mai napig meg nem érted, fogalmad nincsen róla, így hát hagylak tovább menetelni a “társaiddal együtt” a buzik felvonulásán, akár a kéjmámoros flakon használatával is.

    Te agyoniskolázott elmeháborodott, ne mindig mások által írt szavakat használd, azon lovagolj, találj ki magadnak sajátságos nyelvezetednek megfelelőt, és azon lovagolj tovább. Sem költészet, sem zene, sem művészet alapvető anyagaink ismeretével sem rendelkezel. Legalább annyit tennél meg, hogy saját nemzeted kultúrájáról írnál ismeretterjesztéseket. Te ahhoz is hülye vagy, kérj segítséget a Tanár úrtól!
    Hetek óta írom Cipollát neked, és talán most kezded “kapirgálni,” miközben te magad személyesíted meg e gyalázatos figurát, aki …………hivatott! Örülök annak, hogy kezdesz rájönni, hogy ki is vagy te!? Amit egyébként szinte egész Csepel tud már rólad.
    Változatlanul mindenki más által használt kifejezéseit használod, csűröd, csavarod a te saját magad idióta gondolataid köré, ami eleve nem normális.
    Miközben szinte kivétel nélkül, -akik nem a gruppen tagjai- pocskondiázod, megalázod, megveted, lett légyen az elöljáró, akármilyen országos, kerületi szintű vezető. Ez vagy te, szerintem tényleg nem tartozol az emberek közé. Vátesznek tökéletesen igaza volt szinte mindenkor veled szemben……..Te egy lelketlen…….tudod, Heródesék nem változnak, tisztelet a kivétel. Kár veled minden szóért, mert annyira bunkó paraszt vagy, hogy szűk családi körben is állandóan a faékeddel hivalkodsz. Elvégre a Kórus utcaiak is……. a 65 éves stabil, Andrássy úti felvonulót. Tényleg büszke lehetsz magadra, tudod vannak dolgok, amit már le sem írhatnak veled kapcsolatban, nagyon sokan. Emberi, viselkedési stb. kategóriában. Az utolsó szó jogán tényleg eltakarodhatnál, a gonosz, sátáni, gyülöltkeltő megnyilvánulásaiddal együtt.

  16. felix szerint:

    Gondolkodóetikus.
    Valóban nem nagy a zenei műveltségem.
    Ezen atéren csak az alábbiakat tudom felhozni.
    Iskolánk kórusának tagjaként énekeltem a rádióben, a MOM kultúrházban, a Zeneakdémia kistermében, és tagyja voltam az országos bajnokságot nyert kamarakórusnak is. /Nem kórus utca/
    MInd ezt tettem Gerendai Endre diákja ként.
    Nm nagy dolog, de részese volta.
    Te meg tudsz beszélni.

  17. felix szerint:

    Nem nagy dolog, de részese voltam.

  18. TenkA szerint:

    Ilyen szó, hogy önnálóság nincs.

    Esetleg önállóság.

    Ejnye, kedves admin!

  19. GONDOLKODÓ! szerint:

    15:27 már ebben az időpontban ennyire agykontroll nélküli tudsz lenni? Van akinek meglepő?

    Tetted, akkor és akár jól is tettél valamit? Van még mit javítanod a szövegben, mert hemzseg a hibáidtól.
    Javítás:
    atéren=a téren
    rádióben=rádióban
    tagyja=tagja
    kórus utca=Kórus utca
    Nm=nem
    volta=voltam
    Kapaszkodnod kellene valakiben, v. valamiben jobban, mert rohamosan süllyedsz! (?!)

Itt lehet hozzászólni !