Újabb csatornázás, sporttámogatások, fitneszparkok, óvodai csoportok–ülésezett a képviselő-testület

Csepel.hu

Újabb csatornázás, sporttámogatások, fitneszparkok, óvodai csoportok–ülésezett a képviselő-testület

A COL 4 beruházásból megmaradt forrásból újabb csepeli utcákba kerül csatorna Csepelen. További négy helyszínen létesít szabadtéri fitneszparkot az önkormányzat, hogy a gyerekek és a felnőttek hasznosan töltsék el a szabadidejüket, de tovább bővül az óvodai férőhelyek száma is.

Ősszel lesz szociális lakáspályázat, a sportpályázat keretében pedig nyolcmillió forint anyagi támogatást kap 24 sportegyesület, illetve sportcélú alapítvány – egyebek mellett ezekről a javaslatokról döntött a képviselő-testület a június 26-án megtartott ülésén.

Csepelen példamutató szakszerűséggel és hatékonysággal valósult meg a csatornázás a COL4 Projekt keretében. Az így megmaradó 214 ezer euró forrásból további utcákban kerül kiépítésre a csatornahálózat. Ezen szakaszban belső családi házas területek, egyes hárosi területek és a Fácánhegyi utca kap új csatornát. A városvezetés világossá tette, ha felhatalmazást kap a következő ciklusra, folytatni fogják a megkezdett munkát.

A kerületben tavaly két helyszínen alakított ki, és a nagy sikerre tekintettel idén további négy helyen létesít fitneszparkot az önkormányzat. Így a gyerekek és a felnőttek hasznosabban és egészségesebben tölthetik el szabadidejüket. Az új helyszínek a következők: Ady Endre úti lakótelep, Rákóczi Kert, Erdősor utcai lakótelep és a Vízmű lakótelep. A parkokba egyebek között különféle sporteszközöket és a hozzájuk tartozó használati útmutatókat helyeznek ki.

Az önkormányzat által kiírt 8 millió forintos sportcélú támogatást 24 sportegyesület, illetve sportcélú alapítvány nyerte el. A támogatás megítélésével az a cél, hogy sportolásra, egészségesebb életmódra ösztönözzék a fiatalokat. Szintén a spottal kapcsolatos az a kedvező döntés, hogy a testület másfél millió forintot szavazott meg a „Fut a Csepel-sziget” családi sport- és egészségnap megrendezésére.

Németh Szilárd polgármester javaslatát egyhangúlag elfogadták arról, hogy az önkormányzati ciklus végével a megválasztott képviselők minél szélesebb körben számoljanak be a lakosságnak a kerületben elvégzett munkájukról. A lehetőségek között szerepel szórólapok készítése, a lakókkal való személyes találkozók gyakoribb megtartása.

A képviselők megszavazták, hogy Csepel egyik legértékesebb helyén, a korábban elhanyagolt, de mára már rendbetett Tamariska-dombon Kálvária parkot hozzanak létre. A domb olyan természetvédelmi terület, amelyet a kerület vezetői kiemelten megóvandó parkként tartanak számon. Új szoborral lesz gazdagabb a Szent Imre tér, miután a testület elfogadta az erről szóló előterjesztést. A teret annak idején Szent Imre hercegről nevezték el, most pedig az ő mellszobrát állítják fel. Az alkotást Máté István szobrászművész készíti el.

A képviselők többsége – a szocialista képviselők elutasító szavazatával – támogatta a Gór Nagy Mária Színitanoda Egyesülettel való megállapodást. Tavaly nagy népszerűségnek örvendtek az előadások, ezért idén a színitanoda tíz előadást tart a kerületben, hogy bővítsék az általános és középiskolás diákok színházi és kommunikációs ismereteit.

A képviselők elfogadták azt a javaslatot, hogy ősszel újabb szociális lakáspályázatot indítson az önkormányzat. A kerület emellett a csepeli mentőállomás munkatársai, a katasztrófavédők és a kormányhivatal dolgozói részére 18 önkormányzati lakás bérlőkijelölési jogát is biztosítja. A lakásbérlés feltételei között szerepel, hogy a bérlő a kerület illetékességén belül működő szervvel legyen jogviszonyban.

A testület döntött arról, hogy bővíti az óvodai helyek számát. Emellett két integráló óvodai csoportot is elindít a Nagy Imre ÁMK-ban autizmus spektrum zavarral küzdő gyerekek ellátása érdekében. Egy másik határozat a Csalitos Óvodával kapcsolatos: az óvoda mögötti zöldterületet kiemelt zöldfelületi értékké nyilvánították Tenk András javaslatára, mivel ott különlegesen ritka és védett növények élnek.

Az önkormányzat szeretné parkká, illetve parkolóvá alakítani a királyerdei kisposta melletti területet, ezért vételi ajánlatot tesz a Szent István út 228. szám alatt lévő ingatlanra, amely jelenleg nagyon elhanyagolt. Amennyiben a tulajdonos nem kívánja eladni az ingatlant, az önkormányzat kezdeményezi a kisajátítást.

Forrás: Csepel.hu

25 hozzászólás “Újabb csatornázás, sporttámogatások, fitneszparkok, óvodai csoportok–ülésezett a képviselő-testület” bejegyzésre

  1. Tündér Ilona szerint:

    A szakszerűségről csak annyit, hogy az utcánkban nem a rajz szerinti mélységbe fektették le a csatornát, nekünk ezért 120 000 Ft- ért kellett átemelőt raknunk a kertbe.
    Az utcán lévő járda pedik megsüllyedt, szeptember óta kb. 5 alkalommal hívtam az Élő Duna nevű szervezetet. A mai napig nem történt semmi az ügyben.
    Ennyit a szakszerüségről.

  2. Éva szerint:

    Legközelebb majd Ilona ássa ki a csatorna gödrét. 🙂
    Persze ha az elvtársai megcsinálták volna a csatornát a 2010-et megelőző öt évtizednyi regnálásuk alatt, akkor biztos helyes mélységben lenne a vezeték.

  3. Tündér Ilona szerint:

    Kedves Éva!

    vagy szólíthatom agymosottnak is, szeretném, ha felvilágosítana, ön szerint melyik állításom nem felel meg a valóságnak és miből gondolja, hogy elvtársaim vannak.
    Szerintem nem azt írtam, hogy a Fidesz cseszte el a munkát, hanem a kivitelező. Amennyiben kritikai megjegyzésem miatt ön úgy gondolja, hogy megsértettem az önkormányzat bármelyik vezetőjét akkor javaslom, hogy rohanjon oda és nyalja ki a …..güket.
    Annyit azért megjegyzek, amennyiben magának került volna 120 000 Ft-jában el elcseszett munka akkor Ön se lihegne ilyen lelkesen.

    Üdvözlettel: Ica

  4. felix szerint:

    Éva.
    Nyomod a fidesz gyűlölet kampányt?

  5. Balos szerint:

    A szakszerűség kedvéért: ehhez semmi köze a politikának. Egyébként a mi környékünkön is volt egy család, akiknek átemelőt kellett csinálni, és a mai napig nem értik, hogy ez azért kellett, mert a szennyvíz (se) folyik felfelé.

  6. csapajev szerint:

    Kedves Balos!

    Sajnos nagyon is köze van a politikához!Ki is kezdte el a csatornázási előkészületeket??
    Kik intézték el az uniós támogatásokat??Hát nem a Fidesz…..
    És NEM csak Csepel polgármesterének a dicsősége,hogy végül meg is valósult…..
    Nem ártana néha a tárgyilagosság!!!!Értem ezt minden intézkedésre is.

  7. grün szerint:

    “Csatornázás közben találtak barlangot Budapesten”
    .
    A gödörből Vengerszki tovariscsi, nye sztrilájtye kiáltással bevonuló oroszok bújtak elő és Paks felől érdeklődtek! 😛 😀
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20140628-csatornazas-kozben-talaltak-barlangot-budapesten

  8. Pákozdi József szerint:

    A tisztánlátás kedvéért!

    Budapest 100 % csatornázása 2012. dec. 31-ig, uniós kötelezettség volt, amihez 80% támogatást biztosít az EU, és amit még a csatlakozási előszerződés aláírásakor tudomására hoztak az akkori kormánynak. Tehát a csatornázást mindenképpen meg kellett csinálni a budapesti kerületekben, mert a támogatást elvesztette volna a Magyar kormány, és még büntették volna szerződésszegésért is. De elgondolkoztató az a tény is, hogy mennyibe került 1m csatorna lefektetése is, ha 10 milliárdba került az 50 km??? Egyként tisztességes áron 1m csatorna építése max.20ezer forint + 40 ezer Ft!! anyag és járulékos költségek (bőven számolva). Erről nem beszél senki!! Mire fordították a maradék 140ezer forintot. Erről nyilatkozzon valaki.

  9. grün szerint:

    Pákozdi!
    Csak nem meg van a sokat emlegetett évi kétmilliárd megtakarítás forrása, amiről eddig oly szemérmesen hallgattak bizonyos körök?! 😛 😀

  10. Balos szerint:

    Nincs is szebb annál, amikor jobbikosok hivatkoznak uniós irányelvekre meg támogatásokra. Egyébként csak jelzem Pákozdi úrnak, hogy közbeszerzésen nyerték a csatornázást a cégek: a közbeszerzés mindig drágább, mint a piaci ár. Még akkor is, ha véletlenül tisztességesen csinálják. Itt ráadásul balhé is volt, mert ha jól rémlik egy olyan céget is indítottak a baloldalról, amelyik szándékosan megvalósíthatatlanul alacsony árat adott, csak hogy ne sikerüljön a kivitelezés 2014-ig. Erre hivatkozva támadta meg az MSZP a csepeli csatornázást Brüsszelben, és próbálták ellehetetleníteni a munkát primitív, kicsinyes és aljas módon, pusztán pártpolitikai okok miatt. Mellesleg ez is az egyik koporsószeg volt nálam, ami miatt részben ellenük fordultam. Azért részben , mert én amellett vagyok, hogy ez a párt megújuljon, és újra tisztességes politikát vállaljon fel, mint akár csak a Horn idejében. Az olyanokat, mint a Jobbik, amelyik hol gyűlöli hol mutogat az unióra, meg lenézem . Cigányozás, uniózás, zsidózás: ez a Jobbik politikájának három alappillére, amiből egyt sem tudok elfogadni. Erre egy ország építését nem lehet alapozni.

  11. grün szerint:

    Balos!
    Ha már ennyire vágyod a megújulást, ugraszd ki a bokrot a nyúlból!
    Álljatok össze a Horváth Gyulának a Rendelőintézeti mutyijait sajtó alá rendező nagy tudásúval.
    Segítsd a csatornázást és a fityesz kerületi fejlesztéseit fumigáló MSZP-sek bemutatásával és nosza induljon a történelem feltárása!
    Azért a tényszerű és bizonyítható állítások ebben előnyt jelentenek! Ne ereszkedjetek le a Vörös Csepel szintjére!
    Segítségül itt egy lista az alpolgi saját magának megítélt és felvett prémiumairól! 😛 😀
    .
    http://csepel.info/wp-content/uploads/Jutalom_Horvath_Gyula.jpg

  12. Libsi szerint:

    Te barom, seggnyaló bérfirkász! Minek kell már nyomatni a fityesz mocskos hazugságait? Nem tudnátok várni legalább őszig? Tövig bele! Hajrá!

  13. Pákozdi József szerint:

    Balos! Ez is közbeszerzési pályázat volt!
    21.5km csatorna 1 milliárd 38 millió ft.

    Februárban megkezdődött a Szennyvízelvezető hálózat és tisztítótelep építése. A beruházás a Kohéziós Alap társfinanszírozásával a KEOP program keretében valósul meg, a KEOP-1.2.0/2F/09-2010-0013 pályázati azonosítószám alatt.

    Az 1 milliárd 38 millió Forint Európai Uniós támogatásnak köszönhetően a jövőben nem egyénileg kell elszállíttatni a szennyvizet. Szigorú szabályoknak kellett megfelelni a tervezés során, mivel a telep állóvíz közelében épül meg. Összesen 21.500 méter vezetéket fektetnek, ez a beruházás legidőigényesebb része. A következő lépés a szennyvíztisztító telep kialakítása lesz, tudatta Szűcs József, a Szekszárd-Paksi Vízgazdálkodási és Környezetvédelmi Kft. ügyvezetője.
    Balos!
    Mi a baja az eu-s hivatkozásaimmal. Ezek tények, ezeket nem tudják letagadni! Nem hülyíteni kell a lakosságot, bár ezt is jól megtanulta a helyi Fidesz vezetés, hanem tisztességesen tájékoztatni. Ahhoz meg gerinc kell, ami nincs!

  14. Pákozdi József szerint:

    Balos!
    – Cigányozás, uniózás, zsidózás: ez a Jobbik politikájának három alappillére, amiből egyt sem tudok elfogadni. Erre egy ország építését nem lehet alapozni.

    Talán nem kellett volna szétrabolni a “tisztességes” baloldali “demokratikus” elvtársaknak, (amiben hallgatólagosan partner volt a Fidesz is) az ország vagyonát, felszámolni az ipart, mezőgazdaságot,stb… és akkor nem kellene újjáépíteni. Maguk jutatták a jelenlegi helyzetbe az országot, ahol 5millió szegény van, 500000 gyerek éhezik!!
    Maga beszél újjáépítésről, kiknek az érdekeit tartották elsődlegesnek a parlamenti képviselők amikor szavazni kellett fontos gazdasági döntésekről a parlamentben. Nem Magyarországét az biztos, mert ha így lett volna, akkor nem lenne hazánk ilyen nyomorúságos helyzetben.

    Zsidózás? Gazdasági terrorizmust hajtanak végre Magyarországon,és a világon mindenhol, ami károsabb és több emberéletet követel mint a fegyveres terrorizmus!
    Cigányozás! 80% élősködő,megélhetési bűnöző, mert nem juttatják őket munkához! Az elmúlt 26 év kormányai nem oldották meg ezt a súlyos problémát,nem beszéltek róla mintha nem létezne! A Jobbik beszél erről a problémáról, de önöknek ez már cigányozás. Az Mszp és a Fidesznek csak szavazás előtt kellenek a cigányok. Utána az adataik miatt, hogy azokkal visszaélve különböző felzárkóztató programokat indítsanak csókos cégek, nagy állami támogatással. Szégyen és gyalázat amit tettek az országgal, más európai országban az ilyenekre évtizedes börtönbüntetés járna!!

  15. grün szerint:

    “Kocsis Máté és a Fidesz nem mondott igazat mikor azt állította, hogy megoldották a nyári gyermekétkeztetés körüli problémákat – mondta Szabó Tímea a Párbeszéd Magyarországért társelnöke sajtótájékoztatóján.”
    .
    jelentősen lecsökkenne a híradások száma, ha csak azt közölnék amikor nem hazudnak! 😛 😀
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20140628-pm-hazudott-a-gyermeketkeztetesrol-a-fidesz

  16. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.! (Isten éltesse a Lászlókat!) Ki figyel egy törpe párt kotkodácsolójára? Ja, a zÁTV.
    Erről ennyit.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  17. nagyapó szerint:

    Pákozdi József! Nehéz megítélni az EU-s pályázatokat, azok hatását. Nem ítélem el a 40 cm-es kilátó létesítését, mert adták volna vissza a pénzt? Nem tudom loptak-e belőle, de így is jól járt a vállalkozó magyar cég(ek).
    Hasonló a csepeli kerékpárút. Egyszerűbb lett volna letakarítani a régi bicikliutat, de arra nincs juniós pénz. Így készült egy új. Az, hogy miért a kamionok, buszok kipufogója mellé? Ez a szoci tervezés. A kivitelezés legalább hazai volt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  18. helyi szerint:

    Nagyapó. igyon még egy kupicával! 🙂

  19. nagyapó szerint:

    helyi! Gondolom van még sok ilyen magvas hozzászólása! Ha kevés, ajánlom figyelje 1/2eszű1/2x-et, vagy csecsemő békát! Együtt talán jobban megy. Fontos a zÖSSZEFOGÁS!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  20. Éva szerint:

    Pákozdi úr most tényleg előadja itt a nagyon okosat?
    Ők eddig még ki akartak lépni az unióból.

  21. Pákozdi József szerint:

    Éva! Nem az okosat adom elő, hanem a tényeket,
    és ennek semmi köze az unióból való kilépésnek!
    Ön tud objektíven gondolkodni??

  22. Pákozdi József szerint:

    nagyapó!
    Megítélni valamit, mindenki a saját képességeihez mérten tud! Mindenkinek van egy értékrendje! Ha van?
    Erről ne nyissunk vitát!

  23. Éva szerint:

    Pákozdi úr!

    Tehát akkor az unióból való kilépésünket szorgalmazó politikájuknak nincs semmi köze a tényekhez?

    Gratulálok!

  24. […] Csatornázás, útépítések, óvodafelújítások, parkosítás, uszoda, családbarát fejlesztések, sportfejlesztések, a Daru domb, a Tamariska domb vagy a Kiserdő megújítása, városrehabilitáció és panelfelújítások, a közbiztonság erősítése, szolgáltatások fejlesztése… A rendszerváltás évtizedeit vesztesként megélő Csepel 2010-ben új vezetést választott, és felébredt a Csipkerózsika-álomból. Ám nem könnyű egy gyártelepnek lesajnált kerületet ismét elismertetni. Évek teltek el, mire Csepel ismét javítani kezdte megítélését és megkezdte a felzárkózást. […]

Itt lehet hozzászólni !