Titokban egyeztet a baloldal

A csepeli szocik nem Horváth Gyulát szeretnék

Mno, Csepel.info

Szenteczky plakát01

Szenteczky ahogy az országgyűlésből, úgy a polgármesterségről is megint lecsúszik

A főpolgármester-jelöltről és a kerületi indulókról tárgyalt a napokban Gyurcsány Ferenc Tóbiás Józseffel és Botka Lászlóval – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy a volt kormányfő tájékoztatta az MSZP vezetőit, hogy az Együtt–PM és a DK hogyan és kikkel képzeli el az önkormányzati választásokra szóló együttműködést. Ezzel együtt a Csepel.info úgy tudja, hogy a háttérben tovább dúl a háború a csepeli MSZP és a DK között: most már bűncselekményekről és más visszásságokról is érkeznek bejelentések.

Titokban találkoztak kedden az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) vezetői, hogy az önkormányzati választásokról egyeztessenek – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap információi szerint az MSZP-t Botka László, a pártot jelenleg vezető országos választási bizottság elnöke, illetve Tóbiás József, a pártelnöki poszt várományosa képviselte, míg a DK-t Gyurcsány Ferenc elnök és Molnár Csaba ügyvezető alelnök. Úgy tudjuk, Gyurcsányék – az Együtt–PM-et is képviselve – komplett ajánlattal álltak elő.

A DK egyrészt bemutatta, hogyan osztaná fel a három párt között a fővárosi kerületeket, valamint azt javasolta, hogy Katona Kálmán, az MDF egykori politikusa legyen a közös főpolgármester-jelölt. (Katona egyébként 2006-ban már ringbe szállt a főváros vezetéséért, ám mindössze hatszázalékos eredményt ért el.) A Magyar Nemzet a napokban már beszámolt arról, hogy Katonáról zajlik az egyeztetés, az érintett azonban a lap megkeresésére tagadta, hogy tudna erről.

A Tóbiásék és Gyurcsányék között titokban lezajlott találkozón a DK azt is felvezette, hogy elképzeléseik szerint az MSZP, a DK és az Együtt–PM is hat-hat kerületben nevezhetne meg polgármesterjelöltet, míg a fennmaradó öt – alapvetően jobboldalinak számító – városrészben egymás ellen indulnának. Így mindhárom pártnak önállóan is meglehet a 12 indulója, vagyis a nemrég módosított önkormányzati törvény szerint lehetőségük nyílik külön-külön kompenzációs listát állítani. Elképzeléseik szerint az MSZP újra indíthatná jelenleg is regnáló három polgármesterét – Angyalföldön Tóth Józsefet, Kispesten Gajda Pétert és Pesterzsébeten Szabados Ákost –, illetve Újbudán is a nemrég még a vádlottak padján ülő MSZP-s Molnár Gyula mérethetné meg magát. Valószínűnek tűnik, hogy az Együtt–PM – többek között – Zuglóban és Terézvárosban nevezhetne meg jelöltet, utóbbi vélhetően Dorosz Dávid, a PM korábbi országgyűlési képviselője lenne. A DK pedig – más kerületek mellett – nagy eséllyel Újpesten és Csepelen adhatna polgármesterjelöltet, valamint Erzsébetvárosban. Utóbbi kerületben bonyolítja a helyzetet, hogy a Kúria jogerős döntésére váró, első és másodfokon már másfél évnyi börtönbüntetésre ítélt Hunvald György is komoly ambíciókat dédelget. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a legtöbb budai kerületet a pártok veszni hagynák, és egymás ellen indulnának.

Csepelen egymást fúrja az ifjú pár

Hiába indultak meg az egyeztetések, továbbra is óriási a belső feszültség a csepeli MSZP és a DK szervezete között – értesült a Csepel.info. Információink szerint a DK Horváth Gyulát indítaná Csepelen polgármester-jelöltként, akit a Szenteczky János által vezetett helyi MSZP minden lehetséges, meglehetősen övön aluli módszerrel próbál megfúrni. Hasonló, de épp fordított törekvések vannak a DK részéről, akik viszont Szenteczkyt és a Csepel FC-ből szervezett kampánygárdát nem látnák szívesen befutó helyeken. Az Együtt-PM csepeli szervezete eközben elárvult kisgyerekként figyeli az eseményeket: ahhoz nincs sem elég aktivistájuk, sem elég erejük, hogy a nagyok közötti rivalizálásba valódi, független erőként szálljanak be.

Horváth Gyula jutalmazásai: Szenteczky közel 37 milliót kapott jutalomként és prémiumként

Könnyen lehet, hogy az is a csepeli balliberális belharchoz kapcsolódik, hogy az elmúlt hetekben újabb bűncselekményekről, bűncselekmény-gyanús ügyekről szóló bejelentések érkeztek a fideszes önkormányzati vezetőkhöz, melyek kivétel nélkül Szenteczky Jánoshoz kapcsolódnak. Ezzel együtt a Csepel.info olyan dokumentumokhoz jutott hozzá, melyek szerint Horváth Gyula úgy vette fel még alpolgármesterként a saját magának megítélt önkormányzati jutalmait a Rendelőintézet felújításakor, hogy a frissen felújított épületben súlyos épületgépészeti és más építészeti hiányosságok voltak. A dokumentumokat még vizsgáljuk, de amennyiben valósak, a bennük leírt információk egyeznek a Horváth Gyulát bíráló, korábbi névtelen levélben leírtakkal.

Az országos egyeztetésekről szóló teljes cikket a csütörtöki Magyar Nemzetben olvashatja.

A témához kapcsolódó korábbi cikkünk: Egymást fúrják a csepeli balliberálisok

Csepel.info, Mno

27 hozzászólás “Titokban egyeztet a baloldal” bejegyzésre

  1. Zoltán szerint:

    Az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz! 🙁

  2. Balos szerint:

    Gratulálok az egymás elleni küzdelemhez. A fideszesek már csak egy sört kérnek.

  3. bolemann lajos szerint:

    Ilyeneket hazudtatok áprilisban is, aztán jött a csepeli narancsbukta.
    Tik-tak, tik-tak. 🙂

  4. kispajtás szerint:

    Fasza kis kampányt csinál már megint a csepeli Fidesz az ellenzékének.
    Fiúk! Az tán a baj, hogy nem volna, nincs életképes programotok? Mert ez a minden heti szenteczkyzés nem program, nem helyettesíti a következő négy évre szóló programot.
    Ébresztő!!! Vagy már kómában vagytok a 2/3-tól?

  5. Nagyapó szerint:

    kispajtás! Nagyon egyértelmű a program. A 8 év tespedés után a 4 év folytatása, Csepel fejlesztése.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  6. Doki szerint:

    Balos! Nekem meg egy cappuccinot lesz szíves. 😉

  7. kispajtás szerint:

    nagyapó:
    Na, ne vicceljen már!!! És a folytonos szenteczkyzés???
    Mondom én, hogy bekómáltak a 2/3-tól, kilátástalan négy év elé nézünk.
    Apropó, nagyapó! El tetszett sunnyogni a választ arra a kérdésre, hogy perpillanat mennyi is a csepeli önkormányzat adóssága?

  8. Éva szerint:

    Bazári alkudozás zajlik bolsevikoknál. Nem érdemlik meg a csepeli emberek bizalmát!

  9. admin szerint:

    Kispajtás: az adósság és a hiány is nulla forint. Több, mint négymilliárd forint folyószámlahitelt + adósságot dolgozott le az önkormányzat, évi kétmilliárd forintot takarított meg az MSZP-s korrupció megszüntetésével.

  10. felix szerint:

    A fideszben parancs van, egyeztetés semmi.
    A DON megmondja a többi meg teszi, vagy “beveszi”.

  11. szevenszi szerint:

    Hát a mai önkörmi anyagaiból az derül ki, hogy négy milliárd hiány van. Persze ezt itt Csepelen csak kommunikáció kérdése.

  12. admin szerint:

    Bolemann: komplett anyagot, hivatalos munkahelyi levelezést és dokumentációt kaptunk a Rendelőintézetről. Minden benne van, amit Horváth Gyula alpolgármestersége alatt eltitkoltak.

    Szevenszi: információink szerint rettenetesen leégette Halmosné az MSZP frakcióját, miután ezt hazudták.

  13. nagyapó szerint:

    szevenszi! Hazudjon nyóc milliárdot, az még nagyobb, még jobban hangzik!!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  14. admin szerint:

    Bocsánat, ki kell egészítenünk az előbbi megjegyzésünket: csak és kizárólag Horváth Gyula alpolgármesterre kínos dokumentációt kaptunk. Mindazt, hogy a beruházási összeg kihez ment, hogyan, már nem kötötték az orrunkra. Pedig a beépítés és az ár között többek szerint egymilliárd forint van – csak az SZTK esetében.

  15. felix szerint:

    admin!
    Kik azok a többek ha egyszer titok volt és most kaptátok az anyagot?

  16. admin szerint:

    Felix: mindent leírtunk. Annyit tudunk mondani, hogy információink szerint Szenteczky Jánosról több olyan információt kapott az elmúlt hetekben a Fidesz helyi vezetése, melyek bűncselekményekre vagy legalábbis bűncselekmény-gyanús ügyekre vonatkoztak. Horváth Gyuláról pedig mi kaptunk a rendelővel kapcsolatban egykori dokumentumokat, hivatali levelezéseket. Leírtuk a cikkben: ezek nagyjából lefedik a szintén Horváth Gyuláról, gyaníthatóan a Szenteczky-táborból kapott névtelen levél második oldalán leírt két-három mondat lényegét. Azt, amit arról írtak, hogy – finoman szólva – hiányosságok voltak az SZTK felújításával kapcsolatban.

  17. felix szerint:

    admin!
    A kérdés marad.
    Kik azok a többek?
    “Pedig a beépítés és az ár között többek szerint egymilliárd forint van – csak az SZTK esetében.”

  18. grün szerint:

    félix!
    Nem érted, hogy ez egy komoly, géppel írott névtelen levél volt és “nagyjából lefedik a szintén Horváth Gyuláról, gyaníthatóan a Szenteczky-táborból kapott névtelen levél második oldalán leírt két-három mondat lényegét. Azt, amit arról írtak, hogy – finoman szólva – hiányosságok voltak az SZTK felújításával kapcsolatban.”
    .
    Ne értetlenkedjél már! 😛 😛

  19. admin szerint:

    Grün: felix pontosan tudja, hogy ez nem “egy komoly, géppel írott névtelen levél volt”, hanem maga a valóság. Olyan dokumentumok, melyeket hamarosan meg fogunk jelentetni. Több levél, melyeket vezetők írtak, pontos időpontokkal: hivatali levelezés. Letagadhatatlanok.

    Szerinted felix miért a másikra kérdezett rá, a pénzügyi visszaélésekre? 😀

  20. grün szerint:

    admin!
    Miért nem adod át írásban “felix”-nek, hogy mit kérdezhet és akkor elkerülhetők a kínos magyarázkodások!
    Jó az ilyesmit előre egyeztetni, hogy ne fordulhassanak elő ehhez hasonló esetek! 😛 😛
    http://sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/100967/

  21. admin szerint:

    Bárki bármit kérdezhet, elvégre demokrácia van.

  22. grün szerint:

    admin!
    “Bárki bármit kérdezhet, elvégre demokrácia van.”
    Mi meg arra válaszolunk amire akarunk?! 😛 😀
    .
    Öreg székely horgászik, egy csónakban a fiával.
    Félóra elteltével megszólal a gyerek:
    Idesapám kérdezhetek valamit?!
    Kérdezz fiam!
    Idesapám! Miért úszik a csónak?!
    Nem tudom fiam.
    Újabb félóra hallgatás után:
    Idesapám! A halak alszanak?!
    Nem tudom fiam.
    Újabb félóra múlva:
    Idesapám! Nem zavarja, hogy állandóan kérdezősködök?!
    Nem! Kérdezzél csak fiam! Úgy okosodsz!

  23. elhallgattatni szerint:

    a fizess is az 56-t vérbefojtókkal “dolgozik”

    ÁVH-s ügynöke volt a III/II-es múltú BM-államtitkárnak

    A BM új államtitkára szerint természetes, hogy ügynökökkel dolgozott. Csakhogy Amur, akivel a Nagy Imre újratemetését figyelték, 1952 óta operatív állományban volt.

  24. elhallgattatni szerint:

    CSEPEL FÖLÖTT MOST ZÚGOTT EL KÉT KATONAI HELIKOPTER!
    KIK VOLTAK EZEK? S MIÉRT POLGÁRI TERÜLET FÖLÖTT REPÜLNEK!
    POLGÁRMESTER MIÉRT EGYEZETT BELE, TUD-E RÓLA?!?!

  25. Balos szerint:

    Jó a neved.

  26. Éva szerint:

    Külön “elhallgattatni”-t lesték meg a helikopterek.
    Tarthatná magát a nevéhez, mert ezekkel a hozzászólásokkal úgyis csak lejáratja magát.

  27. felix szerint:

    admin.

    Amennyiben a levelekben benne van az, hogy kik a többek, akkor várok türelemmel.
    Nem vontam kétségbe semmit, mert annyira “konkrétek” vagytok, hogy na.
    Csak könyörgöm annyit árulj már el, hogy kik a többek, mert azoknak felelősségük van, mert törvénytelenséget hallgatnak, hallgattak el.

Itt lehet hozzászólni !