Háborúzik Szanyi és az ATV

MNO

Egymásnak feszült Szanyi Tibor és az ATV. A szocialista politikus szerint a csatorna a demokratikus ellenzéki pártok megosztásában érdekelt, így szolgálja ki a kormányt, amely cserébe hagyja, hogy piaci szereplők reklámozzanak ott.

Látványosan elmérgesedett a viszony az elmúlt napokban Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője és a baloldalinak tartott hírcsatorna, az ATV között. A nyilvánosság előtt zajló összetűzés hétfő reggelig nyúlik vissza, amikor az MSZP-s politikus a televízió vendége volt. Szanyi akkor kettős mércével vádolta a televíziót. – Amikor ránk (MSZP-re – a szerk.) mondanak valamit, akkor hümmögnek, hogy „tényleg?”, amikor meg én mondok valamit, ami napnál világosabb, akkor megkérdezik, hogy „tudja bizonyítani?” – mondta.

Az ATV.hu ugyanakkor azt írta, hogy az „igazi műsor” a beszélgetés után kezdődött, és nyilvánosságra hozták, hogy mi zajlott a kamerák mögött. Azt írták, hogy miután Szanyi átadta helyét az utána következő Eörsi Mátyásnak, a stúdióban még három-négy percig sorolta panaszait, erre pedig a díszlet mögött álló MSZP-s sajtós, Kormos Kata is reflektált. Szanyi – a cikk szerint – azt is kijelentette, hogy az ATV-t is súlyos felelősség terheli a baloldali összefogás választási vereségében.

Tegnap pedig folytatták a történetet azzal a felvetéssel, hogy miután Szanyi „kínos jelenetet rendezett az ATV-ben, most azt nehezményezi”, hogy megírták. Sértődött cikkükben megjegyezték azt is, hogy májusban Szanyi Tibor volt az MSZP kampányfőnöke az európai parlamenti választáson, amelyen a párt 10,92 százalékos eredményt ért el. Majd végül Kormos Katának is nekimentek, és az írás végére egy olyan videót illesztettek, amelyen a jelenlegi MSZP-sajtós még az ATV betelefonálós műsorát vezeti. Még ki is emelik a mindössze bő kétperces felvételről, amikor Kormos műsorvezetőként úgy fogalmaz: „Azt kérdeztük önöktől, hogy a Petőfi Sándor írta-e a Nemzeti dalt?”

Szanyi Tibor a Magyar Nemzet megkeresésére kifejezetten etikátlannak nevezte, hogy a csatorna internetes oldalán megírnak egy adáson kívül elhangzott beszélgetést, mindezt pedig „hamisítva és nagyon egyoldalúan”. Állítása szerint ugyanis nem firtatta az ATV felelősségét a választási eredményük miatt, mindössze annyit mondott, hogy amit műveltek a kampányban, az „roppant kártékony” volt. Azt is hozzátette, hogy jogászok vizsgálják annak a lehetőségét, hogy sajtóetikai eljárást tudnak-e indítani. Ám ő leginkább nem a jogi, hanem a morális oldalát nézi a történteknek, az pedig – ismételte meg – etikátlan.

Forrás: MNO

6 hozzászólás “Háborúzik Szanyi és az ATV” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    És ezt a szerencsétlent küldték a szocik Brüsszelbe.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  2. Gordon szerint:

    Jelenléte feldobhatja a helyi alkoholforgalmat.

    Bár ezzel az erővel Felixet is küldhették volna…

  3. bonifác szerint:

    ATV ne hagyd magad! Te az összefonódott nemzetközi tőkét képviseled, ne hagyd, hogy
    igaz, a Te oldaladon álló, de kicsit habókos képviselő cikizzen! Legyints rá, úgyis megy
    az EU-ba, és ott fogja pedofil Cohn-elvtárs- úr-dicső szerepét átvenni. Ismert vicc: mi
    különbség Tibi és Einstein agya között?–Semmi. Mindkettő alkoholban ázik…Még kérdés.
    hogy elmegy e hazaárulásban addig, mint dicstelen elődei…

  4. grün szerint:

    bonifác!
    Ezt a hazát már megvették egy 10 milliárd Eu-s orosz hitelért! 😛 😀

  5. bonifác szerint:

    Zöldike! Tévedni méltóztatsz! A zsidó miniszterelnök már megvette! Manhattennel, Galíciával együtt! A vételt firtató riporteri kérdésre csak kétértelműen vigyorgott. Ez
    pedig Fletó Testvér impériuma alatt történt. De Fletókám is meg akarta ugyanezt az üzletet
    kötni,( atomerőmű) mindent levajaztak már, de a nép elzavarta, mielőtt nyélbe ütötte volna az Üzletet.
    Így hazudni csak egy szociálisan érzékeny virtigli milliárdos tud. Nagyapó álladó jelszava
    tökéletes ” A kommunista…..” ne tévedjünk! Ezek nem kommunisták, hanem hazug tolvajok.Nem hiszem, hogy hogy egy ilyen együgyű szlogent magadévá teszel.

  6. grün szerint:

    bonifác!
    Akkor mégis a Vezír az ügyes?!
    Egy már eladott országot még egyszer eladott!
    Le a kalappal előtte vagy lerepül! 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !