Kajak-kenu: Csepeliek az ifjúsági és az U23-as Európa-bajnokságon

Csepel.hu

Kajak-kenu: Csepeliek az ifjúsági és az U23-as Európa-bajnokságon

A francia légiirányítók sztrájkja miatt másfél órás késéssel érkezett meg az ifjúsági és U23-as magyar válogatott a franciaországi Mantes-en Yvellinessbe, ahol csütörtöktől vasárnapig zajlik az utánpótlás korosztályos Európa-bajnokság, amelyen több csepeli sportoló is részt vesz.

A férfi kajak K-2 200 és 500 méteren indul az ifjúsági Eb-n Merksz Ármin az újpesti Balogh Gáborral. A férfi kenusok között versenyez C-1 500 méteren a szintén csepeli Moldován Milán.

Az U23-as korosztályban a kajakosok között ott van Csizmadia Kolos Attila, aki a K-1 200 méteres számban indul. A kenusok mezőnyében két számban, kettesben és négyesben is rajthoz áll a csepeli Androkity Marcell, aki 500 és 1000 méteren szerepel. A női kajak egyesben két távon – 500 és 1000 m – is elindul a Csepel Nagy Flóra.

„A helyszín nem a legtökéletesebb, sajnos elég hínáros a víz Mantes-en Yvellinessbe, és alacsony a vízállás, de bízom benne, hogy fiataljaink ennek ellenére is helyt állnak majd a versenyeken, és érmekkel térünk haza Franciaországból” – mondta Schmidt Gábor, az MKKSZ szakmai alelnöke, a magyar csapat vezetője.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !