Forradalmi fejlesztés az autólopások ellen – “Átölelő Védelem” Csepelen

Csepel.hu

Forradalmi fejlesztés az autólopások ellen - "Átölelő Védelem" Csepelen"Átölelő Védelem" CsepelenForradalmi fejlesztés az autólopások ellen - "Átölelő Védelem" Csepelen

Csepel közbiztonsága mérföldkőhöz érkezett – jelentette ki Borbély Lénárd, Csepel alpolgármestere a „Pannon Pajzs” rendszám-felismerő rendszert bemutató sajtótájékoztatón.

Az „Átölelő Védelem” projekt lényege, hogy a Csepel közigazgatási területeire vezető utakat éjjel-nappal hat, nagy felbontású rendszámfelismerő kamera fogja pásztázni. A rendszer a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság adatbázisaira támaszkodva nagy hatékonysággal szűri ki a körözött, a lopott, a forgalomból kivont vagy a lejárt műszakival rendelkező gépjárműveket.

A korszerű technikának, és a rendkívüli képminőségnek köszönhetően a részletgazdag adatok lehetőséget biztosítanak rendszám, rendszámtöredék, szín, típus vagy az áthaladás időpontja szerinti későbbi visszakeresésre is. A rendszert már egy éve tesztelik, a Gubacsi-hídra telepített kamerával.

Papp Péter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányságának vezetője hangsúlyozta, az új szemléletű rendszer jelentősen fogja növelni a csepeliek szubjektív biztonságérzetét.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára példaértékűnek nevezte a beruházást. Szerinte a fejlesztéssel a csepeliek nagyobb biztonságban érezhetik magukat, de segítségével a Főváros közbiztonsága is javulni fog.

Borbély Lénárd hozzátette, a beruházás értéke tizenöt és fél millió forint, amelyet teljes mértékben a csepeli önkormányzat finanszírozott, annak köszönhetően, hogy a szocialista városvezetéstől 2010 őszén örökölt négy milliárd forintos adósságot mára sikerült visszafizetni.

Az eseményen jelen volt még Papp Károly r. altábornagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitány és Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere.

Forrás: Csepel.hu

24 hozzászólás “Forradalmi fejlesztés az autólopások ellen – “Átölelő Védelem” Csepelen” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    “A rendszert már egy éve tesztelik, a Gubacsi-hídra telepített kamerával.”
    .
    Ez pedig hamarosan további öttel bővül abból a tizenöt és fél millió forintból, amelyet teljes mértékben a csepeli önkormányzat finanszírozott, annak köszönhetően, hogy a szocialista városvezetéstől 2010 őszén örökölt négy milliárd forintos adósságot mára sikerült visszafizetni.
    .
    Mi ez a fityesztől szokatlan szerénység?!
    Hatalmas hirdetésekben kellene közhírré tenni, sőt a gyerekek üzenőfüzetébe beíratni, hogy az egy éve működő kameránk ennyi és ennyi lopott, lejárt forgalmijú, kötelező biztosítás nélküli kocsit leplezett le!
    Akkor még nem is említve az ittasan, jogosítvány, biztonsági-öv, tüdőszűrő nélkül mobilozó vezetőket!
    Póógárok!
    “Ez nektek épül, a ti pénzetekből, a szubjektív biztonságérzetetek miatt”, ahogy Papp óbester mondta!
    Nem-e lehetne-e inkább objektív védelem?! 😛 😛 😛

  2. elhallgattatni szerint:

    A mindennapok hősei, mivel rend sehol nincs (de milliókkal kitömött öltönyös megmondóemberek igen).

    Hétéves kis hős próbált visszatartani egy gyilkosságért elítélt bűnözőt Budapesten

    Kun Viktor egy rabló nyomába eredt, sőt két kézzel próbálta visszatartani a nála sokkalta nagyobb és erősebb férfit. A kisfiúnak persze sejtelme sem volt arról, milyen veszedelmes kalandba keveredett. Csak később derült ki, hogy a férfi, aki kitépte az aranyláncot Viktor nagymamájának nyakából, egy gyilkosságért már elítélt bűnöző.
    Viktor, aki ősszel megy iskolába, vásárolni indult nagyszüleivel, édesanyjával és néhány hónapos kistestvérével. P. Sándor (36) egyetlen mozdulattal letépte a nagymama arany nyakláncát. Viktor a támadó után rohant, és a bokájánál fogva megpróbálta visszahúzni őt. A rabló emberölés miatt 14 évet töltött a rácsok mögött, és három évvel ezelőtt szabadult.
    – Nem törődtem semmivel, csak segíteni akartam a nagyinak. Megfogtam a bokáját, és ahogy bírtam, szorítottam – mutatta Viktor, hogyan vetette rá magát a rablóra, aki nem sokat törődött a kisfiúval. – Húzott maga után, még a lábfejemet is lehorzsoltam. Sajnos hamar kiszabadította magát, és rohant át az úttesten, anyával pedig csak üvöltöttünk: valaki fogja meg, segítsen!
    P. Sándor elé ekkor két taxis ugrott, akik leteperték. Közben az erősítés is megérkezett.
    – Amint meglátta a rendőrautót, kitépte magát a taxisok kezéből, és visszarohant az úttest másik oldalára, de így sem menekülhetett. Végül a járőrök teperték le és bilincselték meg – pörgette vissza emlékeit Viktor édesanyja, Dobó Katalin (28). – Ugyan a nyaklánc több darabra szakadt, de legalább a rablót elfogták.
    A kis hős a támadás másnapján találkozott újra azzal a rendőrrel, aki társával végül elfogta nagymamája támadóját.
    – Büszke lehet magára, hiszen nagyon bátor volt. Mégis azt tanácsoljuk: legközelebb ne próbáljon megállítani senkit, hiszen teljesen kiszámíthatatlan, hogyan reagál egy bűnöző ilyen helyzetben – mondta a kisfiúnak Péterfalvi Norbert törzsőrmester, a III. kerületi rendőrkapitányság körzeti megbízottja.

  3. nagyapó szerint:

    Néhány “szakértő” hozzászólása a témához az “Autótolvaj Armageddon” bejegyzésből:
    grün szerint: “Melyik nemzeti dohányboltban árusítják majd a szélvédőre felragasztható matricát, ami alapján a kamerarendszer felismeri, hogy a kocsit nem a jogosult, hanem egy tolvaj vezeti?!”
    “Az autótolvajt a lehajtott napellenzőről lehet felismerni?!
    Esetleg a cifra járásáról!
    Ez úgy egy nagy sz.r ahogy hirdetik!”
    Menyus szerint: “Autó tolvajt biztosan nem fog majd az lehajtja a napelenzőt és kész,de ha elfelejted bekötni a biztonsági öved tutira jönni fog a bünti,meg ha lejárt a műszakid, meg fogod tudni,vagy ha kínodban kivonatnád ideiglenesen a járműved a forgalomból,és mégis beleülnél……ja és elsősorban nem sebességet mér…….
    Nem pénzkidobás ez..hamarabb megtérül mint gondolnád
    Inkább kicseszés velünk Csepeliekkel mert főleg mi járunk el alattuk nap mint nap”
    ebihal szerint:”nagyapó! Ezt a hülyeséget szopassa az Orbánnal! Putyin után egy kis változatosság!”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  4. felix szerint:

    A jövőben Csepelre nem fognak bevinni lopott kocsit, de kilopni igen.

  5. grün szerint:

    Öreg Farok!
    A matricán kívül van valami egyéb ötleted, hogy miről ismerni meg egy autóról, hogy az lopott?!
    Pár óra múlva, ha bejelentik a lopás tényét, esetleg megmondja a rendszer, hogy áthaladt-e valamelyik kamera alatt a keresett autó, feltéve hogy nem lopott vagy hozott hozzá a tolvaj egy másik rendszámot!
    Akkor pedig elő a melegített gumibottal, amivel az autó és a tolvaj nyomát ütik, aki még mindig mint ismeretlen elkövető szerepel! 😛 😛

  6. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.! Nem vagyok tanár, nem oktatok (ezt már írtam 1/2eszű1/2x-nek is). Ha elment volna a bemutatóra, feltehette volna lüke kérdésit (igaz a “hülye” rendőrök is kiröhögték volna).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  7. grün szerint:

    Öreg Farok!
    Nem szeretek kampány eseményekre járni, mert harsány röhögés fog el amikor ilyeneket hallok:
    “A rendszert már egy éve tesztelik, a Gubacsi-hídra telepített kamerával.
    Ez pedig hamarosan további öttel bővül abból a tizenöt és fél millió forintból, amelyet teljes mértékben a csepeli önkormányzat finanszírozott, annak köszönhetően, hogy a szocialista városvezetéstől 2010 őszén örökölt négy milliárd forintos adósságot mára sikerült visszafizetni.”
    Aztán még kivezettetésem közben leszakad egy kopónak a gombja és mehetek a bíróságra hivatali személyiség erőszakolásábul kifolyólag!
    Kell az nekem?! 😛 😀

  8. belekotkot szerint:

    És azokkal a kismotorokkal fogják üldözni a menekülő autótolvajokat ? 🙂

  9. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.-nek minden ünnep (még május 1. is), új épület átadása, avatások, megemlékezések “kampány esemény”.
    Kíváncsi leszek, hogy holnap ki fog koszorúzni?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  10. nagyapó szerint:

    belekotkot! És még a 6 db kerékpárral is a Ferrarikat fogják kergetni!!!!!!!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  11. grün szerint:

    Öreg Komcsi!
    Ki csinált kampány eseményt a nemzeti ünnepünkből és ki silányította le a kokárdát egyszerű kampány jelképpé, azzal, hogy aki magyar az viselje a választásokig?!
    Csak nem a Gyurcsány miniszterelnök úr?!
    Azóta van tele a hócipőm a magyarkodásotokkal! 😛 😀

  12. felix szerint:

    szemétláda!
    Nem tudsz nélkülem élni, vagy csak belém vagy esve?
    Annyit emlegetsz, hogy már gyanús vagy nekem.
    Vigyázz, hogy nyáron ne folyjon szét a vazelin a zsebedben. 🙂

  13. Bugi szerint:

    Már te is náci honlapot olvasol? Amúgy ez a cikk az autótolvajokról szól, nem a kommunistákból átvedlett nácikról.

  14. felix szerint:

    Bugi.
    Nem tudtam, hogy Lázár kommunistából átvedlett náci, de te jobban ismered.
    Nekem ez az infó új.

  15. felix szerint:

    Egyébként a cikket a facebookról szedtem.

  16. grün szerint:

    felix!
    Van gusztusa a Lézernek!
    Jó mozgású a Zsuzsa! 😛 😛
    http://tv2.hu/musoraink/mokka/153011_tornagyakorlatokkal_a_teherbeesesert.html

  17. huszárlegény szerint:

    felixnek és a többinek
    “egy hazugságvizsgáló is kéne már”

    Kérdezem, hogy miért csak egy, amikor szinte az egész életünket átszövi a hazugság?
    Kérdezem, mire mentetek, hogy tavasszal irtózatos hadjáratot folytattatok a Polgármester ellen? (Te, ebihal, Pabar, grün, s még néhányan, azaz a “kemény mag”) Lám, a polgármester ugyan úgy benn van a Parlamentben, miközben ti csupán ámulhattok, bámulhattok a nagy semmibe, hogy hogyan is van ez? Egyszerű: a HATALOM az HATALOM, az alattvalók meg tudjátok, hogy mit csinálhatnak? Kutya módjára? Az UNIÓ BIZTOSÁNAK jelölése körül ami zajlott, (lecsengőben van) úgy látszik, az sem jön be, mert Merkel ki mellett teszi le a voksát? JUNKER mellett. Na és akkor megint mi van a nagy demokráciával, mint játékszerrel? Ugye, azt csak az alattvalókkal hitetik el, évszázadok, sőt még régebb óta. Tehát, marad mindenkor a vaúúúúúúúúúú!
    Remélem érthetően írtam a hazugságvizsgáló tárgyát illetően.
    S még egy, hogy ki kivel és hova jár “dugni?” Az pláne magánügy, legfeljebb a családja kérheti számon, mert ez is a “nagy demokrácia” része. Baj baj akkor állhat elő, ha üzleti érdekek rejlenek mögötte, avagy az országot megillető sok ezer milliárd ft.-ról intézkedik. bizony ez esetben már joggal merülhetnek fel kételyek. A nyugati világban bevett szokás, hogy akinek a családi élete zilált, az nem komoly, nem megbízható ember, azzal nem szabad komoly üzleti tárgyalásokat sem kezdeni, folytatni. Hát ha még a hatalom gyakorlásának igen komoly részese?!

  18. ebihal szerint:

    huszárlegény!
    Lehet beletörődni a dolgokba, csendben lapítani, esetleg kisebb nagyobb előnyökért
    még tapsolni is! A hatalom pont erre számít. És néha tükörbe is érdemes nézni!
    Azt csak halkan jegyzem meg, hogy míg a dugás magánügy, az viszont már nem, ha
    a körítést közpénzből fizetik!

  19. huszárlegény szerint:

    Légyszi olvasd el amit írtam, és akkor értelmezés után rádöbbenhetsz Te is, a nagy valóságra, amelyről néhány sorban kifejtettem a gondolataimat, a felix által, “belinkelttel is” kapcsolatban.

  20. felix szerint:

    Huszárlegény.
    Egy kicsit félreértetted amit írtam, de nem baj.
    A baj az, hogy az említett személy 2 000 000 forintot költött az illegális dugására./ Állítólag/
    Amikor kérdezték, akkor meg játszotta az önfeláldozót.
    Persze ezt is szereti a fidesz hívő.

  21. huszárlegény szerint:

    felix
    Azt gondolom, nem értetted meg Te sem, hogy mit írtam, mi rejlik a gondolatokban. (rágd át még néhányszor, mindenkit érintően benne van az élete!!!)
    Amit írtál azt én nagyon is megértettem, azért írtam…….10:55-ben.

  22. […] Az ingatlanárak évek óta emelkednek, a bűnözés – hála a több rendőrnek vagy a rendszám-felismerő rendszernek – jelentősen csökkent. Sok éves lakosságcsökkenés után ismét többen laknak Csepelen. […]

  23. […] hogy nem került fel az autótolvajok országos térképére. És ez így van minden évben, mióta önkormányzati segítséggel megépült a kerületünket körbeölelő rendszámfigyelő […]

Itt lehet hozzászólni !