Huszonhárom évet kapott a gödöllői gyilkos

Origo

Huszonhárom évet kapott a gödöllői gyilkos

A 20 éves férfi bedrogozva két nőt támadott meg a kocsijáért, az egyiket meg is ölte. A bíróság nem érezte őszintének a megbánását. Az ítélet nem jogerős.

Huszonhárom év fegyházbüntetésre ítélték kedden S. Márkot, aki 2012-ben Hatvan és Gödöllő térségében több női sofőrt támadott meg, és Domonyvölgyben egyiküket meg is ölte. A Budapest Környéki Törvényszék első fokon nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben, két rendbeli – felfegyverkezve, élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett – rablás bűntettében (melyekből az egyik kísérleti stádiumban maradt) és kábítószer birtoklásának vétségében találta bűnösnek a most 20 éves fiatalembert.

A Szakáldon szüleivel élő S. Márk a bizonyítékok szerint 2012 elejétől egyre gyakrabban fogyasztott pszichoaktív anyagnak minősülő szereket, elsősorban a “penta” vagy kristály néven ismert pentilont, amelyet különböző szórakozóhelyeken szerzett be. Emiatt mintegy 160 ezer forint adóssága keletkezett, ezért, valamint hogy a robogóját megcsináltassa és nagyobb összeghez jusson, 2012 szeptemberében elhatározta, hogy autók megszerzésével, értékesítésével fog pénzt szerezni. Néhány évnél régebbi Opeleket nézett ki, mert ezekbe tudomása szerint még nem volt beépítve műholdas nyomkövető.

A férfi 2012. szeptember 20-án Hatvanban beugrott egy várakozó Opel Astrába, a kocsit vezető nő oldalához kést szorított, az autópályára kényszerítette, majd a nőt otthagyva a kocsijával elszáguldott. A gépkocsit ezután közösségi portálon és ismerősein keresztül próbálta értékesíteni.

Négy nap múlva, kora délután Gödöllőn megkísérelte egy hasonló autó elrablását, de az azt vezető nő erőteljes fellépésének hatására kiszállt a gépkocsiból, és elmenekült. Ugyanazon a napon egy gödöllői kereszteződésben beugrott egy várakozó Opel Corsába, majd késsel fenyegetve felszólította az autót vezető nőt, hogy a 3-as úton forduljon Aszód irányába. A máriabesnyői kegytemplom előtti parkolóban a nő megpróbálta kitenni a támadót, a férfi azonban többször megszúrta őt, majd helyet cseréltek, és továbbhajtottak Aszód felé.

Útközben egy szántóföldön megálltak, ekkor az erősen vérző nő kiszállt, mire a vádlott ismét többször megszúrta, majd magára hagyta. A szúrások a nő fejét, arcát, bal szemét, jobb kezét és karját is érték, a nyakat érő szúrás pedig átvágta a főütőerét. Az áldozat rövid időn belül eszméletét vesztette, majd meghalt.

S. Márk a gyilkosság után a 3-as úton Emődre hajtott, ahol a földutakon “ralizott”. A belülről véres autót a földútról egy árokba vezette úgy, hogy az első rendszámtábla ne látszódjon, a hátsót pedig a kukoricásba dobta. Ezután egy ideig gyalogolt, majd felhívta egy ismerősét, aki autóval hazavitte Szakáldra.

Az ellopott Opel Corsát a rendőrség nem sokkal később megtalálta. A támadót 2012. szeptember 27-én Miskolcon fogták el. A férfi a per során többször is sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, és bocsánatot kért a Domonyvölgynél halálra késelt áldozatának hozzátartozóitól. Azt mondta, hogy a kábítószer hatása alatt, adósságai miatt elkövetett bűncselekmények egyes részleteit fel tudja idézni, de a szúrásokat nem. Fejtegetése szerint azért támadt késsel a nőkre, hogy megijessze őket, és könnyebben megszerezhesse az autójukat.

Forrás: Origo

2 hozzászólás “Huszonhárom évet kapott a gödöllői gyilkos” bejegyzésre

  1. elhallgattatni szerint:

    kevés. tényleges életfogytiglan.

  2. na ne már szerint:

    kötelet neki!

Itt lehet hozzászólni !