Nyílt levél Csepel kriminalizálódása ellen

Mi lesz ennek a vége? Több, mint 20 kocsit gyújtottak fel eddig Csepelen!

Fidesz-KDNP frakció

Nem akarunk több ilyet látni!

Nyílt levelet intézett Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP kerületi frakcióvezetője Tóth Mihály polgármesterhez az aggasztóan növekedő bűnözés és a Szabadkikötő út ügyében – értesült a Csepel.info.

Az alábbiakban ezt a levelet, a Fidesz-KDNP javaslatait ismertetjük, melyből az is kiderül, hogy még az Echo TV információi is alábecsültek voltak: több, mint 20 gépkocsit gyújtottak fel az elmúlt hónapokban Csepelen!

Tisztelt Polgármester úr!

Az elmúlt hónapokban számos esetben gyújtottak fel személygépkocsikat a kerületünkben. Legutóbb, december közepén a Pöltenberg utcában, majd karácsonykor három helyszínen, az Ady Endre, Kossuth Lajos és a Bajcsy-Zsilinszky úton történt vélhetően szándékos gyújtogatás. Úgy tudjuk, hogy eddig több mint húsz autót gyújtottak fel, a csepeli lakosságot ért anyagi kár pedig az ötven millió forintot is meghaladja. A rendőrség szándékos ezekben az esetekben károkozás címén indított eljárást.

Szilveszter előestéjén pedig kerületünk egyetlen természetvédelmi területén, a Tamariska-dombon lövöldöztek ismeretlenek, aminek a következményeként több, szigorúan védett füles baglyot pusztítottak el. A cselekedetet súlyosbítja, hogy nemcsak természetvédelmi területről, hanem családi házaktól ölelt pihenő-közterületről van szó, és a Tamariska-dombon óvoda is működik! Itt a rendőrség természetkárosítás miatt nyomoz.

Álláspontom szerint mindkét eset kimeríti a közveszély okozás megalapozott gyanúját, ezért a nyomozást erre a tényállásra is ki kell majd terjeszteni. S meggyőződésem az is, hogy ezekben az ügyekben nemcsak a rendőrségnek, hanem önkormányzatunknak, a választott képviselőknek is dolguk és felelősségük van.

Megdöbbentőnek és megengedhetetlennek tartom, hogy a csepeli emberek élet- és vagyonbiztonsága, környezetünk és természeti értékeink egyre többször kerülnek veszélybe. Hol a fent említett szándékos bűncselekmények, hol a hanyag, gondatlan és szűklátókörű önkormányzati működés következtében (lásd például a Szabadkikötő út csatornafedőinek évek óta tartó állapotát, a galvániszap ügyét, a Kis-Duna-part beépítését, stb.).

Tisztelt Polgármester úr!

Kérem, engedje meg, hogy az óév utolsó napján néhány javaslatot tegyek a konkrét bűnügyek felderítésével, a hasonló esetek megelőzésével, kerületünk értékeinek, lakosságunk biztonságának megvédésével kapcsolatban:

– Jelenjen meg a Csepel újságban az összes hasznos információ az elmúlt években történt, a gyanú szerint szándékos tűzesetekről, és jelenjen meg felhívás a lakosság felé a gyújtogatókról, egyéb elkövetőkről eddig megismert információkkal!
– Tűzzön ki az önkormányzat díjat mind a gyújtogatók, mind az orvvadászok megtalálóinak, nyomravezetőinek!
– A rendőrség, a közterület-felügyelet és a csepeli polgárőrség közös munkacsoportot hozzon létre a gyújtogatások, megfékezésére, az elkövetők kézre kerítésére, a hasonló estek megelőzésére. A munkacsoport munkáját anyagilag is segítse az önkormányzat (járőrözés sűrítése, felderítői jutalom, eszközbeszerzés (pl.: kismotor, kerékpár, személygépkocsi).

– Kérem, hogy ne utasítsák el ismét pártszimpátia alapon azokat a 2009. évi költségvetési javaslataimat, amelyet a választókerületemben található Tamariska-domb értékeinek megőrzéséért, a természeti környezet gondozottságáért évek óta javaslok:
– Be kell keríteni a Tamariska-dombot, mert csak így akadályozhatók meg az orvvadászok, quadosok, motorosok és hegyi kerékpárosok vandál cselekedetei.
– Nyitvatartási időt kell meghatározni, mert csak így biztosítható a felügyelt látogatás, pihenés.
– Parkőr alkalmazása szükséges.
– Rendezni kell a bunker ügyét.
– Le kell bontani az oda nem illő mobil átjátszót.
– Meg kell csinálni az óvodához vezető balesetveszélyes lépcsősort, illetve annak kivilágítását.

A gyújtogatás, a családi házak és oktatási intézmény közelében, védett közterületen végzett orvvadászat a vandalizmus, a szándékos kár- és közveszély okozás olyan formája, amely nem csak az anyagi javakat, de az emberi életeket is súlyosan veszélyeztetheti, és komolyan befolyásolja kerületünk lakóinak biztonságérzetét. Ezért ismételten arra kérem Polgármester urat, hogy működjünk és cselekedjünk együtt a jövőben! Ehhez kívánok Önnek jó egészséget és boldog új évet!

Budapest, 2008. december 31.

Tisztelettel:

Németh Szilárd
csepeli és fővárosi képviselő

10 hozzászólás “Nyílt levél Csepel kriminalizálódása ellen” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Ez a banda mondjon le!
    Polgármester “úr” nem gondolkodott még el azon, hogy le kellene mondania? “Tisztelt” helyi MSZP itt az ideje, hogy beismerjék, hogy alkalmatlanok a kerület vezetésére! Hát ne okozzanak több kárt, és bűncselekményt! Mondjanak le! Mert mégis csak HAMIS adatokat szolgáltattak a rendőrségnek, az ügyemmel kpcsolatban!
    Az igazság mindíg kiderül!
    Boldog új évet!
    A tetteitekért FELELNI FOGTOK!

  2. miska72 szerint:

    Tisztelt Németh Szilárd!

    Meglpne ha kapna rá NÓÓRMÁLIS választ.
    Meglepne, ha elfogadnák a javaslatot.
    Mellepne, ha a Csepel újságbn ezt a javaslatot megírnáh hogy elfogadták az Ön nevével, és NEM TÓTH MIHÁLY találmányaként jelenne meg.

    A komunista ha kinyitja a száját HAZUDIK!
    ha kinyújtja a kezét LOP!

    Gazemberek vezetik az országot!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!

    B.U.É.K!

  3. matyi szerint:

    Parkör !!!!!!ÓÓÓ Majd KÁROLy cége megoldja eszt is gondolván nem ingyen:)
    Misi gondolod lemondanak 🙂 székhez vannak ragadva!!!!!!!vajon milyen ragasztot használnak?, hogy nem tudnak ki szálni belöle!!
    INFARTUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. matyi szerint:

    Nagyon sajnálom azokat az embereket kinek az autoik ki gyuladtak ,van kinek élete munkája éget ellllll:(

  5. miska72 szerint:

    Csaló ragasztót, vagy szavazati ragasztót! Vagy korrupt ragasztót! Megveszik a szavazatokat.

  6. Nagy László szerint:

    Az új év első napjaiban sajnos a múlt évek jutnak az eszembe a levél olvasása közben. Szomorú, hogy ilyen eseményekkel indul az új év. Bolsevizmus bűne!!!!!!!!!! El fedni a hibákat és azokat az ellenzék nyakába vari. Rossz taktika. Bízom , hogy egyszer a csepeli lakosság egyszerre fog lépni. Na nem a nyakukra, hanem az igazság mezsgyéjén! Minden Kedves olvasónak Eredményekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok! Lesz még Csepelen polgári érték rend!!!!!

  7. Nagy László szerint:

    T Misi szívesen el kísérnélek a tehén sz…… faludba ahonand jöttél lyukas cipőben és pecsétes öltönyödben. A vidéki vidéki marad a fővárosban. Ön magát reklámozza. Hiába a munka egység kigördül a száján!

  8. Lópici Gáspár szerint:

    Utálom az erőszak minden formáját! http://www.afal.hu

  9. baniko21 szerint:

    Nagy Lászlónak!
    Új évben ilyen fröcsögést még nem hallottam. Ha ez a polgári rend – amit
    állitólag 19 éve élvezünk – azt hiszem nemigazán kívánnám.
    Egyébként a T. Misi Csepelen él, talán itt is született, csak az igazság ked-
    véért. Ha az ilyen szitok-gyűjtemény jelenti a polgárt, örömmel jelentem
    nem érzem magam annak, csak magyar állampolgárnak.

  10. sasmadár szerint:

    baniko21 és Nagy László vitájához küldöm Tóth mihály elvtárs elfeledett életrajzát.
    Itt olévashatják:

    http://csepel.info/wp-content/uploads/toth_mihaly_polgarmester_oneletrajz.jpg

Itt lehet hozzászólni !