Megújult az Országház alsóházi ülésterme

Hirado.hu/Origo.hu

Megújult az Országház alsóházi üléstermeIlyen volt…

Megújult az Országház alsóházi üléstermeIlyen lett

Az új választási rendszer értelmében 386 helyett 199 képviselő fog ülni a Parlament alsóházi üléstermében, ezért kevesebb székre lesz szükség. Az átalakításra négy cég pályázott, közülük a Pápai Asztalos Kft. látványtervei nyertek.

A kivitelezést végző cég vezetője szerint jót tett az új, kisebb létszámú parlamentet eredményező választási törvény, mivel a korábban túlzsúfolt helyiség szellősebbé vált.

Kovács József, a Pápai Asztalos Kft. ügyvezető igazgatója a terem keddi sajtóbejárásán elmondta: tizenkét új, mobil miniszteri asztalt építettek, az eredeti, 1902-ben átadottakkal azonos formában és díszítéssel. Számuk szükség esetén hattal bővíthető.

A terem páholyai új mellvédet kaptak, felhasználva azokat a díszítő jegyeket, amelyek az épület egészét jellemzik. Korábban a 436 ülőhely egy része csak a páholyokban fért el. Most 244 hely található a körüljárhatóvá vált patkóban, így nyolc szakértői páholy kialakítására nyílt mód.

Az átalakított ülésterem nyolc helyet biztosít mozgáskorlátozottaknak, és már a miniszteri patkóig vezet a kerekes székkel is bejárható folyosó. A szélső szektorok szélessége csökkent, az emeleten két tolmácsfülke létesült, megújultak a zászlótartók, az elnöki pulpitus új díszítést kapott.

Kovács József közölte: a hazai tölgyfából készült bútorok kézi faragásait öt fafaragó végezte, míg műhelyükben további 40, a helyszíni beépítéseken pedig 15-20 asztalos dolgozott. A teremben kicserélték az izzókat is, kitisztították a szellőzőrendszert, csúszásmentesítették a kő járófelületeket, és lefestették a szellőzőrácsokat. A helyiség három hónapos munka után, március végére készült el.

Az ülésterem informatikai megújítása 13 millió forintba került – számolt be az újságíróknak Sóváry Zoltán, az Országgyűlés telekommunikációs osztályának vezetője. A változásból a képviselők semmit nem érzékelnek majd – tette hozzá. Azért vált szükségessé, mert a tizennégy éve kialakított korábbi verzióhoz már nem gyártottak alkatrészeket, és a szoftverek is megújításra vártak.

Elmondta: a fa bútorzattal berendezett terem mind tűzrendészeti, mind áramellátási szempontból alkalmatlan arra, hogy a képviselők laptopjaihoz áramellátást nyújtsanak, így erre a csereakkumulátor biztosítása volt a kézenfekvő megoldás.

Forrás: Hirado.hu

Egy hozzászólás “Megújult az Országház alsóházi ülésterme” bejegyzésre

  1. Etikus szerint:

    A MAGYAROK ÉKESSÉGE, LEGSZEBB, LEGCSODÁLATOSABB ÉPÜLETE, HAZÁNKNAK.

    Előzetes intelem:

    Most, amikor jelentősen sikerült sok “léhűtőt” kapun kívülre tenni, akik bekerültek, azoknak az új Parlament alakulásakor leteendő ESKÜJÜKHÖZ, a HAZÁJUKHOZ, ANNAK NÉPÉHEZ illő lesz dolgozni viselkedni. Jó lenne, ha nem felednék, mielőtt belépnek az ORSZÁGHÁZBA, minden alkalommal emlékeznének esküjükre, kikért és miért kell betenniük lábukat, szívüket, eszüket.

    Aki mégsem a képen teszi a kötelességét, arra egyszer és mindenkorra, súlyosan, sújtson le, már végre a TÖRVÉNY EREJE!!!
    A példamutatásnak, a Törvény Tiszteletben tartásának a legfelsőbb szinteken kell elkezdődnie, annak érdekében, hogy a társadalomtól is elvárható legyen.
    Ellenkező esetben folytatódik az erózió!!!
    Lám, hová vezet?! Lásd: UK.!!!

Itt lehet hozzászólni !