Folytatódik a rezsicsökkentés

Fidesz.hu

Folytatódik a rezsicsökkentés

Csak a Fidesz-KDNP nemzeti listája lesz képes a rezsicsökkentés politikáját európai színtéren is képviselni – jelentette ki Németh Szilárd. A Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője keddi sajtótájékoztatóján emlékeztetett április 4-ei ígéretére, miszerint, „ha április 6-án „erős felhatalmazást kapnak a választóktól, akkor folytatni fogják a rezsicsökkentést.”

Megkaptuk április 6-án ezt az erős felhatalmazást. A magyar emberek úgy döntöttek, hogy védjük eg és folytassuk a rezsicsökkentés politikáját – fogalmazott Németh Szilárd, aki szerint „a kétharmados győzelem garantálja azt, hogy ebben az évben tovább folytatódik a rezsicsökkentés eredményeinek megvédése és az idei évre tervezett rezsicsökkentések megvalósítása.”

“A MAGYAR EMBEREK ÚGY DÖNTÖTTEK, HOGY VÉDJÜK MEG ÉS FOLYTASSUK A REZSICSÖKKENTÉS POLITIKÁJÁT.”

A kormánypárti politikus felidézte, a 2014-es rezsicsökkentést még tavaly decemberben döntötték el, melynek eredményeképpen április 1-jével 6.5 százalékkal csökkent a háztartási gáz ára. Április 6-án az volt a kérdés, hogy a szeptember 1-jére beígért 5.7 százalékos villanyáram, illetve október 1-jétől a 3.3 százalékos távhő árcsökkenés megvalósulhat-e – hívta fel a figyelmet Németh Szilárd, aki egyúttal emlékeztetett Mesterházy Attila MSZP-elnök szavaira, miszerint „a kormányváltás után le fogják bontani, atomjaira fogják zúzni az Orbán-rendszer minden elemét”.

A fideszes honatya az előző gondolat kapcsán úgy fogalmazott, az Orbán-kormány gazdaság- és szociálpolitikájának, valamint a családok megvédésének egyik legfontosabb eleme a rezsicsökkentés, amit a kormánypártok választási győzelmének köszönhetően sikerült megvédeni. Folytatódik a rezsicsökkentés, úgy, ahogy ezt ígértük, tehát ma már biztosak lehetünk abban, hogy a 2012 decemberi árakhoz képest, mind a gáz, mind a villany, mind pedig a távhő tekintetében átlagosan 25 százalékkal kevesebbet kell fizetni, így több pénz marad a magyar családoknál – jelentette ki Németh Szilárd.

A politikus elmondása szerint, a magyar kormánynak az „Európai Unió térfelén is meg kell küzdenie a rezsicsökkentés folytatásáért.” A Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője emlékeztetett az úgynevezett Tavares-jelentésre, amelynek elkészítésében a Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációjának képviselői is közreműködtek. Németh Szilárd egyúttal kitért az Országgyűlés júliusban nagy többséggel elfogadott határozatára, melynek megszavazásánál a szocialista képviselők nem voltak jelen.

“AZ ORBÁN-KORMÁNY GAZDASÁG- ÉS SZOCIÁLPOLITIKÁJÁNAK, VALAMINT A CSALÁDOK MEGVÉDÉSÉNEK EGYIK LEGFONTOSABB ELEME A REZSICSÖKKENTÉS.”

„További aggodalomra ad okot, hogy a Magyarországot sújtó hatalmi visszaélés mögött üzleti érdekek húzódnak meg. Magyarország csökkenti a magyar családok által felhasznált energia árát. Ez sértheti több európai nagyvállalat érdekeit, akik monopol helyzetük révén hosszú éveken át extraprofitot termeltek Magyarországon. Elfogadhatatlan, hogy az Európai Parlament ezeknek a nagyvállalatoknak az érdekében próbál nyomást gyakorolni hazánkra” – idézett a Magyarországot megillető egyenlő elbánásról szóló határozatból Németh Szilárd, hangsúlyozva, az Országgyűlésben meg kellett védeni ettől a támadástól a magyarokat, meg kellett védeni a rezsicsökkentést.

A kormánypárti politikus arra is kitért, amikor 2014 februárjában is reálissá vált a rezsicsökkentés folytatása, az Európai Bizottság kötelezettségszegési-eljárással fenyegette meg hazánkat, a hatósági árak, azaz az úgynevezett „egyetemes szolgáltatás” miatt. Németh Szilárd felhívta a figyelmet, az unióban Magyarországon kívül még 17 ország alkalmaz hatósági árat a háztartásoknak juttatott energia tekintetében.

A fideszes országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet, május 25-én kerül sor az európai parlamenti választásokra. A Fidesz-KDNP nemzeti listáján mindenki a nemzeti érdekekért és az ezekben megvalósuló energiapolitikáért elkötelezett. Csak a Fidesz-KDNP nemzeti listája lesz képes a rezsicsökkentés politikáját európai színtéren is képviselni – szögezte le Németh Szilárd, hozzátéve, a rezsicsökkentést az iparra is szeretnék kiterjeszteni, további rezsicsökkentéseket kívánnak végrehajtani a háztartásoknál, illetve olyan fogyasztóvédelmi intézkedéseket kívánnak meghozni, amelyek „elősegítik a tudatos fogyasztói magatartást”.

A fideszes honatya elmondása szerint a közműdíj-szerkezet további átalakításában is segítséget várnak az európai parlamenti képviselőiktől. A legfontosabb célunk, hogy Magyarországon a magyar háztartások, a magyar ipar és a magyar vállalkozások kapják Európa legolcsóbb energiáját – zárta szavait Németh Szilárd.

Forrás: Fidesz.hu

11 hozzászólás “Folytatódik a rezsicsökkentés” bejegyzésre

  1. Etikus szerint:

    Bízva abban, hogy T. Tarjányi László úrnak nincsen semmi baja, és mielőbb visszatér véleményeinek fejtegetésével.
    Valaki hiányzik a táncból………….
    Üdvözlettel: Etikus.

  2. Etikus szerint:

    Etikus szerint:
    2014. április 15., kedd – 16:01
    Amennyiben ez igaz, amit “Egy “Tróger”,”k…ög,b..zi,”csö..es” szerint:
    2014. április 15., kedd – 15:36″ leírt,

    http://csepel.info/?p=18385#comment-201136

  3. grün szerint:

    “Folytatjuk!”
    A zemberek megszavazták!
    .
    “Húsz év múlva Magyarország miniszterelnökét Balog Orbán Viktornak hívják!”
    Ember!
    Ha addigra elvégzi a “nyócosztályt” legalább vagy a közmunkásképzésen megtanul bégetni?! 😛 😀
    .

  4. nagyapó szerint:

    Eetásak, köztük idióta Dr. grün t.t. ! 80 %-nak tetszett/tetszik a rezsicsökkentés! 20 % a maffiabaloldal, akiknek nem. Lehet hülye vicceket másolni, szennylapokat idézni, de ez van. A nép okosabb!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  5. grün szerint:

    Öreg Farok!
    Akiktől már kikapcsolták a villanyt és gyertyával világítanak, elzárták a vizet és a pottyantósra vagy a kazal mellé járnak kulálni és sárga csekkekkel törlik a valagukat, akik gázóra hiányában lopott fával kénytelenek fűteni azok hatalmas nagy ívben szarnak a rezsicsöppentésre!
    Sajnos ők nem 20%-a a zembereknek!
    Ez pedig egyáltalán nem vicc!
    Jöhet a megrovás a trágárkodásért! 😀

  6. Etikus szerint:

    Csak nem?!
    Három balti állam is referendum kiírását követeli, ebből kettő a NÁTÓ és az EU tagjai, hogy csatlakozni akarnak az oroszokhoz. Nógrádi a biztonsági szakértő is “értetlenül csodálkozott.”

  7. Etikus szerint:

    Érdekes ez a mindenáron való erőltetett politika, amely szembe megy a világ jelentős többségének érdekével, véleményével. Miközben a hírcsatornákból ömlik a dezinformáció. Azaz, a mérhetetlen hazugság áradat!
    Nyakunkon a Húsvéti Ünnep, a FELTÁMADÁS, nem kellene inkább magunkba szállni, imátkozni, megbékélni, JÉZUS intelmeit magunkénak tudni? Legalább a békességet, a szeretetet, a feltámadást!
    Francesco Petrarca ÁLDOTT LEGYEN A NAP,

  8. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t. ! Inkább idézzen, akkor nem ír annyi marhaságot, mint amennyit összehordott (kedd – 21:48)!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  9. belekotkot szerint:

    Budaörs önkormányzatának mégsem kell kifizetnie azt a százmilliós büntetést, amit a rezsibiztos rótt ki rá az előírtnak nem megfelelő számlakép miatt. Németh Szilárd szerint azért kellett volna bűnhődnie az önkormányzatnak, mert nem látszott elég jól, milyen sok pénzt takarítottak meg a fogyasztók a kormánynak köszönhetően.

    http://index.hu/gazdasag/2014/04/16/budaors_legyozte_a_rezsibiztost/

  10. grün szerint:

    Öreg Farok!
    “Inkább idézzen, akkor nem ír annyi marhaságot”
    Próbáld meg és írjál valami idézhetőt, de még sohasem fordult elő Veled! 😛 😀
    .
    Hofi:
    “Mama! Ne beszélgessen magában mert később törheti a fejét, hogy kitől hallotta ezt a marhaságot!” 😛 😀

  11. Vendetta szerint:

    Muhhhaaahhaaa jaj de megszívatták Szilárdkát 😀
    http://index.hu/gazdasag/2014/04/16/budaors_legyozte_a_rezsibiztost/

Itt lehet hozzászólni !