„A baloldal megőrül az új városvezetés sikereitől” – Tarlós István Csepelen

Csepel.hu

„A baloldal megőrül az új városvezetés sikereitől”

„Jó dolog Csepelre jönni, mert látom azt a fejlődést, amelyet a kerület elért az utóbbi négy évben” – mondta Tarlós István főpolgármester azon a fórumon, amelyet Németh Szilárd polgármesterrel közösen tartott a Nagy Imre Általános Művelődési Központban március 27-én.

Németh Szilárd arra emlékeztetett, hogy Tarlós István immár kilencedik alkalommal látogatott Csepelre főpolgármesterként, miközben Demszky Gábor korábbi városvezető utoljára 2002-ben fordult meg itt. A főváros már magáénak érzi Csepelt, és a kerület is számíthat Budapestre.

Ha már Demszky Gábor szóba került, érdemes emlékezni arra, mit keresett nálunk 2002-ben – fejtegette Németh Szilárd polgármester. Azért jött, hogy a kampányidőszakban némi kegyet gyakoroljon a csepeli kórházzal, majd rá félévre bezárták azt. Hízelegni akart Csepelnek, aztán csúnyán becsapta – mi ez, ha nem a legszemérmetlenebb pofátlanság? A kerület nem érezhette, hogy a főváros támogatja, gyakorlatilag mostohagyerekként kezelték. Árulkodó az a tény, hogy Demszky Gábor többé nem látogatott ide.

Tarlós István főpolgármester is megjegyezte, hogy 2010-ben, amikor átvették a főváros irányítását, rendkívül nehéz volt megtenni az első kapavágásokat ott, ahol romhalmaz fogadta őket. Csepel polgármesterének ugyanezekkel a gondokkal kellett megküzdenie. „Németh Szilárddal együtt kemény harcot vívtunk ellenzékben a kormányon levőkkel 2010 előtt, majd utána is, amikor a bukott baloldal folyton szembehelyezkedett az új vezetés törekvéseivel” – mondta a főpolgármester.

Németh Szilárd utalt rá, hogy a főváros és Csepel gyakorlatilag hatvan éven át folyamatosan az „elvtársak” irányítása alatt állt, s meg is lehet nézni a következményeket. Befejezetlen beruházásokat, nagy ígérgetések halmazát hagyták hátra. Az elmúlt évtizedek legnagyobb közlekedési beruházása a 4-es metró megépítése volt, de a korábbi városvezetés idején csúsztak a határidők és botrányok kísérték a munkálatokat. Most viszont elkészült és március 28-án délben átadják. Tarlós István hozzátette: „A baloldal megőrül attól, hogy nekik ez nem sikerült. A gáncsoskodás és az irigység szól belőlük”.

Csepel döntött arról is, hogy 2015-ig minden utcát leburkolnak – folytatta Németh Szilárd. Jelenleg 21 utcában zajlanak a munkák a terveknek megfelelően. Az ellenzék kárörvendően figyeli a fejlődést, mert erejükből csak az akadékoskodásra és az eredmények letagadására telik. Az új önkormányzat adósággal kezdte el működését, de a 4 milliárdos hiány helyett most már többlettel számolnak. Nem vagyonvesztést, hanem vagyongyarapodást értek el. A kerület most először érezheti a főváros támogatását, legyen szó például a csatornázásról, amelyet kiépítettek.

Tarlós Istvánt azért is fűzik kellemes emlékek Csepelhez, mert 2008-ban a szociális népszavazás kampányának záró rendezvényét a kerületben tartották, s ez volt az a pillanat, amikor a balliberális kormányerő végleg megroppant. Az új kormány Orbán Viktorral az élén identitást és tartást adott az országnak, mert „talán nem is a gazdasági, hanem a mentális válság volt súlyosabb”.  A baloldal sajtója támadja és kárörvendően követi a fejleményeket; rendre elhallgatják vagy lehazudják azokat az eredményeket, amelyeket az ország elért. Gúnyolódnak a rezsicsökkentésen, holott az emberek örülnek neki. Nincs többé IMF hitel, mert a kölcsönt visszafizették, de az ellenzéknek ez is baj. Évek óta hangoztatják, hogy a közösségi közlekedés összeomlik, de nem omlott össze. Elhallgatják, hogy Demszky utolsó évében 131 hajléktalan fagyott meg télen az utcákon, de 2012-ben már senki sem. Hajléktalankórházat építettek, bővítették a hajléktalan-férőhelyek számát – mindez miért baj?

„Azt mondják rám és Szilárdra, hogy nyers a modorunk. Lehet, hogy igazuk van, de nézzék meg azt is, hogy mit tettünk le az asztalra. Ez alapján ítéljenek meg bennünket, s szavazzanak újra bizalmat Németh Szilárdnak!” – fejezte be Tarlós István.

Forrás: Csepel.hu

9 hozzászólás “„A baloldal megőrül az új városvezetés sikereitől” – Tarlós István Csepelen” bejegyzésre

  1. gyalog szerint:

    EGY NAGY SIKER:

    “Hiába javított saját kezűleg a január végén leadott 2013-as vagyonnyilatkozatán egy hete Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, a javításoknak már a 2010-es nyilatkozatában is benne kellett volna lenniük, hiszen a 444.hu-n látható bevallásból kiderül, Rogán 2009 decemberében vette a Pasa Parkban lévő lakását.”

    NEM KÍNOS?

  2. lucifer szerint:

    A Rozsdás Tóni is haudik, van kitől tanulnia.

  3. Etikus szerint:

    A címben, idézőjelben foglaltak önmagukért beszélnek. A megboldogult Őze Lajos ahogyan mondta: “Ez kell a magyarnak!”

  4. Etikus szerint:

    Kérdés, van-e egyáltalán tiszta ember abban a csapatban? Ezek tényleg csak ehhez értenek? Jogutódlás, folytatni az elődök minden áron, minden lehetséges eszközzel való zsákmányszerző műveleteiket?

    “A Fidesz arra szólította fel Mesterházy Attila szocialista pártelnököt és az MSZP-t, hogy léptesse vissza a képviselő jelöltségtől Józsa Istvánt, mert jogosulatlanul vett fel több mint 5,5 millió forint lakhatási támogatást. Józsa István viszont állítja, hogy jogszerűen kapta a költségtérítést.”
    Még nincsen vége, hiszen április 06-ig minden napra jut egy-egy hasonló esetnek ismertetése a közvéleménnyel.
    “Ez kell a magyarnak?”

  5. Tarjányi László szerint:

    Németh Szilárdot meg Orbánnak kellene visszaléptetnie a képviselőjelöltségtől! Ugyanis az a pártelnöki utasítás, amely előírja a választókerületi elnökönek az önkormányzati cégvezetők 2013-as prémiumának 2 Millió Forint összeghatár feletti részének visszafizettetését, az bizony mandátumvesztést ír elő a nemteljesítő részére! Tarlós István valódi úriember, nem is Fidesz-párttag, s mégis végrehajtotta Orbán utasítását a fővárosi cégvezetőkre vonatkozóan!
    A LÁZADÓ Németh Szilárd öntörvényű, packázik Orbán Viktorral!

  6. felix szerint:

    Egy csapat játszik egymás ellen,

  7. szevenszi szerint:

    Senki nem őrült meg a balodalon. A Fityesz kezd megőrülni, azért irkál ilyeneket.

  8. nagyapó szerint:

    “A baloldal sajtója támadja és kárörvendően követi a fejleményeket; rendre elhallgatják vagy lehazudják azokat az eredményeket, amelyeket az ország elért. Gúnyolódnak a rezsicsökkentésen, holott az emberek örülnek neki. Nincs többé IMF hitel, mert a kölcsönt visszafizették, de az ellenzéknek ez is baj. Évek óta hangoztatják, hogy a közösségi közlekedés összeomlik, de nem omlott össze. Elhallgatják, hogy Demszky utolsó évében 131 hajléktalan fagyott meg télen az utcákon, de 2012-ben már senki sem. Hajléktalankórházat építettek, bővítették a hajléktalan-férőhelyek számát – mindez miért baj?”
    Valamint Erkel színház, Várkert Bazár, Kossuth tér, 4-es metró, Gödör, Belváros, usw.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  9. Istvan szerint:

    Jó dolog a szelektív memória, igaz?
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=601280
    “Csupán egyetlenegy ember fagyott meg a kormányváltás óta – állította Giró-Szász András kormányszóvivő a Kossuth Rádióban tegnap reggel. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) adatai szerint viszont 2010-2011 telén 74 fő, a múlt télen pedig 66-an fagytak meg közterületen. A hajléktalanokat segítő 2012-es pályázati pénzeket ugyanakkor csak jövőre utalja a kormány.
    “Az új jogszabályi környezet előtt, 2009-ben csak Budapesten több mint 190-en fagytak meg télen, a változások után pedig egyetlenegy ember” – mondta Giró-Szász András a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Ugyanakkor az ORFK lapunkat úgy tájékoztatta, hogy az elmúlt két évben pontosan 140 ember hűlt ki közterületen: 2010. szeptember 1-jétől 2011. március 11-ig 74 fő, 2011 őszétől 2012 március 7-ig pedig 66 fő vált a hideg áldozatává. Éppen a hétvégén halt meg kihűlés miatt egy hajléktalan, akit korábban már kilencszer vittek be a kórházba fagyási sérülésekkel – tudtuk meg Dr. Zacher Gábortól,”

Itt lehet hozzászólni !