A jelölés félidejében vezet a Fidesz, kullog az LMP

Mandiner, MTI

Tamogato_alairas

Még nyolc napig lehet jelölteket állítani a választásokra. A választási bizottságok eddig 83 jelölő szervezet 170 egyéni jelöltjét vették nyilvántartásba, közülük 98-at állított a Fidesz-KDNP, 39-et a baloldali összefogás, 22-t a Jobbik, és csak egyet az LMP.

Az országgyűlési egyéni választókerületben indulni szándékozó jelöltek március 3-án 16 óráig gyűjthetik, illetve addig adhatják le az ajánlásokat az e célra kiadott ajánlóíveken. A jelöltséghez a törvény szerint legalább 500, a választókerületben lakó választópolgár érvényes ajánlása szükséges.

Az általunk ismert csepeli jelölteket és elérhetőségüket itt találják.

Az NVI internetes tájékoztató oldala szerint vasárnap délelőttig 239 egyéni jelölt adta le ajánlószelvényeit az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságoknak, a 106 testület ebből 170 jelölt ajánlását már ellenőrizte és őket nyilvántartásba vette hivatalos jelöltként. A legtöbb jelöltet, 31-et Budapesten vették nyilvántartásba.

A Fidesz-KDNP-nek 98, a baloldali összefogásnak 39 jelöltjét vették már nyilvántartásba, a Jobbiknak 22, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek 4, az SMS-nek (Seres Mária Szövetségesei) és az Új Magyarország Pártnak 2-2, az LMP-nek, a Magyar Cselekvő Pártnak, és A Haza Nem Eladó Pártnak 1-1 jelöltje van már regisztrálva.

Az első országos listát a Fidesz-KDNP állította, amit pénteken vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság.

Forrás: MTI, Mandiner

6 hozzászólás “A jelölés félidejében vezet a Fidesz, kullog az LMP” bejegyzésre

  1. TenkA szerint:

    ajjaj…Bele kell húzni! De nem adjuk fel, mert egyre több helyen gyűlik össze a kellő számú aláírás!

  2. Tarjányi László szerint:

    Lehet hogy nem mindenki használta el a puskaporát? Simont akkor kellett volna feldobni, amikor már nem lehetett volna helyette új jelöltet állítani!

    Vajon lesz olyan akit utánna dobnak fel? 😉

  3. ebihal szerint:

    A Fideszt ismerve, LESZ!

  4. Tarjányi László szerint:

    Én pont fordítva gondoltam! 😉

  5. Etikus szerint:

    Lázár szerdára újabb rezsicsökkentést ígér
    MTI 2014. 02. 23. 21:02
    A kormány szerdai ülésén tárgyalja, hogyan lehet non-profittá tenni a közműszolgáltatásokat, hogyan kaphatnak újabb segítséget az ország négymillió háztartása – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár Székkutason.

  6. nagyapó szerint:

    csecsemő béka VAN/LESZ!!!!!!!!!!!!!!
    “Nem fizette ki az alvállalkozóit 2012 őszétől Józsa István MSZP-s politikus egykori cége, a Gépkar Kft. annak ellenére, hogy 2010 előtt nem kevesebb mint 6,6 milliárd forintnyi (napi 1,7 milliós) megrendelést kapott a Paksi Atomerőműtől”
    A szemét!
    “Feljelentést tett a Budapesti Nyomozó Ügyészségen egy vállalkozó egy 2004-es taksonyi tranzakcióval összefüggésben, amelyet Varju László akkori MSZP-s polgármester közbenjárásával hajtottak végre.”
    A szemét!
    Folyt. köv.!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

Itt lehet hozzászólni !