Hagyománnyá váló karácsonyi segítség

Csepel.hu

Immár harmadik alkalommal segítették meg élelmiszercsomagokkal a nehézsorsú hárosi családokat. December 16-án a Vermes Miklós Általános Iskola adott otthont a szívet melengető pillanatoknak.

A megjelent húsz családot Tóth Ferencné intézményvezető köszöntötte, majd Balogh Ernő a térség önkormányzati képviselője, hárosi-biztos köszönte meg a csepeli önkormányzat és a Caritas szervezet segítségét. Az ajándékozás pillanatait megelőzően Kispál György atya mutatta be a kínai származású Rolanda nővért, aki anyanyelvén adta elő az Üdvözlégy Máriát, nagy tetszést aratva.

Ezt követően Szeredy Krisztina operaénekes, a Turay Ida színház művésznője adott elő egy karácsonyi egyveleget, melyben felcsendültek a Csendes éj, és a Mennyből az angyal közismert dallamai. A színes műsor után Ábel Attila alpolgármester és Tóth János tankerületi igazgató jelenlétében adták át a tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat, amit egy közös fotózás, majd Rolanda nővér újabb énekszáma követett. Balogh Ernő képviselő, – aki cserébe „csak” annyit kért a jelenlévő gyerekektől, hogy jól tanuljanak az iskolában – nem titkolta örömét, hogy ismét több családon segíthettek:
Köszönhetően a Caritas szervezetnek és a csepeli önkormányzatnak idén húsz családnak tudtunk segíteni, akiknek így némileg megkönnyíthetjük a szeretet ünnepét. Látszott a családokon, gyerekeken-szülőkön, hogy mennyire örülnek a csomagoknak, így karácsonykor a szereteten és békességen kívül némi plusz élelmiszerben sem lesz hiány.

Forrás: Csepel.hu

8 hozzászólás “Hagyománnyá váló karácsonyi segítség” bejegyzésre

  1. Sámson Márta szerint:

    Ez nagyon szép és jó! Érdeklődnék, hogy ezeket a családokat ki választotta ki. Én is hároson lakom, 3 gyermeket nevelek egyedül, havi kb. 30-35 ezer forintból kell megoldanom a napi étkezésünket, stb. Olyan érdekes, hogy mindenki osztogatja a rászorúló családoknak az adományokat, de honnan tudják, hogy ki milyen anyagi háttérrel rendelkezik? Azért mert valaki nem megy minden nap valahová kuncsorogni, nem biztos, hogy van mit ennie. Per pillanat most is azon töröm magamat, hogy mit fogunk enni a hónap hátralevő részében, mivel van 1500 ft a tárcámban, Itt a téliszünet, az ünnepeket pedig már meg sem említem. Nálunk már régóta nincs se karácsony, se szilveszter, se húsvét, sőt születésnapok is csak egy felköszöntésből és két pusziból áll. Egyszer én is szívesen fogadnék valami ilyen “ajándékot”!

  2. mamika szerint:

    ebben van valami, régen jobban figyeltek a szegényekre, többen kaptak csomagot mint most.

  3. grün szerint:

    Nem jól látod Mamika!
    A csomag ugyanannyi, a szegény sokkal több!

  4. Gordon szerint:

    mamika szerint:
    2013. december 16., hétfő – 23:21

    “ebben van valami, régen jobban figyeltek a szegényekre, többen kaptak csomagot mint most.”

    Ha jól emlékszem a szocik idején már majdnem lejárt szavatosságú élelmiszerek is kerültek azokba a csomagokba. Ők úgy “segítettek”…

  5. grün szerint:

    Röffencs!
    Most a fityesz idején sem változott semmi!
    A legtöbb ember majdnem lejárt, tehát még érvényes szavatosságú élelmiszert fogyaszt!
    Affene azt a finnyás fajtájukat! 😛 😛 😛

  6. Etikus szerint:

    És mi van az év többi napjain?

  7. felix szerint:

    Az év többi napjáról az első hozzászólás szól. 🙁

  8. Ella szerint:

    Sámson Márta!
    Nem szégyen kérni. Ne várja el, hogy mindenhová bekopogtassanak, van e rászoruló. A segítők sem képesek mindenre. Adatbázisokból dolgoznak. Néma gyereknek anyja se érti a szavát. Szóljon, jelezze, hogy Önnek is elkelne a segítség. Ez nem kuncsorgás. Keresse meg a családsegítőt, önkormányzatot.
    Remélem tudtam segíteni ezzel is.

    ui. Ettől függetlenül tényleg vérlázító a karácsony körüli álságos segíteni akarás, az év többi napján meg éhen halhat mindenki.

Itt lehet hozzászólni !