Rendkívüli képviselő-testületi ülés december 18-án

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Polgárok!

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. december 18-án (szerdán) 08.00 órai kezdettel rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melynek helyszíne a polgármesteri hivatal nagytanácsterme (1211 Budapest, Szent Imre tér 10. földszint 5.).

Az előterjesztések elérhetők ide kattintva.

Forrás: Csepel.hu

20 hozzászólás “Rendkívüli képviselő-testületi ülés december 18-án” bejegyzésre

  1. Ella szerint:

    A hivatásetikai kódexre kiváncsi vagyok! 🙂
    Az vajon belefér, hogy természetbeli juttatást elfogadhat önk. képviselő és jegyző egy elnyert közbeszerzésért…..
    Vagy a gondolkodás nélküli, józan észt kizáró lojalitás pártuk és kormányuk irányába….

  2. Nagyapó szerint:

    Ella. Mielőtt ír tisztázza a fogalmakat! Mi az, hogy köztisztviselő, közterület felügyelő, rendőr, bíró, képviselő, stb. Mindezek után fogalmazza meg kérdését.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. "?!" szerint:

    Ma 20:15-kor az alábbi szerelmes levelet küldtem el minden csepeli képviselőnek a „Csepel Környezetvédelmi Programja 2013-2018” című (a mellékleteivel 130 oldal terjedelmű) 385/2013. számú előterjesztés holnapi tárgyalásához:

    Tisztelt Cím!

    Óriási hibát követ el a Képviselő testület, ha a „Csepel Környezetvédelmi Programja 2013-2018” című 385/2013. számú előterjesztést változtatás nélkül megszavazza, mert valótlan adatok és állítások egész sorát tartalmazza az előterjesztés, továbbá az előterjesztés készítői figyelmen kívül hagyták a „vízbázisvédelmi” szempontból leginkább érintett hárosi területrészre vonatkozóan jelenleg is hatályos KTVF:11490-3/2009 számú határozattal módosított KTVF:5020-3/2008. számú határozatban előírt kötelezettségeket!

    I.) Nem felelnek meg a valóságnak az előterjesztésben és az előterjesztés alapjául szolgáló 2013. évi T-11. számú tájékoztató mellékletében olvasható alábbi állítások:

    1.) Nem igaz az előterjesztés 3. oldalán olvasható állítás, miszerint a „Csepel Környezetvédelmi Programja 2013-2018” című 385/2013. számú dokumentum társadalmi egyeztetés után kerül a Testület elé”!

    2.) Az előterjesztés mellékletének a 31. oldalán, az a félrevezető hamis állítás olvasható, hogy :” Hároson mintegy 270 hektár összefüggő zöldterület áll rendelkezésre”.
    Ilyen baromságot csak a kb. 3 ezer fő által lakott Hárost nem ismerő importált személyek állíthatnak, mert ilyen alapon Királyerdő családiházas területét is összefüggő zöldterületnek lehet nevezni!

    3.) Az előterjesztés mellékletének a 31. oldalán, az a félrevezető hamis állítás olvasható, hogy „Nincs rendelkezésre álló forrás a terület fejlesztésére”!
    Ez azért nem igaz, mert a Vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény úgy rendelkezik, hogy „a vízbázis biztonságba helyezésével és biztonságban tartásával kapcsolatos költségeket (csatornázási költségeket, stb.) a vízbázis kezelője (a Fővárosi Vízművek) az ivóvíz díjában jogosult érvényesíteni”!

    4.) Hatalmas hazugság az előterjesztés mellékletének a. 84. oldalán olvasható szöveg, miszerint „Mára a kerület minden részében megvalósult a gázközművek kiépítése, és minden háztartás alkalmazhatná ezt az energiaforrást”!
    Ezzel a hazugsággal szemben Háros területének kb. 80 %-án nincs gázvezeték!
    Hároson több mint féltucat olyan utca van, amelyikben nemcsak gázvezeték és csatorna nincs, hanem még vezetékes ivóvíz sincs! Ez Csepel szégyene!

    II.) Figyelmen kívül hagyták az előterjesztésben és mellékletében az alábbiakat:

    1.) A vízbázisnak minősülő területen élő emberek számára csak korlátozást jelent az, hogy a vízbázis fölött élnek, ezért a Vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 14. § (4) bekezdése úgy rendelkezik, hogy „A vízbázis biztonságba helyezése és biztonságban tartása a vízbázis kezelőjének a feladata”, azaz: a Fővárosi Vízművek elsődleges felelőssége!
    Ezen kívül a törvény úgy rendelkezik, hogy „a vízbázis biztonságba helyezésével és biztonságban tartásával kapcsolatos költségeket (csatornázási költségeket, stb.) a vízbázis kezelője az ivóvíz díjában jogosult érvényesíteni”!

    2.) A fenti törvényi rendelkezésekre hivatkozva tudtam kiharcolni 2009-ben, hogy a hárosi területrészre vonatkozóan jelenleg is hatályos KTVF:5020-3/2008. számú határozat I. rész D.) fejezet 6. pontjának 8.1. alpontját a KTVF:11490-3/2009 számú határozattal úgy módosították, hogy „A védőterület teljes területén ki kell építeni a szennyvízcsatorna hálózatot. Felelős: érintett önkormányzatok. Határidő: folyamatos.”

    3.) A kerületi önkormányzat szerepe és feladata vízbázisvédelem során az, hogy, érvényesítse a vízbázis kezelője a Fővárosi Vízművek felé a vízbázis fölött élő lakosság, valamint az onnan ivóvízzel ellátott lakosság érdekeit!

    Gondoskodjon arról, hogy a vízdíjban érvényesíthető költség terhére megvalósuljon a terület teljes csatornása azért, hogy az onnan ellátott lakosság ne űrgödrös árnyékszékek által fekáliával szennyezett ivóvízzel legyen ellátva!

    III.) Nem szerepelnek a Programban Hárossal kapcsolatban az alábbi határidős rendelkezések:

    1.) A 2000/60/EK Víz Keretirányelv (VKI) rendelkezése, miszerint „2015-ig a tagállamok területén minden felszín alatti vizet jó mennyiségi és minőségi állapotba kell hozni”!

    2.) A 98/83/EK irányelv és a 201/2001. Korm. rendelet előírása, miszerint „az ivóz kezelése, tárolása, elosztása során 2015-ig gondoskodni kell arról, hogy ne juthasson a vízbe olyan szennyező anyag, amely rontja a víz minőségét, illetve az egészségvédelmi követelmények teljesülését korlátozhatja”!

    Tehát a fentiek szerint, 2015-ig Háros teljes területén meg kellene oldani, hogy ne szennyezze háztartási szennyvíz az ivóvízbázist, de az előterjesztés tárgyát képező környezetvédelmi program készítői tudomást sem vettek Hárosról!

    IV.) Egyéb megjegyzések:

    1.) A COL4 csatornázási projekt befejezésével csak részben javult a helyzet az ivóvízbázisvédelem szempontjából legfrekventáltabb Hároson, mert a kertekben létesített emésztők és a pottyantós kerti budik a terület csatornázatlan nagyobb részén ezután is változatlanul az ivóvízbázist szennyezik, pedig ez komoly egészségügyi kockázatot jelent Csepel lakosságának egésze számára, mert pontosan ott nem valósult meg a teljes csatornázás ahol az ivóvizünk minősége érdekében a legfontosabb lett volna!

    2.) A vízbázis védelme érdekében fontos lenne javítani Háros hulladékgazdálkodásán is!
    Sokat javíthatna a helyzeten néhány hulladékgyűjtő sziget létesítése is, mert az illegális hulladéklerakók felszámolása csak időlegesen oldja meg ennek a védendő területnek a problémáját!

    Zárszóként csak annyit jegyzek meg, hogy nagyfokú aljasság lenne bármelyik képviselő részéről, ha a „Csepel Környezetvédelmi Programja 2013-2018” című előterjesztést a fentiek ellenére az eredeti szöveggel megszavazná!

    Budapest, 2013. december 17. Üdvözlettel: Pabar Lajos

  4. Gordon szerint:

    Pabar kit képvisel?
    Úgy tudom, hogy már házmesteri székéből is elzavarták…

  5. "?!" szerint:

    Anyádat képviselem “Gordon”, Te narancsmérgezés miatt böfögve röfögő szerencsétlen zsírsertés!

    Nem tudsz olvasni, Te szánalmasan hülye háziállat, hogy ezt a levelet kizárólag magánszemélyként (a csepeli társadalom egy tagjaként) írtam a képviselőknek „Csepel Környezetvédelmi Programja 2013-2018” című előterjesztéshez, amelynek a 3. oldalán az olvasható, hogy “a Program társadalmi egyeztetés után kerül a Testület elé”!

    Röfögd el, Te böfögve röfögő háziállat, hogy mikor és hol történt ez a társadalmi egyeztetés?!
    Csak nem valami zártkörű egyeztetés volt a hozzád hasonló sertések részvételével?

  6. ebihal szerint:

    Gordon!
    Hozzá is tudsz szólni, vagy csak simán hülye vagy?

  7. fghfjhgkjhk szerint:

    Médiaállamosítás. A Neo FM frekvenciát is benyelte a kormány.

  8. Tarjányi László szerint:

    KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

    Ezúton fejezem ki mérhetetlen hálámat Németh Szilárdnak, Tarlós Istvánnak, a Csepeli Képviselőtestületnek és a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy tízszeresére emelték a talajterhelési díjat!
    Így lehetőségem nyílt a csepeli költségvetés bevételi oldalát 68.820 Forint, azaz hatvannyolcezernyolcszázhúsz Forint talajterhelési díj befizetésével növelni.
    A két kutyám is köszöni, hogy immár többet költök egy év alatt az ivóvízükre, mint az élelmezésükre! Csak azt sajnálják, hogy ha lenne is csatornám , akkor sem tudnának a WC-be vizelni!
    Továbbá köszöni a telkem előtt levő, mintegy 7m x 20m-es közterület, hogy nyáron locsoltam vízdíj + 3600 Ft/köbméter árú ivóvízzel, s ezzel kellemes környezetet és oxigént biztosítottam a környéken lakóknak!
    A 68.820 Ft-ot a mai napon átutaltam az önkormányzat számlájára, javaslom hogy a holnapi rendkivüli képviselőtestületi ülésen szavazzák meg ezen összeg kifizetését a polgármesternek és három helyettesének kiváló munkájuk jutalmaként!
    Ne érezzék magukat feszélyezve, hogy azt egy 80%-os rokkant a rokkantsági ellátásából fizette be! Az Önök kiváló munkájának köszönhetően megmenekülök az egészségre káros elhízástól és a mérhetetlen karácsonyi költekezéstől!

    Továbbá kifejezem a hálámat Németh Szilárd rezsiügyi kormánymegbízottnak, hogy hála a 20%-os rezsicsökkentésnek, jövőre már nem a csatornahasználati díj tízszeresét fogom megfizetni talajterhelési díjként, hanem annak tizenkét és félszeresét, mivel arra nem vonatkozik a 20%-os rezsicsökkentés!
    Budapest, 2013. december 17.

    Tisztelettel Tarjányi László, csepeli lakos

  9. Ella szerint:

    Isten bizony, ha nekem nem lenne csatornám, egy hónapig vödörbe csinálnék, bevinném a “Tanácsba” és N.Sz. irodája elé borítanám!

  10. fghfjhgkjhk szerint:

    Tarjányi úr! Rá lehet kötni a csatornára, most pisi-kakiért, nem úgy mint rég, százezrekért.

  11. Tarjányi László szerint:

    Ahogy írtam, a kutyáim nem tudnak a WC-be vizelni, én meg nem ott használom a vizet és a csatornát. Az önkormányzatnak meg különösképpen nem velem kellene talajterhelési díjat fizettetnie a közterületre locsolt ivóvízért! Azt fizesse meg önmagának az önkormányzat! Csepelen, hála a jó Németh Szilárd polgármesternek és a szociálisan érzékeny képviselőtestületnek, nem is lehet locsolási kedvezményt igénybe venni. Végülis Csepel zöld kerület, nő a fű és fa az esőtől is. Ha mégsem, majd kiszabnak büntetést a Jóistennek is az elmaradt esőért! Éljen Németh Szilárd, amíg polgármester!

  12. fghfjhgkjhk szerint:

    “Csepelen, hála a jó Németh Szilárd polgármesternek és a szociálisan érzékeny képviselőtestületnek, nem is lehet locsolási kedvezményt igénybe venni”

    De lehet. Úgy nevezik, hogy “öntözési mérő”. Igaz, csak májustól-szeptemberig van a kedvezmény.

  13. Tarjányi László szerint:

    Más kerületekben a kertes házaknál külön mérő nélkül is lehet kedvezményesen ivóvizet használni locsolásra csatornadíj fizetése nélkül. A 9 négyzetméteren felnőtt Németh Szilárd kerületében nem! Éljen Németh Szilárd, amíg polgármester!

  14. fghfjhgkjhk szerint:

    Új szerződést már nem lehet erre kötni, mivel a magyar tulajdonú vízmüvek nem megy bele. Amit Ön ír, az úgy néz ki, hogy a májustól-szeptemberig a főmérőn leolvasott mennyiség után, csak a 90%-ot kell megfizetni, tudtommal.

  15. Etikus szerint:

    Vajon a testületi ülésen kinek, kiknek az azonnali prémium feladatairól, nagyságáról fognak visszamenőleg dönteni?!

    Hajrá, aki tudomást szerez róla, annak kutya kötelessége közzé tenni, a kerület lakosait tájékoztatni, hiszen az adózott pénzekből osztanak, nem kis vonalúan, nem szűkmarkúan.

  16. Bugi szerint:

    Ha jól értem az a baj, hogy több fejlesztésre van pénz a tervezettnél. Nagy baj ez az MSZP-nek, meert ők csak jutalmakat vettek fel, de nem csináltak semmit.

  17. Tarjányi László szerint:

    A szociálisan érzékeny képviselőtestület ossza ki jutalomként Csepel vezetőinek az általam tegnap befizetett 68.820 Ft talajterhelési díjat! Az úgy sincs betervezve a költségvetésbe!

  18. Ella szerint:

    Apropó zöldterület!
    Már régóta szóba akartam hozni, hogy itt Csepelen valamiért dübörög az ingatlanépítés, gombamód szaporodnak a kertes házas övezetben a társasházak. Újabb bicska nyílik a zsebemben, ahogy látom, megvesznek a kertvárosban kis házakat, ledózerolják, és pár hónap alatt két-három-négy lakásos, teljesen tájidegen társasházakat húznak fel. Némelyik önmagában még stílusos is lenne, de a környezetében rendkívül rosszul mutat. Kert nem marad, maximum 20 centi körben a kerítés mentén.
    Hogy is van ez?
    Nem arról volt szó, hogy ezeket 2010 után megszüntetik?
    Milyen építési és beépítési előírásoknak felel ez meg? Gondolom a saját, módosított előírásaiknak.
    Nekem annak idején 10 cm-ért balhéztak, garázst nem építhettem mert a 35%-os beépítettséget meghaladta volna…. be is tartottam mindent.
    Kinek a zsebét tömik ezek az építési vállalkozók? ………
    CSEPEL EGYIK VARÁZSA ÉPPEN A ZÖLDÖVEZET, A KERTVÁROS!
    EMBEREK ÉBRESZTŐ, NEM KÉNE EZT VESZNI HAGYNI!

  19. Tarjányi László szerint:

    Milyen cselesek a csepelinfó Admin-jai, amit akarnak hogy sokan olvassák, pluszban előre is belapozzák! Amit meg nem akarnak hogy sokan olvassanak, azt elrejtik vissza az időrend szerinti sorrendbe! Főleg ha Németh Szilárdnak kellemetlen, pedig ő nem is olvassa a csepelinfót! Éljen Németh Szilárd, amíg polgármester!

  20. admin szerint:

    Az adminban van olyan, hogy felülre ragasztás. Csak ezt használjuk a fontosabb cikkeknél. Hátrébb nem sorolunk semmit. Cenzúrával meg nyilván az vádol meg bennünket, aki csak akar, nem érdekes. Ez a legtöbb csepeli hírt felvonultató csepeli híroldal, méghozzá valamennyi párt fontosabb hírével, közleményével. Itt is fórumoznak a legtöbben.

Itt lehet hozzászólni !