Találkozások a régi iskolában

Csepel.hu

Beszélgetés, örömteli találkozások zajától volt hangos december 7-én este a Jedlik Ányos Gimnázium, ahol – Németh Szilárd polgármester tavalyi kezdeményezését folytatva – idén második alkalommal került sor Öregdiák-találkozóra.

Az 1953, 1963, 1973, 1983, 1993 és a 2003-ban érettségizett jedlikesek gyűltek össze, hogy együtt legyenek régi osztálytársaikkal, tanáraikkal, végigjárják egykori iskolájuk jól ismert termeit.

Bese Benő, a gimnázium igazgatója köszöntötte a megjelenteket, köztük Morovik Attila alpolgármestert és Zanati Bélát, aki 25 éven keresztül vezette az intézményt. Bese Benő elmondta, nem csak a volt diákoknak fontosak ezek a találkozók, hanem az iskolának is. „Büszkék vagyunk arra, hogy itt oktató tanárok negyede a Jedlikben tanult, s az is jó érzés, hogy vannak olyan családok, amelyeknek több generációja is a csepeli gimnázium padjait koptatta. Őrizzük a hagyományainkat, őrizzük azoknak a tanároknak az emlékét, akik meghatározták a gimnázium szellemiségét. Vermes Miklós, Kövesi Sándorné, Hegyi Balázs kiemelkedő pedagógusai voltak az iskolának: nevüket ma már egy-egy terem is őrzi” – tette hozzá az igazgató, aki azt is elmondta, éppen 60 évvel azután, hogy Muki bácsi befejezte legendás fizikaszertárának berendezését a harmadik emeleten, a gimnáziumban 2013-ban elkezdődött egy új, modern természettudományos labor kialakítása.

A csepeli önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően az Öveges Program keretében több mint 300 millió forintnyi uniós támogatással megújuló és kibővülő laborral, és az ahhoz tartozó megújult kiegészítő helyiségekkel a gimnázium modern természettudományos oktatási és módszertani központtá válik. Mindez lehetőséget biztosít a projektben együttműködő 10 kerületi általános iskolának is a korszerű természettudományos kísérletek és programok elvégzésére, hiszen az új laborban ők is tanórákon vesznek részt a közeljövőben.

Bese Benő beszéde után három egykori diák emlékezett a gimnáziumban töltött évekre, majd az 50 éve végzettek az arany, a hatvan éve végzettek pedig a vas érettségi bizonyítványt vették át. Az oklevélen a következő mondat is olvasható: „Az érettségi vizsgát követően az élet minden területén kiválóan megfelelt.” A program hivatalos része az iskola alapítója, Vályi Hugó, az iskola névadója, Jedlik Ányos, és a három, már említett tanáregyéniség emléktáblájának megkoszorúzásával ért véget.  Az „öreg” jedlikesek ezután egykori osztályaikban folytatták az estét.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Találkozások a régi iskolában” bejegyzésre

  1. Szkeptikus szerint:

    És hol volt a hólyag?

  2. lucifer szerint:

    A hólyag a programban volt, de nem jött el. Biztosan csökkenteni volt.

Itt lehet hozzászólni !