Tapsvihar csapott le Királyerdőre- hatalmas sikert aratott az Adventi koncert

Csepel.hu

Az Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar és az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola december 6-i Adventi koncertje ismét osztatlan sikert aratott. A művelődési ház népes vendégserege szűnni nem akaró tapssal jutalmazta a Péntek János vezette együttes színvonalas produkcióit.

Az eredetileg a Csepeli Munkásotthonba tervezett fellépés technikai okok miatt, szinte az utolsó pillanatban került át -a Csepeli Városkép Kft-nek köszönhetően- a Királyerdei Művelődési Házba, ahol zsúfolásig telt teremben köszöntötte a megjelenteket Bényi Ildikó televíziós-műsorvezető, az est háziasszonya. A dallamok felcsendülése előtt Németh Szilárd polgármester mondott köszöntőt, aki méltatta a zenekar és az önkormányzat 2010 óta tartó partneri viszonyát, és megköszönte hogy a zenészek határon innen és túl méltó módon képviselik Csepelt. Mint mondta, már előkészületben van egy újabb szerződés, az önkormányzat és a zenekar között, és köszönetét fejezte ki a muzsikusok egy részét az együttesbe delegáló Egressy, valamint Fasang zeneiskolák vezetőinek, tanárainak a gyümölcsöző együttműködésért.

A beszéd után természetesen a zenéé volt a főszerep: a koncert első felében a klasszikusok, míg a második részben a könnyedebb hangvételű művek szerepeltek a repertoárban. Az esten neves vendégművészek is felléptek: Horváth Kornél zongorán, Gyenes Béla szaxofonon, Gazdag Ferenc hegedűn, míg a karmester Péntek János és Tihanyi Gellért klarinétszólójával kápráztatta el a nagyérdeműt. Csajkovszkij IV. szimfóniájától kezdve a lengyel dallamokon át a Berry Gibb által jegyzett Szerelmes asszony című világslágerig bezárólag igen széles skálán mozgott az előadott művek repertoárja, amiből a karácsonyi dallamok sem hiányoztak némi humorral fűszerezve.

A hallgatóság sem maradt hálátlan, számtalanszor tapsolta vissza az estén brillírozó muzsikusokat, akik ráadásokkal viszonozták a tapsvihart. Végül (nagy nehezen) a közönségnek sikerült elengednie a zenészeket, akik méltó módon „tettek hozzá” a várakozással teli Adventi ünnep hangulatához.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !