Itt már havazott Magyarországon – Riasztást adtak ki

Hirado.hu

Kékestetőről havazást és mínusz 2 fokot jelentettek, a következő napokban kisebb hózáporokra és erős szélre kell számítani.

Az egész Dunántúlon viharos erejű a szél, 80 km/óra körüli széllökéseket is regisztráltak; élénk, erős a szél az észak-keleti országrészben is. Sík vidéken egyelőre sehol sem esik hó, eső inkább a középső országrészben és a dél-Dunántúlon fordul elő, a Kékestetőről azonban már havazást és mínusz 2 fokot jelentettek.  Az ország többi részén 1-5 fok körül alakul a hőmérséklet.

A nap további részében is viharos szélre kell számítani: az Országos Meteorológiai Szolgálata (OMSZ) ezért citromsárga riasztást adott ki az ország több részére. a következő napokban reggelente csúszós utakra kell számítani. A közút kezelő ezért arra kéri az autósokat, hogy az utazás előtt tájékozódjanak az utak állapotáról, illetve hogy csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművel keljenek útra.

Ma egész nap a Dunántúlon számíthatunk viharos szélre, a Tisza völgyében és az északi középhegység nagy részén viszonylag gyenge lesz a szél.

Lassan vékonyodik majd a felhőzet, napsütésre délután a Kis-alföldön és az Alpokalján van esély, a csapadék pedig a középső országrészből a déli országrészre korlátozódik, és annak nyugati felén fokozatosan átalakul esőbe, havas esőbe, esetleg havazásba. Ám összefüggő hóréteg délutánig inkább csak a  Mecsekben várható, utána mindenütt megszűnik a csapadék.

A következő napokban is folytatódik a kora téli időjárás, de számottevő csapadék, így havazás nem várható, inkább kisebb hózáporokra, és továbbra is erős szélre lehet számítani.

Forrás: Hirado.hu

Itt lehet hozzászólni !