2101 Sétáló utcai Könyvtár programjai

Csepel.info

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk az alábbi előadásokra a Fővárosi szabó Ervin Könyvtár XXI/1 Sétáló utcai Könyvtárába.

1. előadás:
Láthatatlan emberek” – Menekültek, leprások, vérbosszúval megfenyegetett, bujdosó férfiak – és olyan misszionáriusok, akik rajtuk segítenek…

Sitku Tibor protestáns teológus, a Kelet-Európa Misszió nevű nemzetközi és felekezetközi szervezet munkatársának előadása 2013. szeptember 26-án, csütörtökön, 17 órára.

„Élnek körülöttünk olyan emberek, akik számunkra nem léteznek Különféle egzotikus országokból érkezett menekültek, akik életük kockáztatásával és családjuk hátrahagyásával érkeztek Európába. Esetleg olyan leprával küzdő nők és férfiak, akik elkerített lepratelepeken tengetik napjaikat, mégpedig Magyarország szomszédságában… Vérbosszúval megfenyegetett családok, ahol az édesapa a hegyekben bujkál, vagy éppen ki sem mer mozdulni otthonából, attól tartva, hogy meggyilkolják.

Ezek az emberek, bár itt vannak velünk, mégis láthatatlanok számunkra. Keresztény misszionáriusok azonban éppen őket keresték fel, hogy amennyire csak lehetséges, segítsenek nekik a túlélésben.” (Sitku Tibor)

2. előadás:

Ki volt Csepel-sziget egykori birtokosa? – 350 éve született a Savoyai Jenő!” címmel Dr. Bolla Dezső történész helytörténeti előadására. Időpont:2013. október 8-án (kedd), 17 óra

Az előadás témája:
„A ráckevei Savoyai-kastély építtetője Savoyai Jenő a Habsburg-család legjelesebb vezére, a haditörténet egyik legkitűnőbb lángelméje volt. Az ő érdeme elsősorban, hogy a Habsburg monarchia győztes nagyhatalommá vált a 17. század fordulóján. Katonai zsenialitásának köszönheti elsősorban hazánk is, hogy felszabadult a török iga alól és a Habsburg Birodalom része lett. Savoyai Jenő egy kistermetű férfi volt, aki óriási parókát viselt csak egy szenvedélynek hódolt, a tubákolásnak. Magyarországi birtoka a Csepel-sziget volt, itt építtette a ráckevei kastélyt….”

Ha Önt érdekli a történelem és ezen belül szűkebb lakókörnyezetének múltja, akkor itt a helye!

Az előadás végén a résztvevőket francia konyakkal kínáljuk meg! 🙂

3. előadás:

Mindent a számmisztikáról- Ismerjük meg önmagunkat, társunkat, gyermekünket! Denke Ibolya numerológus, spirituális pszichológiai tanácsadó előadása 2013. október 10-én, 17 órától

” Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodásmóddal, amely magát a problémát létrehozta.” (Albert Einstein)

A numerológia választ ad társkapcsolati problémáinkra, segít gyermekeink viselkedésének megértésében. A születési időpontunk megmutatja, milyen feladatot kaptunk, melyek azok a tulajdonságok, amelyek segítenek, hogy beteljesítsük sorsunkat. A számmisztika segíthet a pályaválasztásban, házasságkötés előtt a jegyeseknek, de akár a születendő gyermek névválasztásában is. Mindezekről bővebben Denke Ibolya előadásában hallhatunk. Tanuljunk együtt, egymással, egymástól!

A programokon való részvétel ingyenes.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !