“Több mint semmi, kevesebb mint valami”

Gyorsat elemzett szocialista informátorunk

Csepel.info, Inforadio.hu, Horváth Gyula

“Hamarosan megjelenik majd a busafejű, “jóelvtárs” Dobák István, és komoly arccal elmondja, mennyire örül annak, hogy le kellett mondania az országgyűlési jelöltségről”

Az MSZP és az Együtt-PM csütörtöki megállapodása azt mutatja, hogy sikerült a nyilvánvaló kudarc látszatát elkerülni. Még esély is van a győzelemre, de az MSZP-Együtt mindenképpen fognak egymás ellen küzdeni. Amennyiben a választásokig megközelítik a Fidesz népszerűségét, félő, hogy azonnal egymás ellen fordulnak majd, és belső hatalmi harc alakul ki – de a külön lista miatt garantáltan fúrni fogják a másikat. Valamelyik még akkor is ellenzékben marad, ha kormányra kerülnek. Ezért győzelem esetén a belharc miatt 2018-ban a Fidesz akár újabb kétharmaddal térhet vissza – írta a csütörtöki megállapodásról gyors elemzésében szocialista forrásunk, aki szerint Bajnainak le kellene mondania a miniszterelnök-jelöltségről és a közös lista is életbevágó.

Informátorunk szerint azzal, hogy Csepelen az Együtt adja majd a jelöltet, a helyi MSZP-t belekényszerítették egy igazi 22-es csapdájába: a pártszervezet akkor is veszít, ha a közös jelölt nyer. A párt mobilabb része várhatóan más, MSZP-s jelöltű választókerületekben keres majd magának támogatható jelöltet, más körzetekből meg Csepelre jönnek majd a bajnaista aktivisták. Pedig az “idegenlégiósok” a tapasztalat szerint nem bírják sokáig, mindig jobb helyi csapattal dolgozni. Az Együttnek győzelem esetén komoly zsarolási pozíciói lesznek, ami újabb feszültségeket szül, és mindezen az sem segít, ha Szabó Szabolcsot, az Együtt-PM várható csepeli jelöltjét látszólag elfogadja a csepeli szervezet.

– Hamarosan megjelenik majd a busafejű, “jóelvtárs” Dobák István, és komoly arccal elmondja, mennyire örül annak, hogy le kellett mondania az országgyűlési jelöltségről, mert így együtt legyőzik majd a gonosz Orbán-rezsimet. És ez jaj de jó lesz, hűha, meg ők a demokrácia, mindenki más diktatúra, satöbbi. A többi csepeli elvtárs meg közben otthon tépi a haját, Bajnait libázza, Juhászt kábítószeresezi és azt hajtogatja, hogy az új SZDSZ megint megszívatta, a pártközpont meg elárulta őket. Nekik lesz igazuk. Az a helyzet, hogy a csepeli MSZP akkor is meg fog gyengülni, ha a Bajnai-párt jelöltje nyer. A győzelemre hivatkozva ugyanis komoly kéréseik lesznek az önkormányzati választásokra. Szerintem minimum a jelöltek felét kérik majd, és olyanoknak akarnak képviselői, tanácsnoki, alpolgármesteri, hovatovább polgármesteri pozíciót, akik ezidáig sehol semmit sem mutattak fel, de akkor már nagy szájjal, hiperokosan és éhesen verik az asztalt – írta forrásunk.

Csak fügefalevélnek jó Gyurcsány Ferenc szerint Bajnai Gordon és Mesterházy Attila megegyezése.

– Amennyiben Csepelen minden várakozás ellenére veszít a közös jelölt az országgyűlési választáson – mert ennek is van némi esélye – a vereség egészen szürreális méreteket ölthet. Ebben az esetben biztos az országos Fidesz-győzelem és a helyi önkormányzati vereség is, teljesen mindegy, hogy Tóth Misi, Szenteczky, Dobák vagy valamelyik bevágódott bajnaista indul. Nem tudják majd leállítani az elszámoltatás címén elindított büntetőperes ügyeket, és garantáltan lesznek a gyilkos Deme után újabb fekete foltok az MSZP-n. Ráadásul még egy akkora vereséget nem tud elviselni robbanás nélkül a helyi szervezet, mint ami 2010-ben volt. A gyárból és a tanácsból maradt csapatot Tóth Misi és Szenteczky regnálása teljesen tönkre vágta. Talán még a feloszlatás is elkerülhetetlen lesz – állítja a pártot jól ismerő informátorunk.

Bajnainak le kell mondania a miniszterelnökségről

– Amennyiben Bajnai egy picit is rugalmas vagy reális lenne, akkor átengedi a miniszterelnök-jelöltséget Mesterházynak és feltétlenül a közös lista mellett döntenek. Sajnos a Konrádhoz hasonló nagypofájú liberális megmondóemberek és szétnarkózott agyú idióták tönkretesznek mindent. Ők ültették Bajnai agyába, hogy csak és kizárólag ő lehet a miniszterelnök. Pedig Bajnai lehet, hogy jobb lenne mint Mesterházy, de ez valójában mindegy. A kvalitásbeli különbség nem nagy. Az MSZP mindig is anyagcsatákat nyert, tök mindegy, hogy ki a fővezér, csak abból egy legyen – emelte ki forrásunk.

– Az Együtt-PM-nek ötöd akkora hadra fogható bázisa sincs, mint az MSZP-nek. Nem is tudom hogy fog kinézni, hogy a csepeli szocik egy olyan párt jelöltjének segítenek, amelyiknek alig van embere, ráadásul majd rendre oda-oda szúrogat az MSZP-nek, és egymás ellen küzdenek a listán. Szerintem más kerületekből jönnek át Bajnaisták, ameddig képesek lesznek rá, mert az ilyen nem megy hónapokig. Mindez maga a totális agyrém. Szóval a csütörtöki megállapodás több mint semmi, kevesebb mint valami. Éppen csak a teljes kudarc palástolására jó. Ebben maximálisan igazat adok Gyurcsánynak. Ő volt amúgy a párt legjobb elemzője, bár maradt volna is elméleti politikus… Amikor miniszterelnök volt, mindig tudta mit kellett volna tennie a pártnak stratégiai vonalon, de mindig alárendelte a pillanatnyi taktikai érdekének. Ennek a kettősségnek köszönhető, hogy az egykori MSZP most három darabban van. Horn idején sok mindent el lehetett képzelni, de ezt aztán semmiképpen sem. A jelenlegi helyzetből egy kiút van, ha Bajnai lemond a miniszterelnökségről, és gyorsan közös listát állítanak – fejezte be a levelét forrásunk.

Csepel.info

Elemzők: Maradt némi esély a sikerre, de még lesznek feszültségek a baloldalon

Némi előrelépésként értékelték a baloldal szempontjából a csütörtökön bejelentett MSZP-Együtt 2014-megállapodást az InfoRádió által megkérdezett politikai elemzők, akik azonban számos kockázatot is látnak.

A Magyar Progresszív Intézet igazgatója szerint a minimum feltételeket teljesíti az Együtt 2014 és az MSZP megállapodása. Magyar Kornélia az InfoRádiónak azt mondta: lesznek nehézségek az együttműködésben, de a pártszövetség és a szocialisták is úgymond a saját hangjukon tudnak megszólalni.

“Az, hogy a baloldalnak nem lesz miniszterelnök-jelöltje, növeli annak a valószínűségét, hogy nem lesz vita a kormányfőjelöltek között” – jegyezte meg Magyar Kornélia, aki a megállapodást a választók szempontjából elég bonyolult rendszernek tartja, az Együtt-PM szövetségnek a 10 százalékos parlamenti küszöb átlépése sem tűnik kis kihívásnak, de így sem zárja ki az ellenzéki győzelmet.

A Nézőpont Intézet elemzője szerint az MSZP és az Együtt 2014 a lehető legkisebb kockázattal, de még sikerrel kecsegtető járó megállapodást kötötte.

“Kérdés azonban, hogy képesek lesznek-e egységesen kampányolni” – vetette fel Fodor Csaba.

Arról is beszélt, hogy a korábban az MSZP által javasolt előválasztás az Együtt 2014, a közvélemény-kutatás pedig Mesterházy Attila szempontjából nem lett volna szerencsés.

A Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa, Nagy Attila Tibor szerint az ellenzéki megállapodás növeli a baloldal esélyeit, de a konfliktusok még nem értek véget ezen a politikai oldalon.

“A megállapodás nem ideális, mert nincs közös lista, de az elmúlt héten történtekhez képest kisebb előrelépés” – tette hozzá.

Megjegyezte, hogy az egyéni körzetek elosztásával az MSZP gesztust gyakorolt.

Hallgassa meg az elemzőket:

Nagy Attila Tibor (Méltányosság)

Fodor Csaba (Nézőpont)

Magyar Kornélia (Magyar Progresszív Intézet)

Forrás: Inforadio

Horváth Gyula: Új mellényben

Az egyszerű faluban az egyszerű földművesek az elhúzódó aszály miatt tanácskozásra ültek össze. Több felszólaló is kifejtette, hogy annyira elviselhetetlen a helyzet, hogy sürgősen időjárás változás szükségeltetik. Az egybehangzó vélemények után a dinamikus és magabiztos vezetés határozathozatalt indítványozott, a következő szöveggel: amennyiben egy héten belül nem esik az eső… Várunk!

Körülbelül ezt jelenti az a „világraszóló” eredmény, amiről tegnap értesítették a közvéleményt az MSZP és az Együtt-PM delegáltjai. Késhegyre menő hosszas tárgyalás után megállapodtak, hogy nincs közös lista, nincs közös miniszterelnök, viszont nem indítanak egymás jelöltjeivel szemben riválist az egyéni körzetekben. Gratulálunk!

Elfogadom, hogy a magyar média, így uborkaszezon végén rárepül az ilyen mondvacsinált hírekre is, és szenzációként kezeli a semmit.  Ennek ellenére, mindannyian látjuk, hogy ez pótcselekvés, ami nem a tisztánlátást, hanem a zűrzavart erősíti a fejekben.

Mindenki tudja, hogy Bajnai nem azért dobta be a kalapját a közelgő választási küzdelem forgatagába, mert egy 99. senki akar lenni a hatalompolitikai vetélkedésben, hanem azért, mert a miniszterelnökségre aspirál. Az is nyilvánvaló, hogy Mesterházy sem azért küzdött pártja összerázásáért, hogy amikor az eredményeknek már kézzelfogható jelei is lehetnek, akkor félreálljon, egy kívülről jövő „eleddig a hasát külföldön süttető, de megtömött hátizsákkal” érkező külsős javára. Nem örülne, ha (mint Bethlenék a kisgazdákat) egy kívülről érkező szűk elit sajátítaná ki az eredményeket, és ülne az élére az ő és társai keserves munkájával összekovácsolt pártjának.

A húzd meg ereszd meg hullámvasútnak most éppen a megengedő szakaszában vagyunk.

A múlt heti „mindennek vége” állapotból, a „van még remény” látszatába helyezték magukat a résztvevők, úgy, hogy tartalmát illetően semmi nem változott. Nem is változhatott, mert az alapvető, – azaz a létkérdésekben- nem közeledtek az álláspontok. Nem is közeledhettek! Mind a két törekvés célja olyan, amelyik elbukás esetén az egész általuk felépített rendszer (párt) megsemmisülésével járna. Ezért törvényszerű a konfrontáció, és elkerülhetetlen a kudarc! Jelen helyzet kizárólag arra irányul, hogy megkeressék, hogyan tudnak a résztvevők a legkisebb presztízsvesztéssel kiszállni a folyamatból. Ezt a mellényt, (amelyik úgy néz ki, hogy mindkét félnek nagy) nem elég újragombolni, hanem le kell cserélni!

Mostani tárgyalási eredmény is a két párt szelíd diktatúráját mutatja, úgy, mint korábban. Nem is a két párt, hanem a két ambiciózus elit kiszorítósdiját nézheti az ország megdöbbenve, egyre erősebb méla undorral. Ebben a „buliban” éppúgy nincsenek benne az MSZP területi közkatonái, szimpatizánsai, mint az összes többi demokratikus ellenzéki párt emberei és követőik. Nincs benne a politikától már-már teljesen megcsömörlött hazai közvélemény egésze sem. Belterjessé és elszigeteltté váltak az öngerjesztő események. Így, a tárgyalások nem is szólhatnak másról, mint két ember pozícióharcáról és két elit egzisztenciaküzdelméről a következő parlamenti ciklusra. Összeszűkültek a témák, leplezetlenné váltak a folyamatok, és egyre jobban kilóg a lóláb! Látszik, hogy csak a hatalommegszerzés epizódjára koncentrálnak az egymásnak feszülők, és elmosódottá, semmivé váltak a változás elméleti és módszertani alapjaira vonatkozó tartalmi folyamatok.  Lehet itt szerecsenmosdatással úgy beállítani a dolgot, hogy bonyolult programcsaták zajlanak. Ezzel szemben mindenki tisztában van az igazsággal, hogy a kavarodást a fenti kérdések eldöntése érdekében generálják a vitában résztvevő maroknyi érdekeltek. Egyre inkább kiviláglik, hogy a szemünk előtt játszódó folyamatban a (macska és egér) Hofi és Koós által előadott örökbecsű slágerrészletére hasonlít leginkább: mikor is kijelentik, hogy ”azért vagyok, hogy te ne is legyél!”

Ezzel a beszűkült szemlélettel, nem hogy választást, de ultipartit sem lehet nyerni Magyarországon.

A beállt, működésképtelen kardáncsuklókat nem javítani, hanem cserélni kell!

Vissza kéne térni, az eredeti elgondoláshoz, a széles demokratikus összefogás szükségességéhez. Azért, mert ez lehet az egyetlen járható út ahhoz, hogy ne csak kormányváltás, hanem a rendszer demokratizálása, a jogállamiság, az európaiság folyamatának helyreállítása és az emberi méltóság, jólét és tisztesség kialakítása, reményt adjon az embereknek.

Ez pedig olyan zene, amiben nem csak nézőként, hanem közreműködőként minden demokrata szívesen vinné a szólamát.

Forrás: DK csepeli honlapja

57 hozzászólás ““Több mint semmi, kevesebb mint valami”” bejegyzésre

  1. robi szerint:

    Újabb ( megrendelésre íródott) gyűlölködő, primitív iromány, szóra sem érdemes.
    Célja: mások összeugrasztása.

    Szerzője sivár lelkű, beteg ember lehet, orvosi eset.

  2. Bravonéró szerint:

    Előre bocsátva, hogy én a FIDESZ-t szerteném látni a dobogó legmagasabb fokán, egyet értek az előttem szólóval. Az ilyen iromány nem használ, hanem árt a FIDESZnek is és mindenkinek. Ez nem a FIDESZ, hanem gyűlölködő, úszító jövendőmondók primitív irománya. Erről le kellene szokni és csak a tényekkel foglalkozni.

  3. admin szerint:

    Javasoljuk, hogy nézzetek szét a neten: a balliberális lapokban se szeri se száma a hasonló véleményeknek. Sokan – nem csak Gyurcsány – úgy látják, hogy a csütörtöki megállapodás egy nagy nulla. Nem lehet ez a véleményük? Egy demokráciában, szerintünk, igen.

  4. ebihal szerint:

    Ne aggódjatok már ennyire!

  5. ... Grün szerint:

    Az egyik legjobb megoldás amit jelen esetben a baloldal tehetett!
    Így van négy és félmillió lehetséges szavazójuk!
    Csak annyi a kérdés tele van-e már a tökük Orbánnal eléggé?! 😛

  6. admin szerint:

    Egyébként Robi és Bravonéró az IP cím alapján 99,9%-ban ugyanaz a személy lehet. Arra kérnénk a fórumozóinkat, hogy ne próbálják névcserékkel befolyásolni a hozzászólások olvasóit.

  7. felix szerint:

    Admin!
    Azért ez már pofátlanság.
    A ti oldalatokon miért nem jelzed az IP egyezéseket.
    Vagy mindenkiről vagy senkiről.
    Bár nálatok az etika kérdőjeles.

  8. felix szerint:

    Milyen jogi szolgáltatást nyújt nektek az MSZP.-s, informátorotok, mert, hogy nem igyen teszi az tuti.
    Milyen kamu szolgáltatás címén fizetitek.
    Nálam a múltkori elterelés nem jött be.

  9. admin szerint:

    Azt gondoljuk, hogy manipuláció ugyanannak az embernek több néven, magát több embernek (pl. robi esetében Fidesz-szavazónak, amikor soha nem volt az) beállítani. Ez sajnos felix túl gyakran fordult már elő ahhoz, hogy annyiban hagyjuk. Robi két hozzászólása annyira hasonlított egymáshoz, hogy túlságosan gyanús lett.

    Bocs, de ha nem szólunk, itt káosz lenne. És igen: a jobboldali névváltogatókat is megintettük, nézz csak utána, ha netán nem emlékszel!

  10. Vica szerint:

    Szerintem irtó nagy baromság az IP címek figyelgetése. Nem gondoljátok? Nekem pl. piszok sok IP címről van lehetőségem bejelentkezni, akik pedig pl. egy helyen dolgoznak, valószínűleg ugyanazt az IP címet használják. Mint pl. Ti, ha az önkoriból bejelentkezve írogattok ide. Szabad gondolkodni.

  11. Gordon szerint:

    ” akik pedig pl. egy helyen dolgoznak, valószínűleg ugyanazt az IP címet használják”

    Milyen munkahely lehet az ahol az egész komcsi gárda a csepel.info-n nyomul munkaidőben? 😀 Nem is munkahely az, hisz az etánsakról közismert, hogy nem dógoznak.

  12. felix szerint:

    Gordon!
    Itt te vagy az egyetlen, aki azonnal eltűnik, ha a munkájáról kérdezik.
    Kár pofátlankodnod.

  13. Bugi szerint:

    Szánalmas, hogy az MSZP azzal van elfoglalva, hogy fizetett fórumozókkal írogat itt a Csepel.info oldalon.

    Vica, te hány névvel nyomulsz a többi számítógépedről?

  14. felix szerint:

    Admin!
    Akkor ugye mostantól rendszeresen és oldal függetlenül jelezni fogod az IP. egyezéseket, és megvéded azokat akiket hamisan vádolnak meg.
    Mától ez így etikus.

  15. felix szerint:

    Például most felelned kéne Buginak:

  16. admin szerint:

    Mint már írtuk, akkor is szóltunk, ha jobboldali hozzászólóknál egyezett vagy egyezik az IP.

  17. felix szerint:

    Az kevés, a hamisan vádoltat is meg kell védeni.

  18. ... Grün szerint:

    admin!
    Hová lett az én “Manitu” barátom, akit csak egyszerűen Indiánfing-ként tiszteltem?!
    Mert a Bugi nevű hsz.-ei alapján nagyon hajaz rá!
    De hát Te látod az IP címeket és Tiéd a hatalom! ((( 😛 )))

  19. felix szerint:

    A baromira okos Gordonnak!
    Akkor is megugattál amikor szóltam róla.
    http://nol.hu/gazdasag/20130830-a_gvh_elore_szolt__hogy_ez_lesz?ref=sso

  20. Vica szerint:

    Figyu Bugi!

    Általános iskola 1-2. osztály: értő olvasás. Neked ezt még gyakorolni kell. Nem szégyen, csak kellemetlen.

    Lásd, milyen rendes vagyok, csak a Te kedvedért értelmezem, amit írtam: “Nekem pl. piszok sok IP címről van lehetőségem bejelentkezni”

    Ez pontosan azt jelenti, hogy megfordulok itt is, ott is, ahol számítógépnél dolgozom, és közben van időm beugrani hozzátok, körül nézni, meg van-e még mindenki, és kinek hogyan változik, ha változik a véleménye a világról, az életről, a politikáról. Már csak ilyen érdeklődő ember lennék. Tehát több IP címet fogtok látni a Vica név vizsgálatakor. Ez fel is tűnt egyszer adminnak, és figyelmeztetett, hogy ne használjam ezt a nevet, mert ez egy másik IP címhez tartozik. Ő sem jött rá még akkor, hogy a név nincs IP címhez kötve. Tegyük fel, hogy van egy e-mail fiókom, amit otthonról és a munkahelyem bármely telephelyéről tudok használni. Attól, hogy másutt nyitom meg a fiókomat, még én állok mögötte. Vannak bizonyos alkalmazások, akik ezt nem veszik egészen tudomásul, és kérdéseket tesznek fel rólam, melyeket megadtam a regisztrációm során, és elvileg csak én ismerhetek. Ha képes vagyok helyesen válaszolni a kérdéseire, elfogadja, hogy nem más szeretne visszaélni a nevemmel, hanem épp másutt vagyok, és használni szeretném a fiókomat.

    Ez ennyire egyszerű. Remélem, elég szájba rágós voltam ahhoz, hogy még Te is megértsd.

    Ennél sokkal egyszerűbb módja is van annak, hogy józan paraszti ésszel (már akinek van olyanja), a hozzászólás stílusából, szóhasználatából, netán helyesírásából ráismerjen azokra, akik kettős játszmát játszanak. Nekem eszembe sem jutott ilyen baromság, ugyanis semmiféle érdekem nem fűződik hozzá. Nektek azonban elég gyakran eszetekbe jut, ezért a megérzésem azt sugallja, nálatok bizony előfordulhat ilyesmi.

    Érted már? Ha valami még nem világos, írj nyugodtan, megpróbálom másként magyarázni, talán egyszer megérted.

  21. Bugi szerint:

    Sose hittem volna, hogy a csepeli komcsik azt a társukat fogják szidni, aki szerint összefogásra van szükség, és nem különindulásra.

    Örülök, hogy ezt is megéltem. Amúgy Vica, a te agysejtjeit menthetetlenek.

  22. Aladár szerint:

    Úgy gondolom, a cikk által hivatkozott informátor nem létezik. Az admin találja ki ezt a sok baromságot, amit az ilyen cikkekben összehord, szarkavarás céljából.

  23. admin szerint:

    Kedves Aladár, mindjárt kitesszük az első politológus-elemzéseket. Nem árulunk el nagy titkot: hasonló véleményen vannak, mint az MSZP-s forrásunk. Persze lehet azt mondani, hogy ők is szarkavarók…

  24. felix szerint:

    Bugi,
    Ezek szerint nálatok az árulást megbecsülik.
    Te faszfej, az árulót az elárultak mindenhol szidják, és még azok is lenézik akik fizetik.
    Te egy ritka nagy bráner vagy.

  25. felix szerint:

    Az áruló meg létezik, mert folyó taggyűlésről kerültek ki infók erre a portálra, amit a jelenlévőknek felolvastak. Ez az önkormányzati választások előtt volt.

  26. Bugi szerint:

    Ja, most az az árulás, ha a baloldal valóban összefog, és van miniszterelnök-jelölt, amelyik kiállhat Orbánnal szemben, no meg van közös lista, ami szintén a baloldal esélyeit javítja.

    Én örülök, hogy így gondoljátok, komolyan. A Fidesznek ez így jó. Az lett volna a legjobb, ha teljesen külön indultok, de így is megteszi. Még öt hónap, és azt mondjátok, hogy nem is kellenek ellenfelek, ott vannak a szövetségesek.

  27. Bugi szerint:

    Az más kérdés, hogy az árulás jó dolog, de soha nem annak a félnek, ahol az áruló csücsül. És figyel. 😀

  28. felix szerint:

    Bugi! az, hogy nincs gerinced az egy dolog, de még szart is kevered és még azt is hülyén, az a másik.
    Szaladj ki a ruhatárba ás nézd meg, hogy a gerinced ott van e még.

  29. Bugi szerint:

    Ti mindig magatokból indultok ki.

  30. felix szerint:

    Bugi!
    Nincs” ti” csak én vagyok. Ez megint egy eszement hülyeséged.

  31. felix szerint:

    Bugi!
    Azt már látom, hogy szereted a Szekut meg a három per hármast akkor, ha a ti oldalatokon dolgozik.
    Na ezért vagy gerinctelen.

  32. Bugi szerint:

    Honnan veszed, hogy az árulótok szekus vagy 3/3-as? Ismered talán? Mert én nem. Viszont örülök, hogy legalább tudom, hogy mi történik a csepeli MSZP-ben, az elvtársaid ugyanis nem túl bőbeszédűek.

  33. ... Grün szerint:

    “Több mint semmi, kevesebb mint valami”
    Sőt, túl gyorsat elemzett, mert ami több mint semmi az valami, tehát nem lehet kevesebb! 😛

  34. Bravonéró szerint:

    Kedves admin!
    Úgy tűnik én vagyok a 0,01% mert bravonero én vagyok és Robit nem ismerem. A “nulla megállapodás” tartalmú leveledre válaszolva, az a különbség, hogy az múltat idéz. Mondhatják rá a véleményüket, akár nullának is lehet tartani. Én meg arról beszéltem, hogy nem szabad lenéző, becsmérlő módon előre méltatni a még meg sem történteket.

  35. Hétfánfüyülő Rézangyal szerint:

    Biztos forrásból tudom, hogy az informátorok, olyan pici, zöld emberkék, akik elalvás után kb. 2-3 órával jelentkeznek és mondják el közlendőjüket. De csak 1X!!! Nem az admin a hibás, Ő csak azt írja le, amire emlékszik ébredés után. 🙂

  36. nokedli szerint:

    Azért fogjuk megnyerni a választást, mert az igaz baloldali érzelmű választók tudják hogyan kell szavazni: az MSZP jelöltjére és az Együtt-PM listájára, illetve fordítva. Mivel több a szocialista jelölt, ezért esélyes, hogy az EGYÜTT listán képes megverni az MSZP-t. Csepelen pedig az a helyzet, hogy a Fidesz menni fog a levesbe… 😉

  37. admin szerint:

    Kitettük még az ex-MSZP-s ex-alpolgármester Horváth Gyula írását is. Attól, hogy egy baloldali elmondja a véleményét, hogy ez így nem megoldás, és közös miniszterelnök-jelölt, közös lista kellett volna, még nem árulás amit mond. Korábban mindenki más is ugyanezen a véleményen volt, egészen tegnapig.

  38. ... Grün szerint:

    “Úgy tűnik a TV2 műsorvezetője végre megtalálta a boldogságot: Szerelmes egy 26 éves fiatalba, aki ráadásul a csepeli polgármester protokollcsapatának tagja.”
    .
    Ez már a kampány?! Egy szavazat az egy szavazat! 😛 😛 😛
    .
    http://www.hir24.hu/szines/2013/08/30/liptai-claudia-a-csepeli-polgarmester-emberevel-jott-ossze/

  39. Bugi szerint:

    Alig várom a beharangozott Placebó-Dobák István lemondást. Szerintetek élőben közvetíti majd az ATV? Szerintem igen. Avarkeszinél is gyorsak voltak 🙂

    Amúgy az MSZP szerintem sok szavazót fog veszíteni azzal, hogy miután a szenilisebb híveik nem látják a párt nevét meg logóját, véletlenül az LMP-re vagy a Jobbikra szavaznak. Így megy ez 😀

  40. Hudák János szerint:

    Nyilvánvaló, hogy a csepel.info azokat a hangokat próbálja erősíteni, amelyek szerint a megállapodás valójában csak a kudarc elfedése, hiszen ez az érdeke. Mindemellett az interneten rengeteg olyan elemzést is találni, amely a konstrukció előnyeire hívja fel a figyelmet. Egyébként pedig a fenti cikkben szereplő elemzői vélemények is inkább kiegyensúlyozottak, mint elutasítóak véleményem szerint:

    “A Magyar Progresszív Intézet igazgatója szerint a minimum feltételeket teljesíti az Együtt 2014 és az MSZP megállapodása. Magyar Kornélia az InfoRádiónak azt mondta: lesznek nehézségek az együttműködésben, de a pártszövetség és a szocialisták is úgymond a saját hangjukon tudnak megszólalni.”

    Természetesen nagyon nehéz feladat előtt áll az ellenzék a következő hónapokban, de ahogy Török Gábor elemzésében is olvasható, megvan a lehetősége egy “win-win” szituáció kialakulásának.

    Egyébként pedig egészen biztos vagyok benne, hogy van mszp-s informátora a csepel.info-nak, de valószínűleg a megszerzett információk aztán keresztülmennek a saját “kreatív csapatukon”, aminek eredményeként gyakran teljesen abszurd sztorik látnak napvilágot. Valószínűleg így történhetett meg az is, hogy az elmúlt hetekben több cikkben is taglalták a beszélni sem tudó, szerencsétlen papucs férj Hudák gyerek jelöltségének esélyeit, miközben az ő neve nem is szerepelt az E14-PM által az MSZP-nek átadott kb. 90 jelölt-jelölt nevet tartalmazó listán. Biztos vagyok benne, hogy a helyi MSZP szervezet birtokában volt ennek az információnak, ezért kétlem, hogy tőlük származott volna az ötlet a Hudákról.

    További szép napot mindenkinek!

    Ugrómókus, Ugróveréb vagy amit akartok

  41. Bugi szerint:

    Hudák János máris a nyertesek között van. Hiszen 2014-ben Csepelen egyetlen országgyűlési jelölt neve mellett sem lesz az a pártnév, hogy MSZP. Ki hitte volna ezt 2010-ben, amikor Hudák úr is keményen bírálta a korrupt és gyilkosságba keveredett csepeli MSZP-t!

  42. ... Grün szerint:

    “Egy balliberális fellegvárban járulhatnak az urnákhoz vasárnap a választók a szigetszentmiklósi 8-as számú választókerületben. Először száll ringbe a Gyurcsány–Bajnai–Mesterházy-szövetség a Pest megyei településen, ahol az elmúlt évtizedek választásai alapján csodaszámba menne a Fidesz–KDNP győzelme.”
    .
    No fene! Itt már Gyurcsány-Bajnai- Mesterházy szövetség?! 😛
    .
    http://mno.hu/belfold/eloszor-lep-szinre-a-gyurcsanybajnaimesterhazy-koalicio-1181284

  43. bonifác szerint:

    Ne búsuljatok csepeliek! Szavazzatok a Bajnai klónra, ha nyertek, Soros bácsi önteni
    fogja nektek a dollárt!(sic)Sok különbség úgysincs köztük…

  44. robi szerint:

    admin!

    Ünnepélyesen tudatom az olvasókkal, hogy amit az 5:34-es hozzászólásomra reagáltál, az nem igaz.

    1./admin szerint:
    2013. augusztus 30., péntek – 07:51

    Egyébként Robi és Bravonéró az IP cím alapján 99,9%-ban ugyanaz a személy lehet. Arra kérnénk a fórumozóinkat, hogy ne próbálják névcserékkel befolyásolni a hozzászólások olvasóit.

    Mellétrafáltál, rendesen. Betudom a megállapítást tevő dilettantizmusának.
    Javaslom, hasonló megjegyzések előtt kérjétek ki szakember véleményét, ha gond van, szóljatok.

    Eltelik 17 perc majd:

    2./ /admin szerint:
    2013. augusztus 30., péntek-08:14
    Robi két hozzászólása annyira hasonlított egymáshoz, hogy túlságosan gyanús lett.

    Most admin új megállapítás tesz. Már nem az IP cím, hanem a hasonlóság a gyanús.
    Logikai bukfenc a javából.

    3./ Ugyancsak ekkor írja: “Azt gondoljuk, hogy manipuláció ugyanannak az embernek több néven, magát több embernek (pl. robi esetében Fidesz-szavazónak, amikor soha nem volt az) beállítani.
    Úgy néz ki, hogy admin, a kusza szemű látnok benézett a szavazófülkébe, amikor az X-eket behúztam.

    A helyi kutyaütőkre néha ugyan megjegyzést teszek, de ők nem a FIDESZ, csak egy uborkafára felkapaszkodott társaság. A kormány számos intézkedése jobb, mint elődeié volt, más kérdés, hogy a szabadságharc végét még nem látni.

    Csepelre – kis túlzással- aludni járok. Ahová a munkám köt, ott szerencsére nem találkozom ehhez hasonló gyűlölködéssel. Megállapítottam, hogy Csepel szinte egyedi eset. Egyik véglet volt évtizedeken át, most a másik véglet lett.

    4./ admin humorizál:

    “jobboldali névváltogatókat is megintettük, nézz csak utána, ha netán nem emlékszel!”

    Nem emlékszem, hogy a helyi III. Richárd (etikus- perspektíva- kurrencia stb.)egymás utáni, váltott nevű öndicséretei hányszor lettek “megintve”,

    5./A beosztottak sem tétlenkednek:

    Gordon szerint:
    2013. augusztus 30., péntek – 08:29

    ” akik pedig pl. egy helyen dolgoznak, valószínűleg ugyanazt az IP címet használják”

    Milyen munkahely lehet az ahol az egész komcsi gárda a csepel.info-n nyomul munkaidőben? 😀 Nem is munkahely az, hisz az etánsakról közismert, hogy nem dógoznak.

    Mondja ezt nekem, 5:34-es hozzászólónak egy 8: 29-es hozzászóló. Vicces alak.

    6./ Más. Ő már csak tudja, hogy ki az MSZP-s.

    Bugi szerint:
    2013. augusztus 30., péntek – 08:34

    “Szánalmas, hogy az MSZP azzal van elfoglalva, hogy fizetett fórumozókkal írogat itt a Csepel.info oldalon. Úgy néz ki, ő is látnok. tudni véli, hogy aki nem tartozik a brancshoz, az mind fizetett MSZP-s hozzászóló. Nos, kiskomám, én egy percig nem voltam az MSZP tagja. Nem tudom, hogy van-e fizetett fórumozójuk, vagy sem?

    Mindezt 8: 34-kor. Ő miből él, honnan veszi fel a fizetését, hogy egész nap ráér?

    Remélem, hogy akik előtt számított a véleményem, azokat megnyugtattam, hogy hamis vád ért. A történetet a magam részéről lezártam.

  45. Tóth Kati szerint:

    Drága csepeliek!Csak nem érjük meg azt a szégyent,hogy egy libás nyalonc nyerjen a mi kerületünkben?!Egy multi milliárdos kizsákmányoló?Egy ilyen kerületben!Na ne!

  46. igéző idéző szerint:

    O sancta simplicitas!

  47. Mari nénye szerint:

    Csak Fidesz…újra!

  48. Béci szerint:

    Na, a Hudák gyerek is megszólalt.

    Anyu megírta helyette…

  49. kispajtás szerint:

    “Csepel.info impresszum
    Hírblog Csepelről, kendőzetlenül.

    A Csepel.info híroldalt egy kis baráti társaság szerkeszti, melynek célja az, hogy a Csepelről és a csepeliekről szóló közéleti, kulturális, közlekedési, politikai és sporthírek mindenki számára elérhetők, olvashatók legyenek.” /2007./

    Frissíteni kéne az impreszumban leírtakat, miszerint mára már a legsilányabb politikai bulvárrá alakult át a csepel.info

  50. Etikus szerint:

    T. Admin

    Szeretném tudni, meddig kell még ennek a kivénhedt komcsinak a képét látni?
    Őskövület, mint a tábora.

  51. ... Grün szerint:

    “Akárhogy is fáj, MSZP a sztár!” ))) 😛 (((

  52. robi szerint:

    Hová tűnt D… nem Démon Hill, hanem a Dobák?

  53. ... Grün szerint:

    robi!
    Mint a Pink Panther!
    Balra el! 😛

  54. nagyapó szerint:

    Eetásak! Szabó Szabolcs az MSZP a sztár?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  55. Bugi szerint:

    Gratulálok az MSZP-nek, hogy Csepelen 2014-ben már nem lesz olyan jelölt, aki mellett ez MSZP neve szerepel 🙂

    Ez aztán a teljesítmény!

  56. Bugi szerint:

    Ebben az a legszebb, hogy az MSZP nyírta ki saját magát 😀 Én még azt a pillanatot várom nagyon, amiről az infó kommancs informátora beszélt: azt a pillanatot, amikor a pártközpont a csepeli alapszervezetet is feloszlatja. Akkor felbontom az ötödik pezsgőt is.

    1. 2010 országgyűlési 😉 jelentem, megvolt!
    2. 2010 önkormányzati 🙂 jelentem, megvolt!
    3. 2013 összefogási MSZP-fosztási 😀 jelentem, megvolt!

    4. 2014 libafosztási – remélem észnél lesznek a csepeliek
    5. 2014 feloszlatási 😉 🙂 😀

    Három már megvalósult, de a két ráadás a csepeli igazság!

Itt lehet hozzászólni !