Válság felé rohan Budapest

Magyar Hírlap

Felelőtlen gazdálkodás, korrupció gyanúja, beváltatlan ígéretek – a KDNP így látja a főváros működésének elmúlt két évét. A kereszténydemokraták szerint az irányítás nélküli városvezetés működési és pénzügyi válságba sodorja Budapestet.

Koncepciótlanság és kapkodás – Bagdy Gábor fővárosi frakcióvezető szerint ez határozza meg a főpolgármester és környezete tevékenységét. Minderről az ellenzéki párt sajtótájékoztatóján esett szó, ahol a KDNP a főváros elmúlt két évét értékelte.

Wertán Zsolt a közbeszerzési anomáliákról beszélt, Rétvári Bence a koalíciós pártok által a ciklus elején kötött Budapest-szerződés, Endrédy István a Podmaniczky-program be nem teljesülő ígéreteit sorolta. Mint elhangzott, az utóbbinak eddig mindössze két százaléka valósult meg. Beváltatlan maradtak az egységes parkolási rendszerről, az Aquincumi hídról, a BKV finanszírozásáról, a Moszkva tér rendezéséről, a ferihegyi gyorsvasútról és az 5-ös metró előkészítéséről szóló tervek is.

“Bár Demszky Gábor 2002 előtt sem volt képes irányítani a fővárost, de legalább eredményesen tudott lobbizni. Ma már világosan látszik, ezt a képességét is elveszítette, csak azt tartja szem előtt, hogy a ciklus végéig pénzügyi összeomlás nélkül kihúzza” – mondta a Magyar Hírlap kérdésére Bagdy Gábor. Emlékeztetett rá, hogy a városvezetés 2010-re húszszázalékos működési eredményt tűzött ki, a fejlesztések finanszírozásához szükséges mutatót azonban képtelen tizenkét százalék fölé emelni. Ezért adták el a Főgáz részvényeit, miután a főváros vezetése kénytelen volt beismerni, hogy 180 milliárd forint hiányzik a beruházásokhoz. A frakcióvezető a BKV működési hiányát, a csepeli szennyvíztisztító uniós bírságát, a busztendert, a 4-es metró drágulását összeadva kilencvenmilliárd forintos kiadást számolt össze. A frakcióvezető szerint mindenekelőtt a felhasználás módjáról van szó, hiszen miközben fejlesztéseiben túlvállalja magát a főváros, felelőtlenül költi el forrásait, és a fontosabb beruházások mindegyikét körbelengi a korrupció gyanúja. A kilátásokról szólva elmondta: Budapest a működési és pénzügyi válság felé száguld, a drasztikus közműdíjemelések miatt pedig egyre nehezebbé válik itt a megélhetés.

A KDNP szerint a helyzetet súlyosbítja, hogy a főpolgármester helyettesei sem képesek betölteni a városvezetésben tátongó űrt, ők az állandósuló politikai és érdekharcok megvívásával vannak elfoglalva.

Forrás: Magyar Hírlap

3 hozzászólás “Válság felé rohan Budapest” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Demszkyék eladják a Főgázt, nemcsak a főváros, de a lakosság egésze is bajban lesz. Nagy bajban.

    Aztán majd megy a duma, hogy a gázár-emelések meg a távfűtés-emelések megint nem a főváros hibája.

    Dilettáns népség, csak kárt okoznak.

  2. én szerint:

    Nem vagyok se gazdasági szakember, se politikus, tehát mint abszolút laikus írom. Én is látom, észre vettem már régen, hogy nagyon-nagyon korruptul és még annál is rosszabbul mennek a dolgok Budapesten.

    De meg kell nézni kik terpeszkednek bent és azonnal van válasz a miértre.

  3. miska72 szerint:

    Tisztelt elvtársak! Ellnézést a sajtóhibáért! A valóság felé rohanunk! Lári fári! Milyen válság? A válságnak csak az oldalszele fog minket érinteni!
    Nem kell félni! Nem fog fájni!

Itt lehet hozzászólni !