Ezért vádolják Szenteczky Jánost hűtlen kezeléssel

Telefonon üzente, hogy ne fizessenek az önkormányzatnak

Csepel.info

A hűtlen kezeléssel vádolt Szenteczky János és a sikkasztással vádolt, de magánokirat-hamisításért egyszer már elmarasztalt Takács Krisztián MSZP-s képviselők Szanyi Tibor társaságában

Már eleve rendkívül olcsón, a jelenlegi vezetés szerint a csepeli adófizetőkre nézve hátrányosan adták bérbe az önkormányzat egyik épületét egy sportegyesületnek. A vádirat szerint azonban Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő (Csevak) vezérigazgatója még telefonált is a sportegyesület vezetőjének, hogy ne fizessenek, majd “nullásra írják” a szerződést. Bár ez nem történt meg, Szenteczky János vádlott tudtával éveken keresztül pénzt sem kértek érte. Más esetekben, ha egy bérlő három hónapig nem fizetett, már felbontották a szerződést és küldték a végrehajtót.

A Csepel.info most megszerezte azt a vádiratot, amely szerint Szenteczky János – aki jelenleg a csepeli MSZP elnöke és frakcióvezetője – 1.143.420 forint vagyoni hátrányt okozott ezzel a csepeli önkormányzatnak; a vádirat alapján azonban legfeljebb pénzbüntetésre ítélhetik a politikust. Egy másik, közelmúltban hozott jogerős polgári peres ítélet szerint Szenteczky János a magánügyvédeit is közpénzből fizette ki, és erre 3.750.000 forintot költött a csepeli adófizetők pénzéből. Emiatt az önkormányzat büntető-feljelentést tett, de több más büntetőeljárás is folyik a korábbi Csevak- vezérigazgató ellen, többek között Cs. Mihály akkori csepeli rendőrkapitány és más “szerencsések” szociális lakáshoz való juttatása, fiktív lakásfelújítások és más bűncselekmények gyanújának ügyében.

A vádirat

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi Ügyészség “nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette” miatt vádolja a szocialista politikust. Szenteczky János vádlott az ügyészség szerint 2006. november 13-án kötött szerződést a Csevak Kft. nevében az önkormányzat tulajdonában lévő vagyon üzemeltetésére, működtetésére, megőrzésére és gyarapítására.

A vádirat 1. oldala

A vádirat szerint “a megállapodást a Csevak Kft. részéről Szenteczky János vádlott írta alá, aki 2006. április hó 01. napjától a Kft. ügyvezetője volt. A megállapodás I/1 pontja szerint e körbe tartozott az önkormányzat tulajdonában lévő lakás, illetve helyiség vagyonnal való gazdálkodás, illetve az azzal kapcsolatos feladatok ellátása, a szerződések előkészítése, megkötése, a bérleti díjak beszedése, a hátralék behajtásával kapcsolatos feladatok ellátása.

A vádirat 2. oldala

A Csepeli Önkormányzat 1995. december 12. napján kötött bérleti szerződést a Budapest XXI. kerület Erdősor utca 45-47. szám alatti ingatlan használatára vonatkozóan Csepeli Ifjúmunkás Sport Egyesülettel (továbbiakban CSISE). Az eredeti bérleti díj évi 181.250,- forint volt. … A szerződés  2007. május 31. napjáig volt hatályos. Ezt követően a CSISE elnöke, V. Sándor 2007. június 15. napján írásbeli kérelemmel fordult a Csevak Zrt. vagyonkezelő felé a bérleti szerződés meghosszabbításának érdekében. A kérelem nyomán a Csevak Zrt. Ingatlankezelési Osztálya 2007. július 13. napján belső hivatali használatra szánt feljegyzést készített Szenteczky János vádlott ügyvezető igazgató részére azzal, hogy a CSISE korábbi tartozásait kiegyenlítette, és az osztály javasolta a bérleti szerződés megkötését további öt év időtartamra, havi 30.090,- forint bérleti díj ellenében. A feljegyzéssel együtt a bérleti szerződés tervezete is elkészült és Szenteczky János vádlott részére 2007 júliusának második felében átadásra került. Szenteczky János vádlott ezt követően pontosan nem ismert időben, távbeszélőn megkereste V. Sándort és megígérte részére a szerződés megkötését oly módon, hogy a bérlő az épületet ingyenesen használja, bérleti díjat nem fizet. A vádlott azt közölte V. Sándorral, hogy a szerződést úgy köti meg, hogy az “nullás szerződés legyen”.

A szerződés aláírására nem került sor, a CSISE bérlő így, 2007. június 1. napjától a vádlott tudtával és beleegyezésével az ingatlant ingyen, bérleti díj megfizetése nélkül használta. Szenteczky János vádlott 2010. augusztus 16. napjáig volt a CSEVAK Zrt. vezérigazgatója. A vádlott ezen idő alatt nem intézkedett a szerződés megkötése érdekében, illetve, hogy a szerződéssel nem rendelkező, a bérleményt ingyen használó bérlő az épületet ürítse ki és azt bocsássa ismét a Csevak Zrt. rendelkezésére.

A vádirat 3. oldala

A vagyonkezeléssel megbízott vádlott e magatartásával megszegte a munkaköri leírása IX/2. pontjának rendelkezését, amely szerint a munkaszervezet vezetőjeként köteles a rábízott vagyon növelésére és a rendeltetésszerű kezelésre vonatkozó intézkedések kidolgozására, illetve ellenőrzésére.

A vádlott e magatartásával 1.143.420.- forint vagyoni hátrányt okozott a Csepeli Önkormányzatnak, amely nem térült meg. … E tényállás alapján Szenteczky Jánost vádolom 1. rendbeli a Btk. 319. § (1) bekezdésébe ütköző és a (3) bekezdés a.) pontja szerint minősülő nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével” – áll a Csepel.info által megszerzett vádiratban.

Csepel.info

41 hozzászólás “Ezért vádolják Szenteczky Jánost hűtlen kezeléssel” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Tömlöcbe velük!

  2. großmutter szerint:

    Forró vizet a kopaszra! 😀

  3. Anikó (Krizantém u-ból) szerint:

    Díszmadarak együtt, a jogtalanul fizetett ügyvédi költségeit fizesse kamatostul vissza, ez a minimum.

  4. ... Grün szerint:

    “A belügyminiszter szerint rend lesz az országban, ahol sem a magyarok, sem a turisták nem fognak félni.”
    .
    Kicsit hosszúra nyúlik az a két hét! 😀
    .
    http://www.hir24.hu/belfold/2013/06/27/pinter-sandor-bunozoket-riogat/

  5. Bugi szerint:

    Csentecki így képviselte az adófizetők érdekeit. Nem vagyok meglepve. És gondolom még neki áll feljebb.

    Grün ne maszatolj!

  6. felix szerint:

    Nem találom a nabuccoról szóló cikket!
    Meg van valahol?

  7. ... Grün szerint:

    Bugi!
    Miért maszatolnálak?!
    Maszatolod Te magadat! ))) 😛 (((

  8. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Trafikok: országos vizsgálat indul

    No nem a trafikpályázatokat vizsgálják ki, hanem a régi trafikosokat ellenőrzi a NAV, hogy nehogy továbbra is cigit áruljanak.

  9. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Eközben az EU-ban Magyarország nem támogatta a dohányzás visszaszorítását célzó törvényjavaslatot.

    Most, hogy az orbáni maffia lenyúlta a dohánybizniszt, már a dohányzás jogáért harcol az eu-ban.

  10. felix szerint:

    …Grün!
    De nekem az kel ami itt volt.

  11. Katkaa szerint:

    Bugi szerint: Orbánod marhára tekintettel van az adófizetőkre, mikor most is milliárdért fog levelezni olyanokkal, akik nem tartanak rá igényt. A levelet kapók nagy része, felbontatlanul a szemétbe dobja, persze a fidesz imádók kívülről megtanulják a tartalmát.
    Ilyen lenyúlós kormány a rendszerváltás óta még nem volt. Érdekes a 8-kerben fideszes képviselőnek osztogatott tanácsi lakásról nem tette be a cikket az admin, vagy a többi fideszes visszaélésekről.

  12. Gordon szerint:

    “Ilyen lenyúlós kormány a rendszerváltás óta még nem volt.” – írja kaatka.

    Elfelejti, hogy az etánsai már csak lábbal előre tudnak majd kijönni a szegedi csillagból.

  13. Királyerdei szerint:

    Most “csak” marják egymást,mivel akasztatni nem tudnak.

    “Keller László és Jakab Zoltán függetlenként folytatja tovább a munkáját a Pest Megyei Közgyűlésben, miután kizárták őket a szocialista frakcióból. A kizárás indokáról nem kívántak nyilatkozni az érintettek.

    Keller László és Jakab Zoltán bejelentette, hogy a kizárták őket a frakcióból, amit jogszerűtlennek tartanak – tájékoztatta Ambrus András, a megyeháza sajtófőnöke az MTI-t. A Pest Megyei Közgyűlés pénteki ülése előtt László Ferenc, az MSZP frakcióvezetője írásban jelezte Szűcs Lajosnak, a közgyűlés fideszes elnökének, hogy a két képviselő már nem tagja az MSZP frakciójának. Az elnök tudomásul vette a bejelentést, így Keller László és Jakab Zoltán a továbbiakban függetlenként vesz részt a közgyűlés munkájában – ismertette a sajtófőnök.

    Keller László és Jakab Zoltán napirend előtt szót kért, és arról tájékoztatta a közgyűlést, hogy a szocialista frakció kizárta őket, amit nem tartanak jogszerűnek – tette hozzá.

    Ambrus András közölte: a közgyűlés függetlennek tekinti őket, így a 43 tagú Pest Megyei Közgyűlésben a Fidesz-KDNP frakciójában 26-an, az MSZP-ében nyolcan, a Jobbikéban heten vannak, valamint a két független.

    László Ferenc az MTI megkeresésére közölte, hogy nem kommentálja a történteket.

    Keller László az MTI-nek azt mondta: jogellenesen zárták ki, mert nem tartották be a frakciószabályt. A képviselő emellett úgy véli, hogy a közgyűlés elnökének az eljárása nem felel meg a szervezeti és működési szabályzatnak.

    A képviselő úgy fogalmazott: “szégyellem, hogy a korábban szolidárisabb és humánusabb közösség ennyire felhígult, hogy a maguk által jegyzett frakciószabályt áthágva zártak ki”.

    Jakab Zoltán az MTI-nek jelezte, hogy a frakciószabály szerint nincs igazán jogorvoslati lehetőségük, ennek ellenére kötelességüknek érezték, hogy a megyei közgyűlés hiteles tájékoztatást kapjon. “Tisztában vagyok azzal, hogy a kormánypárti többségnek nincs szüksége a szavazatunkra, és elfogadom, hogy a közgyűlés elnöke nem kíván foglalkozni az MSZP belső ügyeivel”. Jakab Zoltán hozzátette: nem mond le mandátumáról, és továbbra is a baloldali értékrend szerint végzi képviselői munkáját a közgyűlésben.

    Tavaly júniusban az MSZP Pest megyei etikai bizottsága egyszer már kizárta a pártból Keller László volt közpénzügyi államtitkárt, de ezt a határozatot szeptemberben eljárási hibák miatt megsemmisítette az MSZP országos etikai és egyeztető bizottsága. A nol.hu oldalon korábban megjelent írás szerint Keller László kizárásához az vezetett, hogy több nyilvános fórumon kritizálta Bóth János egykori váci polgármestert, aki akkoriban az MSZP megyei elnöki tisztségéért indult. Bárándy Gergely, a párt etikai testületének elnöke ezzel kapcsolatban akkor annyit mondott: Keller László ellen egyik párttársa tett bejelentést, mondván, valótlan állításokat fogalmazott meg róla.

    MTI

  14. felix szerint:

    Nagy a szád!
    Nyisd csak ki mert az a sok sz@r amit a volt államtitkárotok szórt rátok, keresi a helyét.

  15. Bugi szerint:

    A Hagyó-perek alapján előre megjósolható mi lesz: a tanú visszamondja a vallomását, és közli, hogy a rendőrök körömletépéssel fenyegették meg. Ezek után Sz. János ügyvédei bebizonyítják, hogy a Csevaknak soha nem kellet felelős döntést hoznia, Sz. János pedig azért kapott 37 millió forint prémiumot meg jutalmat, mert baromi kedves fickó, aki a légynek sem tudna ártani.

    Ezek után megállapodnak abban, hogy voltaképpen csak akkor lett volna komoly kára az önkormányzatnak, ha a bérlőnek annyit kellett volna fizetnie, mint más bérlőknek. De mivel annyit sem kellett fizetnie (vajon miért?), és azt a keveset sem a cégnek fizette, kiderül, hogy röpke egymillió forint nem pénz, és nem kell komoly büntetést sem adni.

    Egyébként a CSISE vezetője szerintem azért modhatta el az igazságot mert “valaki” átvágta. És szerintem nagyon is fizetett.

  16. Bugi szerint:

    Felix neked azért kell az ami volt, amiért Cs. Mihály szociális lakást kapott, meg amiért kétmilliárd forinttal lehetett csökkenteni a kiadásokat a korrupció-gyanús szerződések megszüntetésével.

  17. felix szerint:

    Bugi!
    Te kis eszelős.
    Hol olvastad azt, hogy nekem azok kellenek aki voltak volt?
    Ami volt az kéne, ezért hordjátok vissza.
    Mondtam, hogy utálom a profi tolvajokat.
    Kezdjétek a demokrácia visszaadásával.

  18. Bugi szerint:

    Persze, az kéne, ami volt. Korrupció, elvtársi légkör. Akik voltak, azok közül már eleve többen nincsenek vagy nem engedik ki őket. Ugyebár.

  19. felix szerint:

    Így már érted?

  20. felix szerint:

    Bugi!
    Te teljesen vak vagy, vagy csal élezed a lopást, mert ha ti loptok akkor az nem bűn.

  21. felix szerint:

    élvezed a helyes.

  22. Bugi szerint:

    Felix: ti loptatok. Múlt idő. És remélem nem fogtok többet lopni, és ez jövő idő. Ha pedig a Fidesz most lopna, nem maradna meg az a kétmilliárd forint, amit ti évente elloptatok. Ez a jelen idő.

  23. Bugi szerint:

    Egyébként ha még mindig havi másfél vagy kétmillió forintja van az MSZP-nek pártújságra, akkor még mindig elég sok van a lopott szajréból.

  24. felix szerint:

    Bugi!
    Amennyiben évi két milliárd megmarad, miért akartok eladni olyan épületeket, amiket ebből a pénzből rendbe lehetne hozni és közösségi céllal üzemeltetni. Év két milliárdból ezt nevetve megvalósítható lenne.

  25. John Doe szerint:

    Bugi, az el nem költött pénz, megtakarítás. Mivel nem költ a kerület nagyon semmire, így évente 2 milliárddal könnyebb beljebb lenni.

  26. felix szerint:

    Bugi! Emlékszel még, hogy a fidesznek ellenzékben mennyivel több pénze volt, mint az MSZP.-nek. Tán csak nem az önkormányzatokat nyúltátok le.
    Így lett sajtó hatalom stb.

  27. szuszo szerint:

    Érdekes, az utóbbi órában , hogy eltűnt a bugyica-gornyonka-öregkomcshosimin csapat tótyimarokmről nem is akartam szót ejteni…

  28. Ditte szerint:

    “Az emberfaj sárkányfog-vetemény:
    Nincsen remény! nincsen remény! “

  29. John Doe szerint:

    Ditte, ebben az országban bizony nincsen remény. 🙁

  30. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    A fideszes bérkommentelőknek parancsba van adva, hogy sulykolják ezt a kétmilliárdos szöveget. Bugi Pista is ezért emlegeti minden második hozzászólásában. Az részletkérdés, hogy nem igaz, de jól hangzik.

  31. Doki szerint:

    Részeg matróz!
    Ezt a hűtlen kezelést nem magyarázzátok ki!

    Tudod miért piros a gólya csőre? Mert égett a képe, mikor benneteket hozott.

  32. felix szerint:

    Doki!
    Ami égett a fekete, még ha piros is volt.

  33. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    A május 31-i képviselő-testületi ülésen jóváhagyták, hogy Werner Péter Csevak-vezér idén is kapja meg az éves bérével egyenlő nagyságú prémiumot (ahogy tavaly is). Az éves bére egyébként 6,96 millió Ft (tavaly emelték fel neki havi 100 ezerrel). Egyúttal kitűzték az ezévi prémiumfeladatait is, amiért szintén be van ígérve az éves bére még egyszer.

    Gyakorlatilag úgy lehet tekinteni, hogy dupla bért kap, azaz kb. évi 14 milliót keres (plusz korlátlan gépkocsihasználat). Persze ez csak a csepeli fizetése. Pestszentlőrincen is igazgatóként dolgozik az ottani vagyonkezelőnél, gondolom ott is kap valami hasonló nagyságrendű összeget.

    Szerencsére munkaköri leírása nincs, így bármit ki lehet neki találni prémiumfeladatnak. Olyat is, amit amúgy is el kéne végeznie. Kényelmes dolog.

  34. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Olvasgatom a Csevak 2012. évi beszámolóját
    http://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2013/0531/156-etcsepelivarosgazda2012evesbeszamolo.pdf

    A fedőlap szerint a beszámoló zárónapja: 2013. február 15.
    Ehhez képest ilyeneket írnak benne: “A Csepeli Gerincút I. ütemének várható befejezési határideje: 2012. október 31. A kivitelező jelenleg a Corvin utcai csomópontban az építési munkákat végzi.”
    Meg: “A Weiss Manfréd úti kerékpárút építése a Kvassay híd és az Ady Endre út között a Fővárosi Önkormányzat beruházásában megkezdődött. A kerékpárút Gerincút által érintett része később, a Gerincút érintett szakaszával egy időben épül meg, ezért a műszaki átadás csak ezt követően történik meg.”

    Ezt a jelentést adta be Werner Péter 2013. május 29-én.
    Nem lehetett volna egy picit átnézni, aktualizálni? Akkor kevésbé derült volna ki, hogy a régi papírok egymásra dobálásával keletkezett.
    Mondjuk azt sem igazán értem, a gerincúthoz meg a kerékpárúthoz ugyan mi köze van a Csevaknak.

  35. Bugi szerint:

    Idegroncs komcsik, készítsétek az uszicsomagot, kell majd a komcsi elvtársaknak a börtönben.

  36. Bugi szerint:

    Csentecki úgy jár majd, mint Al Capone: nagyott lopott, de kicsin bukik meg.

  37. robi szerint:

    Maradjunk abban, kedves Bugi, hogy te sem vagy százas.

    Amire használnak, arra tökéletesen megfelelsz, de szerencséd van, hogy a tükörben nem azt látod, amilyen valójában vagy.

Itt lehet hozzászólni !