Újabb eljárás a csepeli MSZP elnöke ellen

Mno.hu

A több büntetőügyben meggyanúsított Szenteczky János és az egyszer már magánokirat-hamisítás miatt elítélt és sikkasztással gyanúsított Takács Krisztián mostanában Szanyi Tiborral reklámoztatják magukat


Ismét hűtlen kezelés megalapozott gyanújával hallgatták ki Szenteczky Jánost, az MSZP csepeli elnökét egy megszüntetett, de újra indított büntetőeljárásban – derült ki a XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányság birtokunkba került tájékoztatójából.

A szocialista politikus az előző ciklusban az önkormányzat vagyonkezelője, a Csevak Zrt. vezérigazgatója volt. 2009 elején bízott meg egy könyvvizsgáló céget az előző évi karbantartási feladatok közbeszerzési eljárásainak ellenőrzésére és szakértői jelentés benyújtására. A nyomozók szerint Szenteczky 640 ezer forint plusz áfa közpénzt fizetett ki a vállalkozásnak, holott a feladatot saját hivatali apparátusával kellett volna elvégeztetnie. A külsős társaság már egy héttel azelőtt elkészítette a jelentést, hogy az önkormányzati cég vezérigazgatójával aláírták a szerződést, a teljesítési igazolást pedig visszadátumozták.

Áprilisban szintén hűtlen kezelés miatt javasolt vádemelést a BRFK Szenteczky ellen egy ingatlan-bérbeadási ügyben. Több büntetőeljárás indult ellne, a korábbi csepeli rendőrkapitány lakásjuttatása ügyében is gyanúsítottként hallgatták ki.

Részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Szenteczky és a 37 millió

Szenteczky János a vagyonbevallása szerint MSZP-s képviselőségével együtt minimum négy különböző pozícióért kap havi fizetést, korábban pedig a fizetése mellé 37 millió forint jutalmat és prémiumot is kapott. Ráadásul Szenteczky egy, az ő ügyeit képviselő ügyvédi irodának is közpénzből fizetett.

Tavaly arról is írtunk, hogy a gyanú szerint egy MSZP-s vezetésű önkormányzati vagyonkezelő és a párthoz közel álló cégek magasan a piaci ár felett kiszámlázott, a gyanú szerint fiktív munkavégzéssel okoztak nagyjából 800 millió forintos kárt az államkasszának. A botrányok kapcsán Csepel alpolgármesterével is beszélgettünk. A korábbi szocialista vezetés ügyeiről – lakásmutyiról, kettős gyilkosságról, sikkasztásról – itt olvashat.

Forrás: Mno.hu

18 hozzászólás “Újabb eljárás a csepeli MSZP elnöke ellen” bejegyzésre

  1. felix szerint:

    Holnap se felejtsétek el feltenni!

  2. Katkaa szerint:

    Terelésnek kell valami, ne a fidesz mutyijaival, szemétségeivel, korrupt ügyeivel foglalkozzon az Orbán által hülyének nézett nép. Innen üzenem, mert sok fideszes hülye, azért a többség nem az!

  3. Bugi szerint:

    Katkaa téged nem kell hülyének nézni. Aki nem látta, hogy mit műveltek Csepelen az MSZP-s elvtársak, az már nem is tud még hülyébb lenni.

  4. hitetlen szerint:

    Igaza van Katkaa-nak !Itt mindenki tudja hogy “terelésről” van szó, együgyüfidesznyikesek.

  5. ... Grün szerint:

    Tudjuk, hogy a töltött káposzta többször melegítve a legfinomabb!
    De egyszer csak megunja a zember és elhányja magát tőle! 😀

  6. Bugi szerint:

    Sokat loptak az elvtársak, elfolyt a kasszából évi kétmilliárd. De addig járt a korsó a kútra…

    Szerintetek, amikor Szenteczky már látja, hogy el fogják ítélni, mert elég bizonyíték van ellene, el fogja mondani kik utasították? Akármennyire is vagyány fickónak mutatta magát, azért azt mindenki tudja, hogy Szentczky is csak Orosznak meg Tóthnak volt a lótifutija.

  7. hajós szerint:

    “2009 elején bízott meg egy könyvvizsgáló céget az előző évi karbantartási feladatok közbeszerzési eljárásainak ellenőrzésére és szakértői jelentés benyújtására. A nyomozók szerint Szenteczky 640 ezer forint plusz áfa közpénzt fizetett ki a vállalkozásnak, holott a feladatot saját hivatali apparátusával kellett volna elvégeztetnie.”

    És mégis miért gondolják a “nyomozók”, hogy ezt a feladatot a saját hivatali apparátusával kellett volna elvégeztetnie? A saját közbeszerzéseit a saját apparátusával ellenőriztesse? Nem tudom, de szerintem jobb az, ha egy ellenőrzést független, külsős “apparátus” végez.

    Úgyhogy itt már megint valami mondvacsinált hülyeségről van szó.

  8. joságos szerint:

    Bugi! Elöbb fogják magát elítélni!

  9. Bugi szerint:

    Ha visszajön a proletárdiktatúra, és újra gyilkolhattok, akkor igen.

  10. joságos szerint:

    Bugi! Ha megkérhetném: 1, ne tegezen; 2, ne a jobb oldal módszereit vegye alapul, 3, a családját és első sorban a szüleit nevezze gyilkosnak, tolvajnak ne a tisztséges munkás embereket! 4, Gazemberek minden hol vannak, a bal oldalon épp úgy mint a jobb oldalon csak maguk közt ez a normális.

  11. felix szerint:

    Bugi!
    Meséld már el, hogy mit kaptak a csepeliek a megmentett évi két milliárd forintból.
    Alsó hangon van eddig 6 milliárd meg az északi maradvány. Ideje lenne elszámolni ezzel a nem kicsiny összeggel.
    HOL VAN A PÉNZ?

  12. nagyapó szerint:

    Eetásak! Érdekes módon sok ügye van Szenteczkynek. Igazi szoci vezető volt, akit nem gátoltak a törvényi kötöttségek. “Jogszerű, de nem etikus”, vagy az sem.
    El kell számolni!
    1/2eszű1/2x megint írt, megint ostobaságot.
    1/2eszű1/2x! Az északi terület eladásából 11,2 MFt folyt be. Ebből maradt állítólag 2 MFt, lekötve. Lett még 4MFt hiány. Mit tett ebből a pénztömegből a szoci vezetés?
    1/2eszű1/2x! „HOL VAN A PÉNZ?”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. ebihal szerint:

    Egyenlőre úgy néz ki, hogy a fideszeseket sem zavarja a törvény, ha a pénzt kell lenyúlni!

  14. felix szerint:

    szemétláda!

  15. felix szerint:

    szemétláda!
    Válaszolni nem tudsz, ezért inkább visszakérdezel. A dolog úgy néz ki, hogy csak azzal tudtok valamit kezdeni amit a szocik tettek, vagy nem tettek.
    Megértelek, mert a jelenlegi ciklusotokról valóban nincs mit elmondani.
    Bugi vagánykodik itt az évente megmentett 2 milliárddal, melyről te sem tudsz semmit sem mondani. Egyre csak azt hajtogatod, hogy semmivel sem vagytok rosszabbak a leváltott szociknál.
    A baj ott van szemétláda, hogy jobbnak kellett volna lennetek.

  16. aktuális szerint:

    Hógolyó szerint:

    2013. május 22., szerda – 21:15

    Szentecki egy gátlástalan csaló, akinek már rég börtönben lenne a helye. A szerencséje csupán az, hogy túl sok elvtárs ül még mindig a rendőrségen és a bíróságokon, így mindig akad valaki, aki kihúzza a pácból…

  17. felix szerint:

    Egyenlőre a dolog ott tart, hogy mindenki “Szenteckinek “dolgozik” és a fidesz felügyelte bíróság és a Pintér felügyelte rendőrség, véd egy harmad vonalbeli MSZP kerületi elnököt.
    Ugye ezen ti is röhögtök, ha éppen nem egymás előtt játsszátok az eszeteket.

  18. udvarhelyi andrás szerint:

    Uraim! Az ok: nagyapó is láthatja, közeledik a választás. ilyen egyszerű. u.a. segédfogalmazó

Itt lehet hozzászólni !