„Az év gyöngyszemei” kiállítás a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában

Csepel.hu

Május 22-én délután a Kölcsey Ferenc Általános Iskola tehetséges tanulóinak egész éves képzőművészeti alkotásaiból – gyöngyszemeiből – nyílt kiállítás. Az emeleti zsibongóban tartott ünnepélyes megnyitón dr. Fazekas Lászlóné igazgatónő üdvözölte Illyés Gábort, a kerületi rajz munkaközösség vezetőtőjét, a kollégákat, a szülőket és a kis alkotókat.

Mielőtt a rajzok ismertetésére került volna sor, az iskolában is tanító Majorné Szekeres Edit tanítványai két művet adtak elő. Romhányi József gyerekversét ketten szavalták egyszerre, míg Lázár Ervin meséjét négyen adták elő. A Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola színjátszói is felléptek a megnyitón.

Geisbühl Tünde festőművész, rajztanár kérdésére, miszerint hányféle anyagból és milyen technikával készültek az alkotások, a gyerekek egyenként válaszoltak. A művek között megtalálható a szénrajz, a pasztell, az akvarell, a színesceruza, a festék, a ragasztás és a textilből való szövés technikája is.

A megnyitón láthattunk még egy kollekciót: táskákat, cipőket és pulóvereket. A NebulArt Diákgaléria tagjai kitették magukért. Egyes ecsetvonásokon még látszik ugyan a tiszta gyermeki gondolkodás, az egyszerűbb vonalvezetés, de a művekben felrejlik a tehetség, valamint a képzőművészet szeretete. Vélhetően jó pár itt kiállító diák alkotásaival találkozhatunk majd hamarosan nagyobb galériákban.

A kiállítás a tanév végéig tart nyitva.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !