Terrortámadás Londonban?

Magyar Hírlap

Két ismeretlen, feltehetően muszlim férfi halálra vagdosott egy brit katonát Londonban. A kormány szerint terrorcselekmény történt, a miniszterelnök azonnal hazautazott. A két támadót kórházba szállították.

Megöltek csütörtökön Londonban egy brit katonát, a kormány szerint feltételezhetően terrorcselekmény történt. A támadás a brit főváros délkeleti negyedében, Woolwich kerületben történt, ahol két férfi késekkel (más források szerint macsétákkal (machete) a nyílt utcán, járókelők százainak szeme láttára megölt egy embert. Később kiderült, hogy egy brit katonáról volt szó. A kiérkező fegyveres rendőri egység több lövéssel megsebesítette a támadókat.

„Megőrültek, egyszerűen vadállatként viselkedtek – mondta egy szemtanú a BBC-nek. – Lerángatták a földre és halálra vagdosták a nyílt utcán, aztán otthagyták a holttestet”. Más tanúk szerint a két támadó Allah nevét emlegette, és azt harsogták, hogy sohasem adják fel a küzdelmet: „Allah nevére esküszünk, hogy nem adjuk fel a harcot. Szemet szemért, fogat fogért!” – írja a BBC hírportálja.

Egy másik szemtanú szerint az egyik támadó bocsánatot kért a helyszínen lévő nőktől, hogy „ilyesmit kell látniuk”. A BBC szerint mindkét támadót kórházba szállították, az egyikük életveszélyes állapotban van.

David Cameron miniszterelnök, aki az incidens időpontjában Párizsban tartózkodott, bejelentette, hogy látogatását megszakítva visszatér Londonba. Cameron a sajtótájékoztatón “a lehető legszörnyűbb bűncselekményről beszélt”.

Közben Theresa May belügyminiszter elrendelte a különleges helyzetek idején ülésező válságtestület, a COBRA összehívását, amely az ilyen jellegű megbeszélések bunkerszerűen védett helyszíne, a “Cabinet Office Briefing Room A” műveleti tájékoztató központ kezdőbetűiből kapta nevét. A COBRA csütörtök reggel is összeül.  Utóbbi alkalommal már Cameron miniszterelnök vezetésével.

Forrás: Magyar Hírlap

3 hozzászólás “Terrortámadás Londonban?” bejegyzésre

  1. Etikus szerint:

    Nem kell ahhoz Londonba menni, e honban is folyik a rendszerváltás óta, szinte minden szinten. Jó stratégiának bizonyul, sok tekintetben!

  2. nagyapó szerint:

    BBC pontosság. „Megöltek csütörtökön Londonban egy brit katonát” . Nem angolt, nem skótot, nem négert, nem hindut, nem zsidót, britet (l. csehszlovákul beszéltek). Azután „Allah nevét emlegette, és azt harsogták, hogy sohasem adják fel a küzdelmet: „Allah nevére esküszünk, hogy nem adjuk fel a harcot. Szemet szemért, fogat fogért!””. Érdekes a támadók támadó(k) a Tórából idéztek.
    Néhány további idézet:
    „„Azért öltem meg, mert ő is muszlimokat öl, és elegem van abból, hogy muszlimokat ölnek Irakban és Afganisztánban” – mondta a laktanyájába tartó brit katona meggyilkolása után. Adebolajo 2001-ben tért át a keresztényről a muszlim vallásra.”
    „A támadók ezután legalább húsz percet vártak, amíg a rendőrség megérkezett.”
    Adebolajo és társa is kórházban van, a kiérkező rendőrök lőtték le őket. A rendőrök kilenc perccel a támadás bejelentése után a helyszínen voltak. (miért lőttek?)
    „David Cameron brit miniszterelnök terrortámadásnak nevezte az esetet. Cameron az iszlám és a nagy-britanniai muszlim közösségek elárulásának nevezte a támadást. Szerinte nincs olyan eleme az iszlámnak, ami igazolhatná a gyilkosságot.”
    Érdekes gondolatok jutnak az ember eszébe.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Vátesz szerint:

    Itt is van naponta terrortámadás, amikor kiszedik a síncsavarokat, amikor ellopják a vasúti biztosítóberendezések kábeleit, akkumulátorait!

Itt lehet hozzászólni !