Nemzeti összetartozás napja: bemutatták az Összetartozás dalát

Hirado.hu

Az összetartozás dalának kottája (részlet)

Bársony Bálint és Gergely Éva Barackfa című szerzeménye lesz a nemzeti összetartozás napjának zeneszáma, azaz az Összetartozás dala. A szerdán Budapesten bemutatott dalhoz a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a június 4-i nemzeti emléknapon közös éneklést is szervez.

A 2010 óta megünnepelt nemzeti összetartozás napja egy fájdalmas történelmi pillanatra, a trianoni döntésre emlékezik, mégis pozitív üzenetet kíván hordozni – idézte fel a dal klipjének bemutatóján a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Balatoni Mónika elmondta, hogy június 4-én 18 órakor minden magyart az Összetartozás dalának közös éneklésére buzdítanak. A dal szövege és kottája, valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közreműködésével felvett videoklipje szerdától letölthető a honlapról.

Balatoni Mónika közölte: a klipet a nemzeti összetartozás napján sugározzák majd a közszolgálati médiumok csatornái, majd 18 órakor a Parlament kupolacsarnokában a Szentegyházi Gyermekkórus és a művészek, Szabadkán pedig a zuglói Szent István Király Zenekar kórusának előadásában csendül fel a zeneszám.

A KIM célja, hogy a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyarok egy pillanatra ugyanazt az élményt éljék át, ezért a tárca mindenkit arra buzdít, hogy ekkor közösen énekeljék az Összetartozás dalát, készítsenek róla felvételt, és töltsék fel azt a legismertebb videomegosztó portálra.

Forrás: Hirado.hu

19 hozzászólás “Nemzeti összetartozás napja: bemutatták az Összetartozás dalát” bejegyzésre

  1. hajós szerint:

    Talpaink egymásra lépnek???
    És ezt így hogy?

  2. hajós szerint:

    Egyébként olyan hitgyülis jellege van a dalnak. Szemünkben a boldogság fénye ég, stb. Gratula. Nagy művészi teljesítmény.

  3. ... Grün szerint:

    Az ismerkedésben is segít a minisztérium
    “A tanulás kitolódása és a karrierépítés miatt a fiataloknak kevesebb a lehetőségük az ismerkedésre, ezen a helyzeten változtatna az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által támogatott vasárnapi táncos, ismerkedést segítő programsorozat – mondta Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.”
    .
    Vidám Vasárnap kormány segítséggel?! 😀
    .
    http://mno.hu/belfold/az-ismerkedesben-is-segit-a-miniszterium-1162508

  4. felix szerint:

    Visszatér a szocialista művészet .
    Mint a mókus….
    Kerényi meg a szocialista embertípust neveli ki.
    Bravó

  5. felix szerint:

    :des hay’m itt a forradalmi p’st

  6. felix szerint:

    Édes hazám, itt a forradalmi párt…………………

  7. ... Grün szerint:

    Itt a másik röhej!
    A nemzeti összetartozásban talpaink egymásra lépnek, szemünkben a boldogság fénye ég.
    “Miután a kormány megmondja, mit kell tanulnia a gyerekeknek, mit kell erkölcsön értenünk, milyen legyen a családmodellünk, hány gyereket vállaljunk, milyen munkát érdemes vállalnunk, mennyire legyünk betegek, rokkantak, hogyan temetkezzünk, ki legyen trafikos, hogyan ünnepeljünk, kit utáljunk, kit tekintsünk ellenségnek, barátnak, most dalt rendelt a nemzeti összetartozásról.”
    .
    Narancsországban a barackfát erőltetik. De otthon Kolozsváron, Újvidéken, Kassán, Iregszemcsén és Komlón az emberek Kispált fognak hallgatni, vagy Quimbyt. Vagy ByAlexet, még az is jobb. )))) 😀 ((((
    .
    http://fn.hir24.hu/velemeny/2013/05/22/talpaink-egymasra-lepnek-eljon-a-mosoly-orszaga/

  8. Ejj... szerint:

    A magyar nemzet meggyalázása, ez a dal.
    vidámkodjanak a zsidók által kisajátított “holocauston”, ilyesmi “dalocskákkal”.

  9. felix szerint:

    Ejj!
    ej ej.:(

  10. szigetország szerint:

    Fülbemászó a dal, de tényleg elég giccses is. Sajnos valóban a hitgyüliben énekelnek ilyen hamis extázisban a boldogságtól, amitől kiráz a hideg.
    Bugyuta a szöveg is. “Szemünkben a boldogság fénye…” És ha nem? Illene a szomorú embereket is megbecsülni!

  11. ... Grün szerint:

    Rozika énekel! 😀

  12. hitetlen szerint:

    Gyagyásakezek mind !!!
    … Grün szerint:
    “Az ismerkedésben is segít a minisztérium
    “A tanulás kitolódása és a karrierépítés miatt a fiataloknak kevesebb a lehetőségük az ismerkedésre, ezen a helyzeten változtatna az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által támogatott vasárnapi táncos, ismerkedést segítő programsorozat – mondta Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.”
    LEHET HOGY SZOBÁT IS BIZTOSÍTANAK ??? Csak kérdezem,-úgy családügyileg !

  13. ... Grün szerint:

    hihetetlen!
    Majd amikor egy erre speciálisan kiképzett nemzeti megtermékenyítési biztos keresi fel a 30 évükön túl lévő gyermektelen, szingli hölgyeket népszaporítási célból!
    No, akkor elmondhatjuk, hogy itt van már a Kánaán?! 😀

  14. hitetlen szerint:

    Vagy személyesen a “nagyember”, ű mán bizonyított 😀

  15. hitetlen szerint:

    … Grün szerint
    “No, akkor elmondhatjuk, hogy itt van már a Kánaán?!”
    Akkor szerintem is elmondhatjuk hogy kánabán 😀

  16. udvarhelyi andrás szerint:

    Jó uraim és hölgyeim!
    Történelmünk csak nagyon rövid időszakaiban volt összetartozás vagy összetartozás érzés, amikor a többség egyet akart. De mert az érdekek, pártérdekek különböznek, az egyének és pártok úgy gondolják az összetartozást, hogy az ő vezetésük alatt, az ő ideológiájuk alapján fogjanak össze. Összetartozás tehát – rövid időszakoktól eltekintve – nem volt és nem is lesz. Ez csak szó, szó, szó. 1848-ban azt énekelték: “Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a regimentje. Ha még egyszer azt üzeni, mindnyájunknak el kell menni. Éljen a magyar szabadság, éljen a haza.” ezért kellett Kossuth Lajosnak üzenni, mert a többség otthon maradt. 56-ban, magyarok lőttek magyarokra, nemcsak az oroszokra.
    Éppen azért van több párt rendszer, mert az érdekeink különböznek, egy párt tagjai, szimpatizánsai, egy ideológia vallói összefognak, de miért fogjak össze olyan pártokkal – fid eszesek és ál-szocik, akikkel nem értek egyet, akikkel érdekeim nem azonosak? Miért tartozzam olyan csoporthoz, amelynek tagjai pártérdekből kirúgtak állásomból? Miért tartsak össze velük? Miért tartsak pártemberekkel, akik nem ésszerűen szemlélik a világot, irányítják az országot, hanem pártérdekeik szerint? Tehát összetartozásról lehet beszélni, de nincs értelme. Én nem szeretem bárány urat, de kirúgni olyan durva ostoba, sztálinista módon, ahogy tették, az felháborító volt, és nemcsak őt de a szakmájukat ismerő kollégáimat is kirúgták, persze az összetartozás jegyében. De ha majd a fidesz megkeresi, hogy uram, visszavesszük, csináljunk egy összetartozást valóban hirdető lapot, és nemcsak fid eszes hírlapot, akkor majd elhiszem az összetartozásról szónokló üres fecsegést, demagógiát.
    Ami a dalt illeti, nem érdemel szót, kritikán aluli. Lehet, hogy a dal szerzőjének valami jó politikus ismerőse van? Ha nincs tehetséged, toldd meg egy pártagkönyvvel? Jó pihenést a barackfa alatt. És miért nem narancsfa? Baráti üdv. u.a. segédfogalmazó

  17. ... Grün szerint:

    Kedves Nép! Kormányozni nem tudunk, innentől kóruspróbákat tartunk, és rendezvényszervezéssel fogunk foglalkozni
    “Persze mindezt lehetett volna olcsóbban is kivitelezni, esetleg együtt danolhatnánk az Echo tévé tehetségkutatójának minimal art-produkciójában feltűnt idős nénivel, hogy majd Orbán Viktor jól telirakja a bukszánkat, ott aztán nem volt semmi flanc meg nehézkes barackmetafora, a Miniszterelnök Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm, de csuhajja! De addig is, ahogy a dal katarzisba fullad: „mind egyek vagyunk”. Hát azért a magam részéről én inkább Brian követőinek szektás elhajlójával értenék egyet: „Én nem!””
    .
    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130524_kormanyzas_helyett_korusproba#rss

Itt lehet hozzászólni !