EU-csúcs – Orbán: folytatjuk a rezsicsökkentést

Hirado.hu

A rezsicsökkentésről, a deficiteljárásról, valamint a kormány és Angela Merkel viszonyáról is szólt Orbán Viktor az uniós csúcstalálkozó után.

Magyarországon folytatódik a rezsicsökkentés mind a háztartások, mind a vállalkozások számára – jelentette be szerdán Orbán Viktor az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

A kormány a vállalatok által használt energia árát is állami eszközökkel fogja csökkenteni – szögezte le a miniszterelnök. Orbán Viktor egyúttal világossá tette, hogy Magyarország érdekelt az egységes uniós energiapiac létrejöttében, de ennek megvalósulását rövid távon nem, csak középtávon látja elképzelhetőnek.

Magyarországnak ki kellene kerülnie a túzottdeficit-eljárásból

A matematika szabályai szerint Magyarországnak ki kellene kerülnie a túlzottdeficit-eljárásból – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy vélekedett, hogy ez hosszú és fájdalmas folyamat volt. Elmondta, hogy a kormányon belül is vita van akörül, vajon szükség van-e a két hete bejelentett összes intézkedésre. Ő személy szerint annak a híve, hogy a kiadási zárolásokon kívül arra is szükség van, hogy bizonyos egyszeri kiadásokat egyszeri bevételekből fedezzenek, az állami vagyon terhére, megemeljék a pénzügyi tranzakciós illetéket, a bankadót, az “energiaadót”, és bevezessenek egy új reklámadót, de hozzátette, hogy ez még nem kész döntés.

Nincs vitánk Merkellel

A magyar kormánynak nincs vitája Angela Merkel német kancellárral, és a Fidesznek sincs a Németországban kormányzó CDU-val – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint megkerülhetetlen tény, hogy Németországban az ősszel választások lesznek, és Magyarország nem akar a német belpolitikába sem beavatkozni, sem a kampány témájává válni. A kormányfő kijelentette: a kormány tagjait is utasította, hogy ne kommentálják a német választási kampány eseményeit.

Forrás: Hirado.hu

14 hozzászólás “EU-csúcs – Orbán: folytatjuk a rezsicsökkentést” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    “A matematika szabályai szerint Magyarországnak ki kellene kerülnie a túlzottdeficit-eljárásból – fogalmazott a miniszterelnök.”
    A politika és a matematika két különböző fogalom, az egyik kizárja a másikat! 😀

  2. hajós szerint:

    „A „trafikügy” újabb fejezeteként egy 81 négyzetméteres bajai lakásba 25 céget jegyeznek be hamarosan. Ezek együttesen 90 trafik működtetését végzik a jövőben. A lakás tulajdonosa kapcsolatban áll a hódmezővásárhelyi Tabán Trafik Zrt-vel (egy közösségi oldalon munkahelyeként tünteti fel), amely viszont a Continental dohánygyár üzleti partnere. A lakás tulajdonosa egyébként maga is 22 trafik üzemeltetésére nyert koncessziót.

    Az is furcsa, hogy megjelent egy arculati kézikönyv trafikok számára, amelyet szintén egy hódmezővásárhelyi cég készített. Ráadásul olyan rövid idő alatt, amennyi hivatalosan az alkotók rendelkezésére állt, képtelenség lett volna megszerkeszteni és kivitelezni.”

    És egy szintén hódmezővásárhelyi cég már árusítja is az előírás szerinti trafikberendezést – horribilis árakon.

  3. Jeniszej szerint:

    A világ harmadik legnagyobb cigarettafogyasztó nemzete vagyunk. A nikotin, az orvosi vizsgálatok szerint erősebb függőséget alakíthat ki, mint a kokain vagy a heroin.
    A politika is egy nagyon rossz nyavalya, monya a Father.

  4. Jeniszej szerint:

    Furcsa lenne azt gondolni, hogy ha valaki a saját vagy családtagjai egészsége érdekében nem hajlandó leszokni a dohányzásról, akkor a “kiskedvenc” érdekében megteszi, de mindenképp hasznos lenne fontolóra venniük, hogy kockáztatnak-e még egy életet egy káros szenvedély miatt!
    Mikor háziállatainkat magunkhoz vesszük felelősséget, vállalunk értük, és ennek nem feltétlenül kell kimerülnie az etetésben és a “tisztántartásban,” érdemes értük, és saját egészségünkért is áldozatot hozni!
    Egy égő cigarettában sokféle vegyület keletkezik, ebből több mint 40 rákot okoz. A passzív dohányosok azt a füstöt szívják be, amit a dohányosok kifújnak, illetve azt is, ami 2 szippantás között a cigaretta égése során a levegőbe kerül. Ez nem csak családtagjainknak, barátainknak árt, de kedvenc háziállatunk, kutyánk, macskánk, hörcsögünknek is. Mivel a füst a talaj közelében leül, így ők kapják a levegőbe kerülő füst legjavát, ezen kívül, pl. a macskák a szőrükre tapadt füstrészecskéket is lenyalogatják, mikor a bundájukat tisztítják.
    Kutatások kimutatták, hogy nem csak zavarhatja őket a füst, de daganatos- és légúti megbetegedéseket, asztmát okozhat. 😉

  5. Jeniszej szerint:

    Milliókat spórolhatnánk meg az egészségügybe feccölt lóvéból, ha a dohányzást és annak minden kellékét száműznék a kereskedelemből.
    Az ország is rögtön kikerülhetne a “túlzott deficit listáról” vagy mi a korságból monya a Father.

  6. felix szerint:

    Addig kell folytatni a rezsicsökkentés, amíg nem sikerül azt, a kormányváltás kori szintjére visszaszorítani.

  7. Ejj... szerint:

    … jönnek az adóemelések.

  8. felix szerint:

    Nem számít.
    A jobboldal röhögve kifizeti.

  9. Jeniszej szerint:

    A FIDESZ hatalmasat szakíthatna és a szavazó bázisból, és tovább nőhetne előnyük, ha többet foglalkozna az idős nyugdíjasokkal.
    Visszaadhatná nekik a 13. havi illetményüket, és teljes ingyenes utazást biztosítana számukra, pótdíjtól mentesen.
    Elérhetné ez a remek párt a száz-százalékos támogatottságot. – az biztos!

  10. Jeniszej szerint:

    ÉS- és. 😀

  11. hajós szerint:

    “Új adót lengetett be Orbán Viktor

    Adót emelne Orbán. Elmondta: Ő személy szerint annak a híve, hogy a kiadási zárolásokon kívül arra is szükség van, hogy bizonyos egyszeri kiadásokat egyszeri bevételekből fedezzenek, az állami vagyon terhére, megemeljék a pénzügyi tranzakciós illetéket, a bankadót, az “energiaadót”, és bevezessenek egy új reklámadót. ”

    http://index.hu/gazdasag/2013/05/22/reklamadot_tervez_a_kormany/

  12. hajós szerint:

    “Brüsszel lejáratásával vághat vissza Orbán

    … egyes bizottsági tagok “zűrös hátterének” megszellőztetése … is része ennek a mesteri tervnek. … A lapnak nyilatkozó kormányoldali szereplő elmondása szerint a szövetséges sajtón, illetve más csatornákon keresztül a javunkat nem szolgáló döntésben közreműködő bizottsági tagok is célkeresztbe kerülhetnek, feltárva nem tiszta háttérügyeiket, adott esetben offshore érdekeltségeiket.”

    http://index.hu/gazdasag/2013/05/22/brusszel_lejaratasaval_vaghat_vissza_orban/

    Valaki állítsa már meg ezt az elmebeteget!!!

  13. nagyapó szerint:

    Nézőpont kérdése. A vigyorgóból kifelé nézve mindenki elmebeteg.
    A szocintern támadásait Orbán miniszterelnök kivédte. Az EU, kis késéssel, bevezeti az Orbán (Matolcsy) által meghozott intézkedéseket. Bankok adóztatása (Ciprus), energiaár csökkentés (rezsicsökkentés).
    Marad a magyarországi szoclib tábor hazugságainak kivédése. Lassan, de ez is megy. A déli államok ismerik a maffiát, értik a maffiabaloldal meghatározást. Az északiak, ahol a maffia nem jellemző, még nem érti.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. felix szerint:

    szemétláda!
    Nézz már utána annak, hogy ki vezette be a bankok megadóztatását.
    Ugye nem szándékosan hazudsz?
    /csak megszokásból/

Itt lehet hozzászólni !