Ficánkoló tornázók

Csepel.hu

Szülők és gyerekek immáron hatodik éve együtt tornáznak, együtt fedezik fel a mozgás és a játék örömét minden héten pénteken a Rákóczi kertben. A Zöldalma Egyesület keretén belül működő Ficánkoló tornára másféltől négyéves korig járnak a kicsik.

A foglalkozásokat Jakab Ágnes, a Csepel Öttusa futóedzője vezeti, aki már gyermekkorában megismerkedett a testmozgással. Ennek szeretetét a tornalátogatásunkkor is lelkesen igyekezett átadni a folyton körülötte sertepertélő izgő-mozgó apróságoknak. A mindössze egy órás alkalom testsémás mondókákkal kezdődött, ami a szem, száj, orr, fül érzékszervekkel a testi és lelki ráhangolódást segítette elő. Utána közösen énekeltek az anyukákkal a mocorgók, ami szintén hamar előcsalogatta belőlük a ritmus- és zenei érzéket. Az akadálypályán végig lehetett kúszni-mászni, ugrálni, csúszkálni és bukfencezni. A gördeszkán ülve vagy hason gurultak az egymás után iparkodók, a trambulinon pedig páros lábon szökdelve rugóztak.

A tornagyakorlatok menete általában tízpercenként váltakozik, a különféle méretű labdákkal, babzsákokkal, billenőfával végzett mozgások a kézügyességet és egyensúlyérzéket fejlesztik. Az órák célja a szülőkkel való szoros kapcsolat kiépítése, illetve a diszlexia megelőzése – mondta el a csepel.hu oldalnak Jakab Ágnes.

A Ficánkol tornáról bővebb információ a www.zoldalma.hu oldalon olvasható.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !