Újabb ügyben lett gyanúsított a csepeli MSZP elnöke

Csepel.info

Néző László ma délután Csepelen bemutatásra kerülő könyve szerint a kisebb–nagyobb törvénytelenségek, bűncselekmények nem véletlenül, a rendszer ellenére történtek: a korrupció, az állami pénzek lenyúlása maga volt a rendszer

Újabb büntetőügyben hallgatták ki gyanúsítottként Szenteczky Jánost, a csepeli MSZP elnökét, frakcióvezetőjét, 2010-es csepeli polgármester-jelöltjét, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgatóját – értesült a Csepel.info.

Lapunk úgy tudja, hogy ebben a büntetőügyben hűtlen kezelés valamint magánokirat-hamisítás vétségének gyanúja miatt indult a nyomozás az önkormányzat vagyonkezelő cégének feljelentése után. Ahogy az számos csepeli büntetőügynél előfordult, a nyomozást egyszer itt is leállították – ez esetben elévülésre hivatkozva – azonban az önkormányzat panasszal élt és bebizonyította, hogy nem történt elévülés. A Csepel.info úgy tudja, hogy a büntetőügyről a ma délután öt órakor kezdődő könyvbemutatón fog Ábel Attila alpolgármester beszélni. A csepeli önkormányzat nagy tanácstermében ugyanis Néző László Bűnszövetség – Elszámoltatás  című kiadványának bemutatója lesz.

Szenteczky János, a csepeli MSZP jelenlegi elnöke és frakcióvezetője az önkormányzat vagyonkezelő cégének volt 2010 nyaráig a vezérigazgatója. Akkori tevékenységével kapcsolatban később számos büntető-feljelentést tettek, több esetben pedig – például a csepeli lakásmutyi ügyben – gyanúsítottként is kihallgatták.

Bűnszövetségben?

A Bűnszövetség című kötetet az Éghajlat Könyvkiadó jelentette meg az elszámoltatásról. Néző Lászlót, a HírTV felelős szerkesztőjét az elszámoltatás hiánya miatt érzett elégedetlenség késztette a könyv megírására. Az volt a célja, hogy a nyilvánosság elé tárja: “volt bűn” a 2002 és 2010 közötti kormányzati ciklusokban, másrészt volt szándék az elszámoltatásra az új kormány részéről is.

Néző László oknyomozó munkája kitér arra, hogy az elszámoltatási kormánybiztosság és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal több száz ellenőrzést, vizsgálatot végzett, majd több száz feljelentés született ezek nyomán. Körülbelül 60 milliárd forintnyi eltűnt pénz után kutattak, és ebből pár milliárdot már sikerült visszaszerezni. Rengeteg ügyben folyik ma is nyomozás, de a Zuschlag-ügy kivételével egyetlen egyben sem zárult még le az eljárás.

Csepel.info

16 hozzászólás “Újabb ügyben lett gyanúsított a csepeli MSZP elnöke” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    Édes jó Istenkém!
    Csak nem trafik-mutyiztál?! Esetleg egy kis föld-mutyi?! 😀
    “Rengeteg ügyben folyik ma is nyomozás, de a Zuschlag-ügy kivételével egyetlen egyben sem zárult még le az eljárás.”
    Úgy hogy ne rinyáljunk! Ami késik az évül! 😛

  2. nagyapó szerint:

    Pintér belügyminiszter közölte, a börtönök kihasználtsága 140%. Újabb börtönöket kell építeni, valamint minden fogvatartottnak DOLGOZNI kell!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. ... Grün szerint:

    Vén Pöcs!
    “A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.”
    Remélem nem a don Pintérre célzol?! 😀

  4. felix szerint:

    szemétláda!
    Akkor megnyugodhatsz, mert lesz állásod.

  5. bonifác szerint:

    Ez a görény Szent Ecki a legújabb szennylapban ajánlgatja magát. Neki nem kell trafik,
    nélküle is meg tudta szedni magát. Nagy dicsőség, hogy majdnem nyíltan szabotáló
    bírók, ügyészek teszik nevetségessé a magyar igazságszolgáltatást,és Ti ezekre hivatkoztok.Hazaáruló EP képviselőitek diktatúrát visítanak.Hitler, vagy Sztálin testvéretek
    régen feldíszítette volna velük fővárosa fáit.Ne legyetek rájuk büszkék, még ha a el is
    kerülik a börtönt.Sajnos…jogszolgáltatás…igazságszolgáltatás..?

  6. ebihal szerint:

    Na de mi van a nyulakkal, bonifác?

  7. Tóth Kati szerint:

    Söpredék népség,már csak a gyengeelméjűek hisznek a szociknak.Aki sajnálja ezt a bukott,tolvaj szenteckit,vigye haza.

  8. felix szerint:

    Tóth Kati.Amennyiben bukott lenne, akkor most tapsikolnál és nem epét hánynál.
    Az még nem fordult meg a kis agyadban, hogy szándékosan rosszak a feljelentések és csak etetnek itt benneteket?

  9. Hógolyó szerint:

    Szentecki egy gátlástalan csaló, akinek már rég börtönben lenne a helye. A szerencséje csupán az, hogy túl sok elvtárs ül még mindig a rendőrségen és a bíróságokon, így mindig akad valaki, aki kihúzza a pácból…

  10. kócsag szerint:

    Ez az ember szégyen! Csodálom, hogy a pártja még nem lökte ki magából.

  11. felix szerint:

    Bizonyítékot, nem dumát.

  12. Bugi szerint:

    Miért lökte ki volna az MSZP? Az MSZP nevelte ki Cusit, Demét és Szenteczkyt is. Ez az ifjú generáció olyan mint a párt, csak dinamikusabb.

  13. John Doe szerint:

    Van itt egy ember. Tőle is megvonják a nyugdíjpótlékát? 😉

  14. hajós szerint:

    “a kisebb–nagyobb törvénytelenségek, bűncselekmények nem véletlenül, a rendszer ellenére történtek: a korrupció, az állami pénzek lenyúlása maga volt a rendszer”

    Ma meg aztán már pláne az. Két dolog változott:

    1. a Fidesz a törvényeket, a jogrendszert is a korrupcióhoz igazította, így már törvényekkel támogatottan végezhetik a lopást,
    2. a fideszesek már nem csak állami pénzeket nyúlnak le, hanem a magántulajdonukat is elrabolják az emberektől és saját maguk között osztják szét: trafikmutyi, földmutyi.

  15. ... Grün szerint:

    Kövér László úgy fogalmazott:
    „szégyen és gyalázat”, hogy a baloldali politikusok, ahol lehetett, ártottak Magyarországnak az EU-ban, amit a hatalmuk elvesztése miatti frusztrációjukkal magyarázott. Az elszámoltatásról közölte: több száz vizsgálat indult, ezekből több tucat nyomozati szakban, néhány pedig a bíróság előtt van, ugyanakkor az ügyészség és a bíróság eljárására nincs befolyása a kormánynak.”
    .
    http://mno.hu/belfold/magyarorszag-onerobol-kikerult-a-katyubol-1162581

  16. Etikus szerint:

    Gátlás és következmények nélküli törvénysértő ítéletek gyártása folyik.
    Miért csodálkozik ezen bárki is.
    Célja a vagyonok bármilyen szintű lenyúlása, hiszen új érték előállítására a magyarnak alig van módja. Ennél fogva hozzáférése sem, ezért az ügyvédek (tisztelet a kivétel) hathatós segítségével munkálkodhat a maffia, “jogszolgáltatás” bekerítése kapcsán.
    Jelige: “El kell venni attól akinek bármennyi is van!” Ez a folyamat igazi célja, s az ítéleteké is!
    Miről beszélünk? Tudják, a kutya ugat, a karaván halad.

Itt lehet hozzászólni !