Véget ért a Születés Ünnepe Csepelen

Csepel.hu

A Humán Szolgáltatások Igazgatósága Védőnői Szolgálatának szervezésében május 11-17. között rendezték meg a Születés Ünnepe rendezvénysorozatot Csepelen. Magyarországon több mint tíz éve indult a mozgalom, melynek célja, hogy bemutassa az áldott állapot csodálatosságát, a csecsemőgondozási lehetőségeket és hiteles információkkal ismertesse meg a kismamákat.

A kerületben rendezett egyhetes szakmai és tájékoztató programokon védőnők, szülésznők, orvosok, civil szervezetek és tanácsadók nyújtottak segítséget a várandós édesanyáknak. A tudatos gyermekvárásról, családtervezésről, szülés-születésről, az anyaságról, gyermeknevelésről, szoptatásról, babaápolásról, hordozó alkalmatosságokról, babamasszázsról és a dúla szerepe témakörökben hallhattak előadásokat az érdeklődők. A Sétáló utcai könyvtárban dr. Pálláné Sándor Edina vezető védőnő nyitotta meg a rendezvényt.

Kedden a Csepeli Védőnői Szolgálatban a szülésre való tudatos felkészülés témáját járták körbe a résztvevők, kitérve a császármetszéssel való szülés és a természetes módon történő szülés következményeire. A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórházból érkező vezető szülésznő kötetlen beszélgetést folytatott a kismamákkal, majd beszámolt az intézményükben folyó szülési lehetőségekről. A terhesség idején végzendő ultrahangszűrések fontosságáról dr. Nahm Krisztina radiológus tartott ismeretterjesztést. Igen népszerűnek bizonyult a csepeli védőnők szoptatásról tartott interaktív előadása, mely folyamatosan foglalkoztatja a kisgyerekes anyukákat. Hangsúlyozták az anyatejes táplálás előnyeit, mivel az első hat hónapban ez lehet a babák nélkülözhetetlen tápláléka. A védőnők az elsősegélynyújtással, a babamasszázzsal és a várandósságon keresztül a női szerepek megélésével is megismertették az érdeklődőket.

A Nagy Imre Általános Művelődési Központban zárult a rendezvény, ahol az egész heti események aktív résztvevői ajándékot kaptak.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !