Nem jutott be a tetthelyre a sikkasztással vádolt politikus

Csepel.info

Mini politikusi performansz a műfüves pályáért

Nem jutott be a csepeli Széchenyi István Iskola műfüves pályájára Takács Krisztián MSZP-s politikus, ami miatt Török Zsolttal, a párt szóvivőjével közösen tartottak szerda délután sajtótájékoztatót – értesült a Csepel.info.

Takács Krisztián cége az önkormányzat szerint ezzel a műfüves pályával okozott 1,5 millió forintos kárt a kerületnek – emiatt vádolja az ügyészség sikkasztással az egyszer magánokirat-hamisításért már elítélt szocialista politikust. Az MSZP szerint azzal, hogy a sikkasztással vádolt politikus cége nem használhatja a műfüves pályát, közpénzből követ el törvénytelenséget a fideszes önkormányzat. 

A műfüves pártember

Vörös Csepel című tényfeltáró könyv egy kisebb fejezetben foglalkozott Takács Krisztián MSZP-s képviselő műfüves sportpályájának esetével. Információink szerint az ügyben két gyanúsított ellen nyújtott be az ügyészség vádiratot hanyag kezelés és sikkasztás bűncselekményének elkövetése miatt.

A könyvben leírtak szerint a csepeli önkormányzat Borka-Szász Tamás MSZP-s frakcióvezető segítségével 2007. októberében döntött úgy, hogy az iskolai sportudvarok korszerűsítésére külső beruházókat vonnak be. A Széchenyi István Iskola sportudvarára kiírt versenyeztetési eljárást az egyetlen induló, a V-Tel Kft. nyerte el. Akkoriban megszokott volt, hogy a pályázatok nyertesei a párthoz kötődő vállalkozók közül kerülnek ki, a feltételek pedig nem éppen a csepeli adófizetőknek kedveznek. Ezek után senkit nem lepett meg, hogy a V-tel tulajdonosai között Takács Krisztián, a csepeli MSZP tagja is ott volt.

A vagyonhasznosítási szerződés szerint a műfüves pályát palánkkal és labdafogó hálóval kellett körülvenni, és a tulajdonjog az átadás-átvételt követően az önkormányzathoz került. A beruházás ellenértékeként a pálya hasznosításának joga 10 évre a V-Tel Kft-t illette meg, ami busás hasznot ígért. Az átadás-átvétel során azonban már azt sem vették észre, hogy a kivitelezés nem is a kiírás és a szerződés szerint készült: a pálya két kapuja mögötti labdafogó hálók hiányoztak.

Mivel a pálya túl hangos volt, a palánkot leszerelték, hogy a helyére labdafogó hálót tegyenek. Bár a tulajdonjog az önkormányzaté volt, a leszerelt palánkot a V-TEL Kft. mégis eladta az önkormányzatnak 1.500.000 forintért, mintha csak a sajátja lett volna. A leszerelés költségeit is az önkormányzat állta. A V-TEL emellett vállalkozási szerződést kötött arra, hogy bruttó 360.000 forintos összegért megépítsék a pálya köré a labdafogó hálót. Azt az 5 méteres labdafogó hálót, amivel a szerződés szerint át kellett volna adniuk a pályát.

A Csepel.info által megszerzett vádirat szerint a fenti ügyletek során összesen 2.260.000 forint értékben történtek indokolatlan kifizetések a műfüves pályánál. A vádirat kiemeli, hogy a palánk értékesítése során a V-Tel Kft-t képviselő Takács Krisztián II. rendű vádlott idegen, rábízott dolgokról rendelkezett, így a palánk értékesítésével 1.500.000 forint kárt okozott. Takács Krisztián 2010 ősze óta listás képviselőként tagja az önkormányzat MSZP-s frakciójának.

Csepel.info

23 hozzászólás “Nem jutott be a tetthelyre a sikkasztással vádolt politikus” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Takács Krisztián arról beszéljen, hogy milyen kapcsolat fűzte G. Krisztiánhoz és az állítólagos bundaügyhöz!

  2. hajós szerint:

    Talán illett volna hivatkozni az MSZP közleményére:

    http://www.stop.hu/belfold/szilard-ez-nem-a-te-palyad-csepel-cseret-kovetel/1145402/

    “Szilárd, ez nem a te pályád! Csepel cserét követel!”

    “Szerdán jelképesen és ténylegesen is visszaveszik Németh Szilárd csepeli fideszes polgármestertől és pártjától azt a pályát, amely sosem volt az övék, mert mindig is a csepeli Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola diákjaié, valamint a sportszertő csepelieké volt – olvasható az MSZP Sajtóosztálya által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

    “Németh Szilárd és a Fidesz folyamatosan harcol Csepelért, a csepeliek ellen. Eredményeket a sport terén sem tud felmutatni, de önző politikai célból 2010-ben jogtalanul bezárt, majd évekig zárva tartott egy futballpályát, amely csepeli gyerekek százainak sportolását biztosíthatta volna. A hírek szerint Németh Szilárd még az önkormányzati kasszát terhelő büntetést is hajlandó lenne kifizetni, csak zárva maradjon a pálya. Törvénytelenség közpénzből?

    A csepeli Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola műfüves futballpályájának története 2009-re nyúlik vissza. Az iskola akkor megállapodást kötött egy magáncéggel arról, hogy építenek, majd 10 éven át közösen használnak egy villanyvilágítással felszerelt, minden igényt kielégítő modern műfüves futballpályát. A beruházás költségeit a cég teljes egészben magára vállalta, cserébe a megállapodás szerint a pályát iskolaidőn kívül szabadon hasznosíthatta – volna.

    Ám 2010-ben jött a Fidesz és Németh Szilárd, aki szerint a pálya szabálytalanul épült, ezért egyik első polgármesteri intézkedésével önkényesen kisajátította és lezáratta azt a pályát, amely közel 500 gyerek európai színvonalú sportoltatását egyetlen önkormányzati forint nélkül tette lehetővé. A kisajátítás valódi oka alig titkoltan az volt, hogy a pályaépítő cégben akkor még tulajdonnal rendelkezett Takács Krisztián, a kerületi MSZP-frakció tagja is.

    Az ellenzékben még a csepeli sport nagy megmentőjeként mutatkozó Németh Szilárd sport- és jogszerűtlen lépését évekig tartó, a csepeli sporthagyományokhoz méltatlan pereskedés követte. A pálya tulajdonosa és építtetője birtokvédelmi kérvénnyel fordult a XXI. kerületi önkormányzathoz, de annak jegyzője ezt elutasította. Másodfokon a XX. kerületi jegyző azonban olyan határozatot hozott, amely egyértelműen kimondja a cég jogát a pálya birtokba vételére.

    E határozat birtokában és értelmében ma Takács Krisztián, a csepeli MSZP-frakció tagja és a cég képviselői jelképesen és ténylegesen is visszaveszik Németh Szilárdtól és a Fidesztől azt a pályát, amely sosem volt az övék, mert mindig is a csepeli Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola diákjaié, valamint a sportszertő csepelieké volt.

    Egyúttal a csepeli emberek által az elmúlt időben megfogalmazott egyértelmű üzenetet is átadják a jelenlegi, fideszes vezetésnek: Szilárd, ez nem a te pályád! Elég az önkormányzati öngólokból! Csepel cserét követel!””

  3. Tóth Mária szerint:

    T.K. igen jól el tudja magát adni szűkebb lakókörnyezetében, igen megnyerően tud viselkedni,de: egyesek átlátnak a szitán!

  4. Gordon szerint:

    Sokan látják már a valóságot. A csepeli mszp igazi arcát.
    És elborzadnak tőle…

  5. Kikerics szerint:

    Hajós elvtárs idehozhat bármilyen okoskodást, nyilatkozatot, meg egy olyan okostojást is, mint Török Zsolt, attól még a cikis ügy cikis marad!

    És a történtekből az látszik, hogy Takács Krisztián ugyanolyan gyengeelméjű maradt, mint középiskolás korában volt (5 tárgyból bukott a Jedlikben, ezért át kellett mennie a Csetébe, mert a Jókomcsi szülők elintézték, hogy ott átnyomják a gyereket, és legalább egy érettségije legyen).

    Okos ember egy ilyen ügy után behúzná fülét farkát. Ez meg??!! Odamegy és követelőzik.
    Normális?

  6. Kókusz szerint:

    “Hóember szerint:

    2013. május 08., szerda – 15:40

    Szenteczki egy görény. JÓÓÓÓÓÓÓÓÓ NAAAAAAAAAAAAAAGY GÖRÉNY.

    Hajós meg a seggnyalója. Az egggyik.”

    Én ezt azzal egészíteném ki, hogy: Takács Krisztián meg a másik…

  7. felix szerint:

    Olyan hülyék, hogy a mai napig nem sikerült elkapni őket a nagyokosoknak.

  8. placcs szerint:

    Lassú víz partot mos!

  9. Narancsvírus szerint:

    Szilárd, nem tudod, hogy a Fidesz vezette önkormányzatok segítik a futballt? Ez lesz a veszted!!

  10. doki szerint:

    Egyetértek Kókusszal. Szenteczky egyik seggnyalója Dobák, a másik, akinek még szarosabb a szája, az a Takács Krisztián.

    A három ember közül egyedül Dobák elvtársat nem gyanúsítják semmivel. Ez nem meglepő, hiszen soha nem volt meghatározó pártember, mindig is a partvonalról nézte a meccset. 30 éve ismerem az ürgét…

    Viszont Dobák Hajós elvtársat megkérdezném arról, vagy Takács Krisztián gyanúsítottat, hogy mire alapozzák azt, hogy Csepel cserét követel?

    Mire újra megyünk választani, addigra már két szocialista politikus (Mr. 20% és a szarosszájú) már lehet, hogy előzetesben lesz.

    Jót röhögnék, ha így lenne 🙂

  11. hajós szerint:

    Anyádat Dobákozzad, hülye köcsög!

  12. robi szerint:

    doki!
    Ha addigra mind a negyvenvalahány feljelentést ejtik, akkor mások fognak jót röhögni.

  13. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    hajós szerint: csak ilyen szépen kultúráltan válaszolgass, mindig leírom a stílus maga az ember !

  14. Bugi szerint:

    Ne feledjük, hogy Dobák elvtárs ugyanúgy része volt a rendszernek, amely megszülte Deme Gábort, Szenteczkyt meg Takácsot, mint az “alkotók”, Tóth “mutyi” Misi elvtárs meg az Orosz “mutyi” Feri elvtárs.

  15. Axor szerint:

    hajós=Dobák elvtárssal?

  16. Absolut Dexter szerint:

    Hát szó mi szó! -Ezeknek vastag bőr van a pofájukon!!!

  17. lucifer szerint:

    Szilárdunk azt is el akarta hitetni a csepeliekkel, hogy a Csepel SC, meg a Csepeli Munkásotthon is az önkormányzaté. Mivel beigazolódott, hogy ez nem igaz, ( nem hazudtak, csak nem igaz, amit mondtak!) most mindegyikről hallgatnak. Hallgatnak azokról a feljelentésekről is, amiket vagy az ügyészségi, vagy a bírósági szakaszban “bűncselekmény hiánya miatt” indoklással megszüntetnek. Egyre több ügyben kiderül, hogy derék Szilárdunk és csapata (nem hazudik) mellébeszél. Szilárdunk szinte naponta szerepel az országos médiákban rezsicsökkentés ügyben, de arról nem szól, hol veszik vissza a reklámozott rezsi tízszázalékot.

  18. admin szerint:

    Lucifer, alighanem fatálisan félreértetted Németh Szilárd közleményeit. Ő ugyanis éppen azt mondta, hogy az MSZP-s vezetés segítségével lenyúlták a Csepel SC-t és a Munkásotthont, és ő azt szeretné ha ismét köztulajdonban, önkormányzati tulajdonban lennének.

    Mi pedig minden esetről beszámoltunk, ami a számonkéréshez tartozott – és ezeket az infókat az önkormányzattól kaptuk. Például a fiktív útépítésekkel kapcsolatos nyomozás-megszüntetésről több mint egy hónappal azelőtt számoltunk be, mint Szenteczky János.

  19. hajós szerint:

    admin:

    “ő azt szeretné ha ismét köztulajdonban, önkormányzati tulajdonban lennének”

    Utoljára a rendszerváltás előtt voltak köztulajdonban, önkormányzati tulajdonban pedig sohasem. Németh Szilárd vissza akar menni a Kádár-rendszerbe?

    Egyébként van rá mód, hogy ezek önkormányzati tulajdonba kerüljenek. Meg kell vásárolni őket. Gyanítom azonban, Németh Szilárd nem erre gondolt, hanem arra, hogy erővel elveszi. Nesze neked magántulajdon védelme.

    “Például a fiktív útépítésekkel kapcsolatos nyomozás-megszüntetésről több mint egy hónappal azelőtt számoltunk be, mint Szenteczky János.”

    Hát ez igen érdekes lenne, lévén hogy április 25-én számoltatok be róla, ma meg május 10-e van.

  20. kacsa szerint:

    Dobák hajós úr (vagy Hajós Dobák úr?)!

    Nem tudom eldönteni, melyik a kereszt és melyik a vezeték neve. Ne tessék már itt erölködni, Anikónak teljesen igaza van. Stílus maga az ember. Aztán vannak, akiknek nincs stílusuk… (= nem is emberek??!!)

  21. Mari nénye szerint:

    Hajrá Fidesz!

  22. admin szerint:

    Kedves Hajós!

    Szeretnénk emlékeztetni, hogy a Csepeli Munkásotthon közadakozásból épült, és kezdettől fogva köztulajdonban, 1990-től pedig legalább önkormányzati kontroll alatt volt. Egészen addig, amíg a csepeli MSZP-s vezetés – a Csepel SC-vel együtt – ki nem szervezte a sok milliárd forintos egykori közvagyont Avarkeszi Dezső és Podolák György MSZP-s politikusok segítségével valakiknek a tulajdonába.

    Nyilván mindenkinek van valami sejtése arról, hogy a valakik tulajdona (offshore-cégek százai) már nem köztulajdon. És persze az is sejthető, hogy azok a valakik, akiknek Podolák és Avarkeszi kiadták a csepeliek örökségét, keze munkáját és vagyonát, valójában melyik párthoz kapcsolódnak.

  23. jana szerint:

    Hajós, te egy komcsi köcsög vagy. Nyald csak a Szentecky seggét egészen a sittig.

Itt lehet hozzászólni !