Megússzák a bundázást?

Blikk

G. Krisztián a párjával U19-es meccsre fogadott

Az igazi (?) szerelmesek a bundázásban is összetartanak – legalábbis erre utal, hogy egy nő bekerült a hazai focifogadási botrány 46 gyanúsítottja közé. R. Zsuzsanna és a Csepelen utánpótlás szakmai vezetőként tevékenykedő egykori élvonalbeli labdarúgó, G. Krisztián (37) nem csak a civil életben van együtt, hanem a csalásban is.

Mondhatni, pitiáner ügyben buktak le: 200-200 euróval, mintegy 59 ezer forinttal fogadtak egy meccsre, ám ha szerencséjük van, egyszerű megrovással megússzák a történetet.

Februárban derült ki, tudtak arról, hogy a 2010. október 6-án lejátszott Vasas–Felcsút (3-1) U19-es összecsapás eredményét előre megbeszélték, és hogy ebbe a játékvezetői hármast, M. Tamást (37), L. Kolost (30) és Cs. Jánost (27) is bevonták. A labdarúgó-szövetség adatbázisa alapján az utolsó találat a 97. percben esett (az egyezség szerint négy gólnak kellett születnie), így lehetett „kaszálni”. Persze, a kifejezés túlzás, G.-ék az információt kihasználva mindössze 200-200 euróval fogadtak a találkozóra, s az összegnek csupán a dupláját nyerték. Ennyiért játszották el a becsületüket…

A történetük ezzel együtt, mondhatni, szerencsésen zárulhat, a Blikk információi szerint elképzelhető, hogy megússzák a súlyos büntetést.

– Természetesen mérlegelnünk kell, s egyáltalán nem törvényszerű, hogy valamennyi gyanúsítottból vádlott lesz – tájékoztatott Fazekas Géza (43), a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Az ügyészség a két lehetőség mellett – vádemelés, vádejtés – egy harmadikkal is számolhat.

– Ha a  gyanúsított által elkövetett bűncselekmény a társadalomra nézve nem olyan súlyos, akkor az ügyészségnek joga van akár írásbeli megrovás kiszabására is, anélkül, hogy az illetőt bíróság elé állítaná. Ezek persze csak elvi lehetőségek – tette hozzá Fazekas.

Forrás: Blikk.hu

2 hozzászólás “Megússzák a bundázást?” bejegyzésre

  1. Kókusz szerint:

    Börtönbe velük!

  2. robi szerint:

    Nem lepődnék meg, ha minden második meccs bunda lenne ebben az úgynevezett magyarfutballban.

    Ha már foci nincs, legalább szépen keresnek pár ezren belőle.

Itt lehet hozzászólni !