Ételosztás Csepelen – A Vöröskereszt Világnapjára emlékeztek

Csepel.hu

Világszerte minden év május 8-án emlékeznek a Vöröskereszt Mozgalom e napján született alapítójára, Henry Dunantra. Csepelen a Magyar Vöröskereszt Dél-Pesti régiója a Vöröskereszt Világnapja alkalmából rendezte meg ünnepségét a Deák Ferenc téri evangélikus templom előtt az önkormányzat, a közterület-felügyelet és az Adu Oktatási Központ segítségével.

Sepsi Zsigmond, a XXI. kerületi Vöröskereszt elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Németh Andrea titkár szólt az egybegyűltekhez: „Immáron nemcsak Svájcban, hanem a világ 187 országában működik Vöröskereszt. Ami a legszebb ebben a munkában, hogy önkéntesek nélkül nem működne. A világon több mint 100 millió önkéntes segíti a munkánkat, a mai napon itt tisztelgek előttük” – tette hozzá.

A rendezvényen a Tátika Óvoda Napraforgó csoportja adott énekes-táncos műsort, a szervezők meggyes sütivel jutalmazták őket. A helyszínen Varga Vanda, az Országos Mentőszolgálat mentésvezetője tartott elsősegély bemutatót az érdeklődőknek. A Vöröskereszt önkéntes és hivatásos munkatársai pedig egészségügyi szűréseket végeztek és adományt gyűjtöttek a szervezet javára.

Az ünnepség résztvevőit az ADU Oktatási Központ vállalkozói szakközépiskolájának tanulói és tanárai látták vendégül. A csepeli vállalkozók által felajánlott – ideiglenes kitelepített – gulyáságyúból mintegy 150 adag székelykáposztát osztottak szét.

Az ételosztáson megjelent mozgássérült hajléktalanokat Sepsi Zsigmond, a Vöröskereszt helyi elnöke személyesen kínálta meg a székelykáposztával és süteménnyel.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Ételosztás Csepelen – A Vöröskereszt Világnapjára emlékeztek” bejegyzésre

  1. Etikus szerint:

    Lehet, hogy nem jól látom? Csoli bácsi lenne a képen? Tudják a volt szóvivő apja?

  2. tchibo szerint:

    Nem ő az!

Itt lehet hozzászólni !