Az Erzsébet-program csepeli nyerteseit köszöntötték

Csepel.hu

Az Erzsébet-program szociális üdülési pályázatán nyert hivatalos dokumentumait vette át Csepelen a Duna utcai Nyugdíjasház három lakója. Rutz Kálmánné, Nagy Imréné és Klaics Alajosné személyesen Németh Szilárd Csepel polgármestere, országgyűlési képviselő és Morovik Attila alpolgármester kezéből kapta meg május 8-án a pályázat eredményét.

Ennek köszönhetően Jutka, Kati és Margó néni december 31-ig magyarországi üdülőhelyeken használhatják fel az utalványokat.

A kormány által meghirdetett egy éve működő Erzsébet-program keretében a tavalyi évben 3 milliárd forint értékben, több mint 100 ezer ember jutott igen kedvező üdülési lehetőséghez. Magyarországon hosszú évek óta nem volt arra példa, hogy ilyen szervezett keretek között, ennyi szociálisan rászoruló idős ember, egészségügyi dolgozó, közfoglalkoztatott és gyermek üdülhessen – olvasható az erzsebetprogram.hu oldalán.

Csepelről 72 nyugdíjas, 15 egészségügyi dolgozó, 22 nagycsaládos, 1 fogyatékos és 9 közfoglalkoztatott pályázott és nyert az Erzsébet-program szociális üdülési tenderén – közölte Czibulya Szilvia szociálisügyi referens, önkormányzati képviselő a polgármesteri hivatalban tartott tájékoztatón. Elmondta, hogy a csepeli önkormányzat képviselő-testületének határozata értelmében, az Erzsébet programban sikeresen pályázó nyugdíjasokat, nagycsaládosokat, közfoglalkoztatottakat, hátrányos helyzetű gyermekeket rendkívüli gyermekvédelmi támogatás, illetve átmeneti segély kiutalásával támogatja. Ezzel is segítve, enyhítve a családokra nehezedő terheket. A nyertes pályázóknak az üdülés igénybevételéhez 5000 forintos önrészt kell befizetniük, amelyet az önkormányzat utófinanszírozással átvállalt. A közfoglalkoztatottaknak az önrészt egy szakszervezet téríti vissza – mondta el Czibulya Szilvia.

A tájékozatón Németh Szilárd polgármester a kormány igazi nemzeti döntésének nevezte az Erzsébet-programban adható étkezési és üdülési jegyek magyar kézbe való visszatételét. Kiemelte: hozzávetőlegesen Erzsébet utalványban részesült több mint kétmillió munkavállaló Magyarországon, ami a hazai foglalkoztatottak több mint fele. Mintegy 40000 munkaadó él az utalványok kiadásával. A Szent Erzsébet-program törvényi megalapozását tavaly nyáron terjesztette ki üdültetésre a kormány. Óriási sikere volt a nyugdíjasokat, a nagycsaládosokat, a fogyatékosokat és a közfoglalkoztatottak körében. Több mint százezer ember vett részt először ebben az üdültetési formában. Ebben az évben a tervezett számítások szerint 135 ezer körül fog megállni a létszám, melyből 72 ezer gyerek üdülhet. Sehol Európában nincs ilyen jóléti, szociális intézkedésű program, amire igazán büszkék lehetünk – tette hozzá Németh Szilárd, majd kellemes nyaralást kívánt a résztvevőknek.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !