Három napig folyamatosan vezetett a kamionos

Origo

Ausztriában bukott le a pihenőidőt elsumákoló magyar sofőr, 1,76 millió forintra büntették.

Németországból Magyarországra tartott a magyar teherautó-vezető, amikor a felső-ausztriai Welsnél fennakadt egy ellenőrzésen. A jármű sebességét és a kötelező pihenőidő betartását rögzítő tachográf átvizsgálásánál ellentmondásokra lettek figyelmesek a rendőrök, bár első ránézésre még úgy tűnt, két sofőrrel volt úton a szállítmány.

A férfi először azt állította, hogy a váltótársa még Németországban kiszállt, de később kiderült, hogy egyedül vezette a nyerges vontatót 41 órán keresztül, amiből mindössze 4 óra 50 percet töltött pihenéssel. Később bevallotta, direkt két sofőrkártyát használt a sürgős fuvarhoz, amiért hatezer euróra (1,76 millió forintra büntették), és természetesen nem engedték, hogy folytassa útját.

Forrás: Origo

6 hozzászólás “Három napig folyamatosan vezetett a kamionos” bejegyzésre

  1. felix szerint:

    Ponteciális gyilkos!

  2. J szerint:

    1,76 millió? Kevés!

  3. Tgabi81 szerint:

    A 41 ora az miota 3 nap?

  4. felix szerint:

    Négy óra ötven percet pihent.

  5. rumi szerint:

    az a baj, hogy nem ö találta ki. a cége kényszeriti
    engem a vokesz (szigeethalom) cégnél akartak mágnesezésre birni (mindenkinek igy kell járni hun-ban náluk) és hiába probáltam bejelenteni – senkit nem érdekelt – a nav is csak a bejelentés hiányát vizsgálja (de arról meg nem tudhatok semmit se) pedig 2 éve volt ez!!!

  6. rumi szerint:

    mágnesezés az – amikor a tahograf nem mér, csak pihenőt ir. Én az első utam után kiléptem, mert nem mágnesezek – erre nem fizetek fizút – és a munka szerződésem ellenére se jelentettek be sehol – a NAV meg azóta is ül az ügyön. de sehol nem firtatják, hogy a fuvarok mért hegyestöl indulnak és érnek. na ez is vicccc

Itt lehet hozzászólni !