Semmilyen különadó nem hárítható át a fogyasztókra – Németh Szilárd a Magyar Fórumnak adott interjút

“Teljes szemléletváltást szeretnénk véghezvinni azzal, hogy a családok oldalára állunk”

Magyar Fórum/Csepel.hu

Németh Szilárd országgyűlési képviselő: “Majd a bírósághoz fordultak mind a villamosenergia-, mind a gázszolgáltatók. A gázszolgáltatóknak a bíróság első fokon igazat adott a magyar családokkal szemben. Teljesen jogos volt a miniszterelnök és a parlament többségének felháborodása. Elhatároztuk: megvédjük a rezsicsökkentést, a családokat.

A kormány a fogyasztók, a magyar családok oldalán áll. Ezért megváltoztatjuk a teljes jogszabályi környezetet. Három törvény került a magyar parlament elé. Az egyik lényege, hogy semmilyen különadó nem hárítható át a fogyasztókra. Ez egy nagyon fontos üzenet. Ezt a bíróságnak alkalmaznia kell a legközelebbi döntéseiben. A DK nemmel szavazott és a maradék LMP is, míg az MSZP gőzfürdőzött”.

Részletek a Magyar Fórum 4. oldalán.

Forrás: Csepel.hu

10 hozzászólás “Semmilyen különadó nem hárítható át a fogyasztókra – Németh Szilárd a Magyar Fórumnak adott interjút” bejegyzésre

  1. Vátesz szerint:

    Hajósnak van egy hozzászólás a tegnapi hozzászólásához.
    http://csepel.info/?p=25535#comment-161639 “Pénzbírság a helytelenül kiállított számlákért – sajtótájékoztató a parlamentben”
    Vátesz szerint:
    2013. március 27., szerda – 21:17

    hajós szerint:
    2013. március 27., szerda – 00:40
    Micsoda pofátlan extraprofit! A több mint 200 milliárdos árbevétel s hasonló nagyságrendű kiadás mellett 10 milliárdos nyereségkifizetés! Vaze az majdnem 5 százalék!!!!

  2. Gordon szerint:

    Kell a rezsicsökkentés!
    A nagytőke pártjának (Mszp) pedig szégyenkeznie kell!

  3. hajós szerint:

    Gordonnak agysejtbeültetés kell.

  4. hajós szerint:

    Válaszoltam ott, vátesz.

  5. hajós szerint:

    “Németh Szilárd a Magyar Fórumnak adott interjút” – jellemző. Szélsőjobboldali lapnak ad interjút. Az való neki, illik hozzá.

    “Teljesen jogos volt a miniszterelnök és a parlament többségének felháborodása. ”

    Miért lett volna jogos? Törvényt sértett az energiahivatal? Igen, a bíróság kimondta. Akkor mi a probléma? Németh úr nem hallott még a jogállam fogalmáról? No persze már nem is érdekes, mert a Fidesz leépítette.

  6. Gordon szerint:

    Hajósnak meg úszógumi kell, mert elsüllyed a hazugságai ingoványában.

  7. Vátesz szerint:

    AZÉRT ÍROM LE MÉGEGSZER IDE, HOGY AKIT ILLET, ADJA TOVÁBB NÉMETH SZILÁRDNAK IS, KOMMUNIKÁLJÁK, HOGY A PRIVATIZÁCIÓS SZERZŐDÉSBEN SZEREPLŐ ESZKÖZARÁNYOS NYERESÉG NEM AZONOS AZ ÁRBEVÉTELHEZ VISZONYÍTOTT NYERESÉGGEL, MERT AZ MSZP-SEK EZZEL MANIPULÁLJÁK A KÖZVÉLEMÉNYT!!!

    http://csepel.info/?p=25535#comment-161673 “Pénzbírság a helytelenül kiállított számlákért – sajtótájékoztató a parlamentben”
    Vátesz szerint:
    2013. március 27., szerda – 23:33
    Hajós, pontosan az a baj, hogy Ön meg mások is azt sugallják, hogy az az 5%-os nyereség, amiről Ön is ír a szerda 00:40-es hozzászólásában, az kevesebb mint a privatizációs szerződésben előírt 8% (Ön szerint 2000-től 6%-os) nyereség, holott erre semmi bizonyíték nincsen, hiszen ahogy kifejtettem, a két dolgot nem lehet összehasonlítani, mert az eszközérték nincs nyilvánosságra hozva, következésképpen az átlagpolgár számára az eszközarányos nyereség mértéke meg sem becsülhető! Ezért felesleges és káros az Ön 5%-os nyereségről való HADOVÁLÁSA!

  8. hajós szerint:

    Jól van bazmeg köcsög Vátesz, akkor én is ideírom az enyémet:

    Vátesz, miket hordasz itt össze, én nem sugalltam semmi olyat, amit írsz. Megállapítottam, hogy az árbevételhez képest kb. 5% a nyereség. Ennyi. Ennek semmi köze az eszközarányos 8%-hoz, ezt te keverted ide.

    Azért írtam az 5%-ot, mert ebből mindenki láthatja, hogy ez kurvára nem extraprofit, hanem kutyaközönséges, átlagos, sőt átlagosnál gyengébb profit.

    Akinek nincs pénzügyi végzettsége, az “eszközarányos nyereség” fogalmát amúgy sem érti, számára a profit az, hogy mennyivel több lett a bevétel, mint a kiadás, az összes kiadáshoz viszonyítva. Erre jön ki az ELMŰ esetében a kb. 5%.

  9. hajós szerint:

    Na mesélj bazmeg köcsög Gordon, mit hazudtam? Ne a levegőbe beszélj, tételesen cáfolj! Tessék!

    Egyetlen agysejttel nehéz lesz! Esetleg írd be még egyszer, hogy “Kell a rezsicsökkentés”, ehhez talán egyetlen agysejt is elegendő.

  10. kispajtás szerint:

    Na, akkor fussunk neki még egyszer, miközben az urak a baromságaikkal egymás torkának esnek: “A tíz százalékos rezsicsökkentés együtt jár a gáz fűtőértékének és a távfűtésbe betáplált hőmennyiségnek a csökkenésével, így ezt elektromos készülékek rásegítésével kell pótolni.
    Akkor milyen rezsicsökkentésről is beszélünk? Csessze meg a parlamenti vizsgálóbizottság a tudományát a márciusi télben!!!”

    Elmesélném, hogy amióta ez a rezsicsökkentéses mizéria zajlik, azóta a távfűtőművek lejjebb csavarta a fűtést, a lakásokban jó, ha 18, max. 19 fokos hőmérséklet van.
    A nagy tudományos fokozattal rendelkező nagyapó, Gordon, Bugi, Manitu és a többi csaholónak elárulom, hogy a szolgáltató sem hülye, pont annyival csökkenti a szolgáltatást, amennyivel kevesebb pénzhez jut, a fogyasztók meg dideregnek.
    Nesze, neked Fidesz kampány, ezt jól beszippantottátok!!!

    Németh Szilárd úr bizottságának azt is ellenőriznie kellene, hogy közben a szolgáltatás minősége változik-e…

Itt lehet hozzászólni !