A Kolonics szülők kapták meg az elismerést

Csepel.hu

A 2009-ben alapított Kolonics György Sport Érdemérem megújult formában ismét gazdára talált.

Az első elismerést Ludasi Róbert, a kenukirály mestere, míg a tavaly újjáalapított relikviát ezúttal a Kolonics szülők kapták meg, február 13-án.

A 2008. július 15-én, edzés közben, tragikus hirtelenséggel elhunyt, kétszeres olimpiai bajnok sportolóról elnevezett kitüntetés Takács Krisztián a Csepel FC tulajdonosa és a Kolonics György Alapítvány jóvoltából született újjá. Eredetileg a tavaly decemberi, 100 éves Csepel SC tiszteletére rendezett bálon került volna kiosztásra, ám akkor betegség miatt nem tudták azt személyesen átvenni a néhai olimpiai bajnok szülei.

A csepeli kajak- kenu telepen rendezett családias hangulatú díjátadón Angyal Zoltán, a Kolonics Alapítvány elnöke mondott rövid beszédet, amiben örömét fejezte ki a díj újjáalapításának, és sajnálkozását fejezte ki, hogy a névadó már 5 éve nincs közöttünk.

A Koló arcképével gravírozott alkotást Takács Krisztián és Angyal Zoltán adták át a meghatódott szülőknek, akik egy csokor virág kíséretében vették birtokba a fiukról elnevezett elismerést, fiatal csepeli sportolók és Ludasi Róbert jelenlétében.  A tervek szerint ezentúl ismét minden évben átadják majd a Kolonics György nevét viselő díszes emléktárgyat, ami újabb méltó emléket állít az egykori nagy csepeli bajnoknak.

Forrás: csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !