Konzultáció az uszodáról: „Ideje új szakaszt nyitnunk Csepel fejlesztésében”

Csepel.hu

Az önkormányzat képviselői 2012 novemberében, ellenszavazat nélkül döntöttek arról, hogy konzultációt indítanak a kerület lakosságával. Hamarosan minden háztartásba levél érkezik: arról dönthetnek a csepeliek, hogyan költsék el a hagyományos szerkezetű fedett uszoda építésére elkülönített egymilliárd forintot.

Németh Szilárd polgármester szerint egy olcsóbb megoldással uszodánk mindenképpen lesz, nagyobb, mint amekkorát eredetileg terveztek.

– Polgármester úr, hogyan jött létre a pártok közötti egyetértés?

– Számos csepeli fejlesztés, így a belső kerületekkel összekötő kerékpárutak, a központot tehermentesítő gerincút, a csatornázás, a csepeli szennyvíz megtisztítása, a város-rehabilitáció elindítása több évtizedes ígéretek voltak. Ezekkel a legtöbb párt egyetértett, és az elmúlt két évben a java részüket teljesítettük. Mivel a rendszerváltás után 23 évvel kikerülnek a régi ígéretek a választási programokból, ideje új szakaszt nyitnunk a kerület fejlesztésében. Az uszoda sem csak a Fidesz-KDNP ígérete volt. Kialakítása hosszú távú döntés, amely sok pénzről, és Csepel fejlesztésének jövőbeni irányáról is szól. Olyan párbeszéd indul, ami meghatározhatja a kerület jövőjét.

– Ha nem épülne hagyományos fedett uszoda, épülni fog sátortetővel borított. Hogy is van ez?

– A Csepeli Strand kezelési jogát 2012 őszén sikerült megszereznie az önkormányzatnak. Kiderült, hogy hagyományos szerkezetű uszoda helyett sokkal olcsóbban, és a tervezettnél nagyobb uszodát tudunk kialakítani, ha meleg levegős befúvással sátortetőt emelünk az 50 méteres úszómedence fölé. A termálvíz adott, amivel a fűtés is megoldható, hasonló uszodákból pedig elég sok épült már Magyarországon. Az ára sokkal kedvezőbb, a közbeszerzés után várhatóan még idén elkészül. A kérdés most már az, hogy maradjunk-e az eredeti, több párt által is megígért elképzelésnél, épüljön-e a sátortető mellé hagyományos szerkezetű uszoda is – vagy elégedjünk meg a sátortetős megoldással. Azt tapasztaltuk, hogy sokan  inkább a kerület úthálózatának fejlesztésére költenék az így felszabadítható, nagyjából egymilliárd forintot, mint „még egy” uszodára. Azt szeretnénk, ha minden csepeli véleményt tudna ebben mondani, és ezért kezdeményeztük a konzultációt, amely így sokkal olcsóbb, mint egy népszavazás.

Forrás: csepel.hu

61 hozzászólás “Konzultáció az uszodáról: „Ideje új szakaszt nyitnunk Csepel fejlesztésében”” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Épp most olvasom más napilapban, hogy a magyar munkaerő külföldről való hazacsábítása is kudarcba fulladt (vhogy úgy magyarázzák, hogy Matolcsy György melléfogott)Magyarország erős gazdaságú, fejlődésnek indult ország, és ideje hazatérni a külföldi magyarságnak, valami hasonlót mond mindig.

    Az elvándorlást nem lehet megállítani, sőt már féléves kimutatások is vannak miszerint átlagban 6-8 ezer magyar állampolgár megy el csak Ausztriába és Németországba….ahol hónapokkal később sikerül legalizálni a tartózkodásukat, és a munkaszerződésük is rendben lesz.

    Csak azt nem tudom az egészségüggyel mi lesz? Mivel valami nemzetközi szerződés kimondja két biztosítása nem lehet egy embernek. OK eddig világos.
    Fizeti a magyar a külföldi egészségügyi biztosítást, ami sokszor 80 ezer Ft per hó (ezért semmilyen ellátást nem kapsz még!!!!) mert kifizettetik a további költségeket is, amit a biztosítóddal kell lefixálni,mennyit vállal át belőle. Tehát igazából külföldön előbb meghalsz, mint Magyarországon, ahol boldog boldogtalant ellátnak mindenféle bántalmakkal TAJ kártya nélkül. Lsd: János kórház éjszakai ügyelet, lepukkadt emberek….
    Na folytatom, a magyar hazamegy kicsit látni a Szülőföldet, menne orvoshoz, hogy azért magyarul is hallja minden rendben vele, és kiderül nem kap kezelést, mert a biztosító külföldre (saját Hazájába) már nem szól, az E-111-es kártya az egyik legnagyobb tévedése az uniónak, ugyanis semmire nem lehet használni, és kiröhögi a legtöbb nyugati ország.

    Félelmetes hogy ennyit jelent az egészségem Európának. Köszönöm, tanultam belőle!

  2. "?!" szerint:

    Miért hazudozol Szilárd “hagyományos szerkezetű fedett uszoda építésére elkülönített egymilliárd forint”-ról?

    Két éven keresztül azt hazudoztátok, hogy Csepelen csak egy romhalmazt és üres kasszát örököltetek a szocialista vezetéstől!

    Csak a 2012. szeptember 27.-én benyújtott T-25. számú tájékoztató nyilvánosságra hozatalával ismertétek be, hogy 2010. októberben 3,6 millárd Ft északi pénzt vettetek át a szoci önkormányzattól, és ebből a pénzből 2012. augusztus 31-ig még 2 milliárd 596 millió Ft nem lett felhasználva.

    Ebből a megörökölt pénzből azonban Ti soha egyetlen forintot nem különítettetek el uszoda építésre, hanem úgy dugdostátok ezt a pénzt, hogy az utolsó forintig minden évben beterveztétek olyan kerületi felújításokra és kerületi beruházásokra (pl. a Csepel Szigeti Észak-déli Regionális Főközlekedési út XXI. kerületi szakaszának előkészítésére 541 millió Ft-ot, Csepel-Háros közterületeinek a kiszabályozására 45,3 millió Ft-ot, stb.), amelyekről már a tervezéskor is tudtátok, hogy azokat nem áll szándékotokban megvalósítani.

    A fenti trükközés után ráadásul azzal kábítottátok a népet, hogy évente 2 milliárd Ft-ot megspóroltatok, de azt nem tettétek hozzá, hogy ez a spórolás csak a semmittevés eredményeként valósult meg!

    Ha cáfolni tudod a fentebb leírtakat, akkor tedd közzé azokat a dokumentumokat, amelyek bizonyítják, hogy mikor döntött a képviselő-testület 1 milliárd Ft-nak az uszodaépítés céljára történt elkülönítéséről, továbbá azt is, hogy hol volt ez az összeg elkülönítve a 2011. és a 2012. években?!

    Különösen érdekes lehet az elkülönítést igazoló dokumentum azért is, mert a T-25. sz. tájékoztató szerint, a 2012. augusztus 31.-én még meglévő északi pénzből 1 milliárd 945 millió Ft a képviselő-testület 433/2011. (VI.16.)Kt. számú határozata alapján be volt vonva a finanszírozásba!

    Várom a fentiekre vonatkozó tételes cáfolatokat, és az igazoló iratok nyilvánosságra hozatalát!
    Ha viszont nincs cáfolat, akkor ne hazudozzatok tovább 1 milliárd Ft uszodaépítésre elkülönített pénzről!

  3. Bugi szerint:

    Szánalmas vagy írásjel.

  4. "?!" szerint:

    Bugris “Bugi”, te szerencsétlen idióta bértollnok!

    Az a szánalmas, hogy bértollnok létedre csak ennyit tudsz reagálni az általam leírt tényekre!

    Egyébként láthatod, hogy a választ nem tőled és a hozzád hasonló szellemi toprongyoktól várom, hanem a nagyfőnöködtől, ezért kérem is, hogy a veled azonos szellemi szinten lévő bértollnokok tartsák meg maguknak a véleményüket!

    Világos, Te sötét agyú barom?!

  5. kispajtás szerint:

    Kit érdekel egy uszoda akkor, amikor egyébként is úszunk a szarban???

  6. Narancsvírus szerint:

    Szarban, meg a sárban!

  7. agytröszt szerint:

    uszodára komoly pénzt csak akkor szabad költeni, ha az a központban valósul meg.

    a strand területén a nyári szezonon kívül nem működtethető uszoda rentábilisan, nem lesz elegendő látogatója, mert messze van mindentől.
    persze kajak-kenusokkal tele lehet tömni őket, kell is a sport, de az viszi a pénzt, és nem hozza.

    a téli sátortetős megoldást csak olyan esetben tudom méltányolni, ha rendes uszoda is épül a központban, a strand úszómedencéjét pedig a téli időszakban igénybe tudják venni a szomszédos sporttelep sportolói és a környéken lakók.

    DE

    csepelnek szüksége van egy, a központban lévő uszodára, ami könnyen és gyorsan elérhető, vagy legalábbis útba esik minden csepelinek, továbbá a csepelen kívülről érkező vendégeknek is könnyen elérhető.

    lehetséges helyszínek:

    1)
    szent imre téren a frissen ledózerolt területen a régi rákóczi iskolával szemben.

    2)
    a szent imre téren a jelenlegi buszvégállomások területén megvalósuló épületkomplexumban. a buszvégállomást legkésőbb az albertfalvi híd megépítésekor úgyis át kéne helyezni a gerincút-rákózi-budafoki/ady közé, a HÉV-nek itt le kell mennie a kéreg alá és kialakítani 1 plusz megállót, így a majdnai (3-as?) villamossal kiegészülve egy új intermodális csomópont, egy új központ kerülhet kialakításra. közös buszvégállomás a szent imre téri helyett, ahol a volánbuszoknak is lenne hely.

    3) a jelenlegi buszvégállomás mögötti, táncsics és kiss jános utca közötti családi házas rész rehabilitációjaként

    4) rákóczi út nyugati oldalán az egressy iskola és a hév végállomás között valahol, szintén a terület rehabilitációjaként.

    5) a kossuth suli mellett a jókai-kossuth-ady közötti területen.

    csak olimpiai szabványoknak megfelelő, sportesemények rendezésére IS alkalmas, nézőtérrel rendelkező uszodát szabad építeni. lökést adhat a csepeli úszósportoknak is, esetleg egy jövőbeni vizilabda-csapat otthonaként is funkcionálhat.

  8. yoda szerint:

    Kedves elvtársak! Én nem tapasztalok nagyobb szart Csepelen, mint előtte volt. Csepel egy proli kerület volt és lesz is. Fiatalként borzasztó volt itt élni, most családos emberként már elmegy. Én itt Csepelen azt várom el a vezetéstől, hogy becsülettel tegye a dolgát, és ne maffiaként járjon el. Abból elég volt, és hál istennek a birka nép kiszavazta a régi komcsikat.

  9. Borka-Szász Tamás szerint:

    aki a sorok között tud (vagy akar) olvasni, az kristálytisztán látja: megkezdődött az amúgy fideszesen kommunikált kihátrálás a hangzatos uszoda ígéretből is… :-):-)

    Minden más süket agitprop. szöveg…

  10. Jeniszej szerint:

    Uszodánál vannak sokkal fontosabb dolgok, mint például a zimaházak építése, hogy legyen egy jó kis hely a kikapcsolódásra. )))) 😀 ((((

  11. Jeniszej szerint:

    Uszodára komoly pénzt csak akkor szabad költeni, ha az a központban valósul meg. Bizony – bizony!
    És az is jó, ha közel van hozzá a zerőmű, mert az olcsó “fáradt ” hulladék hővel a hideg víz kellemesebbé tehető úszásra. 🙂
    Azt monya a Fater van hely most bőven a központban, az zörzött zászló rúd mellett
    Kedves polgármesterünk is – az átadásnál a szalagot szívesen vágná át az ünnepélyes kockás kis sport zakójában.
    😉

  12. Jeniszej szerint:

    Csepel központja most nem más így mint egy sivár lepukkant városrész, rossz közlekedéssel.

  13. Éva szerint:

    Kedves Borka-Szász úr! Én mint őslakos KIRÁLYERDEI lakos szeretném felhívni a figyelmét a következőre: Az önök vezetése alatt itt a kerületben csak az ígérgetést , hallottam, de semmi fejlődést nem tapasztaltam. A csepeli strandnak már régen üzemelnie kellene télen nyáron. Most mi a probléma, miért nem fogadja el a jelenlegi uszoda megvalósítását? Önöknek megvolt a lehetőségük arra hogy télen is használható legyen a strand miért nem éltek vele?

  14. Gordon szerint:

    Szerintem Red bull Borka lehet a napi gyűlöletfelelős a csepeli (valójában Tárnokról mozgatott) mszp-ben…

  15. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Szép, kultúrált stílusban válaszoltál a “Bugi szerint”-nek, én az admin-moderátornak lettem volna nem engedélyezem ezt az alpári-mocskos, sértegető stílusu választ megjelenni.
    Szebben nem lehetett volna megfogalmazni a válaszodat, sokkal értékelhetőbb lenne a részletesen megfogalmazott tájákozottságod a csepeli vezetés pénzügyi helyzetéről.
    A stílus maga az ember !!!!

  16. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Az előbbi válaszomat az írásjelnek kedd 02.05. 13,18 h hozzászólásához küldeném, lemaradt, elnézést.

  17. Gordon szerint:

    “?!” láthatóan nem bírja a nyomást és nem tud normálisan viselkedni.
    Beállhatna a gyűlöletkommandóba (maszopos werberisták).

  18. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Egyetértek azon hozzászólókkal, akik a központban lévő megüresedett (lebontásra került helyeken) telkeken képzelnék el az új uszodát, bár én szívem szerint egy csepeli kórház megépítését támogatnám először talán arra nagyobb szüksége lenne csepel lakosságának.

  19. Jeniszej szerint:

    Egyetértek azon hozzászólókkal, akik itt a trágárságot nem szeretik. 😉

  20. csapajev szerint:

    Inkább azon kellene mindkét “oldalnak”elgondolkodnia,hogy miképpen zárkózhatnának fel!!!! a velünk szomszédos kerületek színvonalához.A környező városokról—Halásztelek,Szigetszentmiklós,stb…–már nem is beszélve.Ezek ugyanis gyorsvonat-sebességgel húztak el mellettünk!A sok öndicséret helyett tenni is kellene valamit.Körül kellene nézni Királyerdőben…,minden lepusztult,az üzletek zárva,rom-rom hátán,nincs egy normális bevásárlóhely,nincs normális posta,stb,..Miért kell nekünk kilométereket utazni,ha vásárolni szeretnénk?Miért kell nekünk a Dél-Pesti kórházba,a Merényibe járni,amikor itt is lehetne / van is!! /kórházunk???

  21. Pecás szerint:

    Üdv! Szerintem inkább a kérdésre kéne koncentrálni, nem a politikára..ott sosem lesz egyetértés! 🙂 Szerintem mind a kettő fontos.. az uszoda is, és ugyan így az úthálózat fejlesztése is! Mivel a csatornázás nagyja megtörtént, és jelenleg királyerdő egyes részein a földutak katasztrofális állapotban vannak, ezért oda is kéne az az egy milliárd Forint.. de nagyon! Valószínű, hogy aki a belvárosi részén lakik Csepelnek annak nem annyira fontos, de királyerdő egyes részei, rosszabb állapotban vannak, mint némelyik kis település úthálózata! Tehát én az úthálózat fejlesztésére szavaznék, mivel a csatornázás után sem az esővíz elvezetést, sem az aszfaltozást nem fogják megcsinálni, mivel nincs rá pénz!
    Aki pedig úszni szeretne, az a fedett uszodában megtehetné, és Csepelen belül viszonylag gyorsan le lehet jutni a strandra(ha jön a 71-es) 🙂

  22. felix szerint:

    Ott van az északi pénzekből kb 2.6 milliárd mellé a évenként megspórolt két két milliárd.
    Arról kéne megszavaztatni a csepelieket, hogy mit csináljanak a 6.6 milliárddal.
    Ez már van annyira komoly összeg, hogy látványosan fejlődjön belőle Csepel.

  23. bikkmakk szerint:

    Tárnoki borka szász tamás NAGGGGGGGGGGGYON HÜLLYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

  24. felix szerint:

    bikkmakk!
    Te biztosan baloldali vagy mert gyűlölködsz.

  25. stand up szerint:

    Mit vitatkoztok itt Ti féleszűek! Adjátok oda Juan “Állódárda” Lopeznek, ő majd jól befekteti azt az egy milliárdot 🙂

  26. Rycki szerint:

    Annyira örülök hogy dübörög a fejlesztés itt csepelen meg hogy új szakaszt nyitunk…de tényleg.
    Mikor csinálják meg azokat a rohadt utakat csepelen, hogy vezetés közben ne arra keljen koncentrálnom melyik 50 méteren törik ki a kocsi kereke…
    Komolyan ez már egy vicc. A tél utáni első nagy esőzés kimossa a “foltokat” a kátyúkból amit javítás címszóval bele lapátolnak és 2x átmegy rajta a munkás kocsi tömörítés képen. Szét van esve a Táncsics, a papírgyár melleti kimondhatatlan nevű út, a Szent István stb stb.
    Azt már csak halkan jegyzem meg hogy ismerős aki a autópálya mérnökségnél dolgozik nem kapja meg a megígért jutalmat (amiért gürizett) vissza tartják a Szép kártya pénzt, az Erzsébet utalványukat. Ugyan ezt hallottam a rendőröknél, tűzoltóknál, katonáknál….
    Takarodjon már az összes parlamenti S*ar az any*ába.. Ők megszavazzák maguknak a jutalmakat (amit “nagylelkűen” visszaadatnak), magasabb fizetést ilyen olyan juttatásokat. Utána meg azoktól vonják el akik dolgoznak.
    Ájemef ellenes kampány, új stadion….
    http://www.origo.hu/gazdasag/20130205-sose-koltott-meg-el-igy-milliardokat-a-kormany.html
    Ez rohadtul kell nekünk 13 Milliárd az első hónapban a semmire, ilyet is csak itthon tudnak összehozni.
    Minek nekünk stadion egyáltalán egy rohadt olimpiát nem vagyunk képesek rendezni…
    Akkor minek a stadion?? Zárt kapus focimeccseknek?? Csodás…
    Várom már hogy Matolcsy legyen az új MNB elnök és szembe nézzen (:D) mindenkivel.
    És 500 ft legyen 1 euró…
    Hajrá Magyarország csak így tovább…

  27. robi szerint:

    Tarlós bácsi és csapata úgy fejleszt, hogy a fél várost elsötétítette.

    Aki az idén autózott az esti órákban – szerte a városban – a fővárosi mellékutakon, azt hihette, időutazáson van.
    A mellékutcák többsége olyan sötét, mint az ötvenes-hatvanas években, egy (!! )izzó sem ég.
    Csepel sincs lemaradva a kormosításban. Az Erdősor utcába becsatlakozó mellékutcákat szerencsére(??) még nem fedezte fel magának az alvilág.

    Remélhetjük, hogy a spórolásnak nincs köze az ELMŰ áramdíj bevétel kieséséhez és ez nem hasonlít a bankadó utáni drasztikus szolgáltatási díj növelés történetéhez.

  28. "?!" szerint:

    Az alábbiakban a sajnálatomat fejezem ki azok irányába, akik a “Bugi”-nak tegnap 13:18.kor írt válaszom miatt a felháborodásukat fejezték ki.

    Szintén sajnálom azokat is, akik tegnap a minimálisan elvárható tájékozottság és a minimálisan elvárható objektivitás hiánya ellenére, az alábbiakról nyüszítettek és fröcsögtek össze-vissza:

    A magát jól tájékozottnak gondoló “Éva” 15:54-kor írta Borka-Szász Tamásnak:
    – “Az önök vezetése alatt itt csak az ígérgetést hallottam, de semmi fejlődést nem tapasztaltam.
    – A csepeli strandnak már régen üzemelnie kellene télen nyáron.
    – Most mi a probléma, miért nem fogadja el a jelenlegi uszoda megvalósítását?
    – Önöknek megvolt a lehetőségük arra hogy télen is használható legyen a strand miért nem éltek vele?

    -Szegény Éva vagy azért nem tapasztalt 2010. őszéig semmi fejlődést a kerületben, mert csukott szemmel szokott járni, vagy azért, mert rossz a memóriája és képtelen észrevenni a változásokat.
    -Szegény Éva nem tudja, hogy a csepeli strand nem a csepeli önkormányzat tulajdona, és egy olyan településen ahol egyes utcákban sem járda, sem vezetékes ivóvíz, sem gázvezeték nincs, ott egy normális önkormányzati vezetés normatív állami támogatás nélkül nem vállalja magára egy évente kb. 30 millió Ft veszteséggel működő strand üzemeltetését.
    -Szegény Éva azt sem tudja, hogy a strand tulajdonosa (a fővárosi fürdőigazgatóság) a fideszes csepeli önkormányzat által 2012. őszétől bérbe vett strand területének egy részét azért NEM ADTA BÉRBE a csepeli önkormányzatnak, mert azon a területen a strand tulajdonosa (a fővárosi fürdőigazgatóság) 2014-es kezdéssel saját maga akar fedett uszodát építeni!
    Ilyen szerződésben rögzített szándék ismeretében, normális önkormányzati vezetés nem akarhat az önkormányzatnak folyamatosan súlyos terhet jelentő másik fedett uszodát is építeni a kerületben!
    – Szegény Éva annak ellenére kérte számon Borka Szász Tamáson a “jelenlegi” uszoda megvalósításának a támogatását, hogy jelenleg nem beszélhetünk semmiféle “jelenlegi” uszodáról!
    A polgármester által a fenti bejegyzésben beharangozott 8 millió Ft költségű lakossági konzultációval a fideszesek csak annak a döntésnek a felelősségét szándékoznak a lakosságra hárítani, hogy a szociktól örökölt északi pénz maradékát a választás előtt megígért fedett uszoda építésére, vagy a kerület legelmaradottabb térségeiben a földutak szilárd burkolattal való ellátására fordítsák!
    Ha a szavazásban résztvevők többsége a poros és sáros csepeli utcákban lakók életkörülményeiknek a javítását támogatja, akkor a lakosság döntésére hivatkozva kibújhatnak a fedett uszoda létesítésére vonatkozó választási ígéret alól.
    Ha viszont az önző többség a fedett uszoda mellett dönt, akkor arra hivatkozva fogják elhajtani a földes utak szilárd burkolattal való ellátását követelő lakosságot, hogy Ők a választó véleménye szerint járnak el.
    – Végül szegény feledékeny Éva megkérdezte Borka-Szász Tamástól, hogy miért nem oldották meg 2010. előtt a strand téli használhatóságát, de azt elfelejtette a nagyon rövid memóriájú Éva, hogy a strand téli használatra alkalmassá tételét nem Borkáék ígérték meg, hanem a fideszesek tettek nagyképűen ígéretet arra, hogy 2012, november 1-től üzemelni fog a csepeli strand sátorral lefedett nagy medencéje.
    Évát nem zavarja, hogy a konkrét határidejű fideszes ígéret a mai napig csak ígéret maradt, de a gyűlölettől elvakultan az mszp-sek soha el nem hangzott ígéretét kéri számon!

    Éva után a folyamatosan hazudozó “Gordon” következett, aki 14:55-kor a tőle megszokott vádaskodó és hazudozó stílusban írta Borka-Szász Tamásról:
    “Szerintem Red bull Borka lehet a napi gyűlöletfelelős a csepeli (valójában Tárnokról mozgatott) mszp-ben.”

    A gyűlölködő hazug “Gordon”, a tájékozatlanok és a nálánál hülyébbek megtévesztése céljából, annak ellenére nevezte Borka-Szász Tamást az MSZP gyűlöletfelelősének, hogy Borka-Szász Tamás nem is tagja az MSZP-nek!
    A hazug “Gordon”, kettős mércét alkalmazva, azzal próbál ellenszenvet kelteni Borka ellen, hogy Borka-Szász Tamás jelenleg Tárnokon lakik! Arról azonban nem tájékoztatta a fórumozókat a gyűlölködő “Gordon”, hogy a Csepeli Fideszben is van olyan csepeli önkormányzati képviselő aki Dunaharasztiban lakik!

    A fentiek után, 16:05-kor a gyűlölködő hazug “Gordon”, érdemi válaszok helyett az alábbi sértegetésekkel reagált a 12:52-kor elküldött, minden részletében bizonyítható írásomra:
    – “?!” láthatóan nem bírja a nyomást és nem tud normálisan viselkedni.
    – Beállhatna a gyűlöletkommandóba (maszopos werberisták).”

    Ezután a “Krizantém utcai Anikó” nyüszítése és handabandázása következett, 15:59-kor.
    műfelháborodással folytatta.
    Miközben “Gordon” nekem címzett sértegetése felett átsiklott, nagy műfelháborodással engem szeretett volna kitiltatni erről a fórumról, a “Bugi” sértegetésére 13:18-kor adott válaszom miatt.
    Eztán 16:07-kor tanúbizonyságot tett szegény arról, hogy semmi realitás érzékkel nem rendelkezik.
    Kifejtette, hogy Ő egy új csepeli kórház megépítését támogatná.
    Szegénynek még nem jutott el a tudatáig, hogy az elmúlt egy évben az eddig önkormányzati tulajdonban lévő kórházakat is állami tulajdonba vették, és a csepeli Szakorvosi rendelő állami kézbe történő átadása is éppen most van napirenden.

    A fent leírtakkal egyrészt tükröt kívántam tartani azoknak, kellő tudás, vagy kellő tisztesség hiányában osztják az észt ezen a fórumon, másrészt olyan információkat kívántam megosztani, amelyről nem mindenkinek van tudomása.

  29. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!
    nem hiszem, hogy értelme volna a mocskolódókra reagálni, így csupán a véleményem közlöm uszoda ügyben.

    1. Ez a konzultáció szerintem kizárólag arról szól, hogy valamelyik haveri vállalkozásnak kell a biznisz a dolog lebonyolítására: szerkesztés, nyomtatás, postázás, fogadás, feldolgozás, tanulmány. Egy ilyen alvállalkozói szerződésért a cimbora fideszes akár százmilliót is kaszírozhat – egyébként feleslegesen és értelmetlenül.

    2. A sátortetős szilárd duma etetés, hiszen erre hivatkozva szerződtek a gyógyfürdők rt-vel, havi húszmilliós szinten! Ez a dolog olyan hűtlen kezelés, hatalommal való visszaélés; költségvetési csalás gyanús!

    3. A strandunk már néhány éven belül is életképtelen! Továbbvinni, csak és kizárólag úgy lehet, ha sürgősen sátortetős uszoda, majd később – lehetőleg eu-s pályázatból – nemzetközi szintű sportlétesítmény épül az önkormányzat tulajdonában álló, a stranddal határos területen.

    4.Idióta egy elképzelés mindent az önkormányzat mellé, a városközpontba telepíteni. Az uszodát használók ugyanis nem azt nézik, hogy mivel jutnak kényelmesen oda! Én évekig jártam a Campona melletti, majd a Kondorosi úti uszodába. Ehhez képest a 71-es busz nem is olyan bonyolult! Aki a kényelem hirdetője, gondolkozzon el a gazdasági racionalitáson is, hiszen a csepeli uszodát NEM az ÁTMENŐ forgalomra, hanem a HELYI egészségügyi-sport és családi igényre kell építeni:Csepelre, Szigetszentmiklós és Halásztelek igényeire.

    %. Ha gondolkodna a mi polgármesterünk, akkor tudná: már meg kellett volna szereznünk a fővárosi cégtől a tulajdonjogot, és mellékesen gondolkozni lehetne a lakossági és nonprofit együttműködések gazdasági hatásáról is.
    Üdv menyus

  30. agytröszt szerint:

    “Aki a kényelem hirdetője, gondolkozzon el a gazdasági racionalitáson is, hiszen a csepeli uszodát NEM az ÁTMENŐ forgalomra, hanem a HELYI egészségügyi-sport és családi igényre kell építeni:Csepelre, Szigetszentmiklós és Halásztelek igényeire.”

    a gazdasági realítás az, hogy egy uszodát a strandnál szezonon kívül nem tart el a potenciális közönség.

    a strand egész napos családi program nyáron, aminek a fürdőzés csak 1 része.
    télen az uszoda egy 2-3 órás program, ahol at úszás, a testedzés a lényeg.

    ki fog halásztelekről vagy miklósról a csepeli strandra járni télen tömegközlekedéssel?
    még a campona is közelebb van nekik és könnyebben elérhető.

    a központban egy uszoda a IX,XX. kerületi lakosoknak, az albertfalvi/galvani úti hídak elkészülte után a XI.,XXII. kerületieknek is alternatíva lehet.

    vagy vegyük a milleniumi városközpontban dolgozó ‘yuppiekat’, akik fizetőképes keresletet jelenthetnek egy gyorsan, könnyen elérhető uszoda számára. munka után nemzetinél felszáll a hévre, 15 perc múlva az uszodában van.
    ezek biztosan kiesnek, ha onnan még 71-essel le kell vergődni csepel másik végébe, és majd onnan vissza is kell jönni. de ki fog a miklósiak, halásztelkiek közül a csepelre sárgabuszozás után még 1 órát szánni arra, hogy a 71-essel lemenjen, majd visszajöjjön a szentimrére? senki.

    azt fel kellfogni, hogy a csepeliek többsége is nap mint nap áthalad a központon.
    ha iskolai amatör vagy ifjúsági versenysport céljára is használni szeretnénk, akkor hol jobb az uszoda? a központban, ahol a fiatalok és a szülők is könnyebben elérik, vagy kint a strandnál, ami akár +1óra kitérő is lehet.

    lehet sátortetőzni a strandon, de ezzel nem váltható ki egy állandó, központban elhelyezkedő uszoda. előbbi max arra jó, hogy télen is legyen bizonyos kihasználtsága a strandnak, a környéken élők igénybe tudják venni, és a szomszédos sporttelep hasznosítani tudja a téli időszakban.

    ha csak 1 valósulhat meg, az csak és kizárólag a központban lévő állandó uszoda lehet.

  31. bikkmakk szerint:

    No, nagyképességű, zsíroshajú Menyhért Péter ismét megérkezett a sok okosságával.
    Elvakultsága döbbenet. Már megint mindent jobban tud, és ezt még világgá is kürtöli.

    Kár, hogy ostobaság az egész! Mint Ő maga.

    Mára a gyülölete olyan mértékű lett, hogy már a jó dolgokat sem látja, és folyamatosan összeesküvés elméleteket gyárt. Nem unja még?

  32. Gordon szerint:

    Hányan voltak Menyhét hétfői tüntetésén?

    Ok, ő kitesz 4-5 embert (hisz “éhezik”), de rajta kívül hányan voltak?

    Annyian se, mint az “éhező” Szanyi és csapata Gyulán…???

    Gyűlöletkampánya ez a balliberóknak, nem más.

  33. kikerics szerint:

    Mit csinááááááááááááááált??? Tüntetett???!!! Ugyan miért vagy kiért?
    Ennek tényleg elment az esze!

    Ismerve őt van néhány ötletem, mi szerepelhetett a transzparensein:

    Éljen a mackóalsó!

    Zsíros hajat mindenkinek!

    Igenis lehet más a politika (én már csak tudom!)

    Csúúúúnya Fidesz!

    Szavazzatok rám, én tudom a tutit!

  34. Menyhért Péter szerint:

    Kedves kikerics, bikmakk, gordon nevezetű névtelen férgek!

    Jó példával szolgáltok, hiszen rajtatok könnyen bemutatható a jellemtelen, primitív seggnyalás tünetcsoportja.

    Értelmes, a témára vonatkozó érvetek nincsen, így ti “egy nyuszi bátorságával” büszkén nekieshettek a VÉLEMÉNYÉT megfogalmazó SZEMÉLYNEK.

    Pontosan ez a hányingert keltő féregség, ami meg fogja buktatni a fideszt, minden pozitív tulajdonsága ellenére is!

    Gratulálok, hitvány jellemtelenek! Ugyan töketlen és ostoba az ellenzék, de ti, mint fidesz talpnyalók, mindent megtesztek ellene!
    Üdv menyus

  35. Menyhért Péter szerint:

    Kedves agytröszt
    Mivel a válaszod érdemben vitaképes, szeretném részletezni az álláspontomat.

    Azt írtad: „a gazdasági realítás az, hogy egy uszodát a strandnál szezonon kívül nem tart el a potenciális közönség. a strand egész napos családi program nyáron, aminek a fürdőzés csak 1 része. télen az uszoda egy 2-3 órás program, ahol at úszás, a testedzés a lényeg.”
    Teljesen igazad van, DE: merüljünk el egy kicsit a számokban.
    Ha a strand költségeit (személyi költség, vízköltség; energia; fenntartás-költségei; fejlesztés + a zárva tartás őrzés – védelmi költsége) szűk három hónap alatt kell megtermelni, az egyre inkább lehetetlen.
    Ha egy uszoda segítségével 12 hónaposra növeljük a bevételszerzés időszakát, akkor bevétel arányosan csak kis mértékben nőnek a forgalomfüggő költségek, miközben nincs szükség külön zárva tartási őrzés – védelemre, és negyedére csökkennek az állandó költségek!
    Valószínű, hogy egy nonprofit működtetést lehet csupán megcélozni, hiszen a célközönség vásárló ereje csekély, és egyébként minden környező kerületben van már uszoda.
    Ne akarjunk profitot elvárni, hiszen alternatív hasznot jelent a felesleges ráfordítások, a veszteségek megszüntetése; az oktatás és a sportélet részéről megjelenő társadalmi haszon, és az uszodának a lakosság egészséges életmódjában betöltött szerepe is.

    Azt kérdezed: „ki fog halásztelekről vagy miklósról a csepeli strandra járni télen tömegközlekedéssel? még a campona is közelebb van nekik és könnyebben elérhető.”
    Én az évek során nagyon sokk csepelivel találkoztam mindkét uszodában, és ezek egy része autóval jár. Az biztos, hogy potenciálisan erre az uszodára legkevesebb 100 ezer lakossal lehet számolni

    Azt írod: „a központban egy uszoda a IX,XX. kerületi lakosoknak, az albertfalvi/galvani úti hídak elkészülte után a XI.,XXII. kerületieknek is alternatíva lehet, vagy vegyük a milleniumi városközpontban dolgozó ‘yuppiekat’, akik fizetőképes keresletet jelenthetnek egy gyorsan, könnyen elérhető uszoda számára.”
    Az álomvilág hídjaid mellett meg kell jegyeznem: a IX.-ből a helyi Vituki uszoda, és további 3 uszoda könnyebben elérhető metróval, vagy tömegközlekedéssel; a XX.-nak vadi új saját uszodája van; a XXI. kerületből a Kondorosi úti és 2 másik könnyen elérhetőbb; a XXII. kerületnek a Budafok-Tétény uszoda áll rendelkezésére.
    A milleniumi városrész úriemberei szerintem hamarabb ülnek munka után a kocsijukba, és az általuk most is használt uszodába mennek, minthogy Hévvel Csepelre döcögjenek.

    Azt írod: „de ki fog a miklósiak, halásztelkiek közül a csepelre sárgabuszozás után még 1 órát szánni arra, hogy a 71-essel lemenjen, majd visszajöjjön a szentimrére? Senki.”
    Tudod te, hogy hány csepeli jár a szigetszentmiklósi Oázisba? Pedig az szinte megközelíthetetlen; csak kocsival elérhető!

    Uszodába az ember CÉLLAL megy, nem azért, mert útba esik!
    Én például szívesebben jártam a Kondorosi útra mint a Campona mellé, (mert az jobb minőséget képviselt) bár oda nehezebben jutottam el.

    Az iskolák és a sportegyesületek csapatostul közlekednek oda, ahol jó lehetőséget kapnak. NEM útba eső alapon választanak!

    Azt írtad: „lehet sátortetőzni a strandon, de ezzel nem váltható ki egy állandó, központban elhelyezkedő uszoda. előbbi max arra jó, hogy télen is legyen bizonyos kihasználtsága a strandnak, a környéken élők igénybe tudják venni, és a szomszédos sporttelep hasznosítani tudja a téli időszakban.”
    Én is azt állítom, hogy a sátortetőzés csak kiindulási állapotként, de nagyon hasznosan szolgálná Csepel lakosságát.

    Tévedsz, amikor azt írod: „ha csak 1 valósulhat meg” mert egy megfelelő Eu-s pályázat az új uszoda felépítését bővítésként és funkció kiegészítésként is indokolttá teheti.
    Üdv menyus

  36. Gordon szerint:

    Menyhért!

    A kérdésre válaszolj!

    Hányan voltak a tüntetéseden?

    Vagy a csepeliek nem álltak melléd?…

  37. Manitu szerint:

    Menyus, annyian kérdezték már, engem is érdekelne: mennyi közpénzt kaptatok a Tamariska dombért Szenteczkyéktől?

    Az is érdekelne, hogy ha hatan aláírták az ülés összehívását, miért nem mentek el rá? Me az is, hogy ha ez a szerencsétlen Borka-Szászu nem ment el az ülésre, miért mondta azt később, hogy a fideszesek elbújkáltak. Ő bújkált el, ezért nem látott senkit, nem csak fideszest, de MSZP-st sem. 😀

  38. Menyhért Péter szerint:

    Szerencsétlen Gordon!

    Te valóban ostoba vagy mint a fekete föld.
    Az egészben egyetlen pillanatra sem az volt a cél, hogy ezrek lengessenek ostoba transzparenseket!

    Ez az elképzelés csak a csökött agyú politikusok sajátja, akik azt hiszik hogy a látszat a fontos!

    Azt régóta tudtam, hogy a csepeliek birka egy népség: nincsen bennük cseppnyi polgár gerinc sem. Várnak a sült galambra, hogy mindent a seggük alá toljanak; de ők meg sem mozdulnának.
    Az ellenzék leszerepelt, hiszen még saját beadványát sem volt képes teljes mellszélességgel vinni.

    A fidesz pedig pofára esett: ezek után már nem tudják elsumákolni a szakrendelés önkormányzati megtartását, hiszen a dolgozók előtt is mentegetőzött már a Lénárd.
    Ebből a helyzetből kihátrálni, és az államnak átadni a rendelőt szinte lehetetlen, egyenlő egy politikai öngyilkossággal!

    Szánalmas gordon! ahogy telik az idő, a régebben értelmes hozzászólásaid pitiáner mocskolódássá, seggnyalássá alázódtak le.
    Erkölcsi hiteled már régóta nincs, s lassan már az értelmi képességeid is nullázódnak.
    Nem csak a lényeget, hanem a kialakult helyzetet sem látod: csak futsz a saját magad által kreált helyzet elől.

    Régen még voltak gondolataid – ma már csak fújjoló szajkó lehetsz.
    menyus

  39. Menyhért Péter szerint:

    kedves Manitu képviselő úr!

    Mivel most is, már századszor ugyanazon a primitív-ostoba vádaskodáson lovagolsz, hogy: “Menyus, annyian kérdezték már, engem is érdekelne: mennyi közpénzt kaptatok a Tamariska dombért Szenteczkyéktől?” csak azt tudom válaszolni: GYAKOROLJ MÉG OLVASÁSBÓL, ÉS TANULMÁNYOZD A CSEPELINFO RÉGEBBEN MEGJELENT TOPICJAIT.
    Mondhatnám azt is, hogy idővel talán megtanulod a honlap kereső funkciójának a használatát. Ha ezt a bonyolult dolgot elsajátítod, akkor egyedül is meg fogod találni a válaszaimat!

    Ostoba bejegyzésed miatt legalább alkalmam van elmondani a következő apróságot a dombbal kapcsolatban:

    Mint tudjuk, a domb bekerítésére a Csevak számláján rendelkezésre állt 14 millió forint.
    Az összetákolt gettódrótkerítés értéke max 5 milliónál egy fillérrel sem lehet több.

    Kérdem én tőled, mint önkormányzati vezetőtől: a hat millióval jutalmazott Csevak vezér visszautalta a meghatározott célra adott, de felhasználásra nem került 10 milliós nagyságrendű KÖZPÉNZT?

    Pákozdi Józsi! Te legalább veszed a fáradtságot, és utánajársz egyes dolgoknak. Szerinted nem hűtlen kezelés – gyanús, hogy 14 millió Ft közpénz felhasználásáról a Csevak nem számolt el a képviselő testületnek?

    Vagy neki joga van sajátjaként kezelni (magyarul elsikkasztani) a cégének költségek fedezésére átadott közpénzt???

    Képviselő úr, Manitukám: azt írod: “Az is érdekelne, hogy ha hatan aláírták az ülés összehívását, miért nem mentek el rá? Me az is, hogy ha ez a szerencsétlen Borka-Szászu nem ment el az ülésre, miért mondta azt később, hogy a fideszesek elbújkáltak. Ő bújkált el, ezért nem látott senkit, nem csak fideszest, de MSZP-st sem. ”

    Ezt miért tőlem kérded? Én nem vagyok sem ellenzéki képviselő, sem bármely párt tagja! Próbálj meg gondolkodni, mielőtt butaságokat írsz.
    üdv menyus

  40. Bugi szerint:

    Menyus! Népszavazást akarsz arról, hogy hozd nyilvánosságra mennyi közpénzt kaptatok a Tamariska dombi kapirgálásotokért?

    Szerintem ezzel anélkül is el kellene számolni.

  41. Menyhért Péter szerint:

    Kedves bugi!

    Neked is csak azt tudom javasolni, mint a kisfőnöködnek: Iratkozz be egy internetes alap tanfolyamra, és tanuld meg a kereső funkció használatát:

    Ha ezt elsajátítottad, és egyedül is boldogulsz, rájössz: felesleges hülyeségeket beszélned népszavazásról.
    menyus

  42. Gordon szerint:

    Először is: Ha valaki – ez esetben Menyus – meghirdet egy tüntetést és arra szinte senki se megy el, akkor az a tüntetés megbukott. De legalábbis komolytalanná, politikai értelemben véve súlytalanná vált.

    Félreértés ne essék: nem azt várom, el, hogy több tízezernyi csepeli ott legyen, de legalább 200-300 fő megjelenése elvárható lenne.
    Ellenkező esetben a demonstrációs kezdeményezés érdektelenségbe fulladtnak tekinthető.

    A Fidesz szerintem nem esett pofára, mert a döntés még meg sem született (a sajtóhírek szerint ebben a hónapban születik majd meg). A többi Menyus kitalációja…

    folyt.köv

  43. Gordon szerint:

    Abban viszont egyetértünk Menyussal, hogy az ellenzék összes pártja béna kacsa. Ez a Menyus által sokáig preferált LMP-re is igaz, mely most hullik atomjaira. Az ellenzéki pártok csak hápogni tudnak, semmi egyebet. Nincsenek valós programok, nincsenek valós elképzelések. Ígérgetni mindenki tud, ahhoz csak fantázia kell – valós csepeli jövőkép hiányáról beszélek az ellenzéki oldal tekintetében.

    Ezzel szemben kormányoldalon (az egyszerűség kedvéért nevezzük így) új dolgokat látok felfedezni (főleg a rendezvények terén). Egyházi/ vallási ünnepek, nem várt újdonságok (zsinagóga), a magyar kultúrához szorosan köthető kulturális rendezvények (még egy hagyományos disznóvágás is hordozhat magában kulturális értéket). Jégpálya. Ilyesmik eddig Csepelen nem voltak.

    Emellett régen ígérgetett és a csepeliek által régen várt beruházások valósultak meg (csatorna, 2 bicikliút, Teller Ede út, városrehab), vagy vannak előkészítés alatt (újabb városrehab, óvodaépítés, téliesített strand).

    Jó dolgok ezek, örvendezzünk hát!

  44. Menyhért Péter szerint:

    Kedves polgármester úr!

    Kérem tájékoztasson arról, hogy minek akar sokmilliós közpénzt fordítani egy olyan ÁLCA egyeztetés lefolytatására, amelynek lényegéről Önök már 2012 szeptember 27-én már döntöttek?
    A szerződés szerint Csepel népe 2012 október 1-től 2013 szeptember 31-ig bérli cca 25 millió forintért a strand területét!
    A szerződés szerint Csepel önkormányzata nevére átírásra kerül minden közmű költsége!
    A szerződés szerint Csepel önkormányzata fizeti az ingatlan és a strand minden tárgyának karbantartását, állagmegóvását, műszaki eszközeinek javítását, fenntartását.
    A szerződés szerint Csepel kötelessége a Strand őrzés – védelme, az esetleges károk kifizetése.
    A Gyógyfürdők rt-vel kötött bérleti szerződés 5.15 pontjában a következőket írják: Bérlő tudomással bír, hogy az ingatlanon várhatóan 2015. december 31-ig uszoda felépítmény épül, mellyel összefüggésben az 1. sz. mellékletben jelölt 1600 m2-es területét Bérlő nem használhatja. Az uszoda felépítmény kivitelezésével kapcsolatos zavarás vagy más körülmény miatt a Bérlő semmiféle kártérítési, jogvédelmi igénnyel nem léphet fel a BHGY zRt-vel szemben.

    A szerződés a http://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2012/0927/288etBGYH-valhollandiut14strandteruletberleterol.pdf
    oldalon megtalálható.

    Kérdéseim:

    Ki fog tehát uszodát építeni????

    Miért éri meg Csepelnek 25 millió Ft bérleti díj mellett a strand összes költségét fizetni, amikor az zárva van, és semmire nem használható?

    A szerződés elfogadtatásakor Ön a sátortetős uszoda hasznosításra hivatkozott egyedüli érvként.
    Miért akar “konzultálni”, ahelyett, hogy az ígéretét betartaná?
    Üdv menyus

  45. Menyhért Péter szerint:

    kedves Gordon!

    Csak hogy örülj: ez már a második megbukott civil tiltakozás (és nem tüntetés!) szervezésem.

    Az előző még a szocik uralma alatt volt, amikor a Szabadkikötő úti fasor kiirtása ellen szerveztem a polgárokat.

    Mivel Csepelen nincsenek polgárok, akkor is egyedül maradtam.
    Üdv menyus

  46. Manitu szerint:

    Menyus, mennyi közpénzt kaptatok?

  47. hajós szerint:

    Te mennyit kapsz, Manitu?

  48. Manitu szerint:

    Nekem nincs a Menyuséhoz hasonló civil szervezetem, és nem is tartozok egyhez sem, remekül megvagyok anélkül, hogy közpénre ácsingóznék.

    Menyusnak ugyanakkor kötelessége lenne nyilvánosságra hozni, hogy mennyi közpénzt kapott.

  49. hajós szerint:

    Manitu, és a képviselői tiszteletdíjad?

  50. hajós!
    Az csak nyelv-pótlék! ))) 😛 (((

  51. szekér eperke szerint:

    Nagy az Isten állatkertje. És mennyi barom van! Talán nem itt kellene a sok “hozzászólónak” ocsmányságokat, trágárságokat írni, azt játsszák le egymás között. Ez nem az a hely.

  52. Menyhért Péter szerint:

    kedves Manitu képviselő úr!!

    Azt írtad, amiből látható, hogy ezt a néhány mondatot már kielégítő szinten elsajátítottad:
    “Nekem nincs a Menyuséhoz hasonló civil szervezetem, és nem is tartozok egyhez sem, remekül megvagyok anélkül, hogy közpénre ácsingóznék. Menyusnak ugyanakkor kötelessége lenne nyilvánosságra hozni, hogy mennyi közpénzt kapott.”

    Mivel azok a szervezetek, ahol én dolgozom, valódi civil szervezetek, és nem fidesz-békemenet szervező álcivilek, nem ácsingózunk közpénzre!

    Ez az oka annak, hogy egyetlen civil szervezetem se kért – nem pályázott – ETTŐL az önkormányzattól semmiféle támogatásnak csúfolható közpénzre!
    Ennek is nagyon könnyű utánajárni, mivel az önkormányzati pályázatok egyikén sem vettünk részt – egyfajta passzív rezisztenciaképpen.

    Az értelmi fogyatékos mániáitokkal kapcsolatban csak megismételhetem a fentebb már leírt soraimat, amit úgy látszik nem volt időd felfogni:

    Menyhért Péter szerint:
    2013. február 07., csütörtök – 12:23 kedves Manitu képviselő úr!
    Mivel most is, már századszor ugyanazon a primitív-ostoba vádaskodáson lovagolsz, hogy: “Menyus, annyian kérdezték már, engem is érdekelne: mennyi közpénzt kaptatok a Tamariska dombért Szenteczkyéktől?” csak azt tudom válaszolni: GYAKOROLJ MÉG OLVASÁSBÓL, ÉS TANULMÁNYOZD A CSEPELINFO RÉGEBBEN MEGJELENT TOPICJAIT.
    Mondhatnám azt is, hogy idővel talán megtanulod a honlap kereső funkciójának a használatát. Ha ezt a bonyolult dolgot elsajátítod, akkor egyedül is meg fogod találni a válaszaimat!

    Kedves Manitu képviselő úr!

    Én elhiszem, hogy a képviselő testület fideszes zombi tagjainak értelmi színvonalához elég, ha felismeri: melyik gombnál bólint a szilárd, de itt a fórumozók között igen sok értelmes, intelligens ember van, akik a témához illő, vélemény ütköztetésekre kíváncsiak, nem pedig a nyolcévszocikártételjajdenehéznekünk típusú sirámokat, és a ti véleményetektől eltérő fórumozók lealázó-személyeskedő-mocskolódásra kíváncsiak.

    Tudod, ha én is vezető beosztásban lennék a csepeli önkormányzatnál, mint te, úgy elzavarnálak téged a nagyapó nevezetű frakcióhaveroddal együtt, hogy a lábad se érné a földet!
    Ilyenkor azért olyan jót röhögök, mert ha gerinces ember lennél, és a saját nevedben írnál, akkor eszembe sem jutna ilyen alpári stílusban lealázni téged! :))
    Üdv menyus

  53. belefáradtam szerint:

    Mi lenne, ha a képviselő urak az önkoriban vívnának egymással, nem a topicokban?

  54. Menyhért Péter szerint:

    Kedves belefáradtam!

    A fidesz frakció képviselői a testületi ülésen maximum a szocik földbedöngöléséig jutnak el.

    Azon a néhány testületi ülésen, amin én kívülállóként részt vettem,, a fidesz frakció a kínos, nehéz kérdésekhez nemhogy hozzászólni nem szólt, de még kérdezni sem mert.
    Kussban lesték a főnök jelzését, hogy melyik gombot kell megnyomniuk.
    Ezért nevezem a csepeli fidesz képviselőket zombinak. Bátran megtehetem, hiszen az állításaimat az ülések jegyzőkönyvével bizonyítani lehet.

    Persze az is tény, hogy Manitu gyakran hozzászól, mert ez a funkciójával együttjár.
    Üdv menyus

  55. Manitu szerint:

    Menyus, látszik, hogy nem értesz semmihez. A bizottsái ülések és a frakcióülések azért vannak, hogy minden szakmai jellegű kérdésre legyen válasz. A testületi üléseken értelmes ember nem azt várja, hogy egymás haját tépjék a különböző álláspontok miatt a képviselők, hanem azt, hogy Csepel fejlődését elősegítő döntések legyenek.

    Csak mondok példát. 1994-től kezdve 2010-ig több száz órát beszéltek a képviselők a gerincútról. 2010 után alig valamit, viszont a fideszes vezetés megcsinálta. 1994-től kezdve 2010-ig több száz órát beszéltek a képviselők a csatornázásról. 2010 után alig valamit, viszont a fideszes vezetés megcsinálta a csatornázást is. A szocik tíz tervet csináltak az uszodáról, amit most duma helyett megint a Fidesz csinál meg. Sok duma volt a HPV-oltásról, a tisztább közterületekről, a a fűnyírásról, most meg szimplán működik a kerület, sokkal jobban, mint korábban bármikor. Sok duma volt a szociális lakásokról ahol eddig szerintem már vagy ötször több a kiadott lakás, mint korábban. Állandó vita volt a Tamariska domb védettségének hiánya miatt, most történt ebben is sok dolog.

    Míg te továbbra is csak a szádat jártatod, sok-sok dolog megvalósul. A duma helyett ugyanis a Fidesz helyetted is dolgozik. 😉

  56. hajós szerint:

    Manitu, azért nem beszéltek 2010 után a gerincútról a képviselők, mert már épült. Nekik már nem volt dolguk vele. Csak nézhették, hogy épül.

    Egyébként nem a fideszes vezetés építette a gerincutat, hanem a Colas Zrt.

  57. Menyhért Péter szerint:

    kedves gyépés Manitu képviselő úr, fidesz frakció gyöngye!

    Azt írtad: “Menyus, látszik, hogy nem értesz semmihez. A bizottsái ülések és a frakcióülések azért vannak, hogy minden szakmai jellegű kérdésre legyen válasz. A testületi üléseken értelmes ember nem azt várja, hogy egymás haját tépjék a különböző álláspontok miatt a képviselők, hanem azt, hogy Csepel fejlődését elősegítő döntések legyenek.”

    Tudod pici idiótánk, aki ismeri az önkormányzat működését a fidesz hatalomátvétel óta, az pontosan tudja, hogy minden komolyabb, kényelmetlen előterjesztés helyszíni kiosztásban, de mindenképpen a bizottsági ülések után kerül a képviselők kezébe!
    🙂 Már megint lebuktál az ostoba hazugságaiddal! 🙂

    Azt írtad: “Állandó vita volt a Tamariska domb védettségének hiánya miatt, most történt ebben is sok dolog.

    Ahhoz az ajánlathoz képest, amit a Csepeli Zöld Kör nyilvánosságra hozott, SEMMIT NEM CSINÁLTATOK! Egy ócska láger-kerítést csináltatok bagóért, így vélhetően ELLOPHATTATOK 10 millió forint közpénzt! Ami pozitív dolog történt a dombon, az elsősorban Tenk András képviselő szakmailag korrekt és hasznos előterjesztéseinek köszönhető, amit szerencsére nem tudtatok elsumákolni a szemét fidesz-tartózkodással. 🙂

    Azt írtad: “Míg te továbbra is csak a szádat jártatod, sok-sok dolog megvalósul. A duma helyett ugyanis a Fidesz helyetted is dolgozik.”

    Kis hülyegyerek: én nem csak dumálok, de TESZEK is az ügyért! Feljelentettem a kormányhivatalnál, az ombudsmannál, a pártok elnökeinél, a miniszternél, valamint nyilvános botrány révén legyőztem a hitvány, esküszegő rongyember polgármesterünket. Győztem, így a miniszter annak ellenére védetté nyilvánította a dombot, hogy a szilárdunk még a saját párttársait is becsapva, megszüntette a fővárosi védettségét! Fél év ment rá az életemből, de baromi jó érzés volt! 🙂

    Szerencsétlen csóringer! Az egészségügy államosítása kapcsán most is legyőztelek titeket! Én csupán nyilvános botrányt csináltam a szándékos kussolásotokból, és NYERTEM: nem meritek fű alatt átadni az államnak a csepeli egészségügyet!
    Ti dilettáns idióták, azt hittétek: a tüntetés a lényeg, pedig nem!
    Az volt a fontos, hogy ne tudjátok fű alatt, a TÖRVÉNYRE mutogatva, suttyomban odaadni a MI EGÉSZSÉGÜNKET a viktor papátoknak! Élvezettel olvastam a magyarázkodó írásod a szakrendelő bejárati üvegén! Ezt a mentegetőzést! 🙂

    Szerinted is győztem? 🙂
    Üdv menyus

  58. kikerics szerint:

    Tisztelt Menyhért “úr”!

    Ön engem sértegetett. Pedig én csak azt írtam le, ami sok csepelinek a véleménye önnel kapcsolatban az állandó okoskodásai és gyűlölködése miatt. Nem kell ahhoz “fidesz fannak” lenni, hogy értse, személyes sértődöttsége miatt fröcsög mindenre és mindenkire.

    Én eddig nem személyeskedtem. De tudja mit? Maga egy nagy BUNKÓ, aki nem tud mást, csak másokat alázni, sértegetni a saját alpári stílusában.

    Menjen a fenébe!

  59. Bugi szerint:

    Menyus, te megérdemelted magadat.

  60. Menyhért Péter szerint:

    Kedves kikerics!

    Tudja, az írásban az a jó, hogy nem lehet félremagyarázni: a leírt szöveg TÉNY.

    Tény, hogy én 5 konkrétan a témához kapcsolódó kérdésben írtam le a véleményemet.
    A konzultáció szerintem gyanús bizniszéről; a sátortetős uszodára alapozott szeptemberi döntésről; a csepeli strand gazdasági életképtelenségéről; a központ mániáról és a strandunk tulajdonjogáról.
    Mindegyik véleményemen lehet vitatkozni, ahogy ezt az agytröszttel tettem. Ő is leírja a véleményét, én is. NEM MI döntünk, ahogyan NEM MI mondjuk a tutit.

    Én sohasem képzeltem hogy csak és kizárólag az a jó, amit én gondolok: ez a magafélék kisebbrendűségi kényszerképzete.

    Nézzük, mi volt a maga írásában a TÉNY:
    Azt írta:
    kikerics szerint: 2013. február 06., szerda – 19:05
    Mit csinááááááááááááááált??? Tüntetett???!!! Ugyan miért vagy kiért?
    Ennek tényleg elment az esze!
    Ismerve őt van néhány ötletem, mi szerepelhetett a transzparensein:
    Éljen a mackóalsó!
    Zsíros hajat mindenkinek!
    Igenis lehet más a politika (én már csak tudom!)
    Csúúúúnya Fidesz!
    Szavazzatok rám, én tudom a tutit!

    Kedves csepeliek: lehet, hogy én vagyok a lökött, de ebben a mocskos irományban én egyetlen mondatot sem találtam, ami ne személyes sértegetés lenne, hanem a témáról szóló sértegetés.

    Kikerics, te is lebuktál, ahogy a kenyéradó gazdáid is mind szembesülhetnek féreg mivoltukkal.

    Tény, hogy egy hazug, mocskolódó anonim véglény vagy. Egyszer majd a fidesz is rá fog jönni, hogy a hozzá hasonló férgek minden seggnyalása árt a pártnak.
    menyus

  61. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Bugi!

    Tudod, azért szeretem a magyarorszag.hu fórumait, mert ott EMBEREK vitatkoznak EMBEREKKEL, míg itt a csepelinfon egyre inkább jellemtelen férgek mocskolódása tölti ki a vélemények helyét!

    Te, mivel nem ember vagy , nem is vitatkozol emberekkel, csak itt mocskolódsz.
    Szánalmas nulla vagy.
    menyus

Itt lehet hozzászólni !